ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Να σταθεροποιήσουμε τους δεσμούς μας με το λαό»

Συζήτηση με τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του Κόμματος, ενόψει της πανεξόρμησης του «Ρ» στις 11 Νοέμβρη

Ετοιμη να ανταποκριθεί στη μάχη της διάδοσης του «Ρ» με αφορμή τα 90χρονα του ΚΚΕ, την επόμενη Κυριακή 11 Νοέμβρη, δηλώνει η ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Η προετοιμασία των κομματικών δυνάμεων που είναι σε εξέλιξη, οι στόχοι της οργάνωσης και η ανάγκη της επιτυχίας της πανεξόρμησης είναι μερικά μόνο από τα θέματα που συζήτησε ο «Ρ» με τον Κώστα Μπάτσικα, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

-- Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» στις 11 Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει σε ειδικό ένθετο διακήρυξη της ΚΕ για τα 90χρονα του ΚΚΕ. Πώς προετοιμάζονται για να δώσουν τη μάχη της διάδοσης της διακήρυξης οι κομμουνιστές της Πελοποννήσου;

-- Εγκαιρα συζήτησαν όλα τα καθοδηγητικά όργανα στην Περιοχή όπου σχεδιάστηκε η μάχη της διάδοσης του «Ριζοσπάστη» με τη διακήρυξη της ΚΕ και μπήκαν οι στόχοι των κομματικών οργανώσεων. Στο σχεδιασμό αυτό επιδιώκουμε να εντάξουμε το σύνολο των κομματικών μελών και των μελών της ΚΝΕ αλλά και εκατοντάδες φίλους, οπαδούς και νέους ψηφοφόρους του Κόμματος που έδωσαν μαζί μας τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Αυτός ο σχεδιασμός επιδιώκουμε να γίνει με επίκεντρο την ΚΟΒ και την ΟΒ, όπου ο κάθε κομμουνιστής βάζοντας κάτω «χαρτί και μολύβι» μπορεί να καταγράψει σε ποιους εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους θα απευθυνθεί, ποιους φίλους και οπαδούς του Κόμματος έγκαιρα θα ενημερώσει, θα βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο να δράσουν. Ουσιαστικά επιδιώκουμε από κάθε μέλος του Κόμματος και της ΚΝΕ, από κάθε φίλο και οπαδό να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμβολή.

Για τα καθοδηγητικά όργανα σε αυτή τη φάση το κύριο είναι να καταφέρουν να σχεδιαστεί έτσι η δουλιά παντού, στα αστικά κέντρα και στους χώρους δουλιάς και κατοικίας, μέχρι και τον φίλο ψηφοφόρο του Κόμματος στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Το Γρ. Περιοχής και τα Νομαρχιακά Γραφεία θα παρακολουθούν, θα ελέγχουν και θα διορθώνουν αυτό το σχεδιασμό εάν χρειαστεί μέχρι τη μέρα της εξόρμησης.

-- Τι στόχους έχει θέσει η ΚΟ για την εξόρμηση στις 11 Νοέμβρη και τι μέτρα παίρνετε για να υπάρχει μαζική στράτευση των κομμουνιστών της Πελοποννήσου;

-- Στόχος είναι να φτάσουμε στη μεγαλύτερη διάδοση του «Ριζοσπάστη» τα τελευταία 17 - 18 χρόνια, δηλαδή να φτάσουμε τα 9.000 φύλλα σε όλη την Πελοπόννησο. Αυτό σημαίνει διπλασιασμό της κυκλοφορίας συγκριτικά με την Κυριακή πριν από τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη. Ο ίδιος ο στόχος διαμορφώνει στις οργανώσεις κλίμα στράτευσης και απαιτητικότητας.

Παίρνουμε επίσης υπόψη ότι το σύνολο των πολιτικών στόχων του Κόμματος πρέπει να προσαρμόζονται με βάση τις αυξημένες ευθύνες και προσδοκίες των λαϊκών στρωμάτων από το Κόμμα μας, που προκύπτουν τόσο από τη σημαντική εκλογική ενίσχυση αλλά και από την ανάγκη πιο αποφασιστικά να εμποδιστεί η αντιλαϊκή επίθεση της πλουτοκρατίας αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι υπερώριμο να μπει για συζήτηση στην ε.τ. και τα άλλα λαϊκά στρώματα ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ η αναγκαιότητα της πάλης για τη λαϊκή εξουσία.

Στη μάχη αυτή αλλά και στο συνολικό σχεδιασμό δράσης των ΚΟ παίρνουμε υπόψη:

  • Το κλίμα ικανοποίησης και μαχητικότητας που είναι διαμορφωμένο στον περίγυρο του ΚΚΕ ακόμα και από κόσμο που δεν το ψήφισε.
  • Οτι ο γιορτασμός των 90χρονων του Κόμματος που ξεκίνησε με τη διακήρυξη της ΚΕ ταυτόχρονα με τα 90χρονα της μεγάλης Οχτωβριανής σοσιαλιστικής επανάστασης είναι κορυφαίος σταθμός στη δράση του Κόμματος, σημαντική ευκαιρία όχι μόνο να προβληθεί η τεράστια προσφορά των κομμουνιστών αλλά κυρίως να προβληθεί η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού σαν η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το άνοιγμα που φιλοδοξούμε να κάνουμε με τη διακήρυξη της ΚΕ για τα 90χρονα, είναι συνέχεια της δράσης της ΚΟ Πελοποννήσου αμέσως μετά τις εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την άλλη μέρα των εκλογών πήγαμε σχεδόν σε όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις των πυρόπληκτων περιοχών, όπου οργανώθηκαν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στελεχών του Κόμματος.

-- Τι σημαίνει για την ΚΟ της Πελοποννήσου η επιτυχία αυτής της μάχης για τη διάδοση της διακήρυξης για τα 90χρονα του ΚΚΕ;

-- Θα είναι μια πρακτική - πολιτική επιβεβαίωση ότι το Κόμμα σήμερα, συνολικά και η κάθε ΚΟ χωριστά, μπορεί να θέσει πιο υψηλούς στόχους, τέτοιους που να είναι σε αντιστοιχία με τις αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Θα ενισχύσει το κλίμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και στράτευσης ανθρώπων πέρα από το Κόμμα και σίγουρα των φίλων και των οπαδών. Θα βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με κόσμο που μπορεί να στρατευθεί και να δράσει πλάι στο Κόμμα, σε όλα τα μέτωπα πάλης αλλά και την ενεργητική πολιτική δραστηριότητα για την προβολή της πολιτικής πρότασης του Κόμματος, της αναγκαιότητας της πάλης για τη Λαϊκή Εξουσία.

Θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προετοιμασίας για την επόμενη μάχη της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος Δεκέμβρη 2007 - Γενάρη 2008. Είναι μια ευκαιρία, έγκαιρα να φτάσει το κουπόνι στα χέρια εκατοντάδων οπαδών και φίλων του Κόμματος κι ένα σημαντικό βήμα να σταθεροποιήσουμε δεσμούς με καινούριους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη».


Ν.Τ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα η συναυλία αλληλεγγύης, στην Πάτρα

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου διοργανώνουν σήμερα, Κυριακή 4 Νοέμβρη, στις 9 μ.μ. στο γήπεδο «Α. Τόφαλος» οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ - Αχαΐας της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα τραγουδήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης και το εισιτήριο είναι 7 ευρώ.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πρωτοπόρου δραστηριότητας των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που από την πρώτη στιγμή εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους και πρωτοστατούν ώστε οι πυρόπληκτοι να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org