ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 27,9% του πλάνου με το πρώτο πανελλαδικό «κλείσιμο»

Μαχητικά ξεκίνησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την Οικονομική Εξόρμηση για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Με το πρώτο «κλείσιμό» τους οι Οργανώσεις έφτασαν το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου στο 27,9%, παίρνοντας ταυτόχρονα μέτρα για την κλιμάκωση αυτής της μεγάλης προσπάθειας τις επόμενες μέρες.

Η «επίσημη πρώτη» της Οικονομικής Εξόρμησης έβγαλε στην πρώτη θέση με βάση το ποσοστό κάλυψης την ΚΟ Εξωτερικού, που έφτασε ήδη στο 56,44%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΚΟ Θεσσαλίας με ποσοστό 34,16% και την πρώτη τριάδα κλείνει η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 32,01%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Αττικής με 28,79%, Αιγαίου με 27,14%, Κρήτης με 26,15%, Πελοποννήσου με 25,4%, Ηπείρου με 24,02%, Κεντρικής Μακεδονίας με 23,2%, Δυτικής Ελλάδας με 22,28%, Δυτικής Μακεδονίας με 19,12% και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 17,77%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 26,52%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 36,35% και η ΚΟΒ του «902» κατά 30%.

«Δεν χωράνε πολλά λόγια, αλλά πράξεις!»

Η φετινή Οικονομική Εξόρμηση είναι η πρώτη μεγάλη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος που πραγματοποιείται μετά την επίθεση στα οικονομικά του, με το πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση, ύψους 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης. Κι αυτό επειδή το Κόμμα αρνείται να δώσει στο κράτος λίστα με τα μέλη και τους φίλους του που το ενισχύουν «κόβοντας» κουπόνια από το υστέρημά τους.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της κυβέρνησης ξεσήκωσε ένα πολύ μεγάλο κύμα στήριξης στο Κόμμα, που συνεχίζεται ακόμα και εκφράστηκε και στο πρώτο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης. Μεταξύ άλλων, η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ δηλώνει ότι «τα μέλη και οι φίλοι της ΚΟΒ έχουν συγκεντρώσει 800 ευρώ, ως πρώτη απάντηση, και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2020, αλλά και τη συνολικότερη ισχυροποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ!».

Η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ συγκέντρωσε από μέλη και φίλους του Κόμματος 538 ευρώ ως πρώτη απάντηση και ξεκινάει δυναμικά την Οικονομική Εξόρμηση για την ισχυροποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μάλιστα, σε αυτή τη μεγάλη μάχη καλεί σε άμιλλα την ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Αττικής της ΚΝΕ, αφού όπως σημειώνει «δεν χωράνε πολλά λόγια, αλλά πράξεις!».

Θυμίζουμε ότι σε άμιλλα έχει καλέσει η ΤΟ Κύπρου του ΚΚΕ, που έχει ήδη φτάσει στο εντυπωσιακό 71,99%, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καλή απόδοση της ΚΟ Εξωτερικού, την ΤΟ Κεντρικής Ευρωπης, που βρίσκεται στο 55%, δίνοντάς της ένα καλό ...κίνητρο για να ανεβάσει ρυθμούς...

Ταυτόχρονα, οι Οργανώσεις αξιοποιούν τα ημερολόγια του Κόμματος που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης: Τις «Κόκκινες Πινελιές», που θα συντροφεύουν μέλη και φίλους του ΚΚΕ το 2021, με τον πλούτο από στιγμιότυπα της ταξικής πάλης που περιλαμβάνονται στις σελίδες τους. Επίσης θα κυκλοφορήσει επιτραπέζιο ημερολόγιο με έργα του αξέχαστου συντρόφου, κορυφαίου ζωγράφου - χαράκτη, Γιώργη Φαρσακίδη.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ