ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις την Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Στάση Εργασίας στην Αττική και πορεία προς το υπουργείο Υγείας

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Σε κινητοποίηση, με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στην Αττική έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.), ενώ ορισμένα σωματεία έχουν ήδη αποφασίσει να την επεκτείνουν σε όλη την πρωινή βάρδια. Τις ίδιες ώρες, οργανώνονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία, οι οποίες θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας.

Στον «Ευαγγελισμό», οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και σε συγκέντρωση στις 9 π.μ., στα Επείγοντα. Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης έχει οριστεί Γενική Συνέλευση σήμερα, στις 8 π.μ., στο Δώμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι υγειονομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συγκεντρώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, τα Σωματεία Εργαζομένων στο «Θεαγένειο» και στο «Ιπποκράτειο» καλούν σε πανυγειονομική συγκέντρωση, στις 6/10, στις 10.30 π.μ., έξω από την 4η ΥΠΕ. Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα δύο νοσοκομεία της πόλης (ΓΝΛ και Πανεπιστημιακό) να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Λάρισας του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και εκπρόσωποι δεκάδων εργατικών σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, οργάνωσαν την περασμένη βδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, απαιτώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ αντιπροσωπεία τους επιδίωξε να συναντηθεί με τον διοικητή ή τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, οι οποίοι όμως απουσίαζαν.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας καλεί την Πέμπτη, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Υπογραμμίζει τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το κλείσιμο και την υποβάθμιση Κέντρων Υγείας, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει το νοσοκομείο σε κερδοφόρα επιχείρηση που θα είναι απλησίαστη για τους εργαζόμενους.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Χτύπησε με χημικά τη μεγάλη διαδήλωση των συνταξιούχων

Αθλια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που είχαν κλείσει το δρόμο για να μη φτάσει η πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Η πορεία στη λεωφόρο Αμαλίας
Η πορεία στη λεωφόρο Αμαλίας
Αντιμέτωποι με τα γκλομπς, τις ασπίδες και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής βρέθηκαν χτες το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και διαδήλωσαν μαζικά ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και έφτασαν με πορεία μέχρι τη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Εκεί ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που είχαν κλείσει κάθετα το δρόμο, ώστε η διαδήλωση να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν ζητήσει να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Στο δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων, οι δυνάμεις καταστολής πήραν εντολή να απαντήσουν με τη ρίψη χημικών, με σαφή στόχο να διαλυθεί η μαζική συγκέντρωση.

Αυτό που κατάφερε όμως η κυβέρνηση, ήταν να εξοργίσει τους συνταξιούχους, που εκτός από το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους, είδαν και το «μαστίγιο» της καταστολής να στρέφεται εναντίον τους. Ετσι, παρά την αποπνιχτική ατμόσφαιρα, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στη Βασ. Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Η μεγάλη πορεία διασχίζει την οδό Σταδίου
Η μεγάλη πορεία διασχίζει την οδό Σταδίου
Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση κατά των συνταξιούχων.

Στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που έλεγε ότι θα δώσει τις συντάξεις, σήμερα βάζει τις κλούβες της Αστυνομίας να μας κλείσουν το δρόμο», σχολίασε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Μόνο ο δρόμος του αγώνα είναι ανοιχτός», είπε και πρόσθεσε πως τα ΜΑΤ και οι κλούβες δεν τρομοκρατούν τους συνταξιούχους.

Κάτω από την κατακραυγή των διαδηλωτών, το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, για να πάρει απάντηση από τους συνταξιούχους: «Ερχόμαστε να διαδηλώσουμε στο Μαξίμου, ζητάμε να δούμε τον πρωθυπουργό».

Εξάλλου, αντιπροσωπεία τους είχε συναντηθεί με τον Αλ. Φλαμπουράρη σε κινητοποίηση που είχαν οργανώσει πέρσι το καλοκαίρι, με τον τελευταίο να δηλώνει πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό και παραπέμποντας σε συνάντηση μαζί του. Παρά το γεγονός ότι από τότε πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος, τέτοια συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αντιμέτωποι με κλούβες και με δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν οι συνταξιούχοι στο δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου
Αντιμέτωποι με κλούβες και με δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν οι συνταξιούχοι στο δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου
Στο δρόμο της πάλης μαζί με τους συνταξιούχους και τον εργαζόμενο λαό κάλεσε ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αστυνομικών Αττικής, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την Κοινωνική Ασφάλιση. Καταδίκασε την καταστολή σε βάρος των συνταξιούχων και εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα να γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία από τον πρωθυπουργό.

«Αγώνας για να ζήσουμε»

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων διαμήνυσαν πως συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία, τα κοινωνικά δικαιώματά τους. «Αγώνας για να ζήσουμε - Αποκατάσταση των συντάξεων - Δημόσια δωρεάν Υγεία». Κάτω από το σύνθημα αυτό, χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απηύθυναν εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Το λόγο πήραν διαδοχικά ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους του ΟΣΕ, ο Παναγιώτης Βαβουγιός, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου και ο Παντελής Τάτσης, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, η οποία συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Η στιγμή της επίθεσης με τα χημικά
Η στιγμή της επίθεσης με τα χημικά
Συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων χαρακτήρισε τη συγκέντρωση στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν συγκεντρώσεις σε επτά περιοχές της χώρας, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Η πορεία που ακολούθησε, από τις μεγαλύτερες που οργάνωσαν οι συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, σταμάτησε έξω από το υπουργείο Εργασίας. «Είστε το υπουργείο που εδώ και χρόνια ο λαός έχει ονομάσει υπουργείο της εργοδοσίας», είπε ο Δήμος Κουμπούρης και αναφέρθηκε στα νέα αντεργατικά σχέδια, που περιλαμβάνουν χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και ακόμα λιγότερα εμπόδια στις ομαδικές απολύσεις.

Από τους συνταξιούχους δεν ξέφυγε ούτε η προσπάθεια να υποβαθμιστεί η κινητοποίηση και η μαζικότητά της. «Είμαστε χιλιάδες», απάντησαν στις «πληροφορίες» που διοχέτευε η Αστυνομία και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, ότι η συμμετοχή στη διαδήλωση δεν ξεπερνάει τα ...600 άτομα!

Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. «Την ευθύνη για τη βάρβαρη επίθεση την φέρνει ακέραια η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός», σημειώνουν. Υπογραμμίζουν ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι, ούτε θα νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους ό,τι τους έχει περικοπεί.

«Συμμετέχουμε στους αγώνες του εργατικού κινήματος μαζί με τα παιδιά μας, για τα νέα αντεργατικά μέτρα που τους ετοιμάζουν, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, απολύσεις, ελαστικά ωράρια κ.ά. Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στα σωματεία τους και να καταγγείλουν τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος τους, μαζικοποιώντας πιο αποφασιστικά τις συγκεντρώσεις», καταλήγουν.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΓΝΗ
Ανακυκλώνει το προσωπικό για να καλύψει «τρύπες»

Εκ των ενόντων, με υπερωριακή απασχόληση, θα στελεχωθεί η υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου

Τη μεθόδευση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) να καλύψει τις ανάγκες σε επιπλέον προσωπικό για την υπηρεσία φύλαξης από τους υφιστάμενους εργαζόμενους, αντί να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Στις 20 Σεπτέμβρη, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ απηύθυνε «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καλώντας «όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την υπηρεσία φύλαξης να υποβάλουν αίτηση». Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που απασχολείται σε μια οποιαδήποτε θέση στο νοσοκομείο, μπορεί να καταθέσει αίτηση για να δουλέψει υπερωριακά στην επιτήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Το Σωματείο καταγγέλλει τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, τη ΔΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που δεν προχωρούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σημειώνει ότι «η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ασφάλειας, αλλά καθιστά τους ίδιους τους εργαζόμενους (χωρίς εκπαίδευση) υπεύθυνους για ό,τι συμβεί και με κίνδυνο να βρεθούν εκτεθειμένοι ποικιλοτρόπως. Επίσης, καταργεί ειδικότητες απαραίτητες για την ασφάλεια του νοσοκομείου».

Το Σωματείο απαιτεί «την άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για 24ωρη προστασία και φύλαξη εντός και εκτός του νοσοκομείου». Αποκαλύπτει, επίσης, ότι η τακτική της κάλυψης αναγκών από το υφιστάμενο προσωπικό ακολουθείται εδώ και χρόνια σε διάφορες υπηρεσίες των νοσοκομείων, οι οποίες επιπλέον, αντί να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χρηματοδοτούνται από τα έσοδα των νοσοκομείων, δηλαδή είτε απευθείας από τους ασθενείς, είτε από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Στην περίπτωση του ΠΑΓΝΗ, με τον τρόπο αυτό καλύπτονται 30 βάρδιες νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και ανάγκες σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Συνολικά, οι 450 από τους 1.700 εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ απασχολούνται πέραν του κανονικού ωραρίου τους στις ίδιες ή άλλες θέσεις.

Για την κατάσταση αυτή, το Σωματείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι πολλές φορές έχει αναδείξει «τις ευθύνες που υπάρχουν εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της εκχώρησης υποστηρικτικών υπηρεσιών του νοσοκομείου σε εργολάβους ή σε κάλυψη των αναγκών μέσω του ξεζουμίσματος των ασθενών, δια μέσου της ολοήμερης ιδιωτικής λειτουργίας του νοσοκομείου. Ενδεικτικά, μέχρι το 2012 προβλέπονταν για τον κλάδο φυλάκων - νυχτοφυλάκων 16 θέσεις και υπηρετούσαν δύο. Στο προσωπικό ασφαλείας υπηρετούσαν 18 εργαζόμενοι και σήμερα υπηρετούν 11. Το 2016 οι προβλεπόμενες θέσεις για τη θέση φυλάκων - νυχτοφυλάκων είναι 5 και είναι κενές όλες».

Κατακραυγή από το ΠΑΜΕ, συνδικάτα και φορείς

Σε ανακοίνωση για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και σημειώνει σε ανακοίνωσή του: Οταν δεν φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων επιτέθηκε σήμερα στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν αγωνιστική θέση πλάι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας που για εμάς δεν είναι "περασμένα - ξεχασμένα", να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - κουαρτέτο - επιχειρηματικοί όμιλοι!».

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν χτες δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις απ' όλη τη χώρα, ανάμεσα στις οποίες οι εξής: Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ΟΕΚΙΔΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), ΣΕΤΗΠ. Την καταστολή καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Διεκδικούν ανάκληση απολύσεων στο «Σικιαρίδειο»

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις δύο εργαζομένων στο «Σικιαρίδειο» πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Ολγα Σιάντου, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Από την κινητοποίηση κλείστηκε ραντεβού για συνάντηση σήμερα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο ίδρυμα, «πρότυπο στην Ειδική Αγωγή» κατά την κυβέρνηση, που στη διοίκησή του η πλειοψηφία του ΔΣ και ο πρόεδρός του διορίζονται από το κράτος, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην απόλυση δύο εργαζομένων που ήταν άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του ιδρύματος. Μόνο σε πέντε χρόνια, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της συρρίκνωσης των υπηρεσιών Πρόνοιας έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ώρες παραμονής των παιδιών με νοητική στέρηση στο ίδρυμα από 6 σε 3 ώρες, οι εργαζόμενοι από 80 να έχουν φτάσει τους 25, ενώ τα παιδιά που εξυπηρετούνταν στο Σικιαρίδειο από 200 έχουν μειωθεί σε 60.

Την ίδια ώρα, η υποχρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής αξιοποιείται σαν «Δούρειος Ιππος» για τη μετακύλιση των ευθυνών του κράτους σε ΜΚΟ, ιδιώτες και «ευεργέτες». Σ' αυτό το φόντο, αναφέρθηκε στη χτεσινή διαμαρτυρία, κάθε απόλυση, κάθε απλήρωτος εργαζόμενος, κάθε γονιός που δεν καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού του, χρειάζεται να παλέψει για δημόσιες και δωρεάν δομές Ειδικής Αγωγής υψηλών προδιαγραφών, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, να διεκδικήσει μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, βοηθητικού και ειδικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η αντεργατική πολιτική πάει χέρι - χέρι με την καταστολή

Σε ανακοίνωση, για την επίθεση με τα ΜΑΤ σε βάρος των συνταξιούχων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι "αριστεροσύνης" και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν τις επόμενες μέρες οι συνταξιούχοι στις παρακάτω πόλεις: Στην Πάτρα, για τους συνταξιούχους της Πελοποννήσου, στις 5/10 (10.30 π.μ., πλατεία Ολγας). Στο Ηράκλειο, για όλη την Κρήτη, στις 6/10 (11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας). Επίσης, στην Αρτα, για τους συνταξιούχους της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στις 6/10 (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Στη Λάρισα, για την περιοχή της Θεσσαλίας, στις 7/10 (10 π.μ., κεντρική πλατεία). Στη Λαμία, για τη Στερεά Ελλάδα, στις 7/10 (10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου). Στη Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Βενιζέλου). Στην Κομοτηνή, στις 13/10 για τους συνταξιούχους της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ