ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυσή τους

Από τη χτεσινή κατάληψη των εργαζομένων στο Δημαρχείο
Από τη χτεσινή κατάληψη των εργαζομένων στο Δημαρχείο
Σε κατάληψη του Δημαρχείου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική προχώρησαν χτες, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, απαιτώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους και την παραμονή τους στην εργασία. Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν αγωνιστική παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο και στη συνέχεια θα κάνουν νέα δυναμική κινητοποίηση στο Δημαρχείο Κασσάνδρας.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Β. Κυρίτσης, ενώ αρχικά είχε υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για την παραμονή των 57 συμβασιούχων στην εργασία, στη συνέχεια, την Παρασκευή 30/12, τις πήρε πίσω, στέλνοντάς τους στην ανεργία. Οπως και άλλοι δήμαρχοι, ο δήμαρχος Κασσάνδρας - ο οποίος χτες δεν πάτησε καθόλου στο Δημαρχείο, για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους - προβάλλει το γνωστό σαθρό επιχείρημα ότι η παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία προσκρούει στο άρθρο 103 του Συντάγματος.

Τον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κασσάνδρας στηρίζουν έμπρακτα οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ στο πλάι τους βρέθηκαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι από το Δήμο Θεσσαλονίκης, που συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις και εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, καθώς και εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κασσάνδρας.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη ανακοίνωση απόλυσης 75 συμβασιούχων είχε κάνει στις 30/12 και ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, απόφαση από την οποία υπαναχώρησε μία μέρα μετά, κάτω από την πίεση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και του κινήματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Σύσκεψη σήμερα για την καλύτερη οργάνωση της αλληλεγγύης

Χτες, πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Από την ενημέρωση των συγκεντρωμένων εργαζομένων από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου
Από την ενημέρωση των συγκεντρωμένων εργαζομένων από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου
Νέα μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη του 2016, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και για την άμεση καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., προγραμματίζουν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέσα από την οποία θα οργανώσουν καλύτερα την αλληλεγγύη για να παραμείνουν δυνατοί απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και κάλεσαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα να σταματήσουν να τους εμπαίζουν και να καταβάλουν άμεσα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα, για το οποίο έχουν δεσμευθεί εδώ και μήνες. Επίσης, απαίτησαν να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων απέναντι στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, στις εφορίες και τις τράπεζες, που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό. Να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν επίσης για μια ακόμα φορά ότι δεν συμμετέχουν στα παζάρια κυβέρνησης - εργοδοτών, που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Κόντρα στους εντεινόμενους εκβιασμούς της «Καρυπίδης» - την ίδια ώρα που φαίνεται ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα επιχειρηματικά παζάρια με τη «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» - διαμήνυσαν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα πληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και το αίτημα διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας.

Ο

ΛΑΡΚΟ: Σε δίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργολαβικοί εργάτες στη ΛΑΡΚΟ, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στον κινηματογράφο «Ιλιον», με θέμα τον ορισμό νέας απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Να συμπληρώσουν αιτήσεις επαναπρόσληψης καλεί τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό Ζακύνθου. Το σωματείο ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι στις 20/1 λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων επαναπρόσληψης για τους εποχικούς εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα, ενώ στις 29/1 λήγει η αντίστοιχη προθεσμία για τους εποχικούς στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού. Καλεί όλους τους εποχικούς να συμπληρώσουν αιτήσεις, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο (Ευγενίδου 5).

Εκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΙΣΕΑ

Μπροστά στις εξελίξεις που δρομολογούνται από κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες με αφορμή τις αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής μέσω του ΕΟΠΥΥ, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), προχωράει αύριο, Πέμπτη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος).

Διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψουμε καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή! Καμία επιβάρυνση των εξυπηρετούμενων!». Καλεί τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή να συσπειρωθούν στο σωματείο για να διεκδικήσουν: Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με βάση τις ανάγκες. Αμεση αποπληρωμή των οφειλών του προς τις οικογένειες και τα κέντρα. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή, αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ και σε όλο τον κλάδο. Κάλυψη των αναγκών των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ