ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
Σελ. /40
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Παράδειγμα» η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Επιστολή συγχαρητηρίων της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας προς το ΚΚΕ, όσον αφορά στην «αποτελεσματική αντίσταση, που πέτυχε να μην έρθει», όπως αναφέρει, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στην Αθήνα, απέστειλε η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας. Η επιστολή συγκεκριμένα αναφέρει.

«Προς το ΚΚΕ:

Αγαπητοί σύντροφοι

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας θέλει να μεταφέρει τα πιο εγκάρδια συγχαρητήρια αισθήματά του, όσον αφορά στη νίκη των επαναστατικών δυνάμεων της Ελλάδας, στο να αρνηθούν την είσοδο των φονιάδων των λαών [σ.σ. στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας]. Η θρασύτατη συμπεριφορά των ηγετών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απέτυχε να εμφανιστεί σε μια χώρα όπου οι κομμουνιστικές και οι προοδευτικές δυνάμεις συνεχώς επιδεικνύουν τη δύναμη του λαού. Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα θέτουν ένα ξεκάθαρο παράδειγμα ως προς έναν επιτυχημένο οργανωμένο αγώνα εναντίον της άρχουσας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πράγματι, ο [σ.σ. υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπους] Κόλιν Πάουελ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, υπεύθυνοι για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ιρακινών και εκατομμυρίων άλλων σε όλο τον κόσμο, και ικανοί να ασκούν εξουσία με τους πλέον απάνθρωπους τρόπους όπως σηματοδοτούνται με την ανέγερση του Τείχους που κτίζεται για να φυλακίσει τον παλαιστινιακό λαό, τρέμουν τώρα μπροστά στη νομιμότητα του αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, που επιδείχτηκε με την οργανωμένη πάλη του προοδευτικού και πατριωτικού ελληνικού λαού. Τόσο μάλλον που, στην πραγματικότητα, αναγκάζονται να κρύψουν την ταπείνωσή τους πίσω από φανερά κατασκευασμένα ψεύδη.

Γι' άλλη μια φορά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας θέλει να συγχαρεί τους Ελληνες συντρόφους για το θαυμάσιο παράδειγμα που έδωσαν στην πολιτική συνείδηση και την αποτελεσματική αντίσταση.

Συντροφικά

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Τουρκίας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ