ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Μάη 2023
Σελ. /24
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Συσκέψεις - συμβολή για να φτάσει το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά

Το βήμα που έγινε στις 21 Μάη να γίνει ακόμα πιο ισχυρό στις νέες κάλπες

Αγρίνιο
Αγρίνιο
Σε αποφασιστική συμβολή για νέα στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, ώστε το Κόμμα να φτάσει ακόμα πιο ψηλά σε ψήφους και ποσοστά, μετατρέπονται οι συσκέψεις που πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Ορισμένες μάλιστα μετατράπηκαν σε δυναμικές συγκεντρώσεις σε αρκετές περιοχές και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, με κάλεσμα το βήμα που έγινε στις 21 Μάη να ισχυροποιηθεί στις 25 Ιούνη, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που τσακώνονται για το «υπουργείο αντιπολίτευσης», απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων τους.

Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν να μην πάει καμία ψήφος χαμένη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, βάσει και των δυνατοτήτων που διαμορφώθηκαν. Να μη σκορπίσει ούτε στα κάθε λογής κόμματα - συμπληρώματα της αντιλαϊκής πολιτικής, τύπου Ελ. Λύσης, «Νίκης», «Πλεύσης Ελευθερίας» κ.ά., που διατυπώνουν αντιδραστικές θέσεις και έχουν δοκιμαστεί στα αντιλαϊκά μέτρα.

«Απέναντι σε όλους αυτούς, δίπλα, μαζί και μπροστά στην πάλη με τον λαό βρέθηκε μόνο το ΚΚΕ και συνεχίζει. Γι' αυτό χρειάζεται η αποφασιστική ενίσχυσή του, εξαντλώντας όλοι μας τα περιθώρια που έχουμε», σημειώνεται με αποφασιστικότητα, βρίσκοντας αποδοχή, ανοίγοντας δρόμους για να μπουν κι άλλοι σε αυτήν τη μάχη, να δυναμώσουν το ΚΚΕ και ο λαός.

Προσφυγικά
Προσφυγικά
Τέτοιες μαζικές συσκέψεις έγιναν στην Πάτρα, στην εργατογειτονιά Ταραμπούρα, στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά, στην Αγυιά, στα Ροΐτικα, στο Ανω Καστρίτσι, στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και στη Δυτική Αχαΐα.

Μαζικές συσκέψεις έχουν γίνει στο Αγρίνιο, μεταξύ άλλων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και σε Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Μακρυνεία, Καινούργιο, Αιτωλικό και Θέρμο.

Επίσης στην Ηλεία, σε Πύργο, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Αρχαία Ολυμπία και Γαστούνη, με αισιοδοξία για ακόμα πιο θετικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, με κόσμο να δηλώνει τη στήριξη και με την ψήφο του στις 25 Ιούνη, ακόμα κι αν δεν το έπραξε στις 21 Μάη.

Πρόκειται για πρόγραμμα που συνεχώς εμπλουτίζεται, ώστε περισσότερες δυνάμεις, οπαδών, φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, στο πλευρό των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, να μπουν στη μάχη για να φτάσουν το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη
  • 7.30 μ.μ.: Σύσκεψη της ΚΟΒ Κέντρου Πάτρας στην πλατεία Νόρμαν. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και Δημήτρης Μαρμούτας.
  • Αγυιά
    Αγυιά
    8 μ.μ.: Σύσκεψη της ΚΟΒ ΕΒΕ στο αίθριο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Πάτρα. Θα μιλήσει η Κατερίνα Σίμου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Αχαΐας.
  • 8 μ.μ.: Συγκέντρωση στον Αγιο Κωνσταντίνο Συμπολιτείας, με ομιλητή τον Γιάννη Μποδιώτη, υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας.
  • 8.30 μ.μ.: Σύσκεψη της ΚΟΒ Ακτίου - Βόνιτσας στον Δημοτικό Κινηματογράφο Βόνιτσας. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αύριο Πέμπτη
  • 12 μ.: Σύσκεψη στην αίθουσα συλλόγων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Πατούχας.
  • 8 μ.μ.: Σύσκεψη της ΚΟΒ Ρίου στον Αγιο Βασίλειο (καφενείο Χρονόπουλου). Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας. Θα χαιρετίσει ο Κώστας Δραγώτης, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας.
  • 8 μ.μ.: Σύσκεψη της ΚΟΒ Αρκτικού Διαμερίσματος στην Ανθούπολη Πάτρας (καφέ «Denus»). Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας Δημήτρης Αγγελόπουλος και Χρήστος Πατούχας.
  • 8 μ.μ..: Στη Ναύπακτο, σύσκεψη της ΚΟΒ Ναυπάκτου, στα γραφεία της στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα μιλήσει ο Δ. Τζαβάρας.
  • Ταραμπούρα
    Ταραμπούρα
    8 μ.μ.: Στον Αστακό, σύσκεψη της ΚΟΒ Ξηρόμερου, στο καφενείο έναντι του δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ξηρόμερου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Παρασκευή 2 Ιούνη
  • 9 μ.μ.: Η ΚΟΒ Ερυμάνθου διοργανώνει εκδήλωση - γλέντι στο «Αγρός και Σπίτι» στη Δαφνούλα. Θα μιλήσει ο Δ. Αγγελόπουλος.
  • 8 μ.μ.: Σύσκεψη της ΚΟΒ Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας στους Αμπελόκηπους (καφενείο «Σταυροδρόμι»). Θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της «επόμενης μέρας»

Στη μάχη για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα της «επόμενης μέρας» βρίσκονται οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στους νομούς της Θεσσαλίας.

Ετσι, μαζί με την εσωκομματική συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πολύμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συσκέψεις, ατομικές συζητήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και πανεπιστήμια, όπου συζητιέται η Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ στις 25 Ιούνη.

Στη Λάρισα, δεκάδες είναι αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν στις συσκέψεις που οργάνωσαν οι ΚΟΒ ΕΒΕ, Ιπποκράτη - Ταμπάκικων - Αγ. Αθανασίου, Γιάννουλης, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ, Δημόσιων Νοσοκομείων, γεγονός που αποτυπώνει τόσο το ενδιαφέρον του κόσμου να συζητήσει οργανωμένα μαζί με τους κομμουνιστές, όσο και τη διάθεση συστράτευσης μπροστά στη νέα μάχη.

Από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε αποτυπώθηκε η δυνατότητα να αυξηθεί η δύναμη του ΚΚΕ ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Ενδεικτικά, στη σύσκεψη της ΚΟΒ Δημόσιων Νοσοκομείων, ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε πως «μόνο το ΚΚΕ, που έχει σαν θέση το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια της ΝΔ που φτάνουν μέχρι και στο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων μονάδων Υγείας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και νέες συσκέψεις, ενώ σημαντικός σταθμός θα είναι η εκδήλωση των Κλαδικών ΚΟΒ, την Τρίτη 6 Ιούνη, στις 19.30 στο «Θέατρο Τεχνών», με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη δουλειά σχεδιάζεται και σε τμήματα της νεολαίας, όπως οι φοιτητές, με τον ορισμό συσκέψεων σήμερα και αύριο, αλλά και τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης το Σάββατο 10 Ιούνη.

Στην ύπαιθρο της Λάρισας, αξιοποιήθηκε η πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», ώστε να φτάσουν οι ΚΟΒ σε σημαντικό τμήμα οπαδών και φίλων του Κόμματος, ενώ ταυτόχρονα ήταν αρκετοί αυτοί που πήραν για πρώτη φορά την εφημερίδα. Χτες, σε μάχιμο κλίμα έγιναν οι συσκέψεις σε Πύθιο, Ελασσόνα και Χάλκη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται και σε άλλες κωμοπόλεις και χωριά. Παράλληλα, έχει μπει συγκεκριμένο πρόγραμμα για να φτάσουν οι Οργανώσεις σε αγρότες, κύρια σε αυτούς που συμμετείχαν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, ώστε να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η στήριξη στο ΚΚΕ.

Μαζικές συσκέψεις έγιναν και στη Μαγνησία, κυρίως στη Ζαγορά και στη Νέα Ιωνία, αλλά και στην Καρδίτσα, ειδικά σε Παλαμά, Σέκλιζα, Βλαχομαχαλά.

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ από αύριο θα ξαναλειτουργήσουν τα εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ σε όλους τους νομούς.

Τα εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη που θα λειτουργεί στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη 1 Ιούνη στις 7 μ.μ. Θα λειτουργεί καθημερινά τα απογεύματα.

Κανονικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του το εκλογικό περίπτερο στην Αγίας Σοφίας και Ερμού.

Επιπλέον, το ΚΚΕ λειτουργεί τα παρακάτω εκλογικά περίπτερα στη Θεσσαλονίκη: Οδός Λαμπράκη στο ύψος της γέφυρας στην Ανω Τούμπα. Πάρκο Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα. Πάρκο Υδρας στην Κρήνη. Πεζόδρομος Καλαμαριάς. Δημαρχείο Πυλαίας. Πλατεία Ευόσμου. Πλατεία Κορδελιού. Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη. Πλατεία Βαλσαμή στις Συκιές. Πλατεία εκκλησίας Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ