ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, «να 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

Ο Τζαμάλ - Οδυσσέας Μαάιτα εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Τζαμάλ - Οδυσσέας Μαάιτα, 45 ετών, διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας - Χορτιάτη και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν οι ΚΟ Πυλαίας - Χορτιάτη του ΚΚΕ, την Τετάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Αναφέρθηκε στο έγκλημα στα Τέμπη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ περισσότεροι πλέον αυτοί που βλέπουν πως μέσα σε μια "στιγμή", τραγική στιγμή, μύθοι χτισμένοι με επιμέλεια για χρόνια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα αστικά επιτελεία, τώρα πια ραγίζουν και στέκουν "εκτροχιασμένοι". Και από πίσω προβάλλει γυμνή η αλήθεια: Το καπιταλιστικό σύστημα είναι ασυμβίβαστο με τις λαϊκές ανάγκες!».

«Ξετυλίγοντας το νήμα κάθε τραγωδίας», συνέχισε, «στην άκρη βρίσκουμε αυτό το κράτος το εχθρικό για τα λαϊκά συμφέροντα, ακριβώς επειδή είναι φιλικό και προσαρμοσμένο στα κέρδη και τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων.

Οταν ο λαός όμως πιστέψει στη δύναμή του, μπορεί "να 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Μόνο που για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό, πρέπει να απεγκλωβιστεί, να χειραφετηθεί ο κόσμος από τα εκβιαστικά διλήμματα που μπαίνουν μπροστά και στις εκλογές. Και το βασικό ερώτημα, πόσο δυνατός θα είναι ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών, απαντιέται αυτόματα με το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ».

Στην ομιλία του ο Τζαμάλ - Οδυσσέας Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για εμάς ο αγώνας για την ζωή είναι ενιαίος, καθημερινός και πρέπει να γίνεται από όλους, ενεργά και όχι δι' αντιπροσώπων. Οι εκλογές είναι άλλη μια μάχη, άλλο ένα επεισόδιο αυτού του αγώνα, μέσα από τις οποίες θέλουμε να αναδείξουμε τις αιτίες αυτών που αντιμετωπίζουμε, να συζητήσουμε με τις θέσεις μας, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον λαό, θέλουμε να αλλάξουμε τον συσχετισμό δυνάμεων υπέρ του λαού, με δυνατό το ΚΚΕ».

Πρόσθεσε ότι «αστικό κράτος είναι και οι Περιφέρειες και οι δήμοι. Αυτό το κράτος, από διαφορετικό επίπεδο, υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες. Διαφορετικά τμήματά του διαχειρίζονται, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική προωθούν. Αυτό δεν ζούμε και εδώ στον δήμο μας, όπου μας έχουν γεμίσει με φόρους και ειδικά τέλη, όπως το ειδικό τέλος για τη συντήρηση και κατασκευή σχολείων που πληρώνουμε από το 2010; Μήπως δεν κινούνται στην ίδια επικίνδυνη γραμμή, στη λογική "πάμε κι όπου βγει";».

Τέλος, σημείωσε ότι «το ΚΚΕ δίνει την προοπτική, δείχνει το δρόμο μέσα από το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό". Κόντρα σε αυτούς που σπέρνουν την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, που τις λύσεις των προβλημάτων την παραπέμπουν σε σωτήρες, σε σούπερ ήρωες που θα μας φτιάξουν τη ζωή και που το παραμύθι τους τελειώνει μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Το ΚΚΕ δείχνει τον δρόμο μέσα από την οργάνωση του λαού. Εδώ είναι και η πραγματική ενότητα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων, στη βάση των δικών τους αναγκών, στη βάση των δικών τους συμφερόντων».

ΡΕΘΥΜΝΟ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στον νομό Ρεθύμνου, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Ανάμεσα σε συντρόφους, φίλους και οπαδούς του Κόμματος ο Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ, κάλεσε τον ρεθυμνιώτικο λαό να στηρίξει μαζικά τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, τα οποία στελεχώνουν δοκιμασμένοι κομμουνιστές, αγωνιστές που συμμετέχουν δραστήρια στους αγώνες του ρεθυμνιώτικου λαού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Γιώργης Νταγκουνάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, και Νίκος Μανουσάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές

Δακανάλη Ιωάννα. 50 χρονών, παιδίατρος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και μεγάλωσε στα Ανώγεια. Σπούδασε ιατρική στη Σόφια Βουλγαρίας και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Βενιζέλειο - Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Μανιαβός Στράτος. 33 χρονών, ξενοδοχοϋπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού.

Μανουσογιάννης Μανούσος. 66 χρονών. Από το 2010 εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου. Εχει σταθερή συμμετοχή και συμβολή σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος στον νομό μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά του τόσο στα συλλογικά όργανα που συμμετέχει όσο και στον δρόμο του αγώνα.

Χαλκιαδάκη Κατερίνα. 30 χρονών, ψυχίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, ενώ είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη διάρκεια των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε στον φοιτητικό της σύλλογο, ενώ συνεχίζει τη δράση της μέσα στο σωματείο.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στους εργαζόμενους καθαριότητας

Περιοδεία σε εργαζόμενους σε συνεργείο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα και τα ζητήματα ασφαλείας για τους εργαζόμενους της καθαριότητας μετά και τα πρόσφατα εργατικά «ατυχήματα». Εκφράστηκε και εδώ το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε όλους τους τόπους δουλειάς για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ και εκλογικά για να δυναμώσουν η πάλη και ο αγώνας του λαού για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς, για καλύτερη ζωή.

Συγκεντρώσεις και συσκέψεις Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Παρασκευή

-- Η ΚΟΒ Σαντορίνης πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Νερό: Πηγή ζωής ή πηγή κέρδους;», στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Εστίας στον Πύργο. Θα μιλήσουν η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Β' Πειραιά και εκ νέου υποψήφια, και ο Ανδρέας Βλάχος, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων.

-- Οι ΚΟ Υγείας και Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης καλούν σε σύσκεψη με θέμα «Πρόνοια και Ειδική Αγωγή: Σύγχρονες ανάγκες και πραγματικότητα - Οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς, με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτή Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιο.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί σε συζήτηση - σύσκεψη με νέους νοσοκομειακούς γιατρούς στις 7.30 μ.μ., στο μπαρ «Ιμερος» (Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων). Θα μιλήσουν ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ, και η Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Ξάνθης καλεί σε σύσκεψη με θέμα «Μεταφορές σύγχρονες - ασφαλείς - φθηνές, απαλλαγμένες από τις ματωμένες "ράγες" του κέρδους», στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Α1 του κτιρίου ΜΠΔ στα ΠΡΟΚΑΤ.

Αύριο Σάββατο

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού στο Ε' ΚΑΠΗ (Ψαρρών & Σωκράτους). Θα μιλήσει η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια βουλευτής στη Β' Πειραιά και δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Νεάπολης και Περισσού στην πλατεία Τσαλδάρη (Νεάπολη Περισσού). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Αιολίς», σε συγκέντρωση - εκδήλωση με θέμα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Με το ΚΚΕ για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους. Η πάλη του κινήματος στον νομό Σάμου». Θα μιλήσει η Ελένη Μπάγια, παθολόγος και μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα κάνουν παρεμβάσεις οι υποψήφιοι βουλευτές στον νομό Σάμου Βαγγέλης Μαρούπας και Βάσω Βρυνιώτη.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Παλατιανής στο πάρκο Αγίου Ελευθερίου και Μεθοδίου. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Χερσονήσου - Μινώα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιμένα Χερσονήσου (Οδός Φιλικής Εταιρείας 11), με ομιλήτρια την Λίνα Ανδρουλάκη, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή Ηρακλείου.

-- Στις 7 μ.μ., ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος στον νομό, θα μιλήσει στο Μεσολόγγι, σε σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας (αντιπεριφέρεια).

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη στους Αμπελόκηπους της Πάτρας στην καφετέρια «Σταυροδρόμι». Θα κάνει παρέμβαση η Αγγελική Τσώλου, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org