ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
Σελ. /28
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι αύριο στο Σύνταγμα! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αύριο Παρασκευή 1η Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΚΟ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τον λαό της Αττικής στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ «για να ακουστεί δυνατά:

-- Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

-- Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας.

-- Δεν δεχόμαστε να πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα».

Οπως τονίζει, «πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον είναι:

-- Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

-- Ο πολύμορφος αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας, στον δρόμο για να ξεμπερδεύουμε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτική, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολική Αττική, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Επίσης, οι Οργανώσεις δρομολογούν πούλμαν για το συλλαλητήριο ως εξής: Κερατσίνι - Δραπετσώνα, 6 μ.μ., πλατεία Λαού. Κορυδαλλός, 6 μ.μ., λεωφ. Λαμπράκη - Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού («Μ. Μερκούρη»). Νίκαια, 6 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), με στάσεις σε πλατεία Χαλκηδόνας, Περιβολάκι και Κρατικό Νοσοκομείο. Πέραμα, 6 μ.μ., πλατεία Ηρώων. Πειραιάς, 6 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο. Ιλιον, 6 μ.μ., ΟΤΕ. Καματερό, 6 μ.μ., στάση «Μανάρα». Αγ. Ανάργυροι, 6.15 μ.μ., παλιό δημαρχείο. Ανω Λιόσια, 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου). Ελευσίνα, 6 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Ασπρόπυργος, 6.10 μ.μ., παραλία Ασπροπύργου. Κόκκινος Μύλος, 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία. Μενίδι, 6 μ.μ., πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό, 6 μ.μ., Κακλαμανάκη 21. Λαύριο, 5.30 μ.μ., πλατεία Μεταλλωρύχων. Νέα Μάκρη, 5.30 μ.μ., πλατεία. Ραφήνα, 5.45 μ.μ., ΟΤΕ. Παλλήνη, 6 μ.μ., Αγ. Τρύφωνας. Γέρακας, 6.15 μ.μ., ΕΛΤΑ. Μαρούσι, 6.15 μ.μ., «Σπύρος Λούης». Ωρωπός, 4.30 μ.μ., στάση ΚΤΕΛ Σκάλας Ωρωπού. Αγιος Στέφανος, 5 μ.μ., Νηπιαγωγεία.

Πλατύ άνοιγμα μέχρι την τελευταία στιγμή!

Παραμονές της μεγάλης συγκέντρωσης, οι Κομματικές Οργανώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονται στη μάχη του καλέσματος με σκοπό να φτάσει αυτό σε ακόμη περισσότερους, να είναι χιλιάδες αυτοί που αύριο το απόγευμα θα βροντοφωνάξουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στο αμαξοστάσιο και τις υπηρεσίες Πρασίνου του δήμου Νέας Φιλαδέλφεια - Νέας Χαλκηδόνας.

-- Το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και στη λαϊκή αγορά στο κέντρο της Ν. Ιωνίας.

-- Στις 5.30 π.μ. στην εταιρεία «Intertrade» στο Μενίδι.

-- Στις 7 π.μ. στους εργαζόμενους του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο.

-- Στις 7 π.μ. στο εργοστάσιο «Domus».

-- Στις 7.30 π.μ. στη λογιστική εταιρεία ASD,στην εταιρεία «Βεϊνόγλου» στον Ασπρόπυργο, στους εργάτες του δήμου και στο δημαρχείο Γλυφάδας, στον σταθμό του Μετρό στην Αργυρούπολη και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Περισσό και Νέο Ηράκλειο.

-- Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

-- Στη λαϊκή αγορά στα Σεπόλια.

-- Στις 9 π.μ. στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

-- Στις 9 π.μ. στο σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στο Ελληνικό.

-- Στις 10 π.μ. στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

-- Στις 10 π.μ. στο «Mall» στο Μαρούσι, στα «Lidl» στη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων στο Μενίδι, στις λαϊκές αγορές στο Κολυμπάκι στην Ελευσίνα και στην Αγία Αννα στο Μενίδι, στα συνεργεία καθαριότητας στα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», «Αρεταίειο», «Αιγινήτειο» και «Τζάνειο».

-- Στις 10.30 π.μ., σύσκεψη με εργαζόμενους του καζίνο «Mont Parnes» στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, με ομιλητή τον Γιώργο Στεφανάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ. στη λαϊκή αγορά Λαυρίου και στα ξενοδοχεία «Novotel» και «Zafolia».

-- Στις 11 π.μ. στις λαϊκές αγορές στο Ελληνικό και στην οδό Υδρας στην Κυψέλη.

-- Στις 12 μ. στη λαϊκή αγορά στον Υμηττό.

-- Στη 1 μ.μ. στο «Praktiker» στο Ελληνικό.

-- Στη 1.30 μ.μ. στο εργοστάσιο «ΕΛΣΑ».

-- Στις 3.30 μ.μ. στην παραγωγική μονάδα της «Γευσήνους» στο Κρυονέρι και στην πιάτσα της «e-food» στο Νομισματοκοπείο.

-- Στις 5 μ.μ. στο ΙΕΚ Νίκαιας.

-- Στις 6 μ.μ. στα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία των Ανω Λιοσίων, σε Κολωνό και Κυψέλη.

-- Στις 6 μ.μ. στα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Γαλαξίας» στον Κόκκινο Μύλο.

-- Στις 6.30 μ.μ. στο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου.

-- Στις 6.30 μ.μ. στα μικρά εμπορικά καταστήματα στη Λεωφόρο Κύπρου στην Αργυρούπολη, στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» (στάση «Ιζόλα») στην Καλλιθέα και στο Νέο Ικόνιο.

-- Στις 7 μ.μ. σε επισιτιστικά καταστήματα στα Ανω Πατήσια, σε σούπερ μάρκετ στην Ελευσίνα, στις υπηρεσίες του δήμου Αγίας Παρασκευής, στην πλατεία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό και σε μικρά εμπορικά καταστήματα σε Τερψιθέα και Πετράλωνα.

Επίσης, στο αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό, στις εταιρείες MSC και ΜΑΝ στον Πειραιά, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Πέτρου Ράλλη και σε σούπερ μάρκετ στον Βύρωνα.

Αύριο Παρασκευή

-- Το πρωί στη λαϊκή αγορά του Βύρωνα.

-- Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

-- Στις 6.45 π.μ. στην αφετηρία των πούλμαν μετακίνησης εργαζομένων του ξενοδοχείου «Four Seasons».

-- Στις 8.30 π.μ. στην ελεγκτική εταιρεία «ΣΟΛ».

-- Στις 9 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθήνας, με επικεφαλής τον Ανέστη Προυσανίδη, μέλος της ΕΟΕ Αττικής και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Δικαιοσύνης.

-- Στις 10 π.μ. στα συνεργεία καθαριότητας στο Νοσοκομείο «Μεταξά».

-- Στις 10.30 π.μ. στη λαϊκή αγορά στα Καλύβια.

-- Στις 10.30 π.μ. σε εμπορικά καταστήματα στην περιοχή Αρτέμιδα.

-- Στις 11 π.μ. σε καταστήματα στη Νεάπολη Περισσού.

-- Στις 12 μ. στη λαϊκή αγορά Ανω Πετραλώνων.

-- Στις 2 μ.μ. σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο (Πλάκα - Μοναστηράκι - Σύνταγμα).


Θα πάρει απάντηση η προσπάθεια παρεμπόδισης

Μετά τους ειδήμονες στον αντικομμουνισμό δημοσιογράφους, που κάνουν ό,τι μπορούν αραδιάζοντας μπαρούφες επιτεθειμένοι στη θέση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και βάζοντας στο στόχαστρο τις τελευταίες μέρες το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, τη σκυτάλη παίρνουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Από φωτογραφία αναγνώστη φαίνεται ότι χτες αυτοκίνητο τύπου βαν, πιθανότατα της Περιφέρειας Αττικής, κατέβαζε χαρτόνια και αφίσες του ΚΚΕ που προπαγανδίζουν το συλλαλητήριο της Παρασκευής 1ης Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Είναι ακόμη ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια φίμωσης των Οργανώσεων του ΚΚΕ, της καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής σε αυτόν. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στις 18/3 (με τη συνοδεία της αστυνομίας μάλιστα), ενώ αντίστοιχες καταγγελίες υπάρχουν από τις ΚΟ δήμου Πειραιά και την ΚΟ Ραφήνας, όπου οι δημοτικές αρχές δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο» στο «ξήλωμα» υλικού του Κόμματος για την 1 Απρίλη.

Μπορεί η πρεμούρα τους να ξεπλύνουν τις επιλογές της αστικής τάξης και της κυβέρνησης, για να χρησιμοποιήσουν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά πολεμικά προγεφυρώματα, βάζοντας την χώρα στον ρόλο του «θύτη» και κάνοντας τον λαό μας «θύμα» να είναι μεγάλη, αλλά θα μείνουν με την όρεξη αν πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα σιωπήσει μπροστά σε αυτήν.

Θα πάρουν ακόμη μια δυναμική απάντηση από τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες που θα πλημμυρίσουν αύριο το Σύνταγμα, δίνοντας ηχηρό μήνυμα για να ακουστεί η φωνή των λαών, σπάζοντας την προπαγάνδα που καλεί τον λαό να διαλέξει στρατόπεδο ληστών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ