ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /28
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Εμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης

Με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα
Από τη χτεσινή επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα
Τη βαθιά αλληλεγγύη που νιώθουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης μετέφερε, χτες το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, Αμπού Γκαζάλα.

«Το ΠΑΜΕ μιλά ξεκάθαρα. Δε συμφωνεί με τη λογική των ίσων αποστάσεων που χρησιμοποιούν και η κυβέρνηση και μια σειρά άλλες δυνάμεις, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα», επισήμανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κατά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τον Αμπού Γκαζάλα. «Καταδικάζουμε το σφαγιασμό των Παλαιστινίων. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας για να φτάσει αυτό το μήνυμα σε όλους τους τόπους δουλειάς», συμπλήρωσε, ενώ μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, υπογράμμισε: «Το ΠΑΜΕ μετέφερε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας, την οργή και την αγανάκτηση για τη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού από τους Ισραηλινούς ιμπεριαλιστές με τη συμμετοχή και τη στήριξη των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Μεταφέραμε επίσης την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στην προσπάθεια που κάνει ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει κράτος, και είμαστε σύμφωνοι σε αυτό, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Για μας η επίσκεψή σας είναι χαρά και τιμή», σημείωσε απ' τη μεριά του ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αποστολής στην Αθήνα. Ο λαός μας ποτέ δεν υπέκυψε στους κατακτητές, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η περίπτωση του παλαιστινιακού λαού αποδεικνύει ότι σήμερα δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο.

Πολύμορφες πρωτοβουλίες

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, εκφράζοντας πολύμορφα την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ηδη, προετοιμάζεται η αποστολή φαρμάκων που τόσο ανάγκη έχουν τα θύματα των βάρβαρων επιθέσεων. Ηδη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πήραν πρωτοβουλία συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).

Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 7 Γενάρη, η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η Πολιτιστική Παρέμβαση διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Ο χώρος και ο χρόνος της συναυλίας θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), καταδικάζοντας με αποτροπιασμό το νέο έγκλημα, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό με κάθε τρόπο. Τη φωνή της με «όλες τις φωνές στον κόσμο που αξιώνουν την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων, την αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους των Παλαιστινίων», ενώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

«Τα μισόλογα και οι "ίσες αποστάσεις" εκφράζουν, ουσιαστικά, συμφωνία στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που το μόνο που ζητούν, αγωνιζόμενοι 60 και πάνω χρόνια, είναι το δικαίωμά τους να έχουν τη δική τους πατρίδα, το δικό τους ανεξάρτητο κράτος, όπως έχουν όλοι οι λαοί του κόσμου», επισημαίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, καταδικάζοντας τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ.

«Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει την απάνθρωπη - εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ», τονίζει με τη σειρά της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη!

Ανακοίνωση αποφασιστικής καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας

Από την πρώτη στιγμή, μόλις έγινε γνωστό το νέο έγκλημα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, το περασμένο Σάββατο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης το καταδίκασε και κάλεσε σε κινητοποίηση των λαών για να το σταματήσουν.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Το ΠΣΕ καταγγέλλει στη Διεθνή Κοινότητα τη σημερινή δολοφονική στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας, στη διάρκεια της οποίας έχασαν πάνω από 200 Παλαιστίνιοι τη ζωή τους. Αυτή η εγκληματική αεροπορική επιδρομή εναντίον αμάχων πολιτών, ενάντια στους ίδιους Παλαιστίνιους που βρίσκονται αποκλεισμένοι εδώ και βδομάδες, αποτελεί άλλη μια απόδειξη του απάνθρωπου και βάρβαρου καθεστώτος του Ισραήλ. Η πολεμοχαρής πολιτική του Ισραήλ σκοτώνει τους Παλαιστίνιους σε μια αργή γενοκτονία, πλήρως υποστηριζόμενη από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το ΠΣΕ καλεί όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και καταδίκη προς το καθεστώς του Ισραήλ, ενάντια στην αδικία που διαρκεί πια 60 χρόνια ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Το ΠΣΕ υπογραμμίζει τη χρονική στιγμή της επίθεσης, μόλις λίγες βδομάδες πριν τις ισραηλινές εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ανήθικο χαρακτήρα της κυβέρνησης, που δε διστάζει να αξιοποιήσει εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους για την εσωτερική εκλογική μάχη.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του προς την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ως του νόμιμου εκπροσώπου του Παλαιστινιακού Λαού, στον οποίο εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, καλώντας τον σε ενότητα και αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις.

Η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η αδικία ενάντια στην Παλαιστίνη δε θα κρατήσει για πάντα!

Ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη!

Η Γραμματεία του ΠΣΕ».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΣΡΑΗΛ
«Οχι» στην πολιτική κατοχής και στέρησης δικαιωμάτων των Παλαιστινίων

Το ΚΚ Ισραήλ και άλλες λαϊκές δυνάμεις διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο μεγάλη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ Μ. Νάφαα
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ Μ. Νάφαα
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ έχει σταθεί πάντα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, υπερασπιζόμενο το δικαίωμά του για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ενάντια στην πολιτική γενοκτονίας που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις του Ισραήλ. Αυτές τις κρίσιμες μέρες και ώρες μετά τις νέες δολοφονικές επιδρομές έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση των διαμαρτυριών μέσα στη χώρα του. Για όλα αυτά μίλησε στο ραδιόφωνο του «902», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, Μοχάμεντ Νάφαα. Αυτή τη δήλωση του Ισραηλινού κομμουνιστή παραθέτουμε:

«Η θέση μας είναι ότι αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο βίαιος από το 1967. Ο βασικός παράγοντας του πολέμου βρίσκεται στην πολιτική των κυβερνήσεων του Ισραήλ, πολιτική κατοχής και στέρησης από τους Παλαιστίνιους, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους τους. Το ζήτημα δεν είναι η Χαμάς.

Το Ισραήλ θέλει να δημιουργήσει μια αρκετά βίαιη και επικίνδυνη ατζέντα, πριν την αλλαγή της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτή η εγκληματική πολεμική επιχείρηση διεξάγεται πριν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ. Γιατί όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα επιθυμούν να φτάσουν στην εξουσία με αντίτιμο τα ποτάμια αίματος των Παλαιστινίων και αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά. Αυτός ο αδικαιολόγητος ολοκληρωτικός αιματηρός πόλεμος έχει ως υπεύθυνους, όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα.

Το ΚΚ Ισραήλ διοργάνωσε μια κινητοποίηση στη Ναζαρέθ, την ημέρα της έναρξης της επίθεσης. Εχει συναντήσεις με το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, για τη λήψη πρακτικών μέτρων σε επίπεδο Μέσης Ανατολής, αλλά και επαφές με το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα για συντονισμό σε διεθνές επίπεδο.

Υπήρχαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις, με επικεφαλής το ΚΚ Ισραήλ και το "Χαντάς". Το Σάββατο, θα γίνει μια μεγαλειώδης συγκέντρωση Εβραίων και Αράβων Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ, ως συνέχεια αυτών που έχουν γίνει από το περασμένο Σάββατο».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να καταδικαστεί η ισραηλινή κατοχή

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για τα αιματηρά γεγονότα που προκάλεσαν οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καταδικάζει:

  • Τη βάναυση επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό.
  • Την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.
  • Τη συνέχιση του κτισίματος του τείχους της ντροπής.
  • Τη στάση των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΕΕΔΔΑ απαιτεί:

  • Τον άμεσο τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Τη διάλυση των ισραηλινών εποικισμών.
  • Το γκρέμισμα του τείχους της ντροπής.
  • Το σεβασμό στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλεί τον ελληνικό λαό και τις οργανώσεις του να εκφράσουν την καταδίκη τους για το νέο αυτό αποτρόπαιο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και να συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ