ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 91,16% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Με όλες μας τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη!

Μια ανάσα από την υπερκάλυψη είναι το συνολικό πλάνο για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Το ποσοστό κάλυψης του πλάνου από τη μέχρι τώρα προσπάθεια των Οργανώσεων είναι στο 91,16% και με τη μάχη να μπαίνει στην τελική ευθεία κάθε Οργάνωση βάζει τα δυνατά της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στις λίγες μέρες που απομένουν, δυναμώνει το πλατύ άνοιγμα με το κουπόνι στο χέρι, ώστε να μην υπάρχει Οργάνωση που δεν θα ανταποκριθεί στους στόχους της. Δίπλα στο Κόμμα, τη μάχη δίνει και η ΚΝΕ, που έχει φτάσει στο 93,22%, πλησιάζοντας επίσης την υπερκάλυψη. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται και μια σειρά εκδηλώσεων και άλλων επιτυχημένων πρωτοβουλιών από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, που διευκόλυναν τη δουλειά με το κουπόνι: Συνεστιάσεις και γλέντια, συναυλίες, εκδόσεις κ.λπ.

Καθώς όλο και περισσότερες Οργανώσεις «κόβουν το νήμα» της κάλυψης των πλάνων τους, «φωτιά» παίρνει και η άμιλλα ανάμεσά τους, που για τις λίγες μέρες που απομένουν, φέρνει «το κάτι παραπάνω», τα μικρά ποσά από ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, συνταξιούχους και νεολαίους.

Από το προηγούμενο πανελλαδικό «κλείσιμο» μέχρι το τελευταίο, άλλες δύο Οργανώσεις Περιοχής υπερκάλυψαν το πλάνο τους. Ετσι στην πρώτη τετράδα βρέθηκαν η ΚΟ Εξωτερικού, που παραμένει πρώτη φτάνοντας στο εντυπωσιακό 135,47%, η ΚΟ Αιγαίου με 112,25%, η ΚΟ Κρήτης με 105,32% και η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 102,91%.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η ΚΟ Θεσσαλίας με 94,32%, κρατώντας τη διαφορά που έχει στην άμιλλά της με την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, η οποία βρέθηκε στην 7η θέση με 91,14%. Η ΚΟ Πελοποννήσου πέρασε στην 6η θέση με 91,28%, παραμένοντας πίσω από την ΚΟ Κρήτης, που όπως αναφέραμε είναι στην πρώτη τριάδα. Η ΚΟ Αττικής έφτασε στο 88,71% και στην 8η θέση, παραμένοντας πάνω από την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, παρά το ότι η δεύτερη έφτασε στο 81,60% (10η θέση) κάνοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο «κλείσιμο» (+11,22%). Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας φτάνει στο 81,66% (9η θέση), ενώ η δωδεκάδα των Οργανώσεων κλείνει με την ΚΟ Ηπείρου στο 81,46% και την ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας στο 81,24%.

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Την Παρασκευή 3 Γενάρη, οι ΚΟ Κισσάμου Κρήτης καλούν σε συνεστίαση στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Τρεις Καμάρες» στο Ελος.

Το Σάββατο 4 Γενάρη, η ΚΟΒ Ευεργέτουλα Λέσβου διοργανώνει γλέντι στις 9 μ.μ., στο καφενείο - ουζερί του Νίκου Κόμβου (Κάτω Τρίτος).

Την Κυριακή 5 Γενάρη:

-- Η ΤΟ Νότιου Τομέα Αττικής διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, στις 9.30 μ.μ., στη μουσική σκηνή «Level 69» (Σολωμού 69, Μοσχάτο).

-- Η ΚΟΒ Ιδ. Υπαλλήλων Λέσβου διοργανώνει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, στις 9 μ.μ., στο ουζερί του Κουτσομύτη (στον Συνοικισμό).

Την Πέμπτη 9 Γενάρη, η ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 243, Νίκαια, απέναντι από τα «Village Cinemas» Ρέντη), όπου θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Λονδίνο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί το Λονδίνο από 10 έως 12 Γενάρη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Παρασκευή 10/1

  • Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη Καρλ Μαρξ.
  • Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφθεί το μνημείο για τους νεκρούς Σοβιετικούς στρατιώτες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Soviet War Memorial.
  • Στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Tate, όπου εκτίθεται ο πίνακας του Πίτερ ντε Φραντσία «Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη».
  • Στις 5 μ.μ. θα επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο.

Σάββατο 11/1

  • Στη 1 μ.μ. θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΤΟ Δυτικής Ευρώπης με θέμα: «Επιστήμη, έρευνα και τεχνολογία στην υπηρεσία του καπιταλιστικού κέρδους ή των κοινωνικών αναγκών;».
  • Στις 8 μ.μ. θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της ΤΟ Δυτικής Ευρώπης, στην αίθουσα της Κυπριακής Παροικίας.

Κυριακή 12/1

  • Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί τον τάφο του Καρλ Μαρξ και θα καταθέσει στεφάνι.
Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ακούσει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από συγκρότημα μαθητών μουσικών σχολείων, σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ., στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ