Προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Κάστρο του Ρίου
Με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Κάστρο του Ρίου και σύνθημα «Οχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό - Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό» η επιτροπή αγώνα της δημοτικής αρχής Πάτρας, των Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ», απευθύνεται με κάλεσμά της (ήδη συνυπογράφουν σχεδόν 200 φορείς νομών) στον λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση, να γίνουν ακόμη περισσότεροι όσοι συμπορεύονται σ' αυτόν τον αγώνα.
Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε Πάτρα και Μεσολόγγι, με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να σημειώνει στην τελευταία κινητοποίηση, επιδίδοντας ως επικεφαλής αντιπροσωπείας των φορέων το σχετικό ψήφισμα: «Απαιτούμε να μη χωροθετηθεί και αδειοδοτηθεί υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό κόλπο, προειδοποιώντας ότι μια αντίθεση απόφαση θα αποτελέσει "αιτία πολέμου" και η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της όλη την περιοχή».
Καθημερινά, τέλος, συνεχίζεται η συζήτηση, ώστε ακόμη περισσότεροι φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» την Κυριακή στη γέφυρα, δίνοντας μια πρώτη, μαζική, αποφασιστική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, επιχειρηματικών ομίλων.
Πλήθος συντρόφων, συγγενών και φίλων στην πολιτική κηδεία στο Κοιμητήριο Περιβλέπτου
Σκεπασμένος με τη σημαία του ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, και πλαισιωμένος με τιμητικές φρουρές, ο Μάνθος Χατζηγιάννη συνοδεύτηκε από τους συντρόφους του στην τελευταία του κατοικία. Το «παρών» στην τελετή έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και μέλος της ΚΕ.
Ο σύντροφος Μάνθος γεννήθηκε το 1951 στα Γιάννενα. Ηταν παιδί εκπαιδευτικών, φοίτησε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας, ενώ μετέπειτα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αναστήλωση αρχαίων μνημείων και οικισμών. Ενώ ήταν στην Ιταλία, το 1972 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το 1975 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 επέστρεψε στα Γιάννενα, όπου και δραστηριοποιήθηκε ως αυτοαπασχολούμενος αρχιτέκτονας. Εκανε πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε στην αρχιτεκτονική ομάδα για την κατασκευή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Προσπαθούσε την επιστήμη του να την υποτάσσει στον σχεδιασμό για τις λαϊκές ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΤΕΕ Ηπείρου και της αντιπροσωπείας του. Ηταν ενεργός σκοπευτής και μόνιμο μέλος του Σκοπευτικού Συλλόγου.
Αποχαιρετώντας τον σύντροφο εκ μέρους της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η Ολυ Τσουμάνη σημείωσε: «Το 1995, σε εποχές δύσκολες για την Κομματική Οργάνωση, καθώς ήταν περίοδος δεύτερης διάσπασης για τα Γιάννενα, εξελέγη στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ και συμμετείχε στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων. Την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε στην πανελλαδική κινητοποίηση του Κόμματος εκεί και στη μεταφορά φαρμακευτικής βοήθειας. Ηταν μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, αλλά συμμετείχε με την καθοδήγηση του Κόμματος και σε πρωτοβουλίες για τους ελεύθερους χώρους. Οπου του ζητήθηκε από την Κομματική Οργάνωση συνέβαλε στη δράση του Κόμματος σε δημοτικές, νομαρχιακές τότε και βουλευτικές εκλογές».
Επεσήμανε ακόμα ότι «ο σύντροφος Μάνθος πάντα είχε έγνοια για την ΚΝΕ και τη νεολαία, βοηθούσε ενεργά όπου του ζητιόταν, το γραφείο του ήταν σταθερά στέκι συναντήσεων και δημιουργιών για τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή του συντρόφου στον σχεδιασμό και στην αδειοδότηση των ιδιόκτητων γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης και έδρας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας στα Γιάννενα. «Ο σύντροφος Μάνθος έμεινε αταλάντευτος κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του», κατέληξε η Ολυ Τσουμάνη.
Η συνέχεια των εργασιών για την ανάδειξη και συντήρηση των εγκαταστάσεων του μεγάλου Νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο πραγματοποιείται χάρη στη μεγάλη προσφορά εθελοντικής εργασίας και στήριξης - ηθικής και υλικής - από μεγάλο αριθμό φίλων, που εκτιμούν τη συμβολή του Νοσοκομείου στην εξέλιξη του λαϊκού αγώνα, όπως ο Μιχάλης, ο Σπύρος, το «Ιδρυμα Π. Κόκκαλη» στη μνήμη του Πέτρου Κόκκαλη, επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΔΣΕ και υπουργού Υγείας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης.
Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του σ. Μιχάλη Διαμαντή εκφράζει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, τονίζοντας:
«Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του παλαίμαχου συντρόφου Μιχάλη Διαμαντή. Ο σ. Μιχάλης από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και την τελευταία στιγμή πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις.
Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην πάλη για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών. Υπήρξε κεντρικό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ για πάνω από 20 χρόνια. Πρόεδρος της ΟΒΣΑ για δύο θητείες, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, στο πανελλαδικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΒΕ.
Διετέλεσε επίσης μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τους επαγγελματίες.
Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο ΚΚΕ 1989 - 1991 στάθηκε με αυταπάρνηση υπερασπιζόμενος τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, κόντρα σε όσους προσπάθησαν τη διάλυσή του. Αμέσως μετά την κρίση, ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής των ΕΒΕ στην Αθήνα.
Αλλά και μετά τη συνταξιοδότησή του που επέστρεψε στο Αίγιο ήταν πάντα παρών στις μάχες που έδινε η ΚΟΒ του. Υπήρξε πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων.
Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του».
Η κηδεία του συντρόφου Μιχάλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στο νεκροταφείο του Αιγίου και θα είναι πολιτική.