ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ανοιξε την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου με ομάδα φασιστοειδών!

Καταγγελία και κινητοποίηση σήμερα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Με τη διέλευση ενός φασιστικού συνονθυλεύματος ενστόλων, προσκεκλημένων της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης - Ελληνικού, άνοιξε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ομάδα υπό τον τίτλο «ΟΔΕΥΩ (Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας)», που παρέλασε φωνάζοντας μεταξύ άλλων και αλυτρωτικά συνθήματα για τη Μακεδονία, εισπράττοντας τα εύσημα από τη δημοτική αρχή για τον «άψογο σχηματισμό της».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την ίδια παραστρατιωτική ομάδα - τάγμα εφόδου, που πριν από μερικούς μήνες είχε πρωτοστατήσει στην κατάληψη του χώρου στο Βοτανικό, ο οποίος προορίζεται για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, μια κίνηση που είχε στηριχτεί από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η ένστολη ομάδα «ΟΔΕΥΩ» εμφανίζεται σε ιστοσελίδες της να πραγματοποιεί ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και να αναπτύσσει ρατσιστική εθνικιστική δράση. Δεν είναι τυχαίο δε ότι μετά την παρέλασή τους, υπό τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, αποθρασυμένα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε κοινωνικό χώρο στο Ελληνικό, ενώ λέρωσαν σχολεία της πόλης με τα ναζιστικά σύμβολά τους.

Την απαράδεκτη κίνηση της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης - Ελληνικού να ξεπλένει το συγκεκριμένο φασιστικό τάγμα καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Ελληνικού - Αργυρούπολης - Γλυφάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καλώντας σε κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Τριάδας στην Αργυρούπολη.

Στο κάλεσμά τους για την κινητοποίηση αναφέρουν:

«Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, οι Κομματικές Οργανώσεις Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καταγγέλλουν την παρουσία ενός φασιστικού συνονθυλεύματος ενστόλων, προσκεκλημένων της διοίκησης του δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού, που άνοιξε παρελαύνοντας τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η ομάδα αυτή δεν είναι τυχαία, έχει δείξει ρατσιστική και εθνικιστική δράση με την κατάληψη στον Βοτανικό, σε χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων, οργανώνοντας παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις.

Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου "άνοιξε τον ασκό του Αιόλου" σε παντός είδους φασίστες, με αποτέλεσμα την επίθεση φασισταριών στο χώρο "Καλλίπολης" στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ της Αργυρούπολης.

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, οι Κομματικές Οργανώσεις Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 31/10/2018 και ώρα 18.00 στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη».

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζεται η γνωστή τακτική των χρυσαυγιτών

Συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, με την υπεράσπισή της να εξακολουθεί να χρονοτριβεί και να προσπαθεί να απαξιώσει τη διαδικασία, με την ανάγνωση πληθώρας άσχετων ουσιαστικά με το αντικείμενο της δίκης Ερωτήσεων και Επερωτήσεων των ναζιστών βουλευτών. Στις τελευταίες δικάσιμους διαβάζονται τα έγγραφα που προσκόμισε ο Ηλ. Κασιδιάρης, στέλεχος και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, τα οποία περιλαμβάνουν 45 κοινοβουλευτικές ομιλίες και 95 Επερωτήσεις. Επιπλέον, προσκομίζονται για ανάγνωση έγγραφα που αναφέρονται στη θέση του ΚΚΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την πρόσφατη εκδήλωση της Βουλής για τον Ν. Πλουμπίδη κ.ά.

Με αυτήν την τακτική επιχειρείται παράλληλα ο αποπροσανατολισμός από τα συντριπτικά ενοχοποιητικά στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα στη δίκη, τα οποία επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης και αποδεικνύουν τα οργανωμένα εγκλήματά της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έγινε δεκτή χτες από το δικαστήριο η ένσταση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που αφορούσε τη μη ανάγνωση από το δικαστήριο συγκεκριμένων εγγράφων, άσχετων ουσιαστικά με το αντικείμενο της δίκης.

Προκαλεί επίσης το γεγονός, στο πλαίσιο της γενικότερης διγλωσσίας και υποκρισίας των ναζιστών, ότι ενώ έξω από το δικαστήριο τα υπόδικα στελέχη της «τα ρίχνουν» στο δικαστήριο, μιλώντας για παρωδία δίκης κ.λπ. και δηλώνοντας - σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας - πως κωλυσιεργεί, καθυστερεί και χρονοτριβεί επειδή «δεν υπάρχει περίπτωση καταδίκης» αφού δήθεν «δεν υπάρχουν στοιχεία», μέσα οι υπερασπιστές τους επιδίδονται σε «φιλοφρονήσεις» για τη διαδικασία!

Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων

Σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., στην κατασκευή της πανεπιστημιούπολης Κοζάνης, θα περιοδεύσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, θα επισκεφτεί τα εμπορικά καταστήματα και τους επαγγελματίες στο κέντρο του Μενιδίου.

Την Παρασκευή 2 Νοέμβρη:

-- Στις 9 π.μ., στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην πρώην Νομαρχία, θα περιοδεύσει ο Γιάννης Βήττας, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στην «EUROMEDICA» Κοζάνης, θα περιοδεύσει η Εφη Τσίγκα, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στη «Σουίτα» art cafe (Στρατηγού Σαράφη 18), στα Τρίκαλα, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - αφιέρωμα στην Ελλη Αλεξίου, την κομμουνίστρια παιδαγωγό και πεζογράφο, που τον προηγούμενο μήνα συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το θάνατό της. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία για τη ζωή και το παιδαγωγικό έργο της Ελλης Αλεξίου καθώς και θεατρικό - μουσικό δρώμενο.

Την Κυριακή 4 Νοέμβρη:

-- Οι Οργανώσεις Βύρωνα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τα 74 χρόνια από το ηρωικό Μπλόκο. Στις 7 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ν. Ελβετία» (πρώην «Λουίζα», Ν. Ελβετίας 34), θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο. Θα προηγηθεί, στις 6 μ.μ., κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.

-- Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ καλεί στο γλέντι που διοργανώνει, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα επιβατών του ΟΛΠ «ΗΕΤΙΩΝΑΣ» (Ακτή Βασιλειάδη - Σιλό, είσοδος από πύλη Ε2).

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Απαράδεκτο να δίνουν βήμα στο ναζιστικό μόρφωμα

Ανακοίνωση - καταγγελία για το βήμα που δόθηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή εξέδωσε η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, στην οποία σημειώνει: «Ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει το εθνικιστικό, φασιστικό και ναζιστικό του δηλητήριο, μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Εκθείασε τον δικτάτορα Μεταξά και τόνισε τα φασιστικά του αισθήματα για την ΠΓΔΜ. Καμία έκπληξη από το γεγονός!

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την κυβερνητική τακτική ανοχής απέναντι στο ναζιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της ΧΑ, παραχωρώντας σε εκπρόσωπό της τη δυνατότητα να κάνει προπαγάνδα υπέρ του φασισμού σε όλη τη χώρα μέσα από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης! Είναι απαράδεκτο οι θιασώτες του δικτάτορα Μεταξά και του Χίτλερ, που αιματοκύλισαν τον κόσμο, και οι πολιτικοί απόγονοι εκείνων που συνεργάστηκαν με τους ναζί, να βρίσκουν βήμα να μιλούν, ιδιαίτερα σε μια τέτοια επέτειο! Τους παραχωρήθηκε μια ακόμη ευκαιρία για ξέπλυμα, μετά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Τιμώντας τα 74 χρόνια της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση, την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (νέα παραλία, κάτω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης).

Εκδήλωση τιμής στους Γόννους

Εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων πατριωτών στη διάρκεια 1940-49 οργανώνουν, την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου των πεσόντων στους Γόννους, τα Παραρτήματα Λάρισας και Γόννων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Το περιοδικό «Ναυτική Ελλάς» και η παραχάραξη της Ιστορίας

Πληθαίνουν ανησυχητικά οι προσπάθειες απόκρυψης της ιστορικής αλήθειας αλλά και διαστρέβλωσής της, κυρίως σε ό,τι αφορά την τεράστια συνεισφορά του ΕΑΜ και των άλλων ΕΑΜογενών οργανώσεων, του ΚΚΕ, στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα. Σ' αυτόν τον αστικό διαγκωνισμό ιστορικής παραχάραξης, συμμετέχει και το περιοδικό της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), «Ναυτική Ελλάς». Στο τεύχος Οκτώβρη 2018 και σε άρθρο με τίτλο «Η απελευθέρωση (απ' τους Γερμανούς) της Αθήνας», ο συγγραφέας αποσιωπά το ρόλο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ και «είδε» τους κατακτητές ανενόχλητους να φεύγουν, τον Γερμανό κατοχικό διοικητή στρατηγό Φέλμι με τον δήμαρχο Γεωργάτο να καταθέτουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά και ελληνικές σημαίες να εμφανίζονται «...δειλά - δειλά» απ' τα σπίτια των Αθηναίων.

Το περιοδικό της ΕΑΑΝ, συμμετέχοντας στη μεθοδευμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία, δεν «είδε» τα τεράστια πανό του ΕΑΜ και του ΚΚΕ να υψώνονται σ' όλη την Αθήνα, δεν «άκουσε» το παλλαϊκό σύνθημα για μια νέα λαοκρατική Ελλάδα, δεν «είδε» τους μαχητές του ΕΛΑΣ στις 12 Οκτώβρη 1944, στις 9.45 π.μ. να κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και να υψώνουν στη θέση της την ελληνική, όπως και τις αντιπροσωπείες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ να καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σίγουρα η αστική εξουσία θέλει να θάψει την ιστορική μνήμη. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας γνωρίζει ότι η άδολη και ηρωική διαμόρφωση του ιστορικού στίγματος της πατρίδας μας έγινε με το αίμα του λαού κι αυτό είναι ανεξίτηλο μαζί με το ΚΚΕ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org