ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Δύναμη στο ΚΚΕ για να έχει ο λαός στήριγμα την επόμενη μέρα!

Τα τεράστια λαϊκά προβλήματα που μαστίζουν τους κατοίκους της Φυλής βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 27/1, για την παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκου Ζαπάντη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Τσιουμπρής, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Τοπαλλιανίδης.

Διεκδικούμε το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής!

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Πρωτούλης, αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων της Φυλής, ξεχωρίζοντας αυτό της χωματερής και αναδεικνύοντας την υποκρισία της περιφερειακής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχτηκε με το σύνθημα του οριστικού της κλεισίματος και που ορκίστηκε μάλιστα συμβολικά στα Ανω Λιόσια γι' αυτόν το λόγο. Ανέδειξε ότι σήμερα, 5 χρόνια μετά, η χωματερή όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά επεκτείνεται, αφού ξεκινά τη λειτουργία του ένα ακόμα «κύτταρο». Οπως είπε, η διοίκηση Δούρου, 5 χρόνια μετά, επανέρχεται στους κατοίκους που υποφέρουν, και ενώ επεκτείνει τη χωματερή της Φυλής, προκλητικά υπόσχεται το κλείσιμό της, αξιοποιώντας το γεγονός ότι ανοίγει νέα «δομή» στο Γραμματικό. Τελικά, και το αίσχος της Φυλής συντηρεί και νέο σκουπιδότοπο φτιάχνει στο Γραμματικό. Υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να ρίξει το φταίξιμο στους κατοίκους του Γραμματικού για τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή.

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τη φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, επισημαίνοντας τη διεκδίκηση για άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή. Οπως είπε, «η ελπίδα είναι εδώ, ο δρόμος είναι εδώ. Χώρος και χρόνος για αναμονή, για αυταπάτες, για μεσσίες δεν υπάρχει. Με τη λογική ότι "αυτά που λέτε δεν γίνονται", να δούμε κάτι "εφικτό" μέσα στα τείχη της ΕΕ και τους νόμους των κυβερνήσεων, φτάσαμε να έχουμε για 50 χρόνια το αίσχος της χωματερής της Φυλής. Δίνουμε δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμο και Περιφέρεια, κάνουμε πιο δυνατό το ΚΚΕ, να έχουμε γερή δύναμη υπεράσπισης της ζωής μας, γερή δύναμη να στηρίξει τον αγώνα μας».

Οι κομμουνιστές πάντα στην πρώτη γραμμή

Ο Νίκος Ζαπάντης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στην πλούσια δράση των κομμουνιστών μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπως ότι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για το οριστικό κλείσιμο και την απομάκρυνση της χωματερής, για τις ελλείψεις σε σχολικά κτίρια, για τη διεκδίκηση αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης κ.ά. Μίλησε μεταξύ άλλων για την εγκληματική δράση των κυκλωμάτων στην περιοχή, λέγοντας ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στα Διοικητικά Συμβούλια των εργατικών σωματείων, των φορέων και των συλλόγων της περιοχής πάλεψαν ενάντια στα πραγματικά αίτια που γεννούν και τρέφουν αυτό το φαινόμενο. «Αναδείξαμε ότι αν δεν ξεμπερδέψουμε με τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα εγκληματικά κυκλώματα που θησαυρίζουν από το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ότι αν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αν δεν αντιμετωπιστούν τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και κοινωνικών ομάδων, το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις κι αν γίνουν».

Ο Ν. Ζαπάντης
Ο Ν. Ζαπάντης
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα παζάρια ανάμεσα στους τοπικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο δήμο Φυλής «εξελίσσεται ένα απίστευτο "love story" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπου όλοι μαζί, κυβέρνηση (Τσίπρας), Περιφέρεια (Δούρου) και δήμος (Παππούς), είναι τόσο αγαπημένοι, που μόνο καλά λόγια έχει να πει ο ένας για τον άλλον. Κανένας καβγάς, ούτε για θέματα ανούσια, ούτε για θέματα ουσίας ή έστω και ψεύτικος για τα "μάτια του κόσμου". Ενα απίστευτο "love story" που δεν αποκλείεται να καταλήξει και σε ..."γάμο". Ο Παππούς δηλώνει ότι "στην Τοπική Διοίκηση είμαι με την Δούρου", ο Τσίπρας δηλώνει ότι "ο καλύτερος δήμαρχος της Δυτικής Αττικής είναι ο Παππούς" και σκέφτεσαι: Τι είναι αυτό που τους ενώνει, που τους κάνει να αισθάνονται σαν μια οικογένεια; Δεν είναι τίποτε άλλο, φίλες και φίλοι, απ' την εξυπηρέτηση των τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων που υπάρχουν στην περιοχή. Επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της χωματερής, τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ, με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ανω Λιοσίων».

Ο λαός ζει με τη χωματερή γιατί αυτό επιβάλλουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ΧΥΤΑ Φυλής, υπογράμμισε ότι αυτή η ωρολογιακή βόμβα μένει ανοιχτή για 54 συνεχή χρόνια, αφού διαχρονικά ο σχεδιασμός των κυβερνήσεων «έπαιρνε ως βασικό κριτήριο το πού εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις να φτιάξουν μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να έχουν το μικρότερο κόστος αλλά και το μεγαλύτερο κέρδος. Τελικά αν το καλοσκεφτείς, ακόμα κι απ' τα απόβλητα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας τα επιχειρηματικά συμφέροντα θησαυρίζουν, ενώ αυτό που μένει για το λαό είναι μπόχα, βρώμα και καρκίνος».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, είπε ο Ν. Ζαπάντης: «Ζούμε σε μια λαϊκή περιοχή, σε μια περιοχή με πάρα πολλά και μεγάλα προβλήματα που διαιωνίζονται, που δεν λύνονται, όχι γιατί έτσι το 'χει η "κακιά μας η μοίρα", αλλά γιατί τα τελευταία 30 χρόνια περίπου όσοι δήμαρχοι εκλέχτηκαν σ' αυτόν εδώ τον τόπο, ήταν δήμαρχοι που διαχειρίστηκαν και ενίσχυσαν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, δούλεψαν για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έκαναν πράξη στο δήμο όλες τις αντεργατικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προώθησαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, καθιέρωσαν πρώτοι τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, με συμβασιούχους, stage, συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πρωταγωνίστησαν στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, επέκτειναν την ανταποδοτικότητα σε κάθε υπηρεσία του δήμου, έβαλαν τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Γι' αυτό χρειαζόμαστε αγωνιστικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, που να στηρίζουν και να στηρίζονται σε εργάτες και εργάτριες, υπαλλήλους και νεολαίους, γυναίκες και απόμαχους της δουλειάς, ανέργους και σπουδαστές, καθέναν που θέλει να σηκώσει κεφάλι, ν' αντισταθεί, να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλου του λαού.

Χρειάζεται ο λαός και η νεολαία να περάσουν στην αντεπίθεση. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλους τους οπαδούς και φίλους, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο με προβληματισμό, κριτική σκέψη και διάθεση, κάθε έντιμο συναγωνιστή, να μπει γερά στη μάχη για την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Φυλής και την Περιφέρεια Αττικής και την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, για να έχουν στήριγμα την επόμενη μέρα, για να δυναμώσει η πάλη για τα μεγάλα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, για να πάρουν απάντηση κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή».

Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ δήλωσαν μιλώντας στην εκδήλωση στα Ανω Λιόσια ο Θοδωρής Παναγιωτόπουλος, συνδικαλιστής στα τρόλεϊ, ο Γρηγόρης Γιακουμάτος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Vodafone 360 Connect» και ο Γιώργος Τασιόπουλος, δάσκαλος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λιοσίων.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής (ολόκληρες οι δηλώσεις δημοσιεύονται στο portal «902.gr»):

Θοδωρής Παναγιωτόπουλος, συνδικαλιστής στα τρόλεϊ:

«Εδώ και μια δεκαετία εργάζομαι ως οδηγός στον πολύπαθο και απαξιωμένο κλάδο των αστικών συγκοινωνιών και συγκεκριμένα στα τρόλεϊ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, που θα δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα. Υστερα από μια πορεία μέσα από ανεξάρτητα σχήματα σε συνδικαλιστικό επίπεδο και παρατηρώντας την πορεία και τις θέσεις του ΚΚΕ, συμπέρανα ότι η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα είναι τέτοιας έντασης που δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για αυταπάτες, δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Απαιτείται η συγκέντρωση όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, σε μια κοινωνική συμμαχία, απαιτείται να δώσει ο καθένας ό,τι μπορεί σε αυτήν την υπόθεση (...) Με χαρά συντάσσομαι μαζί σας, συντάσσομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους αγώνες που έρχονται».

Γρηγόρης Γιακουμάτος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Vodafone 360 Connect»:

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης από την "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι μάσκες έχουν πλέον πέσει κι έχουμε βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Η κυβέρνηση αυτή πρόσφερε και προσφέρει πολύ καλά τις υπηρεσίες της στο σύστημα, εγκλωβίζοντας και απογοητεύοντας το λαό. Είναι πλέον φανερό ότι πρόκειται για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από το σημείο που την είχαν αφήσει τα άλλα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Η μόνη διαφορετική φωνή είναι αυτή του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε ώστε να μην κυριαρχήσει η αδράνεια και η απάθεια, πάντα αταλάντευτο και μαχητικό στην προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού».

Γιώργος Τασιόπουλος, δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ανω Λιοσίων:

«Είναι τιμή για εμένα να απευθύνομαι σε πολίτες του δήμου Φυλής που για είκοσι χρόνια, μαζί, αγωνιστήκαμε για τη μόρφωση των παιδιών μας, αγανακτήσαμε και δώσαμε αγώνες για την περιβαλλοντική καταστροφή των γειτονιών της Δυτικής Αθήνας, το συνεχιζόμενο έγκλημα της διατήρησης της υγειονομικής βόμβας της χωματερής στη Φυλή (...)

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους εκπαιδευτικούς να ηγείται του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ο δάσκαλος Νίκος Ζαπάντης! Σεμνός αγωνιστής, σταθερά ανυπότακτος και πρωταγωνιστής στους πανεκπαιδευτικούς και κοινωνικούς μας αγώνες! Και του ψηφοδελτίου της περιφέρειας ο Γιάννης Πρωτούλης! (...) Η συμπόρευση μαζί τους είναι χρέος και υποχρέωσή μας, η εκλογή τους και η επιστροφή στην αριστερή πολιτική, της αριστεράς της προσφοράς και της θυσίας, κόντρα στην αριστερά του κυβερνητισμού και της εξουσίας, την τάχα αριστερά των υπηρετών του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, την τάχα αριστερά όσων παραχαράσσουν ιδεολογίες, μεταμορφώνουν τις λέξεις και το περιεχόμενό τους.

Με αυτά τα δεδομένα, σε αυτήν την πολυσύνθετη συγκυρία, ανταποκρίθηκα στο σημερινό κάλεσμα και απευθύνω έκκληση στους πολίτες του δήμου Φυλής για συμπόρευση, συστράτευση, ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παντού. Εύχομαι, λοιπόν, καλό αγώνα στην προσπάθειά μας».

Επανόρθωση

Βάσω Μουντάκη, και όχι Τόνια, όπως λαθεμένα αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του χτεσινού «Ριζοσπάστη», είναι το όνομα της υποψηφίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αθηναίων. Η Βάσω Μουντάκη είναι διευθύντρια καρδιολόγος στο «Ελπίς» και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ