ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα για την Εθνική Αμυνα και τις Ενοπλες Δυνάμεις

Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»

Πλατιά εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Αμυνα - Ενοπλες Δυνάμεις» πραγματοποιείται σήμερα στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», από την ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση, όπως και άλλες δύο που διοργανώνονται το επόμενο διάστημα, εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Κόμματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών και στοχεύουν στο να αναδείξουν σημαντικά για το λαό και τη χώρα ζητήματα, να προσεγγιστούν αυτά από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, καθώς και στο να κατατεθεί η συνολική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Εθνική Αμυνα και τις Ενοπλες Δυνάμεις παρουσιάζει στη σημερινή εκδήλωση η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων εκ μέρους των προσκαλεσμένων. Βασικές πλευρές του θέματος που θα αναπτυχθούν είναι: Αιγαίο και ελληνοτουρκικές διαφορές, ΝΑΤΟ και ευρωστρατός, εξοπλιστικά προγράμματα, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επαγγελματίες οπλίτες.

Πλευρές ενός κρίσιμου, ιδιαίτερα σημαντικού θέματος, που αν και συχνά πυκνά απασχολούν την επικαιρότητα, η προβολή που τους επιφυλάσσεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι μάλλον επιδερμική, χωρίς να θίγεται η ουσία τους. Το ΚΚΕ θέλει και επιδιώκει μέσω και της σημερινής εκδήλωσης και της συζήτησης που θα αναπτυχθεί σε αυτήν να αναδείξει αυτό που επιμελώς αποκρύπτεται και αποσιωπάται, τους κινδύνους δηλαδή που ελλοχεύουν για το λαό και τη χώρα από την ακολουθούμενη και σ' αυτόν τον τομέα κυβερνητική πολιτική και από την πρόσδεσή της στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, που προωθούν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κίνδυνοι που σχετίζονται με παραχωρήσεις στην αμυντική θωράκιση, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, κίνδυνοι ορατοί για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη, ανάμειξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους αστυνόμευσης, αλλά και εμπλοκής της χώρας μας σε τυχοδιωκτικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, μέσα από τη συμμετοχή τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις εκτός των συνόρων, με πρόσχημα τις λεγόμενες ειρηνευτικές αποστολές ή διανομής «ανθρωπιστικής βοήθειας».

Αλλες εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα, 6 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Λ. Αλεξάνδρας 10) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για την εκλογική αναμέτρηση και την καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο πλαίσιο της ενεργητικής προετοιμασίας και για να δοθεί με επιτυχία η εκλογική μάχη, η ΚΕ εκτιμά ότι έχουν ξεχωριστή σημασία και χρησιμότητα οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις ανθρώπων που δεν είναι ενταγμένοι στο ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα, 20 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Για το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Αμαλιάδας του ΚΚΕ ανακοινώνει πως η φιλοτέχνηση του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη έχει ήδη ξεκινήσει από τον γνωστό γλύπτη Μάρκο Γεωργιλάκη και πως συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης του αναγκαίου ποσού. Γνωστοποιεί δε σε όσους θέλουν να βοηθήσουν πως μπορούν να το κάνουν στους λογ/σμούς:

- Αγροτικής Τράπεζας, Νο 322 01 013708 37

- Εθνικής Τράπεζας, Νο 309/945797-68

Τηλ. επικοινωνίας: 6945.292.696 και 6977.507.160.

ΧΑΛΚΙΔΑ
«Ξαπόσταμα» διασκέδασης

Στο δρόμο της συσπείρωσης και του αγώνα, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και την υλοποίηση της πρότασής του για το Λαϊκό Μέτωπο «χωράει» και ένα «ξαπόσταμα» διασκέδασης, μα πάνω απ' όλα συναπάντημα των κομμουνιστών και των νεολαίων της ΚΝΕ, με τους φίλους και ψηφοφόρους, με όλους όσοι συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που έγιναν στην περιοχή της Χαλκίδας. Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Αχτιδικής Επιτροπής Χαλκίδας και της Κομματικής Οργάνωσης Νέας Αρτάκης του ΚΚΕ, συμμετέχοντας σ' αυτή τη μάζωξη σε παραλιακό κέντρο της Ν. Αρτάκης. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ απεύθυνε η Σοφία Ντούρου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου και νομαρχιακή σύμβουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο Λ. Χατζηπαυλίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΑΕ Χαλκίδας, ο Θ. Παππάς, γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, ο Τηλέμαχος Χατζηγιαννακέρης, πρώην δήμαρχος Ν. Αρτάκης, ο Πολυχρόνης Τσιτίνης, πρώην πρόεδρος Νέας Λαμψάκου, ο Βαγγέλης Σταματούκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συμπαράταξη» του Δήμου Χαλκιδαίων κ.ά.

Εκπρόσωπος του ΚΜΕ στην Κούβα

Αναχωρεί σήμερα για την Κούβα ο Βασίλης Οψιμος, ερευνητής και στέλεχος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ