ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΟΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Κινδύνευσαν επιβάτες και πλήρωμα από πυρκαγιά στο γκαράζ εν πλω

Από τις προσπάθειες πυρόσβεσης στο λιμάνι του Πειραιά

Eurokinissi

Από τις προσπάθειες πυρόσβεσης στο λιμάνι του Πειραιά
Σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή 875 επιβατών και 141 ναυτεργατών, όταν χτες, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κεντρικό γκαράζ του 26χρονου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» μεσοπέλαγα, δυο ώρες μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό τα Χανιά.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, πνίγοντας τους χώρους υποδοχής με καπνούς. Ο πλοίαρχος εξέδωσε «may day» και οι επιβάτες με τη βοήθεια του πληρώματος μετέβησαν και παρέμειναν στους σταθμούς συγκέντρωσης του πλοίου, φορώντας σωσίβια, έτοιμοι για εγκατάλειψη.

Με τη συνδρομή του πληρώματος η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ ο πλοίαρχος ζήτησε την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου κατέπλευσε στις 4.05 χτες το πρωί. Δίπλα στο καράβι βρέθηκαν για συνδρομή πέντε παραπλέοντα ακτοπλοϊκά πλοία, έξι φορτηγά, εννέα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο σκάφη της Πυροσβεστικής, ιδιωτικά σκάφη και ρυμουλκά.

Ωστόσο, η ταλαιπωρία και η λαχτάρα για τους επιβάτες συνεχίστηκε και μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, αφού χρειάστηκε κοντά μία ώρα για να ξεκινήσει η αποβίβασή τους, επειδή δεν υπήρξε η κατάλληλη ετοιμότητα από την πλευρά του ΟΛΠ (δηλαδή της «Cosco») να ανταποκριθεί σε μια τέτοια κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν σκάλες, ενώ και αυτή που βρέθηκε τελικά δεν ήταν κατάλληλη και ασφαλής. Επιπρόσθετα, από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΑΝΕΚ δεν υπήρξε η κατάλληλη μέριμνα για την άμεση μεταφορά των επιβατών σε καταλύματα, με αποτέλεσμα αρκετοί, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, μετά τα όσα πέρασαν, να παραμένουν επί ώρα στο λιμάνι, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες προς τους ανθρώπους της εταιρείας.

Η επιχείρηση για το σβήσιμο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, ενώ το καράβι έχει πάρει κλίση, λόγω του νερού που σωρεύτηκε από την προσπάθεια πυρόσβεσης. Συνολικά το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 αυτοκίνητα. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ Νο 3 του πλοίου, όπου βρίσκονταν φορτηγά.

Προειδοποίηση για χειρότερα

Το σοβαρό αυτό περιστατικό προειδοποιεί για την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες το κυνηγητό του κέρδους από τους εφοπλιστές και η αντιλαϊκή πολιτική που ενισχύει την επιθετικότητά τους. Με νόμο του 2014, της κυβέρνησης ΝΔ, τον οποίο διατηρεί σε πλήρη ισχύ η σημερινή κυβέρνηση, οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έχουν μειωθεί κατά 40%.

Ο ακτοπλοϊκός στόλος έχει μειωθεί την τελευταία 10ετία κατά 50%, καθώς το θεσμικό πλαίσιο (π.χ. νόμος 2932/2001) που έχουν διαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και έχει βάση την Οδηγία 3577/92 της ΕΕ, για την «απελευθέρωση» των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών (άρση του καμποτάζ), μεταξύ άλλων επιτρέπει στους εφοπλιστές να δρομολογούν και να αποδρομολογούν τα πλοία τους ανάλογα με την κερδοφορία τους.

Εφοπλιστές και υπουργείο, για να καλύψουν τα κενά, έχουν προγραμματίσει ταξίδια πραγματικές «οδύσσειες», με ασταμάτητα «πήγαινε - έλα» των πλοίων, με αποτέλεσμα την υποσυντήρησή τους και την εξάντληση των πληρωμάτων.

Απόδειξη, οι ασταμάτητες βλάβες και τα απανωτά ατυχήματα στα ακτοπλοϊκά πλοία. Ενδεικτικά, την ίδια ώρα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες το γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος», το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βικέντιος Δαμοδός», εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αργοστόλι για Ληξούρι Κεφαλληνίας, παρουσίασε σοβαρή βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ χτες «έμεινε» από κύρια μηχανή το «Ακουα Μπλου» λίγο πριν ξεκινήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο - Ανδρο - Σύρο - Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Θήρα - Ηράκλειο, με 292 επιβάτες. Μόνο τα τελευταία τρία 24ωρα παρουσιάστηκαν 5 σοβαρές βλάβες πλοίων.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ με δελτίο Τύπου αναφέρουν για την πυρκαγιά στο «Ελ. Βενιζέλος» ότι «έχουν επανειλημμένα επισημάνει την ένταση της επίθεσης εφοπλιστών - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και των προκατόχων τους, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», και καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 3 Σεπτέμβρη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Κυπριακό: Διεργασίες που σχετίζονται με ευρύτερες στοχεύσεις

Ολα δείχνουν ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας εξελίξεων για το Κυπριακό, ενόψει και των συναντήσεων που αναμένονται στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά πάνω απ' όλα υπό το βάρος ευρύτερων «διευθετήσεων» που ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα επιδιώκουν με επίκεντρο την ταραγμένη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ολες οι εμπλεκόμενες και ενδιαφερόμενες πλευρές, από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο μέχρι την ΕΕ και μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, επαναλαμβάνουν την ανάγκη να βρεθεί «ρεαλιστική λύση» (όπου «ρεαλιστική», κάθε πλευρά εννοεί έναν συμβιβασμό ευνοϊκό για τα γεωπολιτικά και επενδυτικά συμφέροντα που εκπροσωπεί), κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την «ανάπτυξη» και τη «σταθερότητα» που δήθεν θα φέρει μια λύση του Κυπριακού. Ολες οι προτάσεις που συζητιούνται, βέβαια, δεν οδηγούν παρά στη διχοτόμηση του νησιού, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με παραλλαγές του «Σχεδίου Ανάν» και διάφορες εναλλακτικές για την ενεργότερη συμβολή πολλών ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην «ασφάλεια» της Κύπρου, που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο γεωστρατηγικό σταυροδρόμι.

***

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Τουρκία οξύνει την επιθετικότητά της, αξιοποιώντας τετελεσμένα, επιδιώκοντας να δημιουργήσει καινούργια και ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα διαπραγματευτεί εύκολα τη θέση της στην Κύπρο, καθώς συνδέεται με την προσπάθειά της να κατοχυρώσει τη θέση της στην περιοχή, διεκδικώντας μερίδιο από τη μοιρασιά που γίνεται στη Ν/Α Μεσόγειο, και να αντιμετωπίσει «απειλές» και αναδιατάξεις συμμαχιών που ανησυχεί ότι μπορεί να πλήξουν τα συμφέροντά της. Ειδική πίεση στις εξελίξεις ασκούν φυσικά και οι ενεργειακές επιδιώξεις της Τουρκίας, που αφενός αναζητεί τρόπους κάλυψης των αυξανόμενων αναγκών της, αφετέρου διεκδικεί ρόλο στα διάφορα ενεργειακά σχέδια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο έχει εξαγγείλει γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου, καταγγέλλοντας με υψηλούς τόνους μπίζνες που προχωρούν χωρίς τη δική της συμμετοχή, αλλά και διατηρώντας σε ετοιμότητα όλα τα μέσα για να εμποδίσει εξελίξεις που θεωρεί δυσμενείς για τα δικά της σχέδια. Εξίσου ενδεικτικά είναι τα σχέδια της Τουρκίας για τη δημιουργία πολεμικής ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα. Σε πρόταση που το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στο ΥΠΕΞ, τονίζεται ότι «μία τουρκική βάση στην περιοχή θα μείωνε τον απαιτούμενο χρόνο αντίδρασης για τη λήψη στρατιωτικής και ανθρωπιστικής δράσης» αλλά και «θα περιόριζε τις προσπάθειες άλλων παραγόντων να προκαλέσουν αναταραχή». Ακόμα, αναφέρεται ότι έτσι θα ενισχυόταν και η θέση της Τουρκίας στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι τέτοιες προτάσεις παρασκηνιακά είχαν πέσει και στο τραπέζι των περσινών διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, όταν «εξετάζονταν» ανταλλάγματα για την «αναπροσαρμογή» των στρατευμάτων και των «εγγυητικών δικαιωμάτων» της Τουρκίας στο νησί.

***

Είναι λοιπόν σαφές ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας θα κλιμακωθεί κι άλλο, και η βάση γι' αυτό υπάρχει εδώ και καιρό, όπως τη διαμορφώνουν οι αντιθέσεις και τα παζάρια ισχυρών μονοπωλιακών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Αυτό που κάνει δεν είναι παρά να διεκδικεί αυξημένη «διαπραγματευτική ικανότητα», αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως γίνεται στο φόντο «εύφλεκτων» ανταγωνισμών σε όλη τη γειτονιά. Είναι χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις αξιωματούχων σε θέσεις - κλειδιά, που αναδεικνύουν ότι αυτό που παίζεται είναι οι όροι με τους οποίους θα διερευνηθεί και θα επιδιωχθεί μια «συνολική διευθέτηση» στην περιοχή. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε την άνοιξη η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι, την ίδια περίοδο που η Αγκυρα είχε ξαμολύσει το Πολεμικό Ναυτικό για να εμποδίσει γεωτρήσεις που είχε συμφωνήσει η κυπριακή κυβέρνηση. Επαναλαμβάνοντας χωρίς δισταγμό ότι «τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου της Κύπρου, όπως και όλοι οι πόροι της, θα πρέπει να διαμοιραστούν ακριβοδίκαια ανάμεσα στις δύο κοινότητες, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», η Ντόχερτι σημείωνε για Κύπρο και Τουρκία ότι «θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και να μην κάνουν οτιδήποτε που να εμποδίζει ή να παρεμποδίζει μια ευρύτερη συμφωνία για το πώς μοιράζονται ή πώς γίνεται η διαχείριση των πόρων».

***

Ολα τα παραπάνω βεβαιώνουν ότι η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας είναι δεδομένη, αλλά και ότι οι προϋποθέσεις που διαμορφώνονται για μια λύση του Κυπριακού κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι για το λαό της Κύπρου. Σημαντική είναι εξάλλου και η επίδραση αντιθέσεων και παζαριών που δυναμώνουν, όπως ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, αλλά και ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, με τις εξελίξεις σε Συριακό, Κουρδικό και άλλα κρίσιμα μέτωπα να διαπλέκονται σε ένα ιμπεριαλιστικό «γαϊτανάκι» πολλαπλά επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.


Α. Μ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της εφοπλιστικής επιθετικότητας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για τη φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" και έθεσε αντιμέτωπους με σοβαρούς κινδύνους επιβάτες και ναυτεργάτες, είναι αποτέλεσμα της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφοπλιστικής επιθετικότητας, με μείωση κατά 40% του στόλου και του ναυτεργατικού δυναμικού, μείωση οργανικών συνθέσεων, εξαντλητικά δρομολόγια και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στα πλοία, που τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών. Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές, απαραίτητες για την ασφαλή διάσωση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όπως και πριν έτσι και σήμερα, με την ιδιωτικοποίησή του, λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ