ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούνη 2013
Σελ. /24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ
Οργανώνουμε την πάλη - καμία απόλυση

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έκανε καθαρό ότι οι επόμενες απολύσεις θα γίνουν στην τοπική διοίκηση και στην εκπαίδευση, η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές είτε είναι αορίστου είτε μόνιμος.

Η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνεται. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. Ετοιμάζουν τις δεξαμενές των νέων απολύσεων. Δε θα σταματήσουν στους εργαζόμενους τις ΕΡΤ.

Εξάλλου, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν πολύ συγκεκριμένος απέναντι στην αντιπροσωπία των Συνδικάτων στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας θα αποτελέσουν τη βασική πηγή των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων μέσω της κινητικότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στάλθηκε στους Δήμους ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο για να δοθούν στοιχεία με τους απασχολούμενους στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές και αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Προετοιμάζουν τη νέα επίθεσή τους απέναντι σε εργαζόμενους, που έχουν παραμείνει στις δουλειές τους με δικαστικές αποφάσεις. Δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας.

Συνάδελφοι, αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Τώρα είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αποκρούσουμε την επίθεση.

Να βγουν συμπεράσματα και να παραμεριστούν πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) σε σωματεία και ομοσπονδίες (ΠΟΕ ΟΤΑ, ΠΟΠ ΟΤΑ) που όχι μόνο αποπροσανατόλιζαν και καθησύχαζαν τους εργαζόμενους αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση για να οργανώσουν την πάλη, κάνοντάς τους εύκολο στόχο και λεία των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που παραπέμπουν στη λύση των προβλημάτων σε μία άλλη κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουν, στην ουσία, πλάτη στο να βρεθούν και πάλι οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι. Ετσι θέλουν τους εργαζόμενους για να μπορέσουν να τους σύρουν πιο εύκολα μακριά από εκεί που ορίζει το ταξικό τους συμφέρον, σε λογικές διαχείρισης, μειωμένων απαιτήσεων και αποδοχής των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης.

Οργανώνουμε την πάλη και απαιτούμε: Καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές είτε είναι αορίστου, είτε μόνιμος.

Αμεσα να γίνουν ΓΣ των εργαζομένων στους Δήμους. Να σημάνει συναγερμός στους χώρους δουλειάς.

Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα, όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Να συνεδριάσουν, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα.

Προχωράμε σε παραστάσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις με μαζικά χαρακτηριστικά.

Συντονίζουμε τη δράση μας με το σύνολο των εργαζομένων, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Για να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ανατροπή της».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Κυριακή
  • Σε συγκέντρωση στην πλατεία της Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Η. Γκουτζηγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ., στο καφενείο «του Αλέκου» στη Χωριστή Δράμας, θα μιλήσει ο Δ. Παπατολίδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.
Αύριο Δευτέρα
  • Σε συγκέντρωση στην πλατεία Βάρναλη της Αργυρούπολης θα μιλήσει στις 8.30 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
  • Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στα δικαιώματα των γυναικών - Η διέξοδος στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 9 μ.μ. περιοδεία στο Κέντρο Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι με τον Γ. Τασιούλα, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στο Μοσχάτο, πλατεία Μεταμόρφωσης, θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στην Καισαριανή, κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ.
  • Η ΤΟ Καλλιτεχνών του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο «ΑΡΓΩ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο). Θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.
  • Περιοδεία σε ιδιωτικές κλινικές, με τον Β. Καταπόδη, γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η ΚΟΒ ΕΒΕ της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Πλατεία Ελευθερίας 1 (4ος όροφος) στη Λαμία. Θα μιλήσει ο Χ. Κολοβός, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 2/7
  • Στις 8.30 μ.μ. στην Ηλιούπολη, πλατεία Ηρώων (Φλέμιγκ), θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στου Ζωγράφου, πλατεία Τερζάκη, με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 6 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ του Δήμου Κερατσινίου με τον Β. Μαρούπα, μέλος του γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 8.30 μ.μ. στην Παιανία - Γλυκά Νερά, στο παλιό δημαρχείο, θα μιλήσει ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος του γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 9 π.μ. περιοδεία στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στο Ρέντη με τον Γ. Πάσουλα, στέλεχος του Κόμματος
Την Τετάρτη 3/7
  • Σε συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στη Νέα Σμύρνη στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Κ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στο Βύρωνα, πλατεία Ταπητουργείου, θα μιλήσει ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στον Αλιμο, στο θέατρο «Μαίρη Αρώνη», θα μιλήσει ο Θ. Τζίμας μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στο Χολαργό, στο Δημαρχείο, θα μιλήσει ο Π. Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 8.30 μ.μ. στον Ταύρο, στην πλατεία Μακεδονίας (ΠΙ), θα μιλήσει ο Γ. Πατσής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

ΚΗΔΕΙΑ

ΚΟΝΤΟΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΝΤΟΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΩΤΟ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΝΤΟΡΑ, από την Κρυσταλλοπηγή (Σέλλιανη) Θεσπρωτίας, κάτοικο Π. Φαλήρου Αττικής, που απεβίωσε την Πέμπτη 27 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών, κηδεύουμε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Π. Φαλήρου Αττικής.

Η σύζυγος: Φεβρωνία Κοντόρα

Τα παιδιά: Εύη Κοντόρα - Δημήτρης Εγγλέζος

Τα εγγόνια: Δανάη και Φαίδρα Κοντόρα - Παπαδοπούλου

Προσφορές

-- Ο Μάρκος Τασσίκας από το Τορόντο του Καναδά προσφέρει στο Κόμμα της εργατικής τάξης το ηρωικό ΚΚΕ το ποσό των 400 δολαρίων Καναδά.

-- Ο παλαίμαχος κομμουνιστής Μπαλαρούτσος Κλέαρχος, 102 χρόνων, εύχομαι το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, να είναι γερό και δυνατό για να αγωνίζεται για τα προβλήματα του λαού μας, μέχρι να φτάσει στην τελική νίκη για μια Ελλάδα Σοσιαλιστική.

-- Ο πλοίαρχος ναυτεργάτης Παντελής Ηλία Ποντικός προσφέρει 500 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Σύσκεψη για τους παιδικούς σταθμούς

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι Σύλλογοι Γυναικών των Δήμων Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας και Πεύκης (μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καλούν γονείς και εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς για να καθορίσουν τη δράση τους απέναντι στα φλέγοντα προβλήματα της προσχολικής αγωγής, την υπονόμευση από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές του δικαιώματος κάθε παιδιού για παιδικό σταθμό. Η σύσκεψη γίνεται αύριο Δευτέρα 1 Ιούλη, 19:00 στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας (Πατρ. Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Συζήτηση για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών

Συγκέντρωση - σύσκεψη με θέμα «Τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών χτες και σήμερα. Η προοπτική του αύριο» διοργανώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Η Γραμματεία Γυναικών καλεί εργαζόμενες, άνεργες, νέες και μετανάστριες να συμμετέχουν, ενώ έχει φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο χώρο της εκδήλωσης από βρεφονηπιοκόμους, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μητέρων.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσιάσεις

Οι ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν έκθεση βιβλίου από 1 έως 4 Ιούλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61) καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τα παρακάτω βιβλία: Αύριο Δευτέρα, στις 8 μ.μ. η μπροσούρα της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό». Την παρουσίαση θα κάνει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Την Τετάρτη 3/7, στις 8 μ.μ. το βιβλίο του Β.Ι. Λένιν «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη». Την παρουσίαση θα κάνει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Εκδήλωση αντιστασιακών

Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Τρίπολης διοργανώνει, σήμερα Κυριακή 30.06.2013, ώρα 10.30 πμ, στα Κανελάκια, εκδήλωση για να τιμηθούν οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης που κατατρόπωσαν τους Γερμανούς κατακτητές σε αλλεπάλληλες μάχες στη Γλόγοβα, στα Κανελάκια και στη μάχη της Στυμφαλίας, τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1944.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ