ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Πέμπτη
  • Σε πολιτική εκδήλωση στο Αγρίνιο, στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σε πολιτική εκδήλωση της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με θέμα «Αντιθέσεις και κίνδυνοι από τον "ενεργειακό πόλεμο" στην περιοχή μας» θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 12 μ. περιοδεία στο ξενοδοχείο NOVOTEL με την Εφη Χαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Εκδήλωση για την παρουσίαση της μπροσούρας με τίτλο «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Ναυτιλία, τη Ναυπηγοεπισκευή και τα Λιμάνια» διοργανώνει στις 2 μ.μ. η ΚΟ Πανεπιστημίου Πειραιά του ΚΚΕ και η αντίστοιχη Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ, στην αίθουσα 338 του Πανεπιστημίου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Γ. Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.
  • Στη Σαλαμίνα θα περιοδεύσει η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 7.30 π.μ., στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. 9.00 π.μ., στο Κέντρο Υγείας. 10 π.μ., στο ΙΚΑ (ιατρεία και Διοικητικές Υπηρεσίες). 11 π.μ. στην αγορά. 1 μ.μ., στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, όπου θα συναντηθεί με εργαζόμενους.
Αύριο, Παρασκευή
  • Σε πολιτική εκδήλωση στον Ωρωπό, στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σε πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει στις 8 μ.μ., ο Γ. Βούρτσας, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
  • Πολιτική συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στον πεζόδρομο Αλιβερίου, με ομιλητή τον Μ. Μακρή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.
Τη Δευτέρα 3/6
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στην ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ (οδός Πειραιώς), με τον Γ. Δαφνή, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Εκδήλωση της TO Καλλιτεχνών της ΚΟΑ, με αφορμή το βιβλίο της «Σύγχρονης Εποχής» «Οκτώβρης 1917 Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη Νίκη», στις 6 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα).
  • Εκδήλωση των ΚΟ Αγίου Σπυρίδωνα - Νταμαράκια και Αγίας Βαρβάρας, για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ», στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 19ης Μάη (οδός Σίφνου). Θα μιλήσει ο Αν. Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και συγγραφέας του βιβλίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Εκδήλωση με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η στάση των κομμουνιστών σε αυτόν», διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο «Αμφιθέατρο 2» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσίαση

Στο Περιστέρι, στον εκθεσιακό χώρο του νέου Δημαρχείου, η ΤΟ Περιστερίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει έκθεση βιβλίου, έως και την Κυριακή 2/6 (ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.). Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 2/6, στις 7 μ.μ., θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Οκτώβρης 1917 - η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη». Την παρουσίαση θα κάνει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα για το νερό

Την Πέμπτη 6 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα «Νερό: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η KΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 6 Ιούνη στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ομιλητές θα είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, ο Μπάμπης Ζιώγας, υπεύθυνος της Ομάδας Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ