ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΚΚΕ
Μαζικές παρεμβάσεις σε διόδια και λιμάνια

Κατά χιλιάδες αντίτυπα μοιράστηκε η Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για δωρεάν διόδια και μειωμένα εισιτήρια

Ελευσίνα
Ελευσίνα
Μαζικές εξορμήσεις στα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα πραγματοποίησε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, διακινώντας στους εκδρομείς που εγκατέλειπαν το Λεκανοπέδιο χιλιάδες αντίτυπα με την Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για δωρεάν - ελεύθερα διόδια και μειωμένα εισιτήρια για τις γιορτές του Πάσχα. Οι οδηγοί, επικροτώντας την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τόνιζαν ότι πλέον το κόστος ακόμα και για κοντινές μετακινήσεις έχει γίνει δυσβάστακτο για τις λαϊκές οικογένειες. Γεγονός που δυσκολεύει τη μετακίνηση όχι μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά και καθημερινά.

Στις εξορμήσεις συμμετείχαν και υποψήφιοι με το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές: Στις Αφίδνες ο Τεύκρος Παντελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Διόνυσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και στην Ελευσίνα ο Κώστας Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αντίστοιχες εξορμήσεις έγιναν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά, διακινώντας το φυλλάδιο στους ταξιδιώτες.

Ανοιξαν τα διόδια στα Μάλγαρα

Σε άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα προχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της παρέμβασης - ενημέρωσης του λαού για την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Η αγανάκτηση των οδηγών για τα υπέρογκα διόδια ήταν έκδηλη, δηλώνοντας ότι συμφωνούν με την πρωτοβουλία του Κόμματος.

Ελευσίνα
Ελευσίνα
Θυμίζουμε ότι η Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ήταν προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών και ζητούσε δωρεάν - ελεύθερα διόδια και μειωμένα εισιτήρια σε πλοία, ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους για τη μετακίνηση των πολιτών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι λαϊκές οικογένειες να μετακινηθούν για να εορτάσουν, με τον πατροπαράδοτο τρόπο, με τους γονείς, συγγενείς, φίλους και συντοπίτες τους τις γιορτές του Πάσχα.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο της Ερώτησης ανέφερε ότι σοβαρό εμπόδιο αποτελούν τα πανάκριβα έξοδα μετακίνησης και εξηγούσε: «Τούτο κυρίως λόγω των υπέρογκων και πολλαπλών διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά και λόγω των ακριβών εισιτηρίων στα μεταφορικά μέσα, πλοία, ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους, σε συνδυασμό με το λεηλατημένο εισόδημά τους, από τη μακρόχρονη σε βάρος τους ακολουθούμενη αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική.

Αποτέλεσμα θα είναι η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών να στερηθούν ή να δυσκολευτούν αφάνταστα να ασκήσουν το πιο πάνω δικαίωμά τους να γιορτάσουν με τους δικούς τους ανθρώπους, με τον παραδοσιακό τρόπο, αυτές τις γιορτινές μέρες».

Ρωτούσε λοιπόν τους υπουργούς, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

«Για να διέρχονται όλοι οι πολίτες δωρεάν από όλους τους σταθμούς των διοδίων της χώρας, το διάστημα από Μ. Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

Μάλγαρα
Μάλγαρα
Για να μειωθεί το κόστος μετακίνησης όλων των πολιτών με πλοία, ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους κατά 50%, κατά το ίδιο διάστημα, δηλαδή από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα».


Αφίδνες
Αφίδνες

Ελευσίνα
Ελευσίνα


Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Σήμερα Τρίτη, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, από τις 8 μ.μ. θα περιοδεύσει στα χωριά Νέες Καρυές, Ζάππειο, Χαρά, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ, Βασίλη Σταμουλάκη.

Την Πέμπτη 2 Μάη:

-- Στη 1 μ.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα επισκεφτεί το κατασκευαστήριο σκηνικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Περιστέρι, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου Αττικής θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοσθένους 11 & Παρασκευοπούλου) το ψηφοδέλτιό της. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος.

Την Παρασκευή 3 Μάη:

-- Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας στις 10 π.μ. Στις 5 μ.μ., θα περιοδεύσει στον Πανελλήνιο ΓΣ.

-- Στις 7 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός και ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα μιλήσουν σε σύσκεψη στο «Paraflu» στον Βοτανικό.

-- Ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί στις 9 π.μ. το Β' Τελωνείο στον όρμο Κερατσινίου και στις 10 π.μ. το Γ' Τελωνείο στο Ν. Ικόνιο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 4 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Γκύζη.

-- Στις 8 μ.μ., στην Πρέβεζα, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, σε εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τους υδρογονάνθρακες», θα μιλήσουν: Ο Κώστας Ηλίας, στέλεχος του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Νίκος Γιαννούλης, φυσικός - περιβαλλοντολόγος (PhD, MSc). Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του δημοτικού και του περιφερειακού ψηφοδελτίου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ