ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Μάρτη 2008
Σελ. /12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ"
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προς τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους εργαζόμενους νέους και τις νέες, τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, τους άνεργους, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους βιοτέχνες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους στρατευμένους νέους.

1. Μπροστά στις εξελίξεις που συντελούνται και σε εκείνες που διαγράφονται, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνεται σε σας, για να υπογραμμίσει:

Το ΚΚΕ από τις αρχές του 1990 για πάνω από 15 χρόνια προέβλεψε και προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι οι προσαρμογές της Ελλάδας στις συνθήκες της ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ευρώ και στη στρατηγική του ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για το λαό και γενικότερα για το συμφέρον του τόπου θα είναι πορεία συσσωρευμένων προβλημάτων και αδιεξόδων.

Το ΚΚΕ έφερε στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας και απέδειξε ότι ο δρόμος για την ικανοποίησή τους βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν πλήρως το ΚΚΕ. Επιβεβαιώνουν ότι:

Το δίλημμα που τίθεται αντικειμενικά είναι ένα: Ή με τα μονοπώλια, με τον ιμπεριαλισμό, ή με το λαό. Ή θα γίνει λαϊκή περιουσία ο παραγόμενος πλούτος και η παραγωγή θα οργανωθεί προς όφελος της ευημερίας του λαού, ή θα συνεχίζεται η αφαίρεση των δικαιωμάτων σας και η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Η στάση απέναντι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι το αλάνθαστο κριτήριο των θέσεων και της πολιτικής πρακτικής κάθε κόμματος.

Αλλά δεν υπάρχουν και εύκολες λύσεις προς όφελος του λαού. Ο αγώνας είναι και θα είναι δύσκολος. Χρειάζεται να οργανωθεί πρώτα απ' όλα στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Μόνο ένα κίνημα που θα φοβίζει το κεφάλαιο και τα κόμματά του μπορεί να έχει και άμεσα αποτελέσματα.

Οι μεταμφιέσεις, που η πλουτοκρατία προωθεί στο πολιτικό σύστημα, έχουν σκοπό να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων. Εχουν σκοπό την υποταγή σας, για να περάσουν νέα, ακόμα χειρότερα, αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν αποφασίσει η ΕΕ και άλλα κέντρα, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η ΚΕ θέλει να επαναλάβει: Η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, μαζί και η ισχυροποίηση της ΚΝΕ, η συγκρότηση της λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας, η πάλη με στόχο την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας είναι ο δρόμος που συμφέρει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία.

2. Το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια ανέδειξε το ζήτημα του δικομματισμού ως μορφή του πολιτικού συστήματος που διασφαλίζει να συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Αντιπάλεψε τη θέση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ότι η πάλη κατά του δικομματισμού προσφέρει στήριξη στη ΝΔ.

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη, το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν ισχυρό πλήγμα στο δικομματισμό ως μια από τις προϋποθέσεις για να μην περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να μπει στην ημερήσια διάταξη ο αγώνας για ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στη ζωή του λαού. Το κάλεσμα αυτό βρήκε ανταπόκριση. Σήμερα, από καλύτερες θέσεις το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να οργανώσει τον αγώνα του.

Το αποτέλεσμα, όμως, των εκλογών δεν ήταν αρκετό, για να προκαλέσει βαθιά ρήγματα και ικανό να αναχαιτίσει αποφασιστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Παρά το κύμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, δεν έγινε δυνατό να αποτραπεί, σε αυτή τη φάση, η ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να αποκτήσει νέα δυναμική.

Το χαμηλό ακόμα επίπεδο οργάνωσης των εργαζομένων και η κυριαρχία στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δυνάμεων που αποτελούν στηρίγματα του δικομματισμού και έχουν χωθεί βαθιά στο βούρκο της ταξικής συνεργασίας, είναι βασική αιτία. Από εδώ προκύπτει και η ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της ταξικής αγωνιστικής γραμμής στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε όλα τα επιμέρους κινήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Μετά τις εκλογές, και ως αποτέλεσμα της λαϊκής αντίστασης και πάλης, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το ΚΚΕ θεωρεί θετικό το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι αναζητούν εναλλακτική λύση εξόδου από τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Βλέπει σε αυτό τη συμβολή του. Σήμερα, όμως, εκείνο που κρίνεται είναι:

Ή το εργατικό και λαϊκό κίνημα μαζί και η νεολαία θα ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, θα αντιταχθούν σε νέους εκβιασμούς, σε διλήμματα και ψεύτικες ελπίδες και θα μπουν στο δρόμο της αντεπίθεσης με στόχο τη διεκδίκηση άλλης, ριζικά διαφορετικής, πολιτικής.

Ή θα οδηγηθούμε σε νέους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, σε ανακοπή των αναζητήσεων διεξόδου προς όφελος του λαού και επιστροφή από την πίσω πόρτα στο ίδιο καθεστώς διακυβέρνησης, που βρίσκεται σε δοκιμασία και καταδικάζεται από μεγάλα τμήματα του λαού, με συμμαχικές κυβερνήσεις με ανανεωμένο προσωπικό, που θα συνεχίζουν, όμως, την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό και δεν έκρυψε τις δυσκολίες ή τους κινδύνους που απειλούν τα συμφέροντά σας.

Σας καλεί να μην επιτρέψετε να περάσει το νέο κύμα επιδρομής που ετοιμάζεται σε βάρος της ζωής σας, των παιδιών σας, αλλά και ο ευνουχισμός της συνείδησής σας με ψεύτικες ελπίδες. Ο δρόμος έχει χαραχτεί, νέα σχέδια είναι έτοιμα.

Η δύναμη και η απάντηση βρίσκεται στα χέρια σας. Είναι καιρός να γίνετε ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό. Αξιοποιεί και θα αξιοποιήσει ακόμα καλύτερα τη δύναμη και την εμπιστοσύνη που του δώσατε στις πρόσφατες εκλογές.

3. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ενιαίο σχέδιο με πολλαπλούς στόχους. Εκπορεύεται από το ίδιο κέντρο, την ΕΕ, με την ενεργητική συμμετοχή και στήριξη των κρατών - μελών της.

α) Τα διάφορα καρτέλ, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, οι τραπεζίτες, οι έμποροι όπλων, οι μεγαλοξενοδόχοι, όλοι αυτοί που έχουν συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο όλα αυτά τα χρόνια με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απαιτούν, εκβιάζουν και προωθούν ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών για τα επόμενα χρόνια. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των απειλών της κερδοφορίας τους από τους ανταγωνιστές τους και πατώντας πάνω στο έδαφος των θέσεων που έχουν κατακτήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση σειράς δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα βάλουν κυριολεκτικά το μαχαίρι στο λαιμό του λαού για ακόμα πιο φτηνή προσφορά εργασίας, με ακόμα λιγότερα δικαιώματα και ελευθερίες. Περνούν σε ληστρική επιδρομή σε βάρος του περιβάλλοντος και της μικρής ιδιοκτησίας, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

β) Τους ενδιαφέρει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να υπηρετεί αυτούς τους στόχους. Δεν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ για τις λαϊκές ανάγκες. Δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα και ατιμία.

γ) Ταυτόχρονα, όμως, παρεμβαίνουν με το «καρότο», με όχημα την ανανέωση προσώπων, κομμάτων, νέων συμμαχικών και άφθαρτων κυβερνήσεων, για να κρύψουν το «μαστίγιο» που κρατούν κατά του λαού.

δ) Για όλους αυτούς τους λόγους, συγκεντρώνουν τα κύρια πυρά τους κατά του ΚΚΕ. Η αύξηση της δύναμής του στις εκλογές τούς ανησύχησε. Το ίδιο και η αταλάντευτη στάση του απέναντι στα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν μπορούν να το βάλουν το ΚΚΕ στο χέρι, ότι το κόμμα μας δε συναινεί και αντιπαλεύει επί της ουσίας τα αντιλαϊκά σενάρια. Γνωρίζουν ότι με ισχυρό ΚΚΕ θα γιγαντώνεται η δύναμη της εργατικής τάξης, του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Το ΚΚΕ είναι το μεγάλο εμπόδιο για την πλουτοκρατία.

Η συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ, στην ηγεσία του, στα στελέχη του, είναι προάγγελος κλιμάκωσης της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού.

Δεν υπάρχει μέσο που να μη χρησιμοποιούν. Τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση των θέσεών του, τον αντικομμουνισμό. Σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις, θέλουν να περιορίσουν τη δύναμη και το ρόλο του ΚΚΕ. Σπέρνουν οργανωμένα, από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, ψεύτικες φήμες για ομάδες στην ΚΕ του Κόμματος και αντιπαλότητες ανάμεσα στα μέλη της ΚΕ.

Το ΚΚΕ λειτουργεί με βάση τις δικές του αρχές και κανόνες και όχι με κριτήρια που βάζουν οι αντίπαλοί του. Δεν ετεροκαθορίζεται, ούτε μιμείται, δε δίνει λογαριασμό στην αστική τάξη και τα όργανά της. Λογοδοτεί μόνο στον εργαζόμενο λαό, επιζητεί τη γνώμη και την κρίση του.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έδωσε, ούτε θα δώσει λογαριασμό στους αντιπάλους του για την πολιτική του και τα σχέδιά του. Μόνο στο λαό λογοδοτεί και αισθάνεται υπεύθυνο για τις πράξεις του.

4. Στο σχεδιασμό αυτών των επιδιώξεων, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στηρίζονται κατ' αρχάς στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, σε δυνάμεις κοινωνικές και στα άφθονα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Αξιοποιούν κυρίως στρώματα που έχουν ευνοηθεί από τη συμμετοχή τους στα διάφορα προγράμματα, κρατικά ή της ΕΕ και σε διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Δυνάμεις, που έχουν δεσμούς με τον κρατικό μηχανισμό, εργατοπατέρες, την εργατική αριστοκρατία, που έχει απλώσει τα πλοκάμια της βαθιά μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και στην Τοπική Διοίκηση. Ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους.

Στο σχέδιο της πλουτοκρατίας, για αναμόρφωση και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, μετέχει ενεργητικά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχεται τη χρησιμοποίησή του και έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών του συστήματος, προκειμένου να συμβάλει στη σταθεροποίηση της κυρίαρχης πολιτικής με αριστερό άλλοθι. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη απόδειξη από την απλόχερη και σκανδαλώδη στήριξη και προβολή του από όλα τα ΜΜΕ. Ενα από τα βασικά κοινά σημεία ανάμεσά τους είναι η πάλη ενάντια στο ΚΚΕ.

Οι διακηρύξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τα περί πρόθεσης συνεργασίας με το ΚΚΕ δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό του πρόσωπο και ρόλο. Την αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητά του. Προκειμένου να εμφανιστεί ως μαχητική αριστερή λύση, δε διστάζει να χρησιμοποιεί συνθήματα και θέσεις που έχει απορρίψει προ πολλού στο πρόγραμμά του.

Υπόσχεται στους εργαζόμενους λύσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπερασπίζεται την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την ΕΕ. Και μόνο αυτό το γεγονός καθιστά τις διακηρύξεις του αφερέγγυες και δημαγωγικές. Οι θέσεις του για έλεγχο του κεφαλαίου, προκειμένου να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική, αποτελούν ουτοπία και εμπαιγμό. Εμπαιγμό αποτελεί και η τακτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '70. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να πει στο λαό το πρόγραμμα και την εξουσία που προτείνει. Τάσσεται στα λόγια υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων και δε λέει την παραμικρή κουβέντα για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, υπηρεσιών, εμπορευμάτων και τις πολιτικές απελευθέρωσης, γιατί αποδέχεται την ΕΕ και επιδιώκει την ολοκλήρωσή της σε ενιαίο οικονομικό και πολιτικό σχηματισμό.

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι ομάδες και τα πρόσωπα που τον συγκροτούν, έχουν ένα και κύριο γνώρισμα: Πάλεψαν με κάθε τρόπο και με τη στήριξη των αστικών κομμάτων και ΜΜΕ να διαλύσουν το ΚΚΕ. Σε κρίσιμες μάχες βρέθηκαν και βρίσκονται με τις δυνάμεις του συστήματος. Πρόκειται για ομάδες και πρόσωπα που απαρνήθηκαν και λοιδορούν το σοσιαλισμό και την ταξική πάλη.

Οι δυνάμεις αυτές δεν αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα γι' αυτό τις στηρίζει. Εχουν δώσει και εγγυήσεις και εξετάσεις, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις.

Οι προγραμματικές τους θέσεις, που προβάλλονται ως το νέο και το ανατρεπτικό, είναι ένας λεκτικός εκσυγχρονισμός ξεπερασμένων και χρεοκοπημένων θεωριών και πολιτικών, που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Το «νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις της εργασίας», ανάμεσα «στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα» ούτε καινούργιες ιδέες είναι, ούτε ανατρεπτικές.

Πρόκειται για πολιτικές φθοράς συνειδήσεων και παγίδευσης σε νέες αυταπάτες. Γιατί, κυρίαρχη γραμμή των αντιλήψεών τους είναι ο συμβιβασμός ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό. Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος. Η μακροημέρευση της ΕΕ. Οι καπιταλιστές δεν αλλάζουν με ηθικά κηρύγματα και κηρύγματα κοινωνικής ευαισθησίας.

5. Το καινούργιο, το αληθινά ανατρεπτικό, θα γεννηθεί μέσα από το λαό και όχι από τις κορυφές. Βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα εργαζόμενα στρώματα. Στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, με ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων με βάση τις σημερινές ανάγκες, η εξασφάλιση και κατοχύρωση ποιοτικά επαρκών και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών σε Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Παιδεία, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, στον αθλητισμό, στην ανάπαυση, στις ελευθερίες και δικαιώματα, σε περιβάλλον που να υπηρετεί την εξέλιξη της κοινωνίας και των ανθρώπων, δεν πρόκειται να χαριστούν από κανέναν. Θα τα κατακτήσουν με αγώνες, ανατροπές των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων.

Η εργατική τάξη δε χρειάζεται μεσάζοντες, αλλά οδηγητές στην πάλη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Οραμα και προοπτική για μια δίκαιη και αξιοπρεπή ζωή και όχι μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχειας.

Το ΚΚΕ σάς καλεί να μελετήσετε την πείρα σας και να βγάλετε ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα.

Χρόνια τώρα, δώσατε πίστη και δύναμη πότε στη ΝΔ και πότε στο ΠΑΣΟΚ και στηρίζατε συνθήματα, που αποδείχτηκαν παγίδα και βάσανα για τους εργαζόμενους και χρυσάφι για τους καπιταλιστές.

Με τη σημαία της ΕΕ, της ΟΝΕ, του ευρώ, της απελευθέρωσης των αγορών, των ιδιωτικοποιήσεων, του λιγότερου κράτους, του εκσυγχρονισμού και της ισχυρής Ελλάδας, η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι ΕΒΕ, η νεολαία, βρέθηκαν στον τοίχο, ο τόπος ρημάζεται και η πλουτοκρατία έχει επεκτείνει το άπληστο χέρι της έως τις καθημερινές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, στο νερό, στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στα φάρμακα, στα τρόφιμα.

Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις χωρίς εξαίρεση στήριξαν αυτές τις πολιτικές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Γνωρίσαμε αλλεπάλληλες αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης το 1974, το 1981, το 1993, το 2004. Ηταν αλλαγές ρόλων, ενώ συνεχίστηκε το ίδιο αντιλαϊκό έργο.

Η πείρα αυτή είναι πολύτιμος οδηγός για σήμερα, που επιχειρείται με άλλα μέσα να συνεχιστεί η ίδια τραγική κατάσταση για το λαό.

Το ΚΚΕ σάς καλεί να ανατρέψετε αυτούς τους σχεδιασμούς, να μην παγιδευτείτε σε ψεύτικες ελπίδες, να μη βάλετε πλάτη στην αναπαλαίωση της βαρβαρότητας του καπιταλισμού. Θα είναι πισωγύρισμα και ανακοπή μιας νέας αγωνιστικής πορείας που έχει ξεκινήσει.

6. Το ΚΚΕ έχει διακηρύξει με παρρησία και τόλμη: Προϋπόθεση για την ικανοποίηση των πόθων του λαού και της νεολαίας είναι μια νέα, ισχυρή λαϊκή ενότητα, που με τη δύναμη και το σωστό προσανατολισμό του αγώνα θα υποχρεώσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε παραχωρήσεις προς όφελος των εργαζομένων, θα συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θα ανατρέπει σχέδια, θα ανοίγει βήμα το βήμα το δρόμο για να κατακτήσουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την εξουσία, για το δικό τους συμφέρον. Ανατροπή και αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας σημαίνει αλλαγή τάξης και όχι εναλλαγή κομμάτων της διαχείρισης.

Εργο αυτής της κυβέρνησης είναι η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών και η σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας, με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι των κερδών.

Ολα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν περιουσία του λαού και μοχλός ολόπλευρης ανάπτυξης.

Πρόοδος και ευημερία του λαού είναι πράγματα ασυμβίβαστα με τα ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα σε καθοριστικούς τομείς της οικονομίας, στην Παιδεία και την Υγεία.

Δεν είναι δυνατό να λυθεί το διατροφικό πρόβλημα του λαού με την υλοποίηση της ΚΑΠ, που απαγορεύει την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, την υποτάσσει στα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Η λαϊκή ενότητα και αντίσταση έχει νόημα και προοπτική, όταν χειραφετείται από πολιτικές και κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου.

Είναι δρόμος τίμιος, ελπιδοφόρος, δύσκολος, αλλά θα είναι νικηφόρος.

Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανατροπή και όχι αναμόρφωση. Αυτό είναι το μήνυμα των καιρών.

7. Η εκτός νόμου θέση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, επειδή έχει στο πρόγραμμά της τη θέση για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, καθώς και το νέο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που ετοιμάζει η ΕΕ, δείχνουν ότι ετοιμάζονται νέα εγκλήματα κατά των λαών της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος που αναπαράγεται η αντισταλινική σταυροφορία, πέρα από το μένος που εξακολουθεί να έχει ο διεθνής ιμπεριαλισμός για την περίοδο που ο σοβιετικός λαός, με την καθοδήγηση των Μπολσεβίκων, έβαζε με επιτυχία τα θεμέλια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους η αντικομμουνιστική σταυροφορία, γιατί είναι το έδαφος πάνω στο οποίο το κεφάλαιο υπολογίζει να περάσει ο οδοστρωτήρας σφαγιασμού όλων των δικαιωμάτων τους.

8. Με το ΚΚΕ μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα. Είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει καμιά ευθύνη για τις αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι, όμως, το κόμμα που δεν κρύβει τις αλήθειες. Δεν παίζει με τα ζωτικά συμφέροντα του λαού, του τόπου, της νεολαίας. Δεν κάνει κόλπα και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Σήμερα, το ΚΚΕ, έμπειρο όσο ποτέ άλλοτε, συσπειρωμένο και με ενιαία ισχυρή θέληση, έχει βαθιά συνείδηση και της ευθύνης και του ρόλου του.

Καμιά δύναμη δεν μπορεί να το εμποδίσει στον αγώνα για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της τύχης του.

Το ΚΚΕ ανοίγει σήμερα καινούργιους δρόμους. Διδαγμένο από την πείρα του, είναι έτοιμο να καταθέσει νέα μεγαλύτερη προσφορά, πρωτοπόρα δράση και πρωτοπόρες ιδέες.

Σας καλούμε σε κοινό αγώνα. Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή ΚΝΕ και με ένα αναγεννημένο και καλά οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, καμιά δύναμη δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για ανατροπές, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

Το ΚΚΕ, με το δικαίωμα που αντλεί από την 90χρονη πολιτική του πείρα και τους πολύχρονους αγώνες του, τη σημερινή καθημερινή ανιδιοτελή, γεμάτη αυταπάρνηση και θυσίες, προσφορά κατά της κοινωνικής αδικίας, για τη ζωή και το μέλλον του λαού, από την αδιάλλακτη στάση του απέναντι στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές του λαού, σάς καλεί:

Κάνετε την επιλογή σας. Το βάρβαρο, βαθιά άδικο και αδίστακτο, μπροστά σε κάθε έγκλημα κατά του λαού, σύστημα δε μετασχηματίζεται σε ανθρώπινο. Τα κόμματα που το στηρίζουν ή διακηρύσσουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν προς όφελος του λαού ψεύδονται, δεν αλλάζουν.

Αλλάξτε εσείς και μαζί να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση.

ΑΘΗΝΑ 27/03/2008

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ