ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Νέες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για απεργία το Γενάρη

Στόχος είναι να πάρουν συντονισμένη απάντηση τα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ

Απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ετοιμάζουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργία και να δουλέψουν για τη μαζικότητα και την επιτυχία της. Σ' αυτή την κατεύθυνση, απεργία μέσα στο Γενάρη έχουν αποφασίσει οι εξής:

Τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαυρίου, Παλλεσβιακό, Λάρισας, Αγρινίου, Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τύπου και Χάρτου, Λογιστών, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας, Εργαζομένων ΕΒΓΑ, Προσωπικού Πρακτορείων - Εφημερίδων Αθηνών, Εργαζομένων «ΣΟΦΤΕΞ», Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας, Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, Οικοδόμων Ν. Λάρισας, Οικοδόμων Καρδίτσας, Εργαζομένων «Fintexport ΑΕ», ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ελευσίνας - Ασπρόπυργου - Μάνδρας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Α' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ΣΕΤΗΠ, Εργαζομένων «Forthnet», Εργαζομένων «360 Connect», Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία «Μετροπόλιταν», «Χίλτον», «Μάριοτ», Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Νομού Λάρισας, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λάρισας, Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής.

Κατά τόπους συσκέψεις

Για την προετοιμασία της απεργίας, η Διοίκηση του ΕΚ Λάρισας καλεί όλα τα ΔΣ των σωματείων και τις Λαϊκές Επιτροπές σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του, σήμερα Τετάρτη. Αντίστοιχα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί σε ευρεία σύσκεψη σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Δανουκάρα 7) και το ΕΚ Αρτας τη Δευτέρα 4/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Ακόμα, με σύνθημα «το Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου», η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ οργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., συνέντευξη Τύπου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μέλη των σωματείων της δύναμης του ΠΑΜΕ και συνταξιούχοι θα δώσουν τις δικές τους αγωνιστικές ευχές για το νέο έτος.

Τέλος, η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και εργαζόμενους του νομού να πάρουν μέρος στις συσκέψεις που θα γίνουν στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 4/1, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Μεσολόγγι, την Τρίτη 5/1, στις 6 μ.μ., στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και στη Ναύπακτο, την Παρασκευή 8/1, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Γιορτές και εκδηλώσεις αλληλεγγύης
Από γιορτή για τα παιδιά που οργάνωσε πρόσφατα η Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης
Από γιορτή για τα παιδιά που οργάνωσε πρόσφατα η Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης
  • Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο «Ζούρα», η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ) οργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των απεργών, σήμερα Τετάρτη, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., στην καφετέρια «Τέχνης Δρώμενα» (οδός Ιφιγένειας).
  • Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θανάσης Απάρτης» (Ηρακλέους 144 και Αγνώστου Στρατιώτου) η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, μαζί με το Λαϊκό Φροντιστήριο και την Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «12 ημέρες από τη ζωή του Αη Βασίλη» από την συγγραφέα Εύη Κοντόρα, γιορτινές κατασκευές, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης, σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στα γραφεία της τοπικής ένωσης ΕΒΕ (Μαβίλη και Ματσούκα).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού καλεί μικρούς και μεγάλους στην παιδική γιορτή που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας).
  • Γιορτινή εκδήλωση για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών με παιγνίδια, τραγούδια και χορό, κατασκευές και δώρα, διοργανώνει η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στον ημιώροφο του «Μπλιούρειου».
Ετήσια συνέλευση του ΕΚ Λάρισας

Την Κυριακή 17 Γενάρη, στις 8.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με θέματα: Απολογισμός δράσης της Διοίκησης του ΕΚΛ για το 2015 και προγραμματισμός δράσης για το 2016. Οικονομικός Απολογισμός 2015 και Προϋπολογισμός 2016. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του 2015. Συζήτηση και έγκριση ψηφισμάτων.

Τελευταίες «πινελιές» στο Ασφαλιστικό

«Σιγή ασυρμάτου» για τα μαγειρέματα στο Ασφαλιστικό τηρεί τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση και ενώ χτες, για άλλη μια φορά, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), στο οποίο συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αν και η επίσημη ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ήταν φειδωλή, εντούτοις το αρμόδιο υπουργείο προχωρά με εντεινόμενους ρυθμούς στο τελικό σχέδιο, το οποίο θα αποσταλεί στο «κουαρτέτο» τις πρώτες μέρες του έτους. Στόχος είναι να διαπραγματευτούν μεταξύ τους το Ασφαλιστικό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη και το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 15 του μήνα. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΥΣΚΟΙΠ, «κεντρικός στόχος του για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα». Αυτά προβάλλονται, τη στιγμή που λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, δήλωνε πως οι νέες μειώσεις στις επικουρικές θα είναι της τάξης του 15% και 20%. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προχωρά σε νέο σχέδιο ανατροπών στο Ασφαλιστικό, όπως άλλωστε έχει με σαφήνεια περιγραφεί στο 3ο μνημόνιο, που, εκτός από τα άμεσα επώδυνα μέτρα σε βάρος των σημερινών συνταξιούχων και ασφαλισμένων, θα θέσει τις βάσεις για διαρκείς επώδυνες ανατροπές σε βάθος χρόνου, ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Αύριο τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του ΠΑΜΕ

Στο πλαίσιο της δουλειάς για την προετοιμασία νέας πανεργατικής απεργίας το Γενάρη με αιχμή το Ασφαλιστικό, συνδικάτα της Αττικής, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και την μπάντα του, θα πουν τα αγωνιστικά κάλαντα του ΠΑΜΕ και θα μοιράσουν υλικό στην Ερμού, αύριο Πέμπτη, στις 12 μ. Τα κάλαντα του ΠΑΜΕ έχουν ως εξής:

«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά / χρόνια πολλά αγωνιστικά / Μ' αγώνες ξεκινάμε / στο κεφάλαιο απαντάμε.

Αλλαξε πάνω ο Μανωλιός / Μνημόνιο ψήφισε κι αυτός / Τα κέρδη προσκυνάνε / και τον κόσμο τυραννάνε.

Συναίνεση ζητούν ξανά / Να μην τη δώσει η εργατιά / Μ' αντίσταση και πάλη / Να μη σκύψεις το κεφάλι.

Τώρα που φτάσαμε ως εδώ / Φέρνουν το Ασφαλιστικό / Το δίνουν στα κοράκια / Και εμάς και εμάς στα θυμαράκια.

Τη σύνταξη χτυπούν ξανά / Δουλειά μέχρι τα γηρατειά / Τσακίζουν την Υγεία / Διαλύουν τα Ταμεία.

Χαράτσια στέλνουν συνεχώς / Και ο φτωχός, φτωχότερος / Τ' αφεντικά γελάνε / Για τα κέρδη τους μιλάνε.

Γι' αυτό εργάτη πάρε μπρος / Να σπάσει ο συμβιβασμός / Αγώνες κι απεργία / Πριν μας κάνουν την κηδεία.

Με λαϊκό ξεσηκωμό / αγώνα πανεργατικό / στους δρόμους να μας βρούνε / όλοι μας, όλοι μας να οργανωθούμε!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ