ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η άσκηση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ απέναντι στον «εχθρό» λαό

Στιγμιότυπο από την άσκηση
Στιγμιότυπο από την άσκηση
Την κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ απέναντι στον «εχθρό» - λαό, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε πως η άσκηση, που στην τελική της φάση έγινε υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη, μεταξύ άλλων περιελάμβανε σενάρια όπως η ανακατάληψη διυλιστηρίου από τρομοκράτες και το δεύτερο ένα ρεσάλτο σε πλοίο για «μη συναινετική νηοψία», ενώ σε αυτή συμμετείχε και η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, σε άλλη μια ένδειξη της εμπλοκής των Σωμάτων Ασφαλείας σε πεδία καθαρά στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση του Κόμματος τονίζει:

«Η υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας εμπλέκει ακόμη περισσότερο τα σώματα στρατού σε επικίνδυνους, προκλητικούς σχεδιασμούς καταστολής του "εχθρού"... ελληνικού λαού. Η πρόσφατη κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και ΗΠΑ, υπό την εποπτεία του ίδιου του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Πεύκο και είχε σαν σενάρια την ανακατάληψη διυλιστηρίων και τη νηοψία σε πλοίο με "απείθαρχους" ναυτεργάτες!.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ένα βήμα αναβάθμισης του επικίνδυνου προσανατολισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, όπως και την αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση των στελεχών τους για την αντιμετώπιση του "εχθρού λαού".

Είναι συνέχεια των ασκήσεων με σενάρια καταστολής αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, ειδικά μετά την υπογραφή της πενταετούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Η άσκηση όμως αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους ναυτεργάτες, για τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους στις μεταφορές και συνολικά τον ελληνικό λαό.

Σε μια περίοδο που οι λιμενεργάτες ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια σε μονοπωλιακούς ομίλους, κλιμακώνοντας την πάλη τους, που οι ναυτεργάτες κλιμακώνουν τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που οι εργαζόμενοι στις μεταφορές θρηνούν συναδέλφους θύματα της καπιταλιστικής κερδοφορίας, το αστικό κράτος παίρνει επιπλέον μέτρα προετοιμασίας για χτύπημα του εργατικού κινήματος.

Οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, το εργατικό κίνημα συνολικά να διεκδικήσει: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να επιστρέψουν τώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό. ΟΧΙ στον "Ευρωστρατό" που ετοιμάζει η ΕΕ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ