ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Μπλόκο» στην Καρδίτσα για ΑΕΚ

Η Αναγέννηση σταμάτησε χτες την ΑΕΚ στην Καρδίτσα αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία 2-2

Eurokinissi Sports

Η Αναγέννηση σταμάτησε χτες την ΑΕΚ στην Καρδίτσα αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία 2-2
Κάνοντας τα εύκολα δύσκολα, η ΑΕΚ αναδείχθηκε χτες ισόπαλη 2-2 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Κύπελλο, σε έναν κακό λόγω λάσπης αγωνιστικό χώρο. Ετσι, απέτυχε να εξασφαλίσει από χτες την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ οι γηπεδούχοι μπήκαν και αυτοί στο κυνήγι αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους. Η Ενωση, αγωνιζόμενη με αλλαγές σε παίκτες, αν και προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Πέκχαρτ (36', 47') στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας τις γνωστές αδυναμίες της έδωσε δικαιώματα στους αξιόμαχους γηπεδούχους. Η Αναγέννηση τις εκμεταλλεύτηκε άριστα και ανεβάζοντας απόδοση κατάφερε να ισοφαρίσει με τους Τζέκο (68') και Μάιγκα (76').

Κατά τ' άλλα την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφάλισε ο ΠΑΣ που νίκησε εκτός έδρας τον Αγροτικό Αστέρα με 1-0 φθάνοντας στις 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον 4ο όμιλο. Η Βέροια έγινε το πρώτο θύμα από τη μεγάλη κατηγορία που αφήνει πρόωρα το θεσμό μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό με 1-0 για τον 5ο όμιλο, ο οποίος μαθηματικά πλέον ελπίζει. Τα δύο φαβορί του ίδιου ομίλου, Αρης και Αστέρας Τρίπολης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Σεφτέ στις νίκες έκανε ο Πλατανιάς στο 2ο όμιλο χάρη στο 1-0 επί της Σπάρτης.

  • Η βαθμολογία του 5ου ομίλου (2 αγ.): Αρης 4, Αστέρας Τρίπολης 4, Αιγινιακός 1, Βέροια 0.
Δοκιμασία Παναθηναϊκού στον ΟΦΗ

Η δοκιμασία του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ για τον 3ο όμιλο, ξεχωρίζει στο σημερινό δεύτερο μέρος της 2ης αγωνιστικής των ομίλων.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΛ - Πανελευσινιακός (15.00, Cosmote Sports 1). 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηρακλής - Απόλλων Σμύρνης (17.15, Cosmote Sports 3), ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (19.30, Cosmote Sports 1). 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Κέρκυρα - Λαμία (15.00, Cosmote Sports 3). 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Παναιτωλικός - Πανθρακικός (15.00, Cosmote Sports 2). 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Κισσαμικός - Πανιώνιος (17.15, Cosmote Sports 1).

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Κατέρρευσε στην επανάληψη

Λαβωμένη από σημαντικές απουσίες (Βασιλειάδης, Μαυροειδής) και... ξεφουσκώνοντας στο β' μέρος, η ΑΕΚ έχασε χτες στην Πολωνία με 78-75 από τη Ζιελόνα Γκόρα για την 7η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο FIBA Champions League. Ετσι, πλέον ο απολογισμός της Ενωσης έγινε 4 νίκες - 3 ήττες, κάτι που την απομακρύνει κι άλλο από το ρετιρέ (προπορεύεται η Μπεσίκτας) ενώ καθιστά ασταθή τη θέση της στο δεύτερο σκαλοπάτι. Οι «κιτρινόμαυροι», αν και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού τουλάχιστον μέχρι το 25' αποκτώντας σημαντική διαφορά στο σκορ (έφθασαν και στο 19-31), ωστόσο από κει και πέρα κατέρρευσαν. Τα αμυντικά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στη Ζιελόνα να βρει τις λύσεις από τα μακρινά σουτ, να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ και να ανατρέψει το σκηνικό μπαίνοντας στη θέση του οδηγού (52-49 στο 30'). Ακόμη χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για την ελληνική ομάδα στο 4ο δεκάλεπτο, όπου δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στις επιθέσεις των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν και με 10 π. διαφορά. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς ήταν να ξυπνήσουν κάπως στο τελευταίο 2λεπτο οπότε μείωσαν τη διαφορά αλλά δεν υπήρχε χρόνος για πλήρη ανατροπή.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Φλόρενς 9 (1), Βον 4, Μουρ 11 (1), Ζάιτσεφ 4, Ντραγκίτσεβιτς 12, Κελάτι 4, Γκρουζέτσκι, Χριτσάνιουκ 1, Ζαμοΐσκι 3 (1), Τζούρισιτς 23 (2), Κοζάρεκ 7 (1).

ΑΕΚ: Ούκιτς 16 (3), Σάκοτα 14 (3), Μιλόσεβιτς 6 (1), Χαριτόπουλος 4, Ντίξον 22 (4), Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ιβάνοβιτς, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 11 (3).

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

Με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν έχει περιθώρια απωλειών μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει σήμερα στην Πυλαία τη Βέντσπιλς (19.00 Νovasports 2) για την 7η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Στόχος του «Δικεφάλου» είναι η νίκη, που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα και θα τον ξαναβάλει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αμφίβολος είναι για τους γηπεδούχους ο Τάιλερ.

ΠΟΛΟ
Βουτιά στα δύσκολα για Ολυμπιακό

Τη... βουτιά στα βαθιά πραγματοποιεί από σήμερα ο Ολυμπιακός, που έξι μήνες μετά την παρουσία του στον τελικό του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών ξαναμπαίνει στην ευρωπαϊκή περιπέτεια της ίδιας διοργάνωσης για τη νέα σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν στον Πειραιά (18.30 Νovasports 1) την ιταλική Μπρέσια στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στη διοργάνωση που θα κρίνει τις ομάδες που θα προκριθούν στο Φάιναλ 6. Η ελληνική ομάδα μετέχει στον Α' όμιλο μαζί με τις ουγγρικές Ορβόσι και Ζολνόκι, τη γαλλική Νις και τη γερμανική Σπαντάου. Η ατυχία για τον Ολυμπιακό είναι ότι από τον συγκεκριμένο όμιλο προκρίνονται δύο ομάδες, αφού η οικοδέσποινα της τελικής φάσης, που θα γίνει στη Βουδαπέστη, Ζολνόκι, έχει εξασφαλισμένη θέση. Σημειώνεται πως η Βουδαπέστη και πέρσι ήταν η διοργανώτρια της τελικής φάσης.

Με βάση τις ομάδες του Α' ομίλου, η Μπρέσια θεωρητικά αποτελεί τον βασικότερο αντίπαλο του Ολυμπιακού για τις δύο θέσεις πρόκρισης, αφού οι υπόλοιπες ομάδες θεωρούνται στα μέτρα του. Ετσι, με το «καλημέρα» το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Πειραιώτες.

Για τη σημασία του αγώνα με την Μπρέσια μίλησε στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, χαρακτηρίζοντας την ιταλική ομάδα ένα σκληροτράχηλο σύνολο με όπλο την ομοιογένεια, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε λίγες αλλαγές. Ο Ελληνας τεχνικός εστίασε στις παγίδες που κρύβουν πάντα τα παιχνίδια πρεμιέρας και τις οποίες, όπως είπε, πρέπει να αποφύγει η ομάδα του, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο, που τον κάλεσε να στηρίξει σήμερα τις προσπάθειες των παικτών.

Στον άλλο όμιλο, απ' όπου θα προκριθούν τρεις ομάδες, μετέχουν η ισπανική Μπαρτσελονέτα, η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η κροατική Γιουγκ, η ουγγρική Εγκερ (περσινή διοργανώτρια του φάιναλ 6), η ιταλική Προ Ρέκο και το Αννόβερο.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σοκ και θρήνος για Σαπεκοένσε

Σοκ και ερωτήματα προκαλεί η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι παίκτες αλλά και μέλη της διοίκησης της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε. Η ομάδα μετέβαινε στην Κολομβία προκειμένου τα ξημερώματα σήμερα, Τετάρτη, να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, το Κύπελλο Sudamericana, με αντίπαλο την κολομβιανή Ατλέτικο Νασιονάλ. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αεροσκάφος, ένα μικρό βρετανικό «146», που ανήκε την εταιρεία Lamia, βενεζουελάνικων συμφερόντων που έχει έδρα την Βολιβία και είχε αναχωρήσει από τη Βραζιλία με 68 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα, κατέπεσε στην πορεία του προς το διεθνές αεροδρόμιο Μεντεγίν. Τα αίτια προς το παρόν παραμένουν άγνωστα με τη φημολογία να μιλά για βλάβη στα ηλεκτρικά, τον άσχημο καιρό ή και έλλειψη καυσίμων. Ωστόσο, ερωτήματα υπάρχουν και για την πληροφορία που ήθελε τους υπευθύνους της ομάδας να έχουν κλείσει άλλο αεροπλάνο για πτήση τσάρτερ, ωστόσο άλλαξε καθώς δεν της το επέτρεψε η αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τους επιβαίνοντες 81 τελικά 4 δεν ταξίδεψαν και έτσι τα θύματα είναι 71 και υπάρχουν 6 επιζώντες (3 ποδοσφαιριστές, ένας δημοσιογράφος και 2 μέλη πληρώματος.

  • Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής κατέθεσε πρόταση, η οποία βρήκε σύμφωνη και την αντίπαλο της Σαπεκοένσε, Ατλέτικο Νασιονάλ, ώστε το τρόπαιο να δοθεί απευθείας στη βραζιλιάνικη ομάδα προς τιμήν των παικτών που χάθηκαν. Από την πλευρά της η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας πρότεινε να απονεμηθεί και στις δύο ομάδες.
  • Τα συλλυπητήρια προς τον σύλλογο της Σαπεκοένσε έστειλαν αρκετές ομάδες του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Την τουρκική Τασοβά Γιμπό κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο ΑΣΕ Δούκα, στη φάση των «16» του Challenge Cup ανδρών στο χάντμπολ. Η τουρκική ομάδα, η οποία μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, θεωρείται στα μέτρα της ελληνικής. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 18 ή 19 Φλεβάρη στην έδρα της τουρκικής ομάδας, στην πόλη Τασοβά (στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας), και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στην Αθήνα.

ΠΑΟΚ
Βαρύ κλίμα... ραγδαίες εξελίξεις

Τον «ασκό του Αιόλου» φαίνεται να άνοιξε (και μάλιστα για τα καλά) η νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με την ήττα από τον Ατρόμητο με 4-3 και κυρίως το πώς διαμορφώθηκε αυτή (ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με 3-1 για σχεδόν 80') να αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η αρχή έγινε με τις οργισμένες δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας, Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων παικτών μιλώντας «για λάθη που δεν γίνονται». Μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός είχε απειλήσει με τη φράση ότι «θα φύγω εγώ ή αυτοί». Στη σύσκεψη με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, όπου ο Ιβιτς πήρε το πράσινο φως για να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και άρχισαν ουσιαστικά να γνωστοποιούν το πού αναφερόταν ο προπονητής του «Δικεφάλου». Οπως ανακοινώθηκε, ο Γιώργος Τζαβέλλας υποβιβάστηκε στη β' ομάδα για παράβαση του εσωτερικού κανονισμού σε θέματα πειθαρχίας. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό με τον συγκεκριμένο παίκτη, καθώς το ίδιο είχε πράξει και ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου» Αγγελος Αναστασιάδης. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν και κάποιους άλλους παίκτες να βρίσκονται υπό την απειλή μιας έστω και άτυπης τιμωρίας για διάφορες αιτίες.

Την ίδια ώρα, κάποια σενάρια, που έφερναν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να έχουν συζητήσει ήδη με τον νυν Ουκρανό τεχνικό της Ντιναμό Κιέβου, Σεργκέι Ρεμπρόφ, διαψεύστηκαν επίσημα από την ΠΑΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ