ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Αναβλήθηκε η επίσκεψη των Παλαιστινίων συνδικαλιστών

Από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας έγινε γνωστό ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας των παλαιστινιακών συνδικάτων με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών Haidar I.A. Qabha λόγω αιφνίδιου θανάτου στενού συγγενικού του προσώπου. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, από την παλαιστινιακή πλευρά ζητήθηκε μικρή αναβολή στο χρόνο της επίσκεψης. Ως εκ τούτου δε θα γίνουν οι προγραμματισμένες για την ερχόμενη βδομάδα εκδηλώσεις.

Οι μηχανικοί ψηφίζουν «Πανεπιστημονική»

Περίπου 90.000 διπλωματούχοι μηχανικοί - μέλη του ΤΕΕ θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (της Βουλής των μηχανικών), αλλά και των Αντιπροσωπειών των 17 Περιφερειακών Τμημάτων ανά τη χώρα, καθώς επίσης και για τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Σημειώνουμε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα από τις 8 το πρωί ως τις 7 το βράδυ.

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης, υπεύθυνος της Κομματικής Ομάδας των Μηχανικών του ΚΚΕ, δήλωσε στο «Ρ»: «Οι εκλογές διεξάγονται σε μια συγκυρία όπου εκδηλώνεται μια συνολική κυβερνητική επίθεση με τη στήριξη της ΝΔ στα δικαιώματα των συναδέλφων μηχανικών. Μια επίθεση που δεν αφορά μόνο το δικό μας κλάδο αλλά στοχεύει στη γενικότερη ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων. Τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε ακόμα πιο καθαρά η σύμπλευση του ΤΕΕ με τις επιλογές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Στην πορεία αυτή του ΤΕΕ αποκαλύφθηκε συγχρόνως και ο ρόλος των δυνάμεων του ΣΥΝ ("Ενότητα Μηχανικών" και "Κιτσίκης").

Η κατάσταση αυτή, καταλήγει ο Γ. Θεοδωρίδης, δεν είναι μονόδρομος. Μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της αγωνιστικής αντεπίθεσης που θα φέρουν τους χιλιάδες συναδέλφους στο προσκήνιο μέσα από την πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών στο ΤΕΕ και μέσα από το συντονισμό με το λαϊκό κίνημα. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να πιστέψουμε ότι η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Είναι λοιπόν αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση των δυνάμεων της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης"».

Θάνατος αγωνιστή

Εφυγε από κοντά μας ο σύντροφος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ

η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη στις 3.30μμ από τον Αϊ - Γιώργη Κοκκινιάς.

Η σύζυγος Μαρία, τα παιδιά Νατάσα και Γιάννης, τα αδέλφια και οι λοιποί συγγενείς.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ