ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στις αντιΚΚΕ προκλήσεις της δημοτικής αρχής

Κινητοποίηση χτες και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα της συνεδρίασης

Από την παρέμβαση του ΚΚΕ στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Από την παρέμβαση του ΚΚΕ στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Δυναμική κινητοποίηση διοργάνωσε χτες η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ, ενάντια στην προσπάθεια περιορισμού της δράσης του Κόμματος, στην οποία συστηματικά επιδίδεται η διοίκηση Παχατουρίδη στο Δήμο. Τελευταίο κρούσμα ήταν το «κατέβασμα» όλων των αφισών του από τους δρόμους της πόλης, που προπαγάνδιζαν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 94 χρόνια του Κόμματος.

Μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην πλ. Δημαρχείου και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους, έφτασαν στο χώρο «Ξυλοτεχνία» όπου ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι διαδηλωτές ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και μέχρι να ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο, τα συνθήματα ακούγονταν μέχρι έξω: «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Μετά από είκοσι και πλέον λεπτά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης - εν απουσία του δημάρχου Α. Παχατουρίδη - με πρώτο θέμα την καταγγελία του ΚΚΕ για την απαράδεκτη και προκλητική στάση της διοίκησης του δήμου. Το θέμα έφερε ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, επικεφαλής των εκλεγμένων με το ΚΚΕ δημοτικών συμβούλων.

Κατήγγειλε ότι η διοίκηση του Δήμου, «όταν μάλιστα βλέπει αφίσες του ΚΚΕ αφιονίζεται, ακόμη και όταν πρόκειται για εκδηλώσεις με περιεχόμενο τα ναρκωτικά, την παιδεία. Προφανώς τα πανό του δήμου για εκδηλώσεις που οργανώνει ο ίδιος δεν ρυπαίνουν αλλά μόνο το κόκκινο χρώμα. Είναι φανερό πως αυτό που ενοχλεί είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι ριζικά διαφορετική από τις υπόλοιπες».

Δεν μας τρομάζετε!

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πέτρος Αλέπης, Γραμματέας της ΝΕ Δυτικού Τομέα Αττικής του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε το ξήλωμα του προπαγανδιστικού υλικού, αλλά και την προσπάθεια της διοίκησης «να εμποδίσει την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους της περιοχής». Οπως είπε, «τα περί καθαριότητας είναι αστεία προσχήματα που δεν αντέχουν σε κριτική» και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο «να πάρει θέση απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, τόνισε: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει την πολιτική του δράση στο Περιστέρι. Οποιος θέλει να μας αντιμετωπίσει με επιχειρήματα, ακόμη και με σφοδρή κριτική στις θέσεις μας, είναι καλοδεχούμενος. Οποιος όμως νομίζει πως με την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό, τα μέτρα καταστολής, θα μας σταματήσει, είναι πολύ βαθιά γελασμένος.

Αν πετυχαίνει κάτι, είναι μόνο αυτό: μας πεισμώνει όλο και περισσότερο να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, αλλά δείχνει και με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ποιος είναι ο αληθινός αντίπαλος της εξουσίας του κεφαλαίου και των κυβερνώντων».

Από την πλευρά της διοίκησης, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νεκταρία Ευσταθιάδου, υπεραμύνθηκε των πρακτικών του δήμου, σημειώνοντας πως ο δήμος απλά εφαρμόζει το νόμο και ότι αυτός είναι ο τρόπος της διοίκησης να βλέπει καθαρή την πόλη! Είναι η ίδια που τις προάλλες απάντησε σε μέλος του ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκε για την πρακτική του δήμου λέγοντάς: «Βγάλτε όσες καταγγελίες θέλετε, κάντε ό,τι θέλετε, εμείς θα σας κατεβάζουμε τις αφίσες όπου τις βρίσκουμε».

Νωρίτερα, το λόγο πήραν αρκετοί επικεφαλής παρατάξεων, εκτός της δημοτικής αρχής, που στην πλειοψηφία τους ζήτησαν να μην κατεβάζουν τα συνεργεία του δήμου πανό και αφίσες από πολιτικά κόμματα και φορείς του πολιτισμού.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Εξέλεξαν 6 έδρες στη νέα διοίκηση από 4, αλλά και αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά από πολλά χρόνια

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης της περιοχής μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που στηρίζει το ΠΑΜΕ, έλαβε 26 ψήφους (από 22 το 2009) και εξέλεξε 6 μέλη στη νέα διοίκηση (από 4). Επιπλέον, εξέλεξε αντιπρόσωπο και για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου έχουν ως εξής: ΔΑΣ, 26 ψήφους και 6 έδρες (από 22 ψήφους και 4 έδρες το 2009). ΠΑΣΚΕ, 44 ψήφους (από 52) και 9 έδρες (είχε 9). ΔΑΚΕ, 28 ψήφους (από 34) και 6 έδρες (από 6). Εργατική Αυτονομία (στηρίχθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ), 3 ψήφους και καμία έδρα. Το 2009, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει μέρος με το ψηφοδέλτιο της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και είχαν λάβει 6 ψήφους και μια έδρα. Επίσης, το 2009 υπήρχε και δεύτερο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, που είχε συγκεντρώσει 5 ψήφους και μια έδρα.

Για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ πήρε 15 ψήφους (από 12) και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο (από κανέναν). Η ΠΑΣΚΕ με 20 ψήφους (από 28) εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο (από 2). Η ΔΑΚΕ με 10 ψήφους (από 16) εξέλεξε επίσης 1 αντιπρόσωπο. Η Εργατική Αυτονομία δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.

Συνεχίζουμε τη μάχη

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το αποτέλεσμα φανερώνει ότι μπορούν να γίνουν αρκετά βήματα το επόμενο διάστημα, ώστε οι εργαζόμενοι να βγάλουν από το σβέρκο τους τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που εξακολουθούν και κρατάνε σημαντικές δυνάμεις και στο νέο ΔΣ του ΕΚΒ.

Από την ίδια τη διαδικασία τη σημερινή ημέρα των εκλογών, αλλά και από το ίδιο το αποτέλεσμα, φάνηκε για ακόμη μια φορά το αλισβερίσι που γίνεται ανάμεσα στις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε βγει στην επιφάνεια και τις προηγούμενες μέρες. Είναι αλισβερίσι που έχει να κάνει με τη στρατηγική συμφωνία των παραπάνω παρατάξεων στην υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και στην υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουμε τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής μας τους τόπους δουλειάς, τα καταστήματα, τα γραφεία. Μπορούν οι εργαζόμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα να πάρουν την υπόθεση της αγωνιστικής, ταξικής ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στα χέρια τους. Να οργανωθούν στα σωματεία και να παλέψουν να αναδειχτούν στις διοικήσεις ταξικές δυνάμεις. Να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς με την ταξική ανυπότακτη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση στη ζωή μας, τα τωρινά και τα επόμενα μέτρα του κεφαλαίου των κομμάτων και εφεδρειών του, ώστε να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία και να ανοίξουμε το δρόμο για ανάπτυξη στην υπηρεσία των εργατών και του λαού».

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ

Το Σάββατο 8/12, στις 6 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ το Σάββατο 8/12, στις 18.30, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση των Νίκου Μπελογιάννη, Ηλία Αργυριάδη, Νίκου Καλούμενου, Δημήτρη Μπάτση. Η σκηνοθεσία είναι του Β. Σεϊμένη. Από τη μεικτή ορχήστρα ΚΚΕ - ΚΝΕ θα παρουσιαστούν έργα του Θ. Μικρούτσικου: «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι. Θα τραγουδήσουν ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Ειρήνη Σαββίδου και η Ανθή Τατσιούλη.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Στο Συνέδριο του Πορτογαλικού ΚΚ

Για τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας αναχώρησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Η αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο του Πορτογαλικού ΚΚ που θα πραγματοποιηθεί από τις 30/11 έως τις 2/12.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) θα τιμήσει, την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ., στο Γοργοπόταμο, την 70ή επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης και εκπρόσωπος της ΚΝΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ