ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
Σελ. /40
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΥΧΤΕΡΙ
Ολοι σήμερα το βράδυ στην αμερικάνικη πρεσβεία

Στις 9.00μ.μ. θα ξεκινήσει το «Ολονύκτιο Βήμα Καταγγελίας»

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει το «Ολονύκτιο Βήμα Καταγγελίας», που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ), μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Δεκάδες είναι οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι Επιτροπές Ειρήνης και οι αντιπολεμικές πρωτοβουλίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Ο λαός του Λεκανοπεδίου για μια ακόμη φορά αναμένεται να δηλώσει δυναμικό «παρών» να καταδικάσει τον πόλεμο, να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας απ' αυτόν και να βροντοφωνάξει: «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας». Παράλληλα, το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, θα βρεθεί εκεί για να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του, θα ζητήσει τη διεύρυνσή τους και θα καταδικάσει εκείνη την αυταρχική πολιτική που επιδιώκει να τις καταργήσει με τους τρομονόμους της.

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της σημερινής ολονυχτίας περιλαμβάνεται και πλούσια καλλιτεχνική παρουσία από νεανικά συγκροτήματα, όπως οι: «Ακρως Απόρρητον», «Ευθαλπία», «Στίγμα 90», «Καταραμένοι» και το «Θεατρικό Σπουδαστών 2ου έτους Σχολής Καζάκου».

Επίσης, θα προσφερθεί δωρεάν για την... αντοχή των διαδηλωτών και φαγητό εκστρατείας, όπως καυτή φασολάδα, φρέσκια σαρδέλα, που επιτόπου θα ψήνεται στα κάρβουνα, κρασί χύμα. Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του συμβουλεύει τους διαδηλωτές: «Ντυθείτε καλά! Πάρτε ομπρέλα και ελάτε»!

- Το δικό τους ραντεβού, στο ΧΙΛΤΟΝ, 8.30 το βράδυ, δίνουν οι οικοδόμοι για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη ολονύχτια αντιπολεμική εκδήλωση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος «για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των Ευρωπαίων, Αμερικάνων και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών».

- Στην αντιπολεμική εκδήλωση καλεί τα μέλη του και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

- Ολα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου καλεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου, να πάρουν μέρος μαζικά στην ολονύχτια διαμαρτυρία.

- Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

- Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην ολονύχτια εκδήλωση.

- Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή ολονυκτία του ΠΑΜΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία απευθύνει σε όλα τα μέλη του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης του 7ου Διαμερίσματος (Αμπελόκηποι - Γκύζη - Πολύγωνο), για την ολονύχτια αντιπολεμική συγκέντρωση, θα κάνουν προσυγκέντρωση στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 8.00 μ.μ. και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΤΗΣ ΟΓΕ
Σε ανθρώπινο κλοιό θα βρεθεί το στρατηγείο των «γερακιών»...

Πλήθος γυναικών από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν αύριο έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο την αντίθεσή τους στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα διαδηλώσουν αύριο Σάββατο έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, συμμετέχοντας στο «Καραβάνι Ειρήνης», που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Γυναίκες κάθε ηλικίας από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ηπειρο θα πάρουν μέρος στην αντιπολεμική κινητοποίηση, καταγγέλλοντας τον πόλεμο και τη νέα ιμπεριαλιστική σφαγή. Θα βρεθούν εκεί για να καταγγείλουν και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει ενεργό συμμετοχή στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ σε βάρος χωρών και λαών.

Το πρόγραμμα του «Καραβανιού της Ειρήνης» των γυναικών, σύμφωνα με τις διοργανώτριες, έχει ως εξής:

- Στις 12.30 το μεσημέρι άφιξη στην πλατεία Λαού στη Λάρισα και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική εκδήλωση.

- Στις 3 μ.μ. άφιξη στον Τύρναβο, μικρή στάση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στις 4 μ.μ. αντιπολεμική εκδήλωση έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ και επίδοση ψηφίσματος.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει ο συνθέτης Δ. Φωτιάδης και η Μαρία Φωτιάδη.

Η ΟΓΕ καλεί όλες τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος σε αγωνιστικό συναγερμό, προκειμένου να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή γυναικών στο «Καραβάνι της Ειρήνης», ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των γυναικών στην αντιπολεμική κινητοποίηση απευθύνει και η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).

Στο «Καραβάνι Ειρήνης», που οργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), θα μεταβεί από την Αθήνα στη Λάρισα και η Επιτροπή Γυναικών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η οποία καλεί όλες τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ (που χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΟΓΕ), η Επιτροπή Γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν σε αυτό το καραβάνι, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον άδικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, την απαίτησή τους για απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο λαό μας.

Στη Θεσσαλονίκη

Οι Οργανώσεις Γυναικών Θεσσαλονίκης, μέλη της ΟΓΕ, οργανώνουν συμμετοχή στο «Καραβάνι Ειρήνης Γυναικών» και καλούν όλες τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, τα σωματεία, την Αντιπολεμική Επιτροπή και άλλους μαζικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης και του νομού να κινητοποιηθούν και να συνεργαστούν για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Για δηλώσεις συμμετοχής κι άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στις Αδαμίδου Σοφία, τηλ. 924.169 και Γραμματικοπούλου Δέσποινα, τηλ. 338.525-947.838.

Μεγάλη αντιπολεμική σύσκεψη

Τη Δευτέρα 3 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί η πλατιά αντιπολεμική σύσκεψη, την οποία διοργανώνουν οι 22 μαζικοί φορείς που πρωτοστάτησαν και συντόνισαν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 8ης του Νοέμβρη. Σκοπός της σύσκεψης είναι η συζήτηση πάνω στην πρόταση που καταθέτουν οι 22 φορείς για τη διοργάνωση μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 13 του Δεκέμβρη και, παράλληλα, η καλύτερη προετοιμασία της συγκεκριμένης κινητοποίησης. Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το συνδικαλιστικό χώρο, τις φιλειρηνικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί με ανακοίνωσή της, όλες τις επιτροπές ειρήνης, το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα Παρασκευή, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και στο «Καραβάνι της Ειρήνης, που διοργανώνει η ΟΓΕ, έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο αύριο Σάββατο 1 Δεκέμβρη.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στο Καραβάνι της Ειρήνης που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας αύριο Σάββατο 1 Δεκέμβρη στη Λάρισα και τον Τύρναβο, καθώς και στην εκδήλωση για το γιορτασμό του Γοργοπόταμου την Κυριακή 2 του Δεκέμβρη, και καλεί τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 3827.303 - 3843.444.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ