ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμώνει παντού η προσπάθεια για να πετύχει η απεργία

Δυναμώνει στους κλάδους η προσπάθεια που κάνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να αποκαλύψουν και συζητήσουν πλατιά το χαρακτήρα των ανατροπών που φέρνουν τα μέτρα της κυβέρνησης και, ταυτόχρονα, να οργανώσουν την απάντηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, μπροστά και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Αυτήν την περίοδο, ξεδιπλώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά ένα πολύμορφο πρόγραμμα συσκέψεων, εξορμήσεων, εκδηλώσεων και αγωνιστικών παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς, για τα ζητήματα αιχμής, όπως είναι το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά, το Φορολογικό, αλλά και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε χώρο, όπως οι απολύσεις, η απληρωσιά και άλλα. Στόχος είναι να συντηρούνται και να πολλαπλασιάζονται οι εστίες αντίστασης στα μέτρα της κυβέρνησης και στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, να ανεβαίνουν οι αγωνιστικές διαθέσεις, να ενιαιοποιούνται τα αιτήματα και όλη αυτή η δραστηριότητα να συμβάλλει στη μαζικοποίηση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη συνέχεια. Στο κλίμα αγωνιστικής ανάτασης συμβάλλουν και οι πρωτοβουλίες των αγροτών, που με τοπικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και συσκέψεις ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ, προετοιμάζοντας πανελλαδικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη.

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Οι κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις

Τοπικές δράσεις και συσκέψεις από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων

Από την αγωνιστική παρέλαση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πύργο
Από την αγωνιστική παρέλαση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πύργο
Με συγκροτημένο μπλοκ, πανό και συνθήματα συμμετείχαν στην παρέλαση για την 28η Οκτώβρη στον Πύργο μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ηλείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Υστερα από συγκέντρωση στο παλιό νοσοκομείο, κατευθύνθηκαν στο χώρο της παρέλασης και μετά το τέλος της, ακολούθησαν την ίδια πορεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει, τους νόμους της κυβέρνησης θα καταργήσει» και «Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς». Η αποδοχή της κινητοποίησης από τον κόσμο ήταν θερμή και το μπλοκ των αγροτών και κτηνοτρόφων καταχειροκροτήθηκε.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες της Πελοποννήσου προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη, 3 Νοέμβρη, στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων της Πελοποννήσου, για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην Κρήτη

Η αγωνιστική παρέλαση στον Πύργο ήταν μια από τις πολλές δραστηριότητες που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από αγρότες και κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πανελλαδικού συντονισμού, στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων κρέμασαν πανό στο κτίριο της αντιπεριφέρειας
Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων κρέμασαν πανό στο κτίριο της αντιπεριφέρειας
Χτες, κτηνοτρόφοι της Κρήτης συμμετείχαν σε κινητοποίηση που οργάνωσε ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων. Ξεκίνησαν με τα οχήματά τους από τον κόμβο των Μουρνιών και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, μέχρι την Αντιπεριφέρεια. Εκεί, οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό ενάντια στους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα.

Οι κτηνοτρόφοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τις 5 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου καλούν σε συλλαλητήριο μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και τους Αγροτικούς Συλλόγους πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Μύθημνας, Μεσκλών, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου και Αμυγδαλοκεφαλίου.

Την ίδια μέρα, στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., ο Αγροτικούς Σύλλογος Αρχάνων και Αστερουσίων οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ταυτόχρονα καλεί στις 12 Νοέμβρη σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Αγρότες από τους δύο Συλλόγους έκαναν χτες παρέμβαση με ανακοίνωσή τους στη συγκέντρωση που καλούσε στο Ηράκλειο το «Παγκρήτιο Συντονιστικό» αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στη Θεσσαλία

Στο μεταξύ, τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν και οι Θεσσαλοί αγρότες, προγραμματίζοντας τοπικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα. Συγκεντρώσεις με τρακτέρ θα γίνουν:

  • Την Πέμπτη, 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πόλη της Καρδίτσας. Για την προετοιμασία της γίνονται ήδη περιοδείες στα χωριά από κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Από την Κυριακή, 1η Νοέμβρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών και στις 5 Νοέμβρη θα κατευθυνθούν με πορεία προς την πόλη της Καρδίτσας.
  • Το Σάββατο, 7 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Τυρνάβου.
  • Στις 2 Δεκέμβρη, στην πλατεία των Φαρσάλων.
Σε Μακεδονία - Θράκη

Επίσης, τρεις ενημερωτικές συσκέψεις σε Ορεστιάδα, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη θα διοργανώσει τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», προετοιμάζοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην περιοχή. Παράλληλα, καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 12 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων.

Σύσκεψη με αγρότες και κτηνοτρόφους έγινε τη Δευτέρα και στο Χέρσο, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Κιλκίς της ΠΑΣΥ. Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Αποφασίστηκε με συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά να ενημερωθούν άμεσα όσο το δυνατό περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μαζικές κινητοποιήσεις. Ανάλογη σύσκεψη θα γινόταν χτες στο Χωρύγι του Κιλκίς.

Σε Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα

Απόφαση συμμετοχής στο παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο Αγρίνιο στις 5 Νοέμβρη, πήραν χτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αμφιλοχίας, σε συγκέντρωση - σύσκεψη που έγινε στην περιοχή, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Στη σύσκεψη, όπου διαπιστώθηκε η αγανάκτηση και οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης, αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Το συλλαλητήριο στο Αγρίνιο αποφασίστηκε σε προηγούμενη σύσκεψη της Ομοσπονδίας με κτηνοτροφικούς συλλόγους του νομού. Βάσει του σχεδιασμού, από τις 11 π.μ. θα υπάρξει μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη τον κόμβο Αγ. Δημητρίου.

Σε εργοτάξια και γιαπιά το απεργιακό κάλεσμα

Σε μία από τις εξορμήσεις των οικοδόμων βρέθηκε χτες ο «Ριζοσπάστης»

Από τη χτεσινή εξόρμηση
Από τη χτεσινή εξόρμηση
Περιοδεία στους οικοδόμους που εργάζονται στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης έκανε την Πέμπτη το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Οικοδόμοι από το Παράρτημα του Βύρωνα - Καισαριανής - Ζωγράφου μοίρασαν την ανακοίνωση για την πανελλαδική - πανεργατική απεργία και την εφημερίδα του Συνδικάτου, ενώ συζήτησαν με τους οικοδόμους για όσα τους απασχολούν: Για την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα που παίρνουν ακόμα κι όταν βρίσκουν για λίγο εργασία, την προοπτική της δουλειάς στην οικοδομή μέχρι τα 65 και τα 67 τους χρόνια.

Ο Κώστας Χαντιζάρας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου και γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, υπογράμμισε ότι η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, από τους σημερινούς συνταξιούχους και τους οικοδόμους που μετρούν ένσημα δεκαετιών, μέχρι τα παιδιά τους που τσακίζονται από την ανεργία και τη «μαύρη» εργασία.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο σημειώνει: «Μέχρι χτες μας έλεγαν ότι δε θα θιγούν όσοι είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Τώρα, ξεκινάνε το ξήλωμα και αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας ξανά. Αργά ή γρήγορα θα επιχειρήσουν να "βάλουν χέρι" στα όρια ηλικίας και των οικοδόμων (...)

Συνάδελφε, σκέψου! Μια ζωή δούλευες και τώρα βιώνεις την ανεργία. Πίστεψες ότι θα ξεκουραστείς στα γεράματά σου, ότι θα έχεις σύνταξη. Τώρα που είσαι άνεργος, σου λένε ότι πρέπει να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σου λένε αντί για σύνταξη ότι θα πάρεις ψίχουλα, αν και εφόσον αντέξεις... Σε κοροϊδεύουν. Μην τους ανέχεσαι. Ελα να αγωνιστούμε μαζί (...)

Ο,τι κερδίσαμε, το καταφέραμε με το δικό μας αγώνα, κόντρα σε δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, να επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας. Ολοι στον αγώνα. Ολοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση 9.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος)».

Τη Δευτέρα η σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους, στους επαγγελματίες και βιοτέχνες, στους μικρούς εμπόρους και τους αυτοκινητιστές να πάρουν μέρος στην απεργία στις 12 Νοέμβρη με κλειστά τα καταστήματά τους έχει απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ. Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της απεργίας στις 12 Νοέμβρη τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος). Στην απεργία καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των κυβερνήσεων, των μονοπωλίων, της ΕΕ. Ολοι στο δρόμο. Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία μας, υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας».

Χάλασαν τη φιέστα του υπουργού στην Καλαμάτα

Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος έξω από την αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση. Λίγο αργότερα ο Γ. Κατρούγκαλος αποχώρησε...
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος έξω από την αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση. Λίγο αργότερα ο Γ. Κατρούγκαλος αποχώρησε...
Τη φιέστα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση στην Καλαμάτα, για να διαφημίσει και να εξωραΐσει τις αντιασφαλιστικές της ανατροπές, χάλασαν εργαζόμενοι της πόλης, με κινητοποίηση που οργάνωσε αιφνιδιαστικά το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, βρέθηκε στην Καλαμάτα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μαζί με τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να μιλήσει σε «ενημερωτική» εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για τα σχέδια της κυβέρνησης γύρω από το Ασφαλιστικό.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, στην «επικοινωνιακού τύπου» εκδήλωση συμμετείχαν ελάχιστοι εργατοπατέρες και αντικείμενό της ήταν να αποσπάσει από την εργατική τάξη «υπομονή, συναίνεση και υποταγή» σε μέτρα που την εξοντώνουν. Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υποδέχτηκαν με συνθήματα τον υπουργό στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου και τον ακολούθησαν μέχρι την αίθουσα, όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και άλλοι εργατοπατέρες επέμεναν να μιλήσει ο υπουργός. Ωστόσο, κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, πρώτα αποχώρησε η Αστυνομία από το χώρο του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια ο ίδιος ο υπουργός. Νωρίτερα, απευθυνόμενος στον Γ. Κατρούγκαλο, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιπρόεδρος του ΕΚ Καλαμάτας και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είπε:

«Είστε κυβέρνηση - ντίλερ της ιδιωτικής Ασφάλισης και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Δεν έχουμε απορίες, γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις σας. Εμείς εδώ έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε. Να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Το ταξικό μας χρέος είναι στις 12 του Νοέμβρη να νεκρώσουμε τα πάντα».

Σύσκεψη ναυτεργατών στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη των ναυτεργατών
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη των ναυτεργατών
Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών (Δευτέρα 2 Νοέμβρη από τις 6 π.μ. έως Τετάρτη 4 Νοέμβρη 6 π.μ.) και στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική 24ωρη απεργία στις 12 Νοέμβρη, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.

Η αντιλαϊκή επίθεση στον κλάδο των ναυτεργατών εκφράζεται με τα σχέδια για νέα μείωση της οργανικής σύνθεσης, που σημαίνει μείωση των αριθμού των ναυτεργατών στα πλοία, νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά τους ταμεία, μείωση των συντάξεων, αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διεύρυνση της «μαύρης» εργασίας. Μέτρα από τα οποία κερδίζουν μόνο οι εφοπλιστές.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη συσπείρωσης στα σωματεία, συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα και σειράς άλλων μέτρων, ενώ κατήγγειλε τις συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που θέτουν τα ζητήματα αποσπασματικά και συγκαλύπτουν ότι οι σημερινές ανατροπές είναι κομμάτι μιας ενιαίας επίθεσης, με την οποία πρέπει να αντιπαρατεθεί το σύνολο των εργαζομένων.

Παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις

Από την παρέμβαση του Συνδικάτου
Από την παρέμβαση του Συνδικάτου
Κινητοποίηση έξω από το κτίριο της πολυεθνικής εταιρείας πληροφορικής «Unify» έκανε χτες το πρωί το ΣΕΤΗΠ, αντιδρώντας στην απόλυση εργαζόμενου, στην οποία προχώρησε η εργοδοσία την περασμένη Τρίτη με τη δικαιολογία της «μη αποδοτικότητας». Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις, προκειμένου να βάλουν φρένο στις απολύσεις που σχεδιάζει η εταιρεία τις αμέσως επόμενες μέρες. Το Συνδικάτο σημειώνει ότι «η εργοδοσία της "Unify", το τελευταίο διάστημα, έχει μειώσει το μπάτζετ για τις υπηρεσίες φύλαξης, που οδήγησε σε απολύσεις προσωπικού, προωθεί αλλαγές στο καθεστώς "on call", ενώ όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας τους».

Συμβολική κατάληψη για τα ΒΑΕ στους ΟΤΑ

Συμβολικό αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών και στον κλάδο τους, γεγονός που θα σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεών τους.

Εξω από το ΓΛΚ παρέμειναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ συμμετείχαν και οι δυνάμεις του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής με πικέτες, συνθήματα και σημαίες του ΠΑΜΕ. «Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ», ανέγραφαν οι πικέτες, ενώ με συνθήματα καλούσαν στην απεργία στις 12 του Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Την Τετάρτη, 4 Νοέμβρη, σωματεία στους ΟΤΑ θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων της χώρας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει ότι στόχος είναι να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, αλλά και η λαϊκή οικογένεια για τα νέα βάρβαρα μέτρα και θα κληθούν σε μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Πρόγραμμα δράσης στον «Ευαγγελισμό»

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 3 Νοέμβρη, στις 2 μ.μ., διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) για το ζήτημα του επικουρικού προσωπικού, των εργαζόμενων στις ΜΕΘ με σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ και γενικά των υγειονομικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το ΣΕΝΕ καλεί όλα τα σωματεία υγειονομικών και τους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διεκδικώντας: Να μην απολυθεί κανείς, αλλά και να μην υποχρεωθούν να δουλέψουν με το επαίσχυντο μπλοκάκι. Να μονιμοποιηθούν όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο τονίζει ότι στον «Ευαγγελισμό» εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), που μέχρι το τέλος του χρόνου απολύονται. Την Τετάρτη, ημέρα γενικής εφημερίας οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θα μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14.30 μ.μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ