ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνο ο λαός μπορεί να περιφρουρήσει το πάρκο «Τρίτση»

Από παλαιότερη κινητοποίηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την υπεράσπιση του πάρκου «Τρίτση»
Από παλαιότερη κινητοποίηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την υπεράσπιση του πάρκου «Τρίτση»
Κάλεσμα στο λαό των δυτικών συνοικιών της Αττικής να περιφρουρήσει το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» και να βάλει τέρμα στην εγκατάλειψη και στην παράδοσή του στους ιδιώτες, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην οποία υπογραμμίζει:

«Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο δεν είναι ούτε τυχαία ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το πάρκο έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ρεύμα και νερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιοποικιλότητα, τον κίνδυνο πυρκαγιάς και την ασφάλεια των επισκεπτών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των διοικήσεων του πάρκου και των δημοτικών αρχών των όμορων δήμων που στήριξαν αυτήν την πολιτική. Το σενάριο άλλωστε είναι γνωστό: συνειδητή εγκατάλειψη για να εμφανισθεί ο ιδιώτης ως μάνα εξ ουρανού.

Η σταδιακή εμπορευματοποίηση του πάρκου και η ανεξέλεγκτη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο όνομα της "οικολογίας", στην πράξη βάζουν από την πίσω πόρτα τις επιχειρήσεις στο πάρκο.

Η γνήσια αγάπη και φροντίδα για το πάρκο, για το περιβάλλον συνολικά, είναι πλήρως ασύμβατη με την επιχειρηματική δράση. Η εργατική τάξη έχει ανάγκη και δικαίωμα να απολαμβάνει το πράσινο, τα δάση, τις παραλίες και βασική προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι το περιβάλλον να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

Το πάρκο δημιουργήθηκε και περιφρουρήθηκε από τους αγώνες του λαού της περιοχής με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Αποτελεί ανάσα για τους εργαζόμενους στη Δυτική Αθήνα, στο Λεκανοπέδιο συνολικά. Είναι λαϊκή ανάγκη η δωρεάν και ελεύθερη χρήση ενός σύγχρονου και ασφαλούς πάρκου.

Σήμερα το πάρκο μπορεί να σωθεί μόνο μέσα από τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος που θα απαιτήσει:

  • Αμεση χρηματοδότηση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.
  • Αποκλειστική, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια του πάρκου».
ΣΥΡΙΖΑ
Προσηλωμένος στη χειραγώγηση και την ψηφοθηρία

Ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας, χτες, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, που συνεδρίασε μαζί με την Πολιτική Γραμματεία, εφιστώντας τους την προσοχή στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις λαϊκές συνειδήσεις και στην ανάγκη να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τις καναλιζάρει προς όφελός του.

«Καμιά συμβατική δημοσκόπηση δεν μπορεί να εκτιμήσει και να καταγράψει τις υπόγειες διεργασίες που τούτη την ώρα συντελούνται (...) καθώς κάθε ώρα και κάθε μέρα που περνάει η άρνηση, η οργή, η απόγνωση, η αντίσταση επιφέρουν νέες αλλαγές στις συνειδήσεις και στους συσχετισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρατώντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις απ' την αλλοτινή συνθηματολογία, ο Αλ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καθόλου στο περιεχόμενο της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει. Η ομιλία του ήταν στοχευμένη στο πώς θα χειραγωγηθούν αυτές οι «υπόγειες διεργασίες» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και η σκανδαλολογία, η αναφορά στον «συντηρητικό πολίτη» στο όνομα της αναγκαιότητας τάχα της «πιο ευρείας ενότητας όσων έχουν συμφέρον και διάθεση να αντισταθούν στην πολιτική των μνημονίων», αλλά και η σύσταση στα στελέχη του κόμματος για «ενότητα θέλησης και δράσης, απόφασης και στάσης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναλώθηκε σε αποπροσανατολιστικούς ισχυρισμούς, όπως, ότι η κυβέρνηση «εξευτελίζεται, εξευτελίζοντας και τη χώρα», απεφάνθη ότι όλα αυτά τα παθαίνει επειδή «στερείται στόχων και στρατηγικής» και επειδή «δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τίποτα»! Συμβάλλει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ στο να μην κατανοείται ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης έχουν πολύ συγκεκριμένη στρατηγική σε βάρος του λαού και σε όφελος των μονοπωλίων, κοροϊδεύει ότι είναι δυνατόν μια άλλη θαρραλέα και «ικανή» κυβέρνηση να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού.

Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για την πλουτοκρατία, καταγγέλλοντας πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και πως «όλοι ομολογούν το αδιέξοδο και την αποτυχία, διαφωνούν ωστόσο για τη λύση που πρέπει να δοθεί». Προσπέρασε βεβαίως το γεγονός πως οι «όλοι» που αναφέρει, καθώς και οι διάφορες «λύσεις» τους συμπίπτουν στην αναγκαιότητα των αντιλαϊκών μέτρων για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική οικονομία.

Στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να νεκραναστήσει το ψευτοδίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» ενέταξε και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τα μνημόνια γενεσιουργό αιτία του καρκινώματος, αποκρύβοντας ότι ο φασισμός είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος και αυτό αποδεικνύει η πείρα των λαών με ή χωρίς μνημόνια.

ΒΟΥΛΗ
Υποκρισία με αφορμή τα «πόθεν έσχες»

Μια ακόμα κυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κύρωσε χτες η Βουλή, αυτή τη φορά για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» που καταθέτουν πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι και διάφοροι κρατικοί αξιωματούχοι.

Καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρακτική της βιομηχανίας των ΠΝΠ ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τονίζοντας ότι δεν μπορεί μια σειρά από σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίζονται με ΠΝΠ οι οποίες εφαρμόζονται άμεσα με την έκδοσή τους και η Βουλή τις επικυρώνει μετά από μήνες.

Με αφορμή τα «πόθεν έσχες» και τη συζήτηση που γίνεται για τη δήθεν διάθεση της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι «εάν ψάξει κανείς θα δει ότι σε όλα τα κατά καιρούς φορολογικά νομοσχέδια δίνονται κίνητρα, φοροαπαλλαγές και φοροενισχύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και είναι χαρακτηριστικό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει 57 φοροαπαλλαγές. Αντίθετα, με όλα τα φορονομοσχέδια αυτό που γίνεται είναι να επιβαρύνονται η εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, οι μισθοσυντήρητοι».

Ενδεικτικό της υποκρισίας των εκάστοτε κυβερνώντων, συνέχισε, είναι και το γεγονός ότι απορρίπτονται συνεχώς οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων ελέγχου όπως η ονομαστικοποίση των μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, των ανωνύμων τίτλων του δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων, ο έλεγχος στην εξαγωγή συναλλάγματος και η κατάργηση του επιχειρηματικού, εμπορικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Προεκλογικό παιχνίδι με Χρυσή Αυγή

Και ορθάνοιχτη πόρτα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Με προφανή στόχο την προεκλογική προσέγγιση ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος σε συνέντευξή του έσπευσε να «δικαιώσει» την απαράδεκτη ενέργεια του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, να προσκαλέσει τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη, ισχυριζόμενος ότι «τήρησε το πρωτόκολλο».

Ο Π. Καμμένος υιοθέτησε, επίσης, τη θέση που εξέφρασε ο Απ. Τζιτζικώστας, δηλώνοντας στην ίδια συνέντευξη ότι τον βρίσκει σύμφωνο ο χαρακτηρισμός του ΠΑΣΟΚ ως «εγκληματικής οργάνωσης». Οι δηλώσεις του Π. Καμμένου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, στο πλαίσιο των εντεινόμενων διεργασιών για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ο Πάνος Καμμένος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε παλιότερα. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ