ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο άγαλμα του Βενιζέλου η αντιπολεμική συνάντηση

Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα

Motion Team

Αύριο Πέμπτη, ο λαός της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς του νομού και θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Το μεγάλο συλλαλητήριο αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στον πόλεμο εναντίον του λαού του Ιράκ, οργανώνουν η ΕΔΥΕΘ, το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, η ΕΝΙΘ, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και άλλοι φορείς.

Στο μεταξύ και το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο εκφράζει τη στήριξή του στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Ελλάδας και ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει με τις δυνάμεις του.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, πρέπει να σταματήσουμε τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που «μετά τις ΝΑΤΟικές δολοφονικές επεμβάσεις κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να σφάξουν και το λαό του Ιράκ».

Επίσης τονίζει ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να οδηγήσουν οι ιμπεριαλιστές την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και στο μακελειό για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του πετρελαίου». Γι' αυτό το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο ενώνει τη φωνή του μαζί με τους άλλους φορείς και λέει ΟΧΙ στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά του Ιράκ. Απαιτεί: καμιά εμπλοκή της Ελλάδας με οποιαδήποτε μορφή στον πόλεμο. Αμεσο τερματισμό του φονικού εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού. Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Και καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις και να διαδηλώσει ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον Ευρωστρατό, να διεκδικήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να παλέψει για Βαλκάνια της Ειρήνης, των ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

  • Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει και στην Αλεξανδρούπολη. Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό του Εβρου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει αύριο στις 6.30μμ, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
ΚΡΗΤΗ
Διαδηλώνουν σε Χανιά και Ηράκλειο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, σε Χανιά και Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 31 του Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα των μαζικών φορέων των δύο πόλεων, ενάντια στο νέο πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές σε βάρος του ιρακινού λαού.

Στα Χανιά η συγκέντρωση θα γίνει, στην πλατεία της Αγοράς στις 7 το απόγευμα.

Οι φορείς καταγγέλλουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που στο όνομα της αύξησης των κερδών των πολυεθνικών του πετρελαίου δε διστάζουν να θυσιάσουν χιλιάδες ζωές με τη νέα σφαγή που προετοιμάζεται στο Ιράκ. Καλούν την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετάσχει με κανέναν τρόπο και καμιά διευκόλυνση στην αιματοχυσία ενός ολόκληρου λαού. Ακόμα, δηλώνουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και καλούν το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να πάρει μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Οι φορείς που συμμετέχουν και καλούν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο είναι οι εξής: Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Επιτροπή κατά των βάσεων, Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Συνδικάτο Οικοδόμων Χανίων, «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001», «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία», «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», «Αριστερή Δημοτική Κίνηση», «Χανιά των πολιτών», ΕΛΜΕ Χανίων, κ.ά.

Αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 31 του Οκτώβρη έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν και οι μαζικοί φορείς του Ηρακλείου, ενάντια στα πολεμικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων τους, με συγκέντρωση στην πλατεία των Λιονταριών στις 7.30 το απόγευμα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αγωνιστικές απαντήσεις σε πολλές πόλεις

«Να δώσουμε ενωμένη, αγωνιστική απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια σε χώρες και λαούς».

- Με την προτροπή αυτή, η Αντιπολεμική Επιτροπή Αχαΐας καλεί το λαό της περιοχής να δώσει δυναμικό «παρών» στο αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, τονίζοντας πως «οι δραματικές εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αποσταθεροποιούν όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (Αιγαίο - Κύπρος) και επιβάλλουν την άμεση δράση όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού».

- Επίσης, στην Καλαμάτα, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία 23ης Μάρτη στις 8 μ.μ. καλεί για την ίδια μέρα η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμάτας.

- Στην Τρίπολη, μαζικοί φορείς της πόλης καλούν το λαό της Αρκαδίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8 μ.μ.

- Παράλληλα, στην Κεφαλονιά, η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να οργανωθεί η ειρηνική αντεπίθεση στο νομό, ενόψει και του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου την Τρίτη 5 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ