ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
Σελ. /28
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή τα εγκαίνια του Μουσείου για τη δράση ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ΔΣΕ

Από τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου
Από τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου
Την επόμενη Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου για τη δράση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Μουσείου, με την εθελοντική δουλειά συντρόφων και φίλων, βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Το Μουσείο έρχεται ως συνέχεια των Μνημείων που έχουν ήδη στηθεί από το ΚΚΕ σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, που έχει τη δική της ξεχωριστή Ιστορία και προσφορά στους αγώνες του λαού μας, σ' όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορικής του διαδρομής. Τα υλικά που φιλοξενεί το Μουσείο πιστοποιούν αυτή την ιστορική διαδρομή, από την έναρξη της τριπλής Κατοχής έως τις πρώτες προκηρύξεις για ξεσηκωμό από την αντιστασιακή οργάνωση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», την εμφάνιση των πρώτων ομάδων του ΕΛΑΣ, τη δράση των Λαϊκών Συμβουλίων σ' όλη την ελεύθερη περιοχή. Παρουσιάζονται μοναδικά ντοκουμέντα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, αλλά και το όργιο τρομοκρατίας που ακολούθησε σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών.

Ο επισκέπτης του Μουσείου θα μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ που πήραν τη σκυτάλη από τους ΕΛΑΣίτες. Και να μάθει για τη ζωή στα χωριά της περιοχής, που όπως στην Κατοχή έτσι και στη διάρκεια της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ παρέμεναν ελεύθερα.

Λεωφορεία για την εκδήλωση


Για όσους ενδιαφέρονται να παραβρεθούν στην εκδήλωση, δρομολογούνται λεωφορεία από: Αμύνταιο (9 π.μ. από την πλατεία), Γρεβενά (8.30 π.μ. από το Ρολόι), Καστοριά (9.15 π.μ. από το πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς), Κοζάνη (8.30 π.μ. από κεντρική πλατεία), Πτολεμαΐδα (8.30 π.μ. από το δημαρχείο), Φλώρινα (9.30 π.μ. από παλιό πάρκο).



Οργανώνουμε δυναμικά την εκκίνηση της Οικονομικής Εξόρμησης

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο «πανηγυρικό κλείσιμο»

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοέμβρη ξεκινάει η μεγάλη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Για τη μέρα αυτή οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ προγραμματίζουν «πανηγυρικό κλείσιμο» στα γραφεία, ενώ ήδη αυτή η βδομάδα αξιοποιείται ώστε να καταγραφεί η καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο πρώτο αυτό «κλείσιμο». Μέλη και φίλοι του Κόμματος εφοδιάζονται με κουπόνια και πραγματοποιούν άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, Οργανώσεις μπαίνουν σε άμιλλα μεταξύ τους και ταυτόχρονα προγραμματίζονται οι πρώτες πρωτοβουλίες συμβολής στη δουλειά με το κουπόνι.

Ανάμεσα σε άλλα, τις επόμενες μέρες, Οργανώσεις του Κόμματος προχωρούν στα παρακάτω:

Οι Οργανώσεις Ζωγράφου, Ιλισίων και Γουδή Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν συναυλία το Σάββατο 2 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» (πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου). Θα συμμετάσχει το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Το Σάββατο 2 Νοέμβρη, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πλατανιά στο Μάλεμε (έναντι εκκλησίας Αγίου Αντωνίου). Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής.

Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ καλεί στο γλέντι που διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα επιβατών του ΟΛΠ «ΗΕΤΙΩΝΑΣ» (Ακτή Βασιλειάδη - Σιλό, είσοδος από πύλη Ε2).

Οι ΚΟ Ν. Ιωνίας Αττικής διοργανώνουν προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο Δρόμος μας...», την Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αστέρας» (Ασκληπιού 4 Ν. Ιωνία).


Νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΚΟΜΕΠ

Σε λειτουργία τέθηκε από χτες η νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΚΟΜΕΠ στη διεύθυνση www.komep.gr, με πιο σύγχρονη και καλαίσθητη εμφάνιση, ευκολότερη πλοήγηση στα πιο πρόσφατα αλλά και στα παλαιότερα τεύχη και διευρυμένες δυνατότητες στην αναζήτηση άρθρων.

Στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», διμηνιαίου θεωρητικού και πολιτικού οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, εμφανίζονται το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα του τεύχους που βρίσκεται σε κυκλοφορία. Αμέσως από κάτω βρίσκεται το αρχικό τμήμα του κειμένου και σύνδεσμος προς ολόκληρο το άρθρο της Σύνταξης της ΚΟΜΕΠ του τεύχους αυτού. Ακόμη πιο κάτω υπάρχουν σύνδεσμος με τη μορφή γραφικού για όποιον θέλει να γίνει συνδρομητής του περιοδικού, τα εξώφυλλα και σύνδεσμοι προς τα τέσσερα πιο πρόσφατα τεύχη, καθώς και διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.

Από το μενού κάτω από το λογότυπο μπορεί να πλοηγηθεί κανείς στο Αρχείο Τευχών, όπου εμφανίζονται όλα τα αναρτημένα τεύχη, με δυνατότητα εμφάνισής τους και κατά έτος. Επιλέγοντας κάποιο απ' αυτά εμφανίζεται η λίστα περιεχομένων του με συνδέσμους για την ανάγνωση του πλήρους κειμένου των άρθρων. Από το μενού μπορεί επίσης να διαβάσει κανείς ένα σύντομο ιστορικό για τις εκδόσεις της ΚΟΜΕΠ από την κυκλοφορία του πρώτου της τεύχους τον Γενάρη του 1921 έως σήμερα, καθώς και να μεταβεί στη σελίδα αναζήτησης. Εκεί δίνεται δυνατότητα αναζήτησης δημοσιευμάτων, που περιέχουν τον επιθυμητό συνδυασμό λέξεων, σε συνδυασμό με αναζήτηση κατά έτος και κατά θεματική ενότητα. Παράλληλα εμφανίζεται ο αριθμός των άρθρων που εντάσσονται σε κάθε ενότητα και χρονιά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ