Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10880

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολα για την απεργία στις 23 Φλεβάρη

Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση πρέπει να γίνει σύνθημα και να φωναχτεί από κάθε εργάτη και εργάτρια, αλλά αυτό που θα δώσει ώθηση και ελπίδα είναι όταν αυτές μετατραπούν σε πράξη.


ΣΕΛ.  10  -  13
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Ακρατη εμπορευματοποίηση σε βάρος του λαού

Απαιτείται σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα, που σημαίνει Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Τα γεγονότα στη Νομική, με τον άθλιο σχεδιασμό σε βάρος των μεταναστών, μπορεί να μην έφτασαν ως το τέλος με βίαιη εκκένωση της Νομικής και καταπάτηση του ασύλου, αλλά αποκάλυψαν πως παίζονται παιχνίδια στις πλάτες τους και ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Η βίαιη εκκένωση αποφεύχθηκε γιατί ο ύπουλος σχεδιασμός αποκαλύφθηκε. Κυβέρνηση και αστικά κόμματα φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή. Η συζήτηση στα αστικά ΜΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, περί ανομίας, με αφορμή τις οργανωμένες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, εντάθηκε με την απαίτηση εφαρμογής του «κράτους του νόμου». Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σχετίζεται με την υπεράσπιση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  7  -  9

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγώνες επιβίωσης και προοπτικής!

Αγωνιστική απάντηση στην ΚΑΠ της ΕΕ, που τους ξεκληρίζει, και στο μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας, που τους σπρώχνει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, έδωσαν οι μικρομεσαίοι αγρότες, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν όλες τις μέρες της περασμένης βδομάδας.


ΣΕΛ.  21

Η Αλέκα Παπαρήγα στη «ΝΕΤ»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ» και στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αύριο, Δευτέρα 31 Γενάρη και ώρα 8 π.μ.



ΚΝΕ
Καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  2
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Δικηγόροι - μηχανικοί

ΣΕΛ.  18   -   19
ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Ολες είναι αντιλαϊκές

ΣΕΛ.  15
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  6
«Βοήθεια στο σπίτι» ή στο σύστημα;

ΣΕΛ.  23
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Επικίνδυνα παιχνίδια καπιταλιστών

ΣΕΛ.  27
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σαρωτικό το ποτάμι της λαϊκής οργής

ΣΕΛ.  32

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ