Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12230

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ να ανοίξουμε διέξοδο για το συμφέρον του λαού

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό


ΣΕΛ.  4  -  6

Καμιά «δεύτερη ευκαιρία» σε αντιλαϊκά διλήμματα και αυταπάτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μια «νέα ευκαιρία» - άλλοθι για να είναι πρώτο βιολί στην κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο. ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούν συγχωροχάρτι για τη στήριξή τους στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να παίξουν εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο σε κυβερνητικές συνεργασίες.

Ο λαός δεν πρέπει να δώσει «νέα ευκαιρία» στα κόμματα που στηρίζουν ως μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ, το δρόμο που φέρνει τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα. Να μη δώσει «νέα ευκαιρία» σε όσους του θέτουν νέα αντιλαϊκά διλήμματα, προκειμένου να εγκρίνει με την ψήφο του την εφαρμογή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου. Να μη δώσει «νέα ευκαιρία» στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ 2 (Λαϊκή Ενότητα), ίδιες με αυτές που καλλιεργούσαν στελέχη του στο λαό ακόμα και από υπουργικές θέσεις, μέχρι τον περασμένο Ιούλη: Οτι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση υπηρετώντας το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και εντός ΕΕ.

Τους δοκίμασες. Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση για το λαό στο δρόμο της ανατροπής.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εχεις την ευκαιρία...

Μας θεωρούν λωτοφάγους! Αλλιώς δεν εξηγείται πως όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης καλούν το λαό να τους δώσει μια ακόμα ευκαιρία με την ψήφο του.

Μια «δεύτερη ευκαιρία» για «επανεκκίνηση της κυβέρνησης της Αριστεράς» ζητάει με θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό, καλώντας τον να ξεχάσει τα «χουνέρια» που του 'κανε το τελευταίο επτάμηνο, με κορύφωση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει επιβράβευση της κοροϊδίας και των αυταπατών που μοίρασε με τη σέσουλα, για να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές.

Πολύ περισσότερο, σημαίνει αναβάπτιση αυτών των αυταπατών, αφού τη δεύτερη ευκαιρία τη ζητάει - σύμφωνα με τον Ν. Βούτση - «για να χτυπηθεί η στρατηγική της λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και «για να αποκατασταθούν οι μεγάλες εισοδηματικές και κοινωνικές αδικίες της προηγούμενης περιόδου»!

«Δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει λευκή επιταγή, για να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφώνησε με τους «θεσμούς» και τα οποία ψήφισε στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Μια «δεύτερη ευκαιρία» θα φτιάξει την εικόνα ότι αυτός ο λαός, «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος», αντέχει στη ράχη του κι άλλα ραπίσματα κι άλλη κοροϊδία.

Ομως, μια «δεύτερη ευκαιρία» - συγχωροχάρτι ζητούν και τα άλλα κόμματα που υπερασπίστηκαν με σθένος την αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως η ΝΔ, η οποία προαλείφεται να αποτελέσει τον κορμό της επόμενης συγκυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι αν ήταν αυτή στο τιμόνι το προηγούμενο επτάμηνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για το λαό. Τα έργα και οι ημέρες της ΝΔ είναι γνωστά στο λαό. Κυβέρνησε και μόνη της και σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό προπαγανδίζει σε όλους τους τόνους ότι μετεκλογικά θα συνεργαστεί ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο ο «εθνικός στόχος» της ανάκαμψης της οικονομίας.

Μια νέα ευκαιρία ζητούν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, το δεύτερο για να δικαιωθεί για το παρελθόν του και να έχει ρόλο στις μετεκλογικές διεργασίες του πολιτικού συστήματος, ακόμα και στην επόμενη κυβέρνηση.

Μια δεύτερη ευκαιρία στην επανάληψη του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ζήσαμε μέχρι το Γενάρη του 2015, στις μπαγιάτικες αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις για διέξοδο υπέρ του λαού, στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, ζητάει η Λαϊκή Ενότητα.

Μια ακόμα ευκαιρία ζητάει, επίσης, η Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας τη δημαγωγία, την απογοήτευση από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεπλύνει με τη λαϊκή ψήφο την εγκληματική φασιστική της δράση και να ενισχυθεί ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ο λαός στις εκλογές αυτές έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει μνήμη, βγάζει συμπεράσματα, να μην υποκύψει στα καλέσματα των κομμάτων που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων. Να αρπάξει αυτός την ευκαιρία και να ενισχύσει το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που θα καταθέσει την ψήφο στην πραγματική λύση για το λαό στο δρόμο της ανατροπής.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ»
Κριτήριο ψήφου η πείρα τους

Τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας - που βρίσκονται στα σχέδια όλων των αστικών κομμάτων - δεν μπορούν να δώσουν διέξοδο στην αγωνία των ανέργων

Απλήρωτοι, εκτεθειμένοι σε επαγγελματικούς κινδύνους, χωρίς δικαίωμα σε άδειες και επιδόματα, δουλεύουν την περίοδο αυτή περισσότεροι από 32.000 απασχολούμενοι στους δήμους, μέσα από τα «πεντάμηνα» της «κοινωφελούς εργασίας».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ απαιτεί να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα "πεντάμηνα" και να καταβάλλονται στο εξής κανονικά και έγκαιρα οι μισθοί τους».


ΣΕΛ.  13


ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η προεκλογική δουλειά υπηρετεί την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος

ΣΕΛ.  12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οι νέες ανατροπές έχουν την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ 2

Παιχνίδια εντυπώσεων από τη Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή τη μείωση στις συντάξεις


ΣΕΛ.  11

ΠΑΜΕ
Κορυφώνεται η προετοιμασία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Οργανωμένη μετακίνηση ετοιμάζουν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα από κοντινούς νομούς


ΣΕΛ.  24


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org