ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Διαδηλώνουμε και στην Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη

Στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί

Με την αγωνιστική προτροπή «Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους» το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτoαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους να σπάσουν τη μοιρολατρία και το φόβο, να αντισταθούν οργανωμένα και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη.

Ανάμεσα σε άλλα, σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν:

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί και στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα:

  • Την αντίθεσή μας στη νέα φοροληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.
  • Την απόφασή μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια. Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας.

Τη μέρα που ο πρωθυπουργός θα αναγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας, εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με τη λαϊκή συμμαχία για να την αποκρούσουμε και να την ανατρέψουμε».

«Ισχυρίζονται ότι είναι φόροι για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Λένε ψέματα. Μειώνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις. Τις φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών θέλουν να αυξήσουν». «Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους».

Στη μάχη και ο Πειραιάς

Σήμερα από τις 6 το πρωί, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» θα οργώνουν το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας το αγωνιστικό κάλεσμα, ενώ την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Μηχανικών έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούν εκτός από τις δύο παραπάνω ναυτεργατικές Ενώσεις και οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Στη σύσκεψη πέρα από την προετοιμασία του συλλαλητηρίου θα καθοριστεί ακόμα πρόγραμμα πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, στα πλαίσια των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά καλεί τα μέλη του αύριο Κυριακή στις 4 το απόγευμα στο ΕΚΠ σε γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθεί απόφαση συμμετοχής, αλλά και το συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του σωματείου με βάση της εξελίξεις (ΒΑΕ, σχολεία, αντεργατικά μέτρα).

Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη θα γίνει συνεδρίαση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά μαζί με τους προέδρους των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ την Τετάρτη 7 του μήνα οι αγωνιστικές παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών ΟΛΠ διοργανώνουν σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΠ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με εξορμήσεις και περιοδείες προετοιμάζουν την κινητοποίηση

Στις 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους το συλλαλητήριο

Μήνυμα οργανωμένης απειθαρχίας και αντεπίθεσης σαλπίζουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις, που δουλεύουν για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές της πόλης και της υπαίθρου, στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ μεταφέρουν το κάλεσμα πανεργατικού, παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων πολλαπλασιάζεται. Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν την απόφασή τους να μπουν δυναμικά στη μάχη, εγγράφονται στα ταξικά σωματεία, παίρνουν έντυπο υλικό για να διακινήσουν σε συγγενείς και φίλους.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ πραγματοποιούν κοινές εξορμήσεις στα καταστήματα και καλούν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και τους εμποροϋπάλληλους σε κοινή δράση, σε συσπείρωση με το ταξικό κίνημα. Μέσα από την εξόρμηση που έγινε χτες το απόγευμα στα καταστήματα του Ευόσμου αναδείχθηκε η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ. Δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα ενοίκια, καθυστερούν τις πληρωμές των ελάχιστων εργαζομένων που απέμειναν να δουλεύουν στα καταστήματά τους. Κοινή εξόρμηση ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΜΕ θα γίνει σήμερα και στα καταστήματα της Καλαμαριάς.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται και από χώρους δουλειάς των ΟΤΑ (Εργοτάξια ηλεκτρολογικού, Νέας Ελβετίας και διεύθυνση πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης) και από τα εργοστάσια και τα τουριστικά γραφεία του κέντρου, όπου χτες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες - εξορμήσεις. Στο εργοστάσιο της ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ, όπου εξόρμησαν στελέχη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, οι εργαζόμενοι, κόντρα στο καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί, μίλησαν θαρρετά για την αναγκαιότητα συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο. Κάποιοι μάλιστα έκαναν το βήμα και εγγράφηκαν στο ταξικό σωματείο.

Αύριο, Κυριακή, στο πλαίσιο της πανκινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων, προγραμματίζεται μαζική εξόρμηση στα διόδια των Μαλγάρων στις 6 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, εξορμήσεις προγραμματίζονται στο εργοτάξιο αρχιτεκτονικού και στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα εργοστάσια «ΠΡΙΣΜΑ» και «Σουρωτή», καθώς και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Στην Καβάλα, η Λαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις, την οργάνωση και συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

  • Να οργανώσουν τη συμμετοχή των μελών τους στη διαδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, καλεί τα σωματεία του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λάρισα θα γίνει στις 3 μ.μ., από την οδό Καλλιθέας (δίπλα στον Πηνειό, χώρος λαϊκής αγοράς). Στο Βόλο, τα λεωφορεία θ' αναχωρήσουν στις 2 το μεσημέρι από το δημαρχείο και στα Τρίκαλα, επίσης, στις 2 το μεσημέρι, από την οδό Λαρίσης (ψησταριά Κωστάρα).
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δραστηριότητα για την οργάνωση του αγώνα

Οι συγχωνεύσεις και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους, η οργάνωση του αγώνα τους ενάντια σε αυτές αποτελούν τα θέματα της σύσκεψης που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούνται και περιοδείες στα καταστήματα των δύο υπό συγχώνευση τραπεζών - Αλφα και Γιούρομπανκ.

Εξάλλου περιοδεία έγινε χτες από μέλη του Σωματείου και στα γραφεία της Γενικής Τράπεζας στα Σπάτα, όπου στεγάζονται υπηρεσίες υποστήριξης. Αντικείμενο της περιοδείας οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας για μείωση των μισθών κατά 10% και στην κατεύθυνση αυτή έχει ζητήσει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία μεσολάβησης από τον ΟΜΕΔ.

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε καλούνται οι εργαζόμενοι «να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να ξεπεράσουν την απογοήτευση, το φόβο, τις αυταπάτες, τη λογική για ατομικές λύσεις και του μικρότερου κακού. Η επίθεση είναι ενιαία, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης. Μόνο ο κοινός εργατικός λαϊκός αγώνας, που πατάει στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες και στοχεύει σε ριζικές αλλαγές για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, σε αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί να έχει αποτέλεσμα σήμερα».

Η ανακοίνωση τελειώνει με το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10 Σεπτέμβρη.

ΣΕΑΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΑμΕΑ
Πρόγραμμα αγωνιστικής δραστηριότητας

Σύσκεψη των δυνάμεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και των Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμΕΑ από όλους τους χώρους πραγματοποιήθηκε προχτές, Πέμπτη, στην οποία συζητήθηκε και καθορίστηκε το Πρόγραμμα δράσης τους για το επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα σε άλλα αποφασίστηκε:

  • Συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια.
  • Κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ στο υπουργείο Υγείας στις 22 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα την Πρόνοια, ενάντια στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένες λύσεις στις οικογένειες που υποφέρουν με τα προβλήματα των βαριά αναπήρων, ενάντια στην Κάρτα Αναπηρίας, ενάντια στον κίνδυνο κάποια Κέντρα Ειδικής Αγωγής να μην ανοίξουν. Επίσης, η ΣΕΑΑΝ καλεί κάθε γονιό που δε δέχονται το παιδί του στο Ειδικό σχολείο και κέντρο ειδικής Αγωγής επειδή δεν έχει να πληρώσει, να απευθύνεται στη ΣΕΑΑΝ.
  • Περιοδείες στους χώρους Πρόνοιας, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας τη μέρα έναρξης των Ειδικών Σχολείων (12 Σεπτέμβρη).
  • Κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Σεπτέβρη στο υπουργείο Πολιτισμού ενάντια στις απολύσεις στη Λυρική Σκηνή.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ