ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Από σήμερα ανοίγει τις πύλες του

Αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Από την περσινή κεντρική συγκέντρωση στην Πάτρα
Από την περσινή κεντρική συγκέντρωση στην Πάτρα
Οι σκαλωσιές είναι στη θέση τους, τα πανό, τα ταμπλό κρεμάστηκαν ψηλά, τα περίπτερα ανοίγουν, οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες στις θέσεις θα υποδέχονται τον κόσμο από σήμερα το απόγευμα, οπότε θα ανοίξει τις πύλες του το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, στο χώρο του Κάστρου. Εκεί, αύριο Σάββατο, θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Ολα τα είδη της μουσικής, η ποίηση, η λογοτεχνία, το θέατρο κι ο κινηματογράφος έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για όλα τα θέματα, που αφορούν τη νέα γενιά, να συζητήσουν και να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις και τον προβληματισμό τους, να δώσουν ραντεβού για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του αύριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου στο Κάστρο της Πάτρας έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

Νεανική Σκηνή: Μαθητικό θέατρο με τίτλο «Η φιλονικία των μελών του σώματος» και συναυλίες με τους: «Raining Pleasure» και «Carpe Diem».

Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στην ιστορία των 30 χρόνων του Φεστιβάλ, στις 10 μ.μ. συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και μετά γλέντι με ρεμπέτικη κομπανία.

Αύριο Σάββατο

Νεανική Σκηνή: Μουσικό και ποιητικό αφιέρωμα με τίτλο «Ερωτας ο επαναστάτης» και συναυλίες με τους: «D-Noise» και «Blues Burger».

Κεντρική Σκηνή: Μουσικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά (10 μ.μ.) συναυλία με την ρεμπέτισσα Μαριώ και, τέλος, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη «Φοιτητική ζυγιά».

Κυριακή 5/9


Νεανική Σκηνή: Συζήτηση για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και συναυλία με το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».

Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Ατας Διδοίσθα», στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ κι αμέσως μετά (10.45 μ.μ.) συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο (με προβολή των έργων «Επτά χρόνια γύψος», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι») και βιντεοπροβολές, αφιερωμένες στον Τσε Γκεβάρα, τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, των ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ και στέκι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη γροθιά του σούπερμαν» και του βιβλίου «Μακρόνησος», τουρνουά σκάκι, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.


ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Στους ρυθμούς του Φεστιβάλ

Αύριο και μεθαύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά και το Ρέθυμνο, πλημμυρίζοντας τις πόλεις της Κρήτης με τους ήχους και τα μηνύματα της μοναδικής νεολαιίστικης γιορτής.

Στα Χανιά οι εκδηλώσεις γίνονται στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και στο πλαίσιό τους, αύριο στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Εμπορευματοποίηση, ντόπινγκ ή μαζικός λαϊκός αθλητισμός», όπου θα συμμετέχουν οι: Κ. Μπουντόλος, καθηγητής Αθλητικής Βιομηχανικής στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Μ. Σπανάκης, δημοσιογράφος, και Λ. Τσουγκαράκης, πανελληνιονίκης με διεθνείς διακρίσεις στην άρση βαρών. Την Κυριακή στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Και τις δυο μέρες το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από έντεχνο, λαϊκό, πολιτικό, λάτιν, παραδοσιακό και επαναστατικό τραγούδι.

Στο Ρέθυμνο, στο Δημοτικό Κήπο, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πλαισιωθούν με πολλή μουσική από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αλλά και συναυλίες αύριο του Μίλτου Πασχαλίδη και την Κυριακή 5/9 του Ψαραντώνη. Επίσης, την Κυριακή στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Μανώλης Συντιχάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Την επόμενη βδομάδα το Φεστιβάλ θα επισκεφτεί και το Ηράκλειο.


ΒΟΛΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Τραγουδούν και συζητούν

Ο Βόλος και τα Τρίκαλα κάνουν την αρχή στις εκδηλώσεις κορύφωσης του 30ού στη Θεσσαλία αυτό το Σαββατοκύριακο και την επόμενη βδομάδα παίρνουν σειρά η Λάρισα και η Καρδίτσα.

Στο Βόλο

Το πρόγραμμα των διήμερων κεντρικών εκδηλώσεων στο Βόλο, που θα γίνουν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), περιλαμβάνει:

Αύριο Σάββατο: Συζήτηση - αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ, ομιλία από τον Μάκη Πέτσα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μεγάλη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο, προβολή της ταινίας «Ακήρυχτος πόλεμος» και ρεμπέτικο γλέντι.

Την Κυριακή 5/9: Συζήτηση για τον αθλητισμό με αθλητικούς παράγοντες και πρώην αθλητές, ομιλία από τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες και προβολή της ταινίας «Τα τραγούδια της φωτιάς».

Στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στο πάρκο Ματσόπουλου, έχει ως εξής:

Αύριο Σάββατο: Συναυλία με το συγκρότημα «Διά Πυρός», συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός για ποιον και γιατί;», ομιλία από τον Γ. Σκόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία από τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Την Κυριακή 5/9: Θέατρο Σκιών, θεατρικό μονόπρακτο, ομιλία από τον Γιώργο Χαρίτο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, συναυλία από τοπικό νεανικό συγκρότημα, λαϊκή ορχήστρα που θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Κ. Βίρβο και τον Α. Καλδάρα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ