ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αναβαθμιστεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο στον δήμο Φυλής

Eurokinissi

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής να αγωνιστεί για να αναβαθμιστεί άμεσα το συγκοινωνιακό δίκτυο στον δήμο Φυλής, αλλά και για δίκτυο συγκοινωνιών που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους, που διακινούν πλατιά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΚΟ Φυλής του Κόμματος έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον περιορισμό των δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου (από και προς Ανω Λιόσια), ήρθε στην επιφάνεια το οξυμένο λαϊκό πρόβλημα της παντελoύς έλλειψης συγκοινωνιακού δικτύου που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία της περιοχής μας. Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι η ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία σύνδεσης του δήμου Φυλής με το κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο αλλά και περιοχές εντός Αττικής.

Την ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διαχρονικά παρέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κεφάλαιο, με αποτέλεσμα ακόμα και η απλή ανάγκη του λαού μας για μετακίνηση να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με κριτήριο την κερδοφορία μπαίνουν ή κόβονται δρομολόγια, υποβαθμίζεται ή αναβαθμίζεται το δίκτυο συγκοινωνιών, και όχι με άξονα τις λαϊκές ανάγκες.

Τα παραπάνω εντείνουν τις συνθήκες γκετοποίησης μιας εργατικής - λαϊκής περιοχής, που με πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών αντιμετωπίζει μια σειρά οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όπως της παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, το οξυμένο θέμα της χωματερής, που χρόνια βασανίζει το λαό μας, κ.ά.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της περιοχής να διεκδικήσουν:

-- Να εξασφαλιστεί άμεσα και με κάθε τρόπο (ακόμα και με δρομολόγηση λεωφορείων) η πιο συχνή σύνδεση των Ανω Λιοσίων και του Ζεφυρίου με το σταθμό του προαστιακού (ΣΚΑ) στο Μενίδι, με το κέντρο της Αθήνας και με το αεροδρόμιο.

-- Να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του προαστιακού.

-- Να λειτουργήσει άμεσα ο προαστιακός σταθμός του Ζεφυρίου.

-- Την εξασφάλιση σύγχρονων ΜΜΜ, την αξιόπιστη, ασφαλή και φτηνή συγκοινωνία, για τις ανάγκες μετακίνησης του λαού και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

-- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού και να εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

-- Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες και δωρεάν για τους ανέργους σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο.

-- Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση 100% και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών το ΚΚΕ. Στην Ερώτηση, που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, Γιάννη Γκιόκα, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου, ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς τα Ανω Λιόσια, να αξιοποιηθεί ο σταθμός του προαστιακού στο Ζεφύρι, να αναβαθμιστεί το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής και να συνδεθεί η περιοχή του δήμου Φυλής αξιόπιστα και φτηνά με το Μενίδι, το κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο και άλλες περιοχές εντός Αττικής.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη θρασύδειλη αποκαθήλωση της τιμητικής πλάκας για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές

Η τιμητική πλάκα που αφαιρέθηκε
Η τιμητική πλάκα που αφαιρέθηκε
Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει την αποκαθήλωση της τιμητικής πλάκας για τους εκτελεσθέντες από το Εκτακτο Στρατοδικείο Ηρακλείου, την περίοδο 1947 - 1948, από γνωστούς θρασύδειλους της περιοχής, που δρουν τη νύχτα, όπως τα διάφορα φασιστοειδή.

Η πλάκα τοποθετήθηκε από την ΚΟ Ηρακλείου, με τιμητική εκδήλωση στις 15/7/2017, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας, στα Καμίνια, κοντά στην τοποθεσία εκτέλεσης και ταφής τουλάχιστον 10 κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών. Αποτελεί φόρο τιμής στη θυσία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, που δεν φοβήθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ηρακλείου σημειώνει: «Φαίνεται πως αυτοί οι θρασύδειλοι, που τόλμησαν να προβούν σε μια τέτοια ατιμωτική πράξη μέσα στη νύχτα, μακριά από τα βλέμματα του λαού, ενοχλούνται από αυτή τη θυσία, τον αγώνα και τα σύγχρονα διδάγματα που αποπνέουν. Η ενέργειά τους δε στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ και των τιμημένων αγωνιστών του λαού. Στρέφεται ενάντια στις νέες γενιές αγωνιστών, στους εργαζόμενους, στη νεολαία. Στρέφεται ενάντια στην ιστορική αλήθεια, η οποία επειδή είναι ποτισμένη με το αίμα του λαού, θα παραμένει άσβεστη, ό,τι κι αν κάνουν οι διάφοροι καλοθελητές!

Ας γνωρίζουν ότι αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Η τιμητική πλάκα όχι μόνο θα αποκατασταθεί, αλλά θα ανεγερθεί μνημείο, προς τιμήν των αλύγιστων του Εκτακτου Στρατοδικείου Ηρακλείου. Μνημείο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νεολαία, να διδαχθεί την ανυπόταχτη και αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης να περιφρουρήσει και να προστατέψει την Ιστορία του. Από την πλευρά μας, ως ΚΚΕ, πλησιάζοντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων αγώνων και θυσιών του Κόμματός μας, θα εντείνουμε τη δράση μας στο λαό και τη νεολαία, για να γνωρίσει τα διδάγματα της περιόδου αυτής. Διδάγματα που μπορούν να κάνουν τις σημερινές γενιές λαϊκών αγωνιστών ακόμη πιο ικανές στην πάλη ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Πούλμαν για τα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου του ΔΣΕ

Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, διοργανώνοντας τη μετάβαση στα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου για τον ΔΣΕ στο Γράμμο, το Σάββατο 19 Αυγούστου, δρομολογεί πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη. Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στις 7.30 π.μ., από το Αγαλμα Βενιζέλου. Για συμμετοχές απευθύνεστε στις Οργανώσεις της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και στο τηλέφωνο 2310.286.546.

Μετάβαση διοργανώνει και η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου με πούλμαν από Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εγκαίνια του Μουσείου το Σάββατο 19 Αυγούστου, περιήγηση στην περιοχή και αναχώρηση το απόγευμα του Σαββάτου. Για συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και στο τηλέφωνο 2410.254.174 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9 π.μ. - 1 μ.μ. Από τη Λάρισα το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 6 π.μ., από την πλατεία Λαού (Ωδείο).

Λεωφορεία από τα Γιάννενα δρομολογεί και η ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Οσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις και στα τηλέφωνα 2651.033.501 και 2651.034.994.

  • Θυμίζουμε πως η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έχει ενημερώσει ότι έκλεισε ο κατάλογος για τη συμμετοχή στα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου του ΔΣΕ. Τα πούλμαν της ΚΟ Αττικής θα αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ., από την πλατεία Καραϊσκάκη.
ΤΕ Ν/Δ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατάθεση στεφάνου στον τόπο εκτέλεσης του Ν. Πλουμπίδη

Κατάθεση στεφάνου προς τιμήν του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Πλουμπίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε στις 14/8/1954, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει ανήμερα της εκτέλεσης, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, στον τόπο εκτέλεσης του Ν. Πλουμπίδη (πίσω από τη Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι).

Εκδήλωση για τη μάχη στις Καρούτες

Το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τους νεκρούς ΕΛΑΣίτες της μάχης στις Καρούτες, απ' την οποία συμπληρώνονται φέτος 73 χρόνια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου, στην πλατεία στις Καρούτες, στις 10.30 π.μ.

Για τους εκτελεσμένους στο Κουρί

Το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) σε συνεργασία με την ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσμένων στο Κουρί από τους συνεργάτες των κατακτητών, το Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην αγορά της Πτολεμαΐδας.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Στον Αναβο Σελίνου Χανίων

Το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, στον Αναβο Σελίνου (μεταξύ των χωριών Φλώρια και Κάνδανο) στο χώρο του μνημείου, για την επέτειο του συντριπτικού χτυπήματος που έδωσε ο εφεδρικός και μόνιμος ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς ναζί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ