ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που πιάνει τόπο για το λαό

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα, με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Θ. Χιώνης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία στις 7 Ιούλη να δυναμώσει το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η διεκδίκηση, η αντεπίθεση του λαού και της νεολαίας για τη ζωή που δικαιούμαστε, αναδεικνύοντας ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που θα κινηθεί στον αντιλαϊκό δρόμο που έχει διαμορφώσει η προηγούμενη, των μνημονιακών δεσμεύσεων, των αντιλαϊκών νόμων και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Υπογράμμισε ότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μονοψήφια ή διψήφια, ούτε αν η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα συγκροτήσει κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ ή άλλες τσόντες, αλλά αυτό που κρίνεται είναι ποιος θα τους κόψει τη φόρα, ποιος μπορεί και θέλει να τους βάλει φρένο, να τους κοντράρει, να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα μέσα και έξω από τη Βουλή, να οργανώσει την αντεπίθεση για την ανατροπή.

Ξεκαθάρισε ότι το θέμα για το λαό δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 70 ή 75 βουλευτές και από αυτήν τη σκοπιά ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος, σε μια πολιτική δύναμη που ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό, αλλά το ανέστησε, ξέπλυνε την αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τώρα αυτοί να εμφανίζονται και ως «δικαιωμένοι», αφού χαντάκωσε αριστερές ιδέες και ιδανικά, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με τις οποίες άλλωστε μοιράζονται κοινές αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιέργησε το συμβιβασμό και έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στη ΝΔ, τολμά σήμερα να αναπαράγει τα ΠΑΣΟΚικά διλήμματα για την επάρατο δεξιά, ενώ ο ίδιος άσκησε δεξιά πολιτική με αριστερό μανδύα. Τα ίδια άλλωστε λέγανε και οι προηγούμενοι και τελικά συγκυβέρνησαν με τη ΝΔ, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι αν χρειαζόταν και υπό ιδιαίτερες συνθήκες θα συγκυβερνούσε με τη δεξιά!

Εκλεισε την ομιλία του με πλατύ κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα δεν μπορεί να δοθεί από τα κόμματα μιας χρήσης που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που ήταν και θα παραμείνει δίπλα στο λαό, στα δίκια του, στις αγωνίες του, στη δυνατότητα να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του. Αυτή είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο, που μετράει!».


ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ
Πανκινητοποίηση για ισχυρό ΚΚΕ ώστε να οργανώσουμε την αντεπίθεση

Σε συγκέντρωση στις Σέρρες μίλησε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος

Σάλπισμα πανκινητοποίησης για ισχυρό ΚΚΕ δόθηκε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στις Σέρρες, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κρονίου, παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Σερρών, Αγγελάκης Χρήστος, Βερτζώνης Εμμανουήλ, Μπρούντζιου Ζωή, Παναγιώτης Θεμιστοκλής, Σαραντίδου Φιλιώ, Σπέντζου Ευθυμία, Φαρμάκης Ευαγγελία, Χουβαρδάς Ιωάννης. Χαιρέτισε επίσης η Φιλιώ Σαραντίδου.

Μεταξύ άλλων η Θεανώ Καπέτη τόνισε: «Στην κάλπη και την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να βάλουμε μπροστά τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, τη δυνατότητα και την προοπτική της πραγματικής κοινωνικής ευημερίας.

Γιατί το ζήτημα τελικά δεν είναι να ψηφίζουμε, πολλοί με βαριά καρδιά, το δήθεν "μικρότερο κακό" το οποίο πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο. Ετσι φτάσαμε π.χ. από τη λεγόμενη "γενιά των 700 ευρώ" στη "γενιά των 300 ευρώ και αν"...

Ετσι φτάσαμε σε διαδοχικές διαψεύσεις προσδοκιών για κάτι καλύτερο και ορισμένοι και στην απογοήτευση ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. Ετσι φτάσαμε τα παιδιά το 2019 να έχουν χειρότερη προοπτική από τους γονείς τους όταν αυτοί έκαναν τα πρώτα τους βήματα.


Υπάρχει όμως δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα! Είναι το σχέδιο που καταθέτει στο λαό το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο.

Σήμερα με οργάνωση στα σωματεία, στους αγροτικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, στα σχολεία, με ισχυρό ΚΚΕ βάζουμε εμπόδια, διεκδικούμε πραγματική ανακούφιση για τους πολλούς. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς ώστε αύριο από καλύτερες θέσεις να πετύχουμε τις μεγάλες ανατροπές σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό επίπεδο, που θα επιτρέψουν:

-- Την αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων και την απορρόφηση όλων των ανέργων.

-- Την πραγματική συμμετοχή των εργαζομένων στο σχεδιασμό, υλοποίηση, έλεγχο της παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών.

-- Εισόδημα που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες.

-- Μείωση του χρόνου εργασίας που επιτρέπει η άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας.

-- Δωρεάν σύγχρονη Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία της μητρότητας, αλλά και κατοικία και μεταφορές.

-- Εξασφαλισμένες διακοπές για όλους αλλά και πρόσβαση σε δωρεάν σύγχρονες υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Δηλαδή έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τις κοινωνικές ανάγκες, τους εργαζόμενους και όχι τα κέρδη των λίγων».


ΞΑΝΘΗ
Να μη χαθεί ούτε λεπτό από την εκλογική μάχη

Συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιούνη, στη Γενισέα, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό η Βούλα Μαχαιρίδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Ξάνθη. Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι με τον Χασάν Οβαλή και τη μουσική του παρέα.

Ο Δημήτρης Παπατολίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική των προκατόχων του ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τσάκισε το λαό και προσέφερε απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε τέτοιο βαθμό ώστε να δέχεται τα συγχαρητήριά τους όσο και αυτά των "θεσμών" της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. "Ξέπλυνε" τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έκανε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φαντάζουν δικαιωμένοι για τις επιλογές τους και να παρουσιάζονται ως δήθεν διέξοδος για το λαό. Η επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας, θα βρει τον εργαζόμενο λαό μπροστά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα εφόσον οι στόχοι των ματωμένων πλεονασμάτων και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών εντός της ΕΕ είναι προαποφασισμένοι και δεν αμφισβητούνται από κανένα αστικό κόμμα αφού αυτά αποτελούν προγραμματικές τους δεσμεύσεις. Να μη χαθεί ούτε λεπτό στον εκλογικό αγώνα, άνθρωπο τον άνθρωπο, για να ενισχυθεί η μοναδική ουσιαστική λαϊκή αντιπολιτευτική δύναμη, το ΚΚΕ, που θα δώσει κουράγιο στο λαό για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή λαίλαπα αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη που στο επίκεντρο θα έχει τις κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών».

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org