ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Στηρίζουμε το ΚΚΕ για να είναι η δική μας φωνή πιο δυνατή

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συστράτευσης με το Κόμμα ενόψει των εκλογών της 7ης Ιούλη

Γιώργος ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗΣ

Πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ

Υπήρξα τα τελευταία χρόνια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την κωλοτούμπα του '15 στη ΛΑΕ. Για δυο και πλέον χρόνια συμμετείχα μαζί με άλλους αγωνιστές στον αποκλεισμό του Ειρηνοδικείου Περιστερίου κάθε Τετάρτη σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Επέλεξα σε αυτές τις εκλογές να στηρίξω το ΚΚΕ για δυο λόγους, τους οποίους στη συγκεκριμένη πολιτική στιγμή τους θεωρώ πολύ σημαντικούς: Πρώτο, ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς που με την εκπροσώπηση μέσα στη Βουλή μπορεί να εκφράζει πιστά και σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, ενάντια στις πολιτικές των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής, που στην ουσία τους ταυτίζονται. Δεύτερο, ο στόχος ώστε το ΚΚΕ να καταταγεί τρίτο κόμμα θα του επιτρέψει από καλύτερες θέσεις, εκμεταλλευόμενο τον κανονισμό της Βουλής, να αναδείξει και να υπερασπιστεί τα προβλήματα και τις προτάσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Χρήστος Δ. ΤΟΥΡΤΟΥΡΑΣ

Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Στις εκλογές ψηφίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί έχει ιστορία και κοινωνικό όραμα, δεν εξαπατά, ούτε χαϊδεύει τη λαϊκή συνείδηση, μα αντιστέκεται και πολεμά όλων των λοιπών αποχρώσεων τους εθελόδουλους και άνανδρους πολιτικούς εκφραστές του καπιταλιστικού συστήματος. Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί αξιώνω να λογοδοτήσουν όλα τα πολιτικά φερέφωνα για την αντιλαϊκή, προδοτική τους στάση. Ψηφίζω ΚΚΕ, για να απαλλαγώ οριστικά από τον παραπλανητικό ρεφορμισμό και τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό της ψευτοαριστεράς, τον αξιολύπητο μικροαστισμό του κέντρου, τη σκοταδιστική αντίδραση και τον βαθύ συντηρητισμό της δεξιάς, την ιστορικά καταδικασμένη γελοιότητα και τον θρασύδειλο τραμπουκισμό της ναζιστικής ακροδεξιάς. Ψηφίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί έχω επίγνωση της κοινωνικής μου τάξης και των συμφερόντων μου, γιατί δεν μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες με τους ταξικούς μου εχθρούς, γιατί θέλω να 'χω τη συνείδησή μου καθαρή και τους «αφεντάδες» να μην κοιμούνται ήσυχοι.

ΠΕΥΚΗ - ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ

Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη απευθύνουν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης - Πεύκης», Μανόλης Πάγκαλος, και τα στελέχη της παράταξης Μάνια Βαλσαμάκη, Μαρίτα Κουρούπη - Santoro και Φάνης Στρατουδάκης. Στο κάλεσμα αναφέρουν:

«Εχοντας κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις, που εύκολα χαρακτηρίζονται τουλάχιστον από το επίθετο "αριστερές", συμβάλαμε στην προ 5ετίας ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση του τόπου, αντιδράσαμε μαζί με άλλους στη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ από διεκδικητικό κόμμα της Αριστεράς στο συναινετικό προς την ΕΕ και τους δανειστές μόρφωμα και μη αποδεχόμενοι αυτήν την εξέλιξη αποχωρήσαμε το καλοκαίρι του 2015 από αυτόν.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και των διαφόρων μορφωμάτων ΕΛΙΑ, Ποτάμι, ΚΙΝΑΛ, Ενωση Κέντρου κ.λπ.) επί 10 συνεχόμενα χρόνια διαμόρφωσαν την τραγική εικόνα της σημερινής Ελλάδας με την τεράστια ανεργία, την ημιαπασχόληση, τις δήθεν "ευέλικτες" μορφές εργασίας, τη μετανάστευση χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, τη μείωση των συντάξεων, την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εντέλει καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας.

Εμείς δεν θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι του διπολισμού...

Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε ούτε τον "κακό" Μητσοτάκη ούτε τον "καλό" Τσίπρα...

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί οι συνέπειες θα είναι οι ίδιες για τους κατοίκους αυτού του τόπου...

Δεν θέλουμε να αναδείξουμε αυτόνομες προσωπικότητες που λειτουργούν στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανέμελης παραδοχής της θετικότητας μέρους των μνημονίων, της ταξικής νομιμότητας κ.ά.

Είναι επιτακτικό να σηκώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ανάχωμα στην ανάπτυξη της φασιστικής ακροδεξιάς, που λειτουργεί είτε καλυμμένα πίσω από "πατριωτικά" κόμματα είτε αυτόνομα (Χρυσή Αυγή).

Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αντισταθούμε στο συνεχιζόμενο ξεχαρβάλωμα του τόπου μας.

Θεωρούμε, με όσες διαφορετικές απόψεις και αν έχουμε η καθεμία και ο καθένας από εμάς, ότι αυτήν την περίοδο το μόνο πραγματικό ανάχωμα που μπορεί να σηκωθεί είναι με την ψήφιση και την ενδυνάμωση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή.

Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας, εάν πράγματι κατανοούν και αποδοκιμάζουν τις πολιτικές που έφεραν τον τόπο μας σε αυτήν την κατάσταση, αν πράγματι θέλουν μια διαφορετική ζωή, να μην επιλέξουν την αποχή, το άκυρο και το λευκό, που εντέλει λειτουργούν υπέρ του υφιστάμενου συστήματος.

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019, όσοι δεν θέλουμε να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση πρέπει να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, για να υπάρξει μετά την 8η Ιούλη αντίσταση στα χειρότερα που έρχονται!».

Δεκάδες καλλιτέχνες από το Ηράκλειο υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ

Η ΤΕ Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα ονόματα καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο και υπογράφουν το παρακάτω κείμενο στήριξης του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη, με τίτλο «Ψήφο στο ΚΚΕ, για να είναι η φωνή μας πιο δυνατή την επόμενη μέρα»:

«"Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.

Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες

μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει".

Μπ. Μπρεχτ

Σήμερα, εμείς, καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού, μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές υποστηρίζουμε το ΚΚΕ.

Με ψήφο στο ΚΚΕ απορρίπτουμε την πολιτική και τον δρόμο που μας έφερε ως εδώ.

Με ψήφο στο ΚΚΕ βάζουμε εμπόδια στην από χέρι αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει.

Με ψήφο στο ΚΚΕ, ισχυροποιούμε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα συμφέροντα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να απαντήσουν στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις.

Με ισχυρό ΚΚΕ, ισχυροποιούμε την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Οποιο χρώμα και αν έχει η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, εμείς επιλέγουμε εκείνο το κόκκινο που θα ρίξει φως στα σκοτάδια τους. Για να είναι η δική μας φωνή πιο δυνατή την επόμενη μέρα. Για να είμαστε πιο κοντά στο πραγματικά σύγχρονο και αναγκαίο για το λαό και τα παιδιά του. Με ισχυρό ΚΚΕ, για να μπορεί ακόμα καλύτερα να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Για να δυναμώσει η «ψυχή» της οργάνωσης των εργαζομένων, να δυναμώσει το ίδιο το εργατικό κίνημα και οι διεκδικήσεις του. Για να τσακιστεί με λόγο και πράξη η ναζιστική φασιστική ΧΑ και οποιοδήποτε άλλο εθνικοφασιστικό μόρφωμα που δημιουργείται για τις ανάγκες του συστήματος και για να ρίξει δηλητήριο στη ζωή των εργαζομένων.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις αφετηρίες του καθενός μας, τις μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφωνίες μας, σήμερα είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αλλά και να καλέσουμε και άλλους να το κάνουν, γιατί μόνο έτσι τα όνειρά μας θα μπορέσουν να πάρουν εκδίκηση...».

Ακολουθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών:

Αθανασάκη Εφη ζωγράφος

Αθανασάκης Μιχάλης εικαστικός - ψηφιδογράφος

Ανδρουλάκη Λίνα ζωγράφος, υποψήφια διδάκτωρ τμήματος Χημείας

Γιακουμής Νίκος μουσικός

Γρατσίας Βασίλης ζωγράφος

Δουλάμης Θοδωρής ζωγράφος

Δουλουφάκης Δημήτρης ζωγράφος, φαρμακοποιός - οπτικός

Καλαντζής Δημήτρης μουσικός

Καρακάση Σοφία σκηνογράφος

Καρπούζης Δημήτρης φωτογράφος

Κασάπης Ilir-Ηλίας ζωγράφος

Κλαΐνος Λιάκος μουσικός - ρεμπέτης

Κοξαράκης Γιάννης μουσικός

Κριτσωτάκης Γιώργος ζωγράφος, συνταξιούχος μαθηματικός

Λαβαντσιώτης Κώστας μουσικός

Λάππα Χαρά εικαστικός

Λυμπερίδης Δημήτρης κεραμίστας

Μαρίνος Νεκτάριος εκπαιδευτικός, εικαστικός, μουσικός

Μαρκάκη Ελένη ζωγράφος

Μαστορίδης Τάσος ηθοποιός, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου

Μιχελάκης Παύλος ηθοποιός

Μπορμπουδάκης Γιάννης μουσικός

Παπαδάκη Μαρία σκηνοθέτης

Παπαδάκης Νίκος οργανοπαίχτης

Περογαμβράκης Ζαχάρης ηθοποιός

Πλατάκης Μανώλης εικαστικός

Σιλιγάρδος Βαγγέλης μουσικός

Σκόδρα Κατερίνα ζωγράφος - ψηφιδογράφος

Σπαντιδάκη Ελένη ζωγράφος

Χαιρέτης Μάνος ιστορικός τέχνης

Χανιωτάκη Ελένη ηθοποιός

Χαρωνίτης Λευτέρης σκηνοθέτης

Χουρδάκης Δημήτρης μουσικός - καθηγητής κιθάρας

Χριστοδουλέα Αλεξάνδρα ηθοποιός - θεατρολόγος

Γιώργος ΡΙΓΓΑΣ

Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi»

Οσα χρόνια θυμάμαι την πολιτική ζωή του τόπου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι στη διακυβέρνηση της χώρας, έριχναν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον τρώγοντας με χρυσά κουτάλια, φτάνοντας το λαό στη χρεοκοπία. Ο λαός πήγαινε στην κάλπη με γνώμονα το να τιμωρήσει την εκάστοτε κυβέρνηση ή με γνώμονα το «μη χείρον βέλτιστον». Μετά πίστεψε τον ΣΥΡΙΖΑ - το νέο ΠΑΣΟΚ - που τον εξαπάτησε και αυτός και τώρα θέλει να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας την ακραία ΝΔ με τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη βουτηγμένα στα σκάνδαλα, αψηφώντας το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της, την ταφόπλακα για τα εργατικά δικαιώματα.

Προσωπικά δεν έχω ούτε είχα ποτέ «κομματική ταυτότητα». Ως συνδικαλιστής μόνο με το ΠΑΜΕ, με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, είδα και ένιωσα υποστήριξη προς τους εργαζόμενους, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Κανένας άλλος συνδικαλιστικός φορέας δεν έχει αγωνιστεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στο συνδικαλιστικό κίνημα - όπως για παράδειγμα η ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου μας - βρίσκονται «απέναντί» μας, αποτελούν εμπόδιο στους αγώνες των εργαζομένων, στις διεκδικήσεις μας.

Με λίγα λόγια, μόνο το ΚΚΕ είναι κοντά στον εργαζόμενο και στους αγώνες μας. Κανένας άλλος. Μόνο το ΚΚΕ αξίζει την ψήφο μου.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org