ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πτωχεύουν το λαό και με την πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και με τις προτάσεις της κυβέρνησης

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην συγκέντρωση του ΚΚΕ χθές στο Σύνταγμα. Ολόκληρη η ομιλία θα δημοσιευτεί αύριο στο Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Ο λαός μας καλείται να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, που και τα δύο έχουν φαινομενική και μόνο διαφορά.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα οδηγήσουν το λαό σε νέα βάσανα και τραγωδίες.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι φιλομνημονιακά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Το δημοψήφισμα είναι το άλλοθι για νέα μνημόνια - συμφωνίες σε βάρος του ελληνικού λαού.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα φέρουν το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για το λαό

Ο λαός πρέπει να ξεφύγει από το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Να δείξει τη διάθεσή του, τη θέλησή του για τη δική του αυτοτελή, ανεξάρτητη πορεία, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, διεθνώς και στην περιοχή μας.

Η ΝΔ και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν, αξιοποιώντας τα τυχοδιωκτικά στοιχεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τις αντιδραστικές αντιλήψεις.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ψεύτικες αγωνιστικές κορόνες οδηγεί στην αλλοίωση του ριζοσπαστισμού, ενισχύει την απογοήτευση, τη λογική ότι τίποτε δεν γίνεται, όλοι το ίδιο είναι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ, να βάλει σε ψηφοφορία και την πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα και ο λαός να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ.


Για πρώτη φορά γίνεται δημοψήφισμα με ένα ξένο κείμενο, της τρόικας, που και η ίδια το αποσύρει για τους δικούς της λόγους και τους δικούς της σκοπούς.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τη νέα πρότασή του στην τρόικα με ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τη δημοσιεύει ο Τύπος και ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τίποτε. Αλήθεια, αυτό το κείμενο που έστειλε ο Τσίπρας δεν έπρεπε να είναι το ένα σκέλος τουλάχιστον του δημοψηφίσματος;

Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ' το λαό να πει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει ΝΑΙ σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια, με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν πρέπει να παγιδευτούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε ενδεχόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ζητάνε από το λαό μέσω του ΟΧΙ να τους δώσει το δικαίωμα να υπογράψουν ένα μνημόνιο με αντάλλαγμα χρηματοδότηση για να πληρωθούν, όμως, αυτοί που δάνειζαν τους καπιταλιστές και το κράτος τους για να κερδίζουν, δηλαδή αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση.

Με το ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έκανε στο παρά πέντε προς την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ζητά από το λαό, ο οποίος προβληματίζεται φοβισμένος από το κλείσιμο των τραπεζών και το «κούρεμα» μισθών και συντάξεων, να υποταχθεί πλήρως στη λυκοσυμμαχία και μάλιστα να αισθάνεται αξιοπρεπής και υπερήφανος.


Eurokinissi

Αποτελεί μια από τις χειρότερες προκλήσεις που έχουμε γνωρίσει. Μια κυβέρνηση, έτοιμη να συμβιβαστεί πλήρως με το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, να ντύνει την επιλογή της με ένα κακοπαιγμένο μάλιστα θέατρο αντίστασης, σνομπισμού, τυχοδιωκτισμού.

Από την άλλη μεριά, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους με το ΝΑΙ και την πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να τους δώσει ο λαός άφεση αμαρτιών και να εμφανιστούν σαν σοβαρό μπλοκ δυνάμεων, ζητώντας στήριξη από μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα στην Ελλάδα και τις κυβερνήσεις της ΕΕ, να τους δώσουν ξανά σημασία μετά την εκλογική ήττα τους, το Γενάρη.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ που δεν δεσμεύουν σε τίποτα.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα φέρουν το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για το λαό.

Δεν έχει ξαναγίνει άλλη φορά να ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους, με όσους τρόπους θέλει ο καθένας, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

Η πρόταση του ΚΚΕ δε χωρά παρερμηνείες

Ο λαός πρέπει να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες. Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που γράφει: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Κι ας το βγάζουν άκυρο.

Γιατί είναι το ψηφοδέλτιο που δείχνει τι θέλει ο λαός. Ταυτόχρονα όμως δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά του λαού, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, ούτε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι.


Με την ευκαιρία θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες ο λαός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τι σημαίνει λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ποια είναι η πραγματική αξία των «εταίρων», των «δανειστών», των «συμμάχων».

Αυτά που διέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κακή τους συμπεριφορά εμείς δεν τα αρνούμαστε. Αυτά που έλεγαν πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ακαμψία από τους «εταίρους», επίσης δεν τα αρνούμαστε, μπορεί να αντιμετώπισαν μεγαλύτερες δυσκολίες οι κυβερνήσεις από αυτές που φαινόντουσαν και έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Ολα αυτά, όμως, που παραδέχονται με τον έναν ή άλλον τρόπο όλοι τους, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ: Οτι η ΕΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της - και όσο ακόμα θα υπάρχει γιατί η ζωή της δεν είναι αιώνια - είναι λυκοσυμμαχία, φυλακή για τους λαούς, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για πραγματική δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη.

Τα κράτη - μέλη της σκοτώνονται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν άλλοτε τα κέρδη από την εκμετάλλευση των λαών και άλλοτε πώς θα μοιράσουν τη ζημιά σε περιόδους κρίσης.

Η ελπίδα για άμεσα μέτρα επιβίωσης του λαού, για ανάκτηση απωλειών, για ξήλωμα του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, για διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών βρίσκεται στο δρόμο της λαϊκής πάλης σε κατεύθυνση ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, στη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Απορρίψτε τους εκβιασμούς

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακής και οι εκβιασμοί καλά κρατούν.

Χώρια που για να πούμε του στραβού το δίκιο, κανένας πλέον δεν καταλαβαίνει τι νόημα έχει αυτό το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα, αφού όλοι - και οι εταίροι και η κυβέρνηση - παραδέχονται ότι έχει τροποποιηθεί εκ των πραγμάτων.

Το ψευδεπίγραφο του ερωτήματος του δημοψηφίσματος αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι 3 μέρες πριν από το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας έστειλε πρόταση για νέο μνημόνιο - συμφωνία με πολύ σκληρά μέτρα για το λαό.

Αλήθεια, ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού θέλουν με την πρότασή τους, για να του λένε μετά ότι «εσύ αποφάσισες, είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτά τα μέτρα».

Αυτός ο τραγέλαφος πρέπει να τελειώσει.

Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει.

Ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώσει.

Ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει θέση.

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η καθαρή ιδεολογική - πολιτική αντιπαράθεση, η οργάνωση της λαϊκής πάλης με σχέδιο και καθαρό προσανατολισμό και άλλο ο τυχοδιωκτισμός για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, και μάλιστα οικεία συναινέσει, με υφαρπαγή της ψήφου του.

Κι εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ.

Με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει ένα δήθεν λιγότερο κακό, και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις, και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.

Αυτοί που πίστεψαν, που ακολούθησαν ως «αριστερό» κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γνωρίζουν καθαρά ότι το μόνο που, σε τελευταία ανάλυση, καταφέρνει η κυβέρνηση με αυτή την τακτική, είναι το τσάκισμα του εργατικού - λαϊκού ηθικού, η ενίσχυση των ποικίλων εκβιασμών των αντιπάλων του λαϊκού συμφέροντος, των εκβιασμών της άλλης πλευράς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει:

ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι το πραγματικό, γνήσιο ΟΧΙ, χωρίς ναι μεν αλλά...

Η πρόταση του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν μαζί στη Βουλή.

(...)

Θράσος η «αξιοπρέπεια» της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές επιλογές

Τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής μιλάνε συνέχεια για την «αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια» του ελληνικού λαού, που πρέπει να εκφραστεί με το ΟΧΙ που προτείνει η κυβέρνηση.

Είναι όμως θράσος η συγκυβέρνηση να μιλάει για αξιοπρέπεια και περηφάνια όταν:

-- Δηλώνουν, σε κάθε ευκαιρία, ετοιμότητα να συμμετάσχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, εκπαιδεύουν το στρατό για ιμπεριαλιστικές αποστολές. Ο ίδιος ο Τσίπρας στην τριμερή Συνάντηση Κορυφής με τους Προέδρους Κύπρου και Αιγύπτου αναπαρήγαγε αυτολεξεί το ευρωατλαντικό αφήγημα περί τζιχαντιστών, το οποίο δίνει πρόσχημα για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στον άξονα από Λιβύη έως Συρία και Ιράκ. Αντίστοιχες θέσεις έχει πάρει, βάζοντας την τζίφρα του κάτω από τα επίσημα κείμενα, στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ που έχει μετάσχει.

-- Δηλώνουν ετοιμότητα να φιλοξενήσουν και νέες ΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία στο έδαφος της χώρας, π.χ. σε Κρήτη και Κάρπαθο. Ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, το συνεταιράκι του Τσίπρα στην κυβέρνηση, έλεγε ακόμα και χτες, παρουσία δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, των αν. υπουργών Κ. Ησυχου και Θ. Δρίτσα, ότι η βάση της Σούδας στηρίζει το νότιο τομέα του ΝΑΤΟ ενάντια στην απειλή των τζιχαντιστών. Παραπέρα, ο ίδιος αναλάμβανε, πρόσφατα, στη Βουλή, υπό το βλέμμα του Τσίπρα, να «απαντήσει» στο ΚΚΕ, γιατί, λέει, «δεν καταλαβαίνει» τη χρησιμότητα μιας αμερικανικής βάσης στη Δωδεκάνησο... Κάτι που δε διανοήθηκε να κάνει καμιά κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση του 1974 στην Ελλάδα και το κάνει τώρα η «πρώτη φορά αριστερά»...

-- Μάλιστα, ο κ. Καμμένος προχώρησε σήμερα σε μια εξωφρενική δήλωση, ενώπιον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι για να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα, δεν είναι ούτε για να παίρνουν μέρος σε ΝΑΤΟικές αποστολές ούτε για το εσωτερικό. Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν αλλού, είναι επικίνδυνες, είναι παιχνίδι με τη φωτιά.

-- Συνεχίζουν τις συνεκπαιδεύσεις με αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, ακόμα και σε σχέδια πολέμου και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Βαλτική.

Φτιάχνουν άξονες με το Ισραήλ, χτίζοντας τη λυκοσυμμαχία με την ισραηλινή αστική τάξη που ματώνει κυριολεκτικά το λαό της Παλαιστίνης.

Λένε στον ελληνικό λαό να αναγνωρίσει ως φίλο την πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου, τις ΗΠΑ, να ξεχάσει το ρόλο που έπαιξαν, όπως και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην Ιστορία της χώρας μας, το ρόλο που παίζουν σήμερα σε μια σειρά περιοχές του κόσμου. Αλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που πεινάει ο λαός, βρήκε 500 εκατομμύρια δολάρια να τα δώσει στους Αμερικανούς για να συντηρήσουν ελληνικά αεροσκάφη για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ...

Τι ακριβώς από τα παραπάνω συνιστά περηφάνια και αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους, για το λαό; Τίποτα.

Μηδέν εις το πηλίκον.

Είναι η συνέχιση της πολιτικής συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στις επεμβάσεις και τους πολέμους, επειδή αυτό συμφέρει την ελληνική αστική τάξη.

Εντός των όποιων λυκοσυμμαχιών δεν μπορεί ο λαός να είναι υπερήφανος.

Το πραγματικό, γνήσιο ΟΧΙ είναι το ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης και της τρόικας

Το ΟΧΙ που καλούν το λαό να πει ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσή Αυγή, είναι ΝΑΙ στην αυταπάτη ότι αυτές μπορούν να αλλάξουν, να γίνουν φιλολαϊκές με διαπραγματεύσεις και νέες αντιλαϊκές συμφωνίες ή με προσάραξη σε άλλες νομισματικές ενώσεις, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όλοι τους προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό.

Γι' αυτό, μόνη αξιοπρεπής και υπερήφανη στάση για το λαό είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ, με την πολιτική του πρόταση.

Είναι η μόνη πρόταση που δεν βάζει το λαό να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, με ποια μέτρα θα τον σφαγιάσουν.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί λέμε ότι όπου ακούς πολλή πατρίδα και δήθεν εθνική συνεννόηση, όλοι αυτοί που τα λένε αυτά έχουν στο μυαλό τους μόνο την «πατρίδα» και το «έθνος» των καπιταλιστών, της αστικής τάξης, των ιμπεριαλιστών και όχι το «έθνος», την «πατρίδα» των εργατών, των ανέργων, των φτωχών βιοπαλαιστών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Το πραγματικό, γνήσιο ΟΧΙ είναι το ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης και της τρόικας. Το πραγματικό γνήσιο ΝΑΙ είναι το ΝΑΙ του ΚΚΕ στην αποδέσμευση, με πρόγραμμα και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και κοινωνίας, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Και αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ. Να διαμορφωθεί ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα αντίστασης στην ΕΕ.

Μπορεί να απέκλεισαν τυπικά, με τα τερτίπια τους στη Βουλή, αυτήν τη πρόταση απ' το δημοψήφισμα, το πολιτικό ρεύμα όμως και το μήνυμα που στέλνει δεν μπορούν, όσο κι αν θέλουν, να το ακυρώσουν.

Αυτό καλούμε το λαό να κάνει, χωρίς φόβο, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς τόσο των ξένων όσο και της κυβέρνησης, απορρίπτοντας το μονόδρομο που λέει εδώ θα μείνουμε και θα παζαρεύουμε τη φτώχεια μας.

Αποτελεί ψευτοδίλημμα για το λαό το να επιλέξει ανάμεσα στα αντιλαϊκά μέτρα και στη σημερινή εικόνα με τις ουρές στα ΑΤΜ, τον κίνδυνο «κουρέματος» των λαϊκών καταθέσεων. Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει τον τρόπο της σφαγής του.

Κάντε το πρόγραμμα του ΚΚΕ, τις θέσεις του, την οργάνωσή του σημαία σας

Φίλες και φίλοι,

Δυναμώνουμε την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης, τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Δυναμώνουμε τη συζήτηση με το λαό, κάθε μέρα, κάθε ώρα, μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα στις γειτονιές στις πόλεις, σε όλα τα χωριά.

Οργανώνουμε την αντίσταση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία σε ενδεχόμενο εξελίξεων, επίσημης χρεοκοπίας, γιατί ο λαός μας είναι ήδη χρεοκοπημένος.

Στηρίζουμε όλους τους ανήμπορους και καταφρονεμένους. Οργανώνουμε την αντίσταση μέσα από Επιτροπές Αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στα σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες, από Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, από επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, μέσα από ομάδες και επιτροπές ελέγχου κατά της αισχροκέρδειας, της πιθανότητας έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων απαραίτητων για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται για το καλό του λαού μας, ενάντια σε οποιεσδήποτε εξελίξεις που θα θελήσουν να τον φέρουν στη γωνία, άβουλο παρατηρητή των γεγονότων και των εξελίξεων για τη διάσωση του βάρβαρου συστήματος και των κυβερνήσεών του, που συνεχίζουν να ξεζουμίζουν το λαό και τη νεολαία.

Το ΚΚΕ δεν θα μπει στο παιγνίδι της κοροϊδίας, του αποπροσανατολισμού, της στήριξης αντιλαϊκών κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης, όποιο πρόσημο κι αν έχουν, όπως και αν εμφανίζονται, όποια ονομασία κι αν τους δίνεται, γιατί σκοπός τους είναι ένας: Πώς θα γονατίσουν το λαό μας, πώς θα βάλουν το ΚΚΕ στο χέρι.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Γιατί εμείς είμαστε παντός καιρού. Οχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, που μέσω του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, μας δήλωσε ότι αυτός δεν είναι παντός καιρού. Δεν ξέρουμε αν κάτι άλλο ήθελε να πει ή αν δεν γνωρίζει το πραγματικό νόημα της φράσης αυτής.

Ομως, εμείς θα συμφωνήσουμε για πρώτη φορά μαζί του. Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παντός καιρού. Το έχει αποδείξει ήδη μέσα σε λίγους μήνες.

Πώς να αντιμετωπίσει θύελλες και φουρτούνες, ανηφοριές και δυσκολίες; Ομολόγησε με τον τρόπο του ότι είναι για τα εύκολα. Ομως, ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, δεν θέλουν τέτοιους ή τέτοιες.

Θέλουν το ΚΚΕ, κόμμα παντός καιρού, που αντέχει σε όλες τις αναποδιές, που μπορεί να αντιμετωπίσει τις θύελλες και τις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Που δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα που αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει όπου φυσάει ο άνεμος, ακριβώς επειδή δεν είναι παντός καιρού...

Σας καλούμε να αποβάλετε τα τρομοκρατικά διλήμματα, ένθεν κακείθεν. Να συμπαραταχθείτε με το ΚΚΕ, ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορών ή επιφυλάξεων.

Είναι η μόνη ελπίδα για το λαό, για τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Σας καλούμε να κάνετε το πρόγραμμα του ΚΚΕ, τις θέσεις του, την οργάνωσή του σημαία σας. Δεν μπαίνουμε κάτω από ξένες σημαίες.

Η σημαία της εργατικής τάξης, των αγώνων του λαού μας, η βαμμένη με το κόκκινο αίμα των παιδιών του, η σημαία των ηρώων αυτής της πατρίδας, θα κυματίζουν περήφανα, όταν ο λαός μας ο ίδιος αποφασίσει να τις πάρει στα χέρια του και να τις σηκώσει ακόμα ψηλότερα...
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org