ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα με την πρόταση του Κόμματος, ενάντια στους εκβιασμούς και την εξαπάτηση

Συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και στο λαό, για να φτάσει παντού η πρότασή του ενόψει του δημοψηφίσματος. Με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, μαζικές εξορμήσεις πόρτα - πόρτα, πικετοφορίες και συσκέψεις, διακινείται το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ, που οι κομμουνιστές καλούν τους εργαζόμενους να ρίξουν στην κάλπη, με την ξεκάθαρη θέση: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Με την πρόταση του ΚΚΕ στο χέρι, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν το λαό και τη νεολαία σε οργάνωση της πάλης τους, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στην εργοδοσία, που βρίσκει ευκαιρία για να εντείνει την αντεργατική της επίθεση, σε αγώνα για να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Περήφανη στάση είναι η μαζική στήριξη της πρότασης του ΚΚΕ

Σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα και σε συγκέντρωση στην Ιστιαία μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο εργοστάσιο Τσιμέντων και στο ΙΚΑ Χαλκίδας περιόδευσε το πρωί της περασμένης Τετάρτης αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Ευβοίας, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στην Ιστιαία.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στη Χαλκίδα, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στο ΙΚΑ, από τους εργαζόμενους τέθηκαν σημαντικά ζητήματα και ερωτήσεις. Για παράδειγμα, όπως ειπώθηκε, «ο Τσίπρας προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι στις 100 πρώτες μέρες θα αλλάξει η Ελλάδα, αρκετοί ψηφίσαν γιατί κάηκαν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσδοκούσανε μια αλλαγή», ή «η κυβέρνηση κορόιδεψε το λαό και εμφανίζεται πολύ "άνετη" απέναντι στη φτώχεια, στις ουρές στις τράπεζες, στην ανασφάλεια για την επόμενη μέρα». Σχολιάστηκε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μιλάει για υπερηφάνεια όταν εφαρμόζει το μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς νόμους», ενώ τέθηκαν και ερωτήματα όπως «γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει στο δημοψήφισμα τη δική της πρόταση; Τι κρύβει;» κ.ά.

Το βράδυ στη συγκέντρωση στην Ιστιαία, ο Γ. Μαρίνος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Για ποια περηφάνια μιλάνε; Η περηφάνια ενός λαού καταρρακώνεται με την αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής και των επικίνδυνων προτάσεων που πλασάρουν στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα επιτελεία της ΕΕ.

Η περηφάνια των εργαζομένων καταρρακώνεται με την επιλογή των αβάσταχτων αντιλαϊκών μέτρων που συνοδεύουν το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα. Περήφανη στάση είναι αυτή που αντιπαλεύει και ακυρώνει τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις ψεύτικες ελπίδες.

Μπουχτίσατε από τα ψεύτικα διλήμματα. Περήφανη στάση είναι να παλέψεις ενάντια στο μνημόνιο που ετοιμάζουν τα δύο μπλοκ των εκπροσώπων του κεφαλαίου, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Περήφανη στάση είναι η μαζική στήριξη της πρότασης και του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ: "Οχι στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία".

Η πρόταση του ΚΚΕ αντιστοιχεί στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα γιατί αντιπαλεύει τα μνημόνια, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα των 8 και πάνω δισεκατομμυρίων ευρώ, που κάνουν το βίο των λαϊκών οικογενειών αβίωτο.

Γιατί αυτή η πρόταση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της λαϊκής αντίστασης, στην ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την ανάκτηση των απωλειών.

Γιατί αυτή η πρόταση έχει κατεύθυνση την πραγματική ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα, τη σύγκρουση με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την αποδέσμευση από την ένωση των μονοπωλίων με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Οι εργολάβοι της αντιλαϊκής πολιτικής προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία της πρότασης του ΚΚΕ με τον ισχυρισμό ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα χαρακτηριστεί "άκυρο".

Εμείς λέμε: Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει μια λαϊκή επιλογή που δίνει ώθηση στην πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει μια επιλογή που έχει μέσα της το μήνυμα της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, το μήνυμα της ρήξης με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Αντίθετα. Η μαζική στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι απάντηση που ζωντανεύει τη λαϊκή ελπίδα και δυναμώνει την αντίσταση. Αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, δείχνει το δρόμο του απεγκλωβισμού από τις πιέσεις, τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων του συστήματος».

Απορρίπτουμε τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Σε συγκέντρωση στην Αγία Σοφία στον Πειραιά μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγία Σοφία στον Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγία Σοφία στον Πειραιά
Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη 1/7, στην περιοχή Αγία Σοφία του Πειραιά, μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά ο κόσμος της δουλειάς εκβιάζεται ακόμα και για το ψωμί του. Με νέο διάγγελμα βγήκε ο πρωθυπουργός, για να μας πείσει ότι παλεύει για μια βιώσιμη λύση και να υπερασπιστεί το "όχι" στο δημοψήφισμα, το οποίο εξασφαλίζει την παραμονή μας στην ΕΕ, στην οποία είναι βαθιά προσηλωμένος.

Ζητάει νέα δανειακή σύμβαση - θηλιά για το λαό. Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ' το λαό να πει "όχι", στην πραγματικότητα τού ζητάει να πει "ναι" σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια.

Δηλώσεις, άλλωστε, έκανε και ο Σαμαράς, για να υπερασπιστεί το δικό του μνημόνιο και το δικό του "ναι" στην ΕΕ των λεόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια άγρια πολιτική της ΕΕ υπηρετεί και προσκυνά και ας τρώει κλωτσιές. Ομως, την μπότα τους γλείφει. Γιατί αυτό ενδιαφέρει το κεφάλαιο και την κερδοφορία του και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση βαφτίζει δημοκρατία τον εκβιασμό που επιχειρεί να κάνει στο λαό. Στόχος της με το δημοψήφισμα δεν είναι να εκφραστεί η λαϊκή θέληση, αλλά να εκβιαστεί η έγκριση, στήριξη και ανοχή του λαού στη δική της πρόταση προς την τρόικα, που είναι επίσης αντιλαϊκή. Μας ζητούν να διαλέξουμε ποιο μνημόνιο θέλουμε στη ζωή μας, ποιο σκοινί και θηλιά προτιμάμε, τα 9 περίπου δισ. της τρόικας ή τα 8,1 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, όμως, διαφωνούν κυβέρνηση και δανειστές; Η διαφωνία τους αφορά τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και τον ανταγωνισμό με τους άλλους. Απαίτησαν, λοιπόν, οι Γερμανοί και το ΔΝΤ να μειωθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εφοπλιστών, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για την εργατιά, αλλά θέλουν να πάρουν μερίδιο από τα τρελά κέρδη των εφοπλιστών, για τη δική τους πλουτοκρατία. Επίσης, απαίτησαν να αυξηθεί η φορολογία και να μειωθούν τα προνόμια των φαρμακοβιομηχάνων των γενόσημων στην Ελλάδα, γιατί γενόσημα παράγει και η "Bayer", που είναι πιο ακριβά από τα ελληνικά. Επίσης, το 23% ΦΠΑ στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο και τουριστικό κεφάλαιο ήταν γιατί οι Γερμανοί έχουν αγοράσει μεγάλα ξενοδοχεία στα παράλια της Τουρκίας.

Κάλπικο, λοιπόν, και μεγάλη κοροϊδία το δημοψήφισμά τους. Συνένοχο θέλουν το λαό στη σφαγή του, στο λάκκο των λεόντων της ΕΕ. Θα πρέπει να πάρουν την κατάλληλη απάντηση στην κάλπη. Απορρίπτοντας τον ευρωμονόδρομο που εξωραΐζουν και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Καλούμε το λαό με αποφασιστικότητα να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να ρίξει στην κάλπη την Κυριακή την υπερήφανη απάντηση με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, λέγοντας: ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Το γνήσιο ΟΧΙ του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής».

Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ εκφράζει το πραγματικό «όχι» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Περιοδεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με επικεφαλής τον Σ. Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με εργαζομένους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
Από τη συζήτηση με εργαζομένους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
Περιοδεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποιεί το Κόμμα, προκειμένου να φθάσει σε όλο το λαό, η πρότασή του για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μιλώντας στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, ο Σ. Βαρδαλής σημείωσε ότι αυτό που κρίνεται την Κυριακή είναι αν θα πούμε «ναι» η «όχι» στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την υπογραφή ενός καινούργιου μνημονίου. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που λέει ΟΧΙ στην πολιτική των μνημονίων και ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Οπως είπε, «δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτοί που ζητούν την ψήφο του "ΝΑΙ" λένε ξεκάθαρα ότι εμείς θα κρατήσουμε τη χώρα μέσα στην ΕΕ και τη Ζώνη του Ευρώ με ένα καινούργιο μνημόνιο. Από την άλλη και ο πρωθυπουργός ζητά το "ΟΧΙ" για να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους την υπογραφή ενός καινούργιου μνημονίου.

Το δίλημμα που πρέπει να απαντήσει ο λαός είναι: Θα πούμε "ναι", υπογράψτε καινούργιο μνημόνιο, φέρτε και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, πρόσθετα στα όσα έχετε επιβάλει μέχρι τώρα; 'Η θα πούμε ένα μεγάλο "όχι" στη συνέχιση αυτής της πολιτικής; Και το πραγματικό ΟΧΙ μπορεί να εκφραστεί μόνο με την πρόταση του ΚΚΕ».

Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία, υπογράμμισε: «Μπορεί να βγούμε από την ΕΕ και το ευρώ, αλλά κουμάντο στην οικονομία θα συνεχίσουν να κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που στο κυνήγι του κέρδους θα φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Το θέμα λοιπόν είναι ποιος έχει την εξουσία και στην οικονομία και στην πολιτική. Αυτό πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας, για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Προβληματιστείτε με την άποψη του ΚΚΕ. Μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, αλλά όλοι έχουν συμφέρον να πουν ένα μεγάλο "όχι" στη συνέχιση αυτής της πολιτικής γιατί είναι αντιλαϊκή, φορτώνει βάρη στο λαό και θα συνεχίσει να φορτώνει και άλλα και μάλιστα με την ψήφο του λαού».

Και με το «ναι» και με το «όχι» θα λένε στο λαό ότι συμφώνησε με νέο μνημόνιο

Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», σε συγκέντρωση εργαζομένων, μίλησε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση του Χρ. Κατσώτη με εργαζόμενους στο «Αγία Ολγα»
Από τη συζήτηση του Χρ. Κατσώτη με εργαζόμενους στο «Αγία Ολγα»
Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», σε συγκέντρωση εργαζομένων, μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι το ερώτημα και το δίλημμα που τίθεται στο λαό από την κυβέρνηση είναι κάλπικο. «Πρόκειται για εξαπάτηση», σημείωσε, «γιατί από τη μία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποδέχεται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της τρόικας, ζητώντας νέο δάνειο με νέο μνημόνιο, και από την άλλη με διάγγελμά του καλεί σε υπερψήφιση του "όχι". Γι' αυτό λέμε ότι είτε βγει το "ναι" είτε το "όχι" από την κάλπη, την επόμενη μέρα ο λαός θα εισπράττει την απάντηση από την κυβέρνηση και την ΕΕ ότι συμφώνησε με μνημόνιο και μέτρα».

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των συνεχών θυσιών για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου κλιμακώνεται με την προσπάθειά του να εκβιάσει το λαό. Οπως είπε το στέλεχος του ΚΚΕ, «επιδίωξή τους είναι να αποδεχτεί ο εργατόκοσμος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τη δημιουργία "φιλικού περιβάλλοντος επενδύσεων", δηλαδή φτηνή εργατική δύναμη και τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να πει "όχι" στα μνημόνια και στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, των επώδυνων μέτρων».

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο με την πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ, ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να το διαδώσουν πλατιά, γιατί είναι η μόνη πρόταση που απορρίπτει εξ ολοκλήρου τους εκβιασμούς για την αποδοχή νέων μέτρων: «Αν πέσουν πολλά τέτοια ψηφοδέλτια, θα τα μετρήσουν, θα μετρηθούν στη δυναμική που πρέπει να δημιουργηθεί την επόμενη μέρα για να μπει φρένο στα μέτρα που θα έρθουν. Στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα πρωτοστατήσουν εκείνοι που έχουν σήμερα "ψυχή" να πουν "όχι" στα μνημόνια, "όχι" στην ΕΕ, στην εξουσία του κεφαλαίου.

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη συνείδηση του λαού, για να μη συναντηθεί με τη σαφή πρόταση του ΚΚΕ που λέει ότι πρέπει να έρθουν τα πράγματα ανάποδα, τα πάνω κάτω. Να ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου, να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία, ο λαός να κάνει κουμάντο στην οικονομία μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

Ο Χρ. Κατσώτης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην άσχημη κατάσταση όπου έχουν περιέλθει τα λαϊκά στρώματα μετά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις τραπεζικές συναλλαγές και την επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη την κατάσταση. Οπως είπε, το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή: «Οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουμε στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και διεκδίκησης του ΠΑΜΕ, των ταξικών δυνάμεων. Για την ανακούφιση του κόσμου που υποφέρει με την εξαφάνιση του εισοδήματός του και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στα φάρμακα, στην Υγεία, κ.λπ.»

Πολύμορφη δράση και στο Βόλο

Από την πικετοφορία στην οδό Ιωλκού
Από την πικετοφορία στην οδό Ιωλκού
Με καθημερινές, πολύμορφες δράσεις οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στο Βόλο καλούν το λαό και τη νεολαία να ρίξουν στην κάλπη του δημοψηφίσματος την πρόταση του Κόμματος, για ν' ακυρώσουν όλους τους εκβιασμούς και την κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού.

Στις ομιλίες στελεχών του ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας (Αγία Παρασκευή, Χρυσοχοΐδη, Πάρκο Καλλιθέας, πλατεία Κασσίδη κ.ά.), τονίστηκε ότι στο δημοψήφισμα ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο και στο μνημόνιο των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, αλλά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να στείλει μήνυμα πραγματικής ρήξης και αντεπίθεσης.

Στην πικετοφορία από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της οδού Ιωλκού, εκατοντάδες περαστικοί, αλλά και οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σταματούσαν, για να προμηθευτούν ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για τους ίδιους και για γνωστούς και συγγενείς τους όπως έλεγαν.

Καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στο Κιλκίς

Με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Κιλκίς ενημερώνουν το λαό και τη νεολαία του νομού για τη θέση του Κόμματος μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Καλούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπροστά στην κάλπη, να απορρίψουν όλους τους εκβιασμούς και με τη στάση τους να πουν: Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα - Δε διαλέγουμε νέα μνημόνια - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ψευτοδιλήμματα.

Αυτό το κάλεσμα μετέφεραν και στο λαό της Παιονίας, με περιοδείες που πραγματοποίησαν στον Ευρωπό, στη Γουμένισσα και τα γύρω χωριά, αλλά και στα χωριά της Δοϊράνης, των Κρουσσίων, σε χωριά γύρω από την πόλη του Κιλκίς.

Στις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχτηκε γιατί τόσο η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η πρόταση των «θεσμών» - τρόικα οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αξιοποίησαν το σχετικό άρθρο από το «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 30ής Ιούνη, για να αποδείξουν ότι είτε βγει ΝΑΙ είτε ΟΧΙ από την κάλπη, το αποτέλεσμα θα είναι μνημόνια και πάλι μνημόνια, αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλαγές προς το χειρότερο στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις που θα επιβαρύνουν την τσέπη του λαού.

Μέσα από τις εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν βαρύτητα στους εργασιακούς χώρους, όπου αναδεικνύουν το γεγονός ότι η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απλήρωτη εργασία ζουν και βασιλεύουν και με τη λεγόμενη «κυβέρνηση της Αριστεράς». Ζουν και βασιλεύουν, γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν ακούμπησε και ούτε έχει σκοπό να ακουμπήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Ζουν και βασιλεύουν, γιατί αυτοί είναι οι όροι της ανταγωνιστικότητας, οι όροι για να έρθει η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.

Σήμερα και αύριο, εξορμήσεις θα γίνουν στα χωριά του Γαλλικού, της Πικρολίμνης, του Χέρσου, του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης, σε εργασιακούς χώρους, ενώ μέσα στην πόλη θα υπάρχουν ομάδες που θα διακινούν την πρόταση και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ