ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Ιούνη 2007
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Συμπράξεις και εκπλήξεις

Ενα πρόγραμμα γεμάτο από απρόσμενες μουσικές συμπράξεις και εκπλήξεις θα παρουσιάσουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Σάκης Μπουλάς, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Αντώνης Μιτζέλος και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στις 5 Ιουνίου, στο Πέραμα, στο πλαίσιο του γιορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30μμ, στο Στάδιο «Πρόνοιας» (2ης Μαρτίου και Ηπείρου).

Οι «Ηρωες με καρμπόν», τα τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλιά του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, συναντούν παλιότερα κομμάτια του δημιουργού, φτάνοντας μέχρι την εποχή των «Τερμιτών». Στη σκηνή θα βρεθούν μαζί του δύο ακόμη πρώην «Τερμίτες», ο Αντώνης Μιτζέλος και ο Φίλιππος Σπυρόπουλος για να ...ροκάρουν και να θυμίσουν δημιουργίες - σταθμούς. Από την παράσταση δε θα λείψουν και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο των υπολοίπων της συντροφιάς. Ο Σάκης Μπουλάς θα ερμηνεύσει αγαπημένα του κομμάτια από ένα ευρύ μουσικό φάσμα που φτάνει μέχρι και την όπερα. Ενα απίστευτης ενέργειας κιθαριστικό σόου - αναφορά στο ροκ - θα είναι η σύμπραξη του Δημήτρη Σταρόβα και του Αντώνη Μιτζέλου. Κιθαριστικές... κόντρες που είναι δύσκολο να περιγραφούν, από δύο εξαιρετικούς μουσικούς, πάνω σε ροκ κομμάτια ξένα και ελληνικά...

Οπως πληροφορούμαστε, η αξιόλογη αυτή μουσική συντροφιά, με το ίδιο πρόγραμμα, θ' ακολουθήσει μια μεγάλη συναυλιακή διαδρομή, με 25 και πλέον συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα.


Κυριακή 3/6
  • «Υπόγεια Ρεύματα»
    «Υπόγεια Ρεύματα»
    Ο Κωστής Αβυσσινός, γιος του δασκάλου της κρητικής μουσικής και δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινού, εμφανίζεται σήμερα και αύριο (10.30μμ), στις «Χίλιες και δύο νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, τηλ. 210 3317293). Εχοντας κάνει τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στον πατέρα του, παίζοντας λαούτο, μαντολίνο, μπουλγαρί, μπουζούκι και τραγουδώντας, συμμετείχε σε σειρά δίσκων μαζί του, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Τούρκο δεξιοτέχνη του βιολιού Σενίχ Αντεγκέρ και τον «Χαΐνη» Δημήτρη Αποστολάκη. Το ρεπερτόριό του - τραγούδια και μελωδίες από δισκογραφικές δουλιές του και επιλεγμένα τραγούδια από τη μουσική μας κληρονομιά.
  • Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης προσκαλεί σε μουσικά ταξίδια μέσα από το πρώτο δισκογραφικό του άλμπουμ «Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας» και από μπαλάντες του χθες και του σήμερα, στις 10.30μμ, στο «After Dark» (Ιπποκράτους και Διδότου 31, τηλ. 210 3606460).
Δευτέρα 4/6
  • «Χαλανδρέικα σπίτια που άντεξαν στο χρόνο» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Σταυριανού Κατσιρέα, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Η έκθεση με 24 ακουαρέλες - αποτυπώματα παλιών χαλανδρέικων σπιτιών θα διαρκέσει μέχρι τις 23/6.
  • Η «Compania Suite Espanola», η σημαντικότερη σύγχρονη κομπανία φλαμένκο της Ισπανίας, εμφανίζεται σήμερα και αύριο στο θέατρο Λυκαβηττού. Στην πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μας θα παρουσιάσει το έργο «Antologia Flamenca», που βασίζεται σε μουσικές σπουδαίων Ισπανών συνθετών, καθώς και ένα έργο που βασίζεται στο αριστούργημα του Λόρκα «Lorca Canta a la Petenera».
  • Μικρούτσικος, Μητσιάς, Κούτρας, Αντωνοπούλου, στο Λυκαβηττό
    Μικρούτσικος, Μητσιάς, Κούτρας, Αντωνοπούλου, στο Λυκαβηττό
    Εγκαινιάζεται στις 7.30μμ, στην αίθουσα «ΠεριΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νίκαιας 10, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210 8239465) η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μουστάκη με τίτλο «Αρσενικό - Θηλυκό».
Τρίτη 5/6
  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα», λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους CD, παίζουν στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 3623625) παλιά και καινούρια τραγούδια τους.
Τετάρτη 6/6
  • Συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κούτρα και Ρίτας Αντωνοπούλου, στις 9.30μμ, στο θέατρο Λυκαβηττού. Ενα ταξίδι από τον «Σταυρό του νότου» και την «Πιρόγα» μέχρι την πρόσφατη συνεργασία των Θάνου Μικρούτσικου - Αλκη Αλκαίου «Υπέροχα μονάχοι».
  • «Καβάλα στο Δελφίνι, τον κόσμο γύρισα» τιτλοφορείται η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο της Παιδικής Χορωδίας του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, στις 9μμ, στο Θέατρο Ρεματιάς (πεζόδρομος Πρ. Ηλία, Χαλάνδρι). Συντροφιά με τον Κώστα Θωμαΐδη θα παρουσιάσουν τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη. Θ' ακουστούν αποσπάσματα από κείμενα της Μάρως Λοΐζου. Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 7/6
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει ζωντανά τη νέα δισκογραφική δουλιά του με τίτλο «Λαλήματα Ονείρου», στον «Ιανό» (Σταδίου 24), ένα διπλό CD με 24 τραγούδια, ανθολογημένα από την πλούσια και ζωντανή παράδοση της Κρήτης και της Σμύρνης. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 8/6
  • Φλαμένκο από την «Compania Suite Espanola»
    Φλαμένκο από την «Compania Suite Espanola»
    Στο πλαίσιο του αφιερώματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για το Ετος Σιμπέλιους, η ΚΟΑ δίνει συναυλία, στις 9μμ, στο Μέγαρο Μουσικής, με τα έργα «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σι ύφ. ελ. έργο 23» του Τσαϊκόφσκι και την Πρώτη Συμφωνία του Σιμπέλιους. Σολίστ Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο). Μουσική διεύθυνση: W. Rogner.
Σάββατο 9/6
  • Η θεατρική ομάδα «Αντίστιξη» παρουσιάζει, σήμερα και αύριο, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κάτω Χώρος (Αντίνωρος 7 και Θαρύπου, Φιξ, τηλ. 210 9212900), το έργο του Νίκου Γουδανάκη «Κατά συνθήκην ψεύδη». Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Νίκος Γουδανάκης. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Κακαβελάκης. Κοστούμια: Χριστίνα Σταματάκου. Παίζουν: Κορίνα Γιώτη, Αγγελική Πετροπετσιώτη.
  • Ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει την καινούρια του ορχηστρική δουλιά «Ημερολόγιο Ονείρων», με τη συνοδεία εξαίρετων μουσικών, στις 10.30μμ, στον «Ιανό». Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3217917 (7 203).

Εργο του Σταυριανού Κατσιρέα
Εργο του Σταυριανού Κατσιρέα

Εργο του Δημήτρη Μουστάκη
Εργο του Δημήτρη Μουστάκη


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ