ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει τους υποψήφιους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δύο Περιφέρειες του Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Κόρακας Στρατής, οικονομολόγος, στέλεχος του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Β. Αιγαίου. Πρώην βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1999 και ευρωβουλευτής από το 1999 έως το 2004.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΣΑΜΟΥ: Δράκος Αντώνης, πρώην εργαζόμενος στη ΔΕΗ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και νομαρχιακός σύμβουλος. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου.

ΛΕΣΒΟΥ: Αντώνα - Βουγέλη Βασιλική, υγειονομικός, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

ΧΙΟΥ: Αμπαζής Γιώργος, δάσκαλος, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ στη Χίο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΛΕΣΒΟΥ: Τσιριγώτη Νίκη, δικηγόρος, μέλος της ΤΕ Πόλης Λέσβου του ΚΚΕ.

ΧΙΟΥ: Μάρκος Σκούφαλος, δάσκαλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Χίου, δημοτικός σύμβουλος.

ΛΗΜΝΟΥ: Πινάκος Δημήτρης, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου, δημοτικός σύμβουλος.

ΣΑΜΟΥ: Τζίχας Κώστας, εργαζόμενος Συμβασιούχος στην Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.

ΙΚΑΡΙΑΣ: Σταμούλος Στέλιος, συνταξιούχος οικοδόμος, δημοτικός σύμβουλος.

ΦΟΥΡΝΩΝ: Γλάρος Γιώργος, οικοδόμος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Καφαντάρη (Λίλα) Ευθαλία, ηθοποιός, περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αιγαίου. Διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, βουλευτής του ΚΚΕ από το 2007 έως 2009 και υποψήφια βουλευτής το 2009 στα Δωδεκάνησα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Κωτσαδάμ Λουκάς, στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην εργαζόμενος ΟΤΕ στη Ρόδο, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια.

ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Σιγάλας Βαγγέλης, μέλος της ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΝΑΞΟΥ: Ψαρρά Ευδοκία, δημοτικός σύμβουλος, πρώην δασκάλα.

ΠΑΡΟΥ: Ροκονίδας Κώστας, δημοτικός σύμβουλος, μαθηματικός.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: Αργυρού Μαρία, δημοτική σύμβουλος, πρώην εργαζόμενη στην Εθνική Τράπεζα.

ΣΕΡΙΦΟΥ: Χρυσολωράς Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος, πρώην επαγγελματίας.

ΣΥΡΟΥ: Καΐλης Νίκος, δασοπόνος, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σύρου.

ΤΗΝΟΥ: Πρωτόπαπας Ιάκωβος, πρώην ναυτεργάτης.

ΡΟΔΟΥ: Πότσος Τάκης, γραμματέας ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου (Ρόδου) του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος.

ΚΩ: Μακρή Κική, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Β. Δωδεκανήσου, δημοτική σύμβουλος.

ΚΑΛΥΜΝΟΥ: Χούλης Σακελλάρης, οικοδόμος, πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου.

ΛΕΡΟΥ: Χατζηκωνσταντίνου Φωτεινή, εργαζόμενη στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, αντιπρόεδρος του Σωματείου και σπουδάστρια Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 7 μ.μ., στο Νέο Φάληρο, στο Γ1 ΚΑΠΗ (Γιαννοπούλου και Ζερβού), θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, και ο Ν. Ξουράφης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Νέας Σμύρνης (Ομηρείου 4), θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Ν. Σμύρνης Α. Βρεττό.

-- Στις 12 μ. στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης» θα περιοδεύσει ο Κ. Πασακυριάκος, υποψήφιος δήμαρχος Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης.

-- Στη 1.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο GRANDRESORT στο Λαγονήσι θα περιοδεύσει ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 8 μ.μ. στην Παιανία, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσουν ο Κ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και ο Κ. Φιλιούσης, υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας.

-- Στις 8 μ.μ. στη Λούτσα, πλατεία Κοπελάκη θα μιλήσουν ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Ν. Δάρδαλης, υποψήφιος δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδας.

-- Στις 7 μ.μ. στην Ανω Νεάπολη της Νίκαιας (Λύσανδρου & Ματρόζου) θα μιλήσουν ο Ορ. Διαμαντόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Στ. Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Ιωάννη Ρέντη θα μιλήσουν ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, και ο Φ. Αντωνάτος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

-- Στις 7 μ.μ. στο Ιλιον (Παλατιανή) στην πλατεία ΕΠΟΝ θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου, υποψήφια δήμαρχος Ιλίου.

-- Στις 11 π.μ. στα Βίλια στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν η Ανθούλα Δρίκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, και ο Μπ. Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας.

Στην Κ. Μακεδονία

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 11 π.μ., στην Ανθοέκθεση (στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου) και στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας, θα περιοδεύσει ο Γ. Νοτάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

-- Στις 11.30 π.μ., στην αγορά και το ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου θα περιοδεύσει ο Μπ. Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

-- Στα χωριά Κωνσταντινάτο και Σκούταρι θα περιοδεύσει ο Ν. Καρύδας, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 10.30 π.μ. στο ΚΑΠΗ Πεύκων και στις 11.30 π.μ., σε σύσκεψη - συζήτηση στο καφενείο «Ο Βασίλης» στις Συκιές, θα μιλήσει ο Μπ. Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

-- Στις 11 π.μ., στα καφενεία της Χαριλάου θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

-- Στα χωριά Αναγέννηση και Βαμβακιά θα περιοδεύσει ο Ν. Καρύδας.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Σάββατο

-- Συγκέντρωση στη Σκόπελο, στην παραλία, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

-- Περιοδεία στην Κάτω Ελάτη, στις 6.30 μ.μ., με την Βάσω Μπακάση, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και σύσκεψη γυναικών στους Αγίους Αποστόλους, στις 8 μ.μ.

Αύριο, Κυριακή

-- Συγκέντρωση στη Σκιάθο, στην παραλία, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Β. Μπούτα.

-- Συγκέντρωση στο Βαλτινό Τρικάλων, στις 11 π.μ. και επίσκεψη στο Δεντροχώρι, στις 7 μ.μ., με την Βάσω Μπακάση.

-- Περιοδεία στη Ζηλευτή, στις 11 π.μ., ομιλία στον Παλαιόπυργο, στις 12.30 μ.μ. και επίσκεψη στο Γοργογύρι, στις 8 μ.μ., με τον Γ. Καΐκη, υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Σάββατο

-- Ο Στ. Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, θα περιοδεύσει στις 12 μ. στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στις 17.30 θα περιοδεύσει στον Ζαρό με την Γενοβέφα Χουστουλάκη, υποψήφια δήμαρχο Φαιστού. Στις 19.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Γόρτυνας, στο καφενείο του Μανώλη Μανιαδάκη.

-- Ο Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, θα περιοδεύσει στις 11 π.μ. στις Πατέλες, στην οδό Ολύμπου. Στις 12.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στην Ανάληψη. Στις 7 μ.μ. θα περιοδεύσει στον Αγιο Βλάση.

Αύριο, Κυριακή

-- Ο Μ. Συντυχάκης θα περιοδεύσει στις 10.30 π.μ. στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στις 12 μ. θα περιοδεύσει στο ξενοδοχείο «Capsis Astoria». Στις 6.30 μ.μ. στα καφενεία του Μασταμπά.

Εκδήλωση στον Εύδηλο

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη για ποιον; Η περίπτωση της Ικαρίας», αύριο, Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, στο «Κατσούλειο» στον Εύδηλο. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Σύσκεψη ετεροδημοτών Λέσβου

Σε σύσκεψη μπροστά στη μάχη των εκλογών καλούν οι ετεροδημότες της Λέσβου τη Δευτέρα 5/5, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ