ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Μάη 2012
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Με πιο δυνατό ΚΚΕ οι εργαζόμενοι μπορούν να αισιοδοξούν

Οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εάν η κάλπη αναδείξει ακόμη πιο δυνατό το ΚΚΕ, αν με την ψήφο τους το ενισχύσουν αποφασιστικά. Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής στην Β' Περιφέρεια της Αθήνας και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, στην περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο Δημαρχείο του Γαλατσίου καθώς και στο ΚΑΠΗ της περιοχής.

Η έλλειψη προσωπικού στην τοπική διοίκηση, η ανέχεια που προκαλούν οι συνεχείς μειώσεις του εισοδήματος και η αγωνία για το αύριο ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους με τον Σπύρο Χαλβατζή να τονίζει πως «εμείς και την επόμενη ημέρα, μετά τις εκλογές θα είμαστε εδώ, θα είμαστε όρθιοι», ενώ αντίθετα «αυτοί που τώρα, προεκλογικά μιλάνε για προσλήψεις» έχουν δεσμευθεί για «150.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα και νέες μειώσεις μισθών». Οι πολιτικές αυτές πρέπει να καταδικαστούν σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής λέγοντας ότι «ένα ισχυρό ΚΚΕ, θα τους κόψει τα πόδια».

Κάλεσε παράλληλα τους εργαζόμενους να σκεφθούν και να βγάλουν συμπεράσματα από όσα βιώνουν χωρίς «να το βάζουν κάτω» αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τις λέξεις "απελπισία" και "απογοήτευση" πρέπει να τις διώξουμε, να τις πετάξουμε στον γκρεμό». Μάλιστα σχολιάζοντας τις αυταπάτες που έντονα καλλιεργούνται για «αριστερές» ή «προοδευτικές» κυβερνήσεις θύμισε ότι «εμείς εδώ και χρόνια μιλάμε για την εξουσία στα χέρια του λαού», ενώ τόνισε ότι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει αναλλοίωτος παρά τις όποιες αλλαγές προσώπων, αφού «ο Ολάντ δεσμεύθηκε για νέα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Το ΚΚΕ ισχυρό αντίβαρο σε όσα ετοιμάζουν

«Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ επικίνδυνη γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό αντίβαρο που είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ θα κατευθύνει δυνάμεις, θα δημιουργήσει συνθήκες, ώστε η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Αξίζει να κάνετε το βήμα και να στηρίξετε το ΚΚΕ». Την παραπάνω επισήμανση και ταυτόχρονα κάλεσμα απηύθυνε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ και του εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ Φυλής. Οι εργαζόμενοι και στους δύο χώρους που έχουν βιώσει πολύ καλά στο πετσί τους την εφαρμοζόμενη πολιτική και με τις μειώσεις μισθών αλλά και με τη μη πληρωμή τους. Οπως οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που είναι μέχρι 5 μήνες απλήρωτοι. Ο Γ. Μαυρίκος μίλησε σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στην τελευταία ευθεία πριν από τις κρίσιμες εκλογές, η τρομοκρατία και τα διλήμματα θα ενταθούν και κυρίως λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση. Είναι αυτές οι ισχυρές κυβερνήσεις όμως που έκοψαν μισθούς και συντάξεις. Πρέπει, λοιπόν, να κρίνετε με βάση την πείρα και τη γνώση σας. Γιατί και πώς μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις και γιατί απειλούν με νέα μέτρα και ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. Για μας, όσο πιο ανίσχυρη θα είναι η κυβέρνηση που θα βγει τόσο πιο ισχυροί θα είναι οι εργαζόμενοι».

Οπως επισήμανε ακόμα, ο δικομματισμός βλέποντας ότι έχουν στενέψει τα όριά του «έριξε απόχες, δημιουργώντας κόμματα που έχουν όμως την ίδια μήτρα. Γι' αυτό το ΚΚΕ είναι η πιο ασφαλής και φερέγγυα διέξοδος για όλους τους εργάτες. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα. Θα δημιουργήσει συνθήκες, ώστε να ανέβει η ταξική πάλη. Θα δώσει αισιοδοξία και ανάταση στον κόσμο ότι δε σκύβει το κεφάλι και ότι δεν τον κοροϊδεύουν».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Να μη σκορπίσει η ψήφος σε «πρόθυμους» να συγκυβερνήσουν

Για περίπου δύο ώρες περιόδευσε, χτες, στο «Praktiker», στο Ελληνικό, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους, για τις αιτίες της σημερινής κατάστασης, για τη νέα θύελλα μέτρων που έρχεται μετά τις εκλογές. Ο Χρ. Κατσώτης μίλησε με πολλούς εργαζόμενους και τους κάλεσε να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές, για να έχουν όπλο την επόμενη μέρα, να μη σκορπίσουν την ψήφο τους σε λύσεις που καταλήγουν σε πρόθυμους να συγκυβερνήσουν.

Σημείωσε ότι χρειάζεται - και μπροστά στην κάλπη - οι εργαζόμενοι να σκεφτούν ποιον βολεύουν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα μνημόνια και όλα τα βάρβαρα μέτρα, που έχουν διαμορφώσει τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση για το λαό. Απάντησε σε μια σειρά ερωτήματα. Σχολίασε την πρόταση συνεργασίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της «αριστεράς», αποκαλύπτοντας, για μια ακόμη φορά, ότι το κόμμα αυτό που εμφανίζεται να αντιμάχεται την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παράλληλα τα συνδικαλιστικά του στελέχη συνεχίζουν το ρόλο που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού «κατανοούσαν» τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, και παζαρεύουν σύμβαση στο χώρο του εμπορίου με τη λογική του μικρότερου κακού.

Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καλεί τους εργαζόμενους ν' αγωνιστούν για να πάρουν την εξουσία. Το ΚΚΕ, συμπλήρωσε, είναι το μοναδικό κόμμα που μιλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία, ώστε οι εργαζόμενοι να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα και το ρόλο της «Χρυσής Αυγής».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ αποφασισμένος λαός

MotionTeam

Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, με την ψήφο τους να του δώσουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, κάλεσε τους εργαζόμενους στην κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της περιοδείας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις της πολιτικής εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, για το νέο νόμο πλαίσιο αλλά και για τις συνολικότερες ανατροπές που προωθούνται στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και από την επόμενη μέρα των εκλογών. Μιλώντας για τη στάση του ΚΚΕ όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε ότι έγκαιρα ενημέρωσε το λαό και τον προειδοποίησε για τα όσα προμηνύονταν ως αποτέλεσμα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των άλλων αποφάσεων της ΕΕ. «Η ανεργία, η φτώχεια, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, είναι συνέπεια μιας πολιτικής που έχει χαραχθεί και συναποφασιστεί χρόνια τώρα. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην οργάνωση των αγώνων με στόχο να εμποδίσει την αντιλαϊκή θύελλα και να προσανατολίσει την πάλη στην κατεύθυνση της μόνης φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό, στο δρόμο της αντεπίθεσης για την ανατροπή», σημείωσε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν: «Πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα αν δεν υπήρχαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ; Η παρουσία τους και η δράση τους βοήθησε τους εργαζόμενους; Απαντήστε και τότε είμαστε σίγουροι ότι θα μας συναντήσετε στην κάλπη», είπε. «Εμείς και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε στους αγώνες, δίπλα σας. Δώστε μας ευθύνες και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε», πρόσθεσε.

Παρουσίασε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τη ρεαλιστικότητα της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Ενδεικτικά σημείωσε: «Μέσα σε μια εικοσαετία, αυξήθηκε 5,5 φορές ο παραγόμενος πλούτος και οι μισθοί αυξήθηκαν δύο φορές. Τα άλλα πού πήγαν; Πλούτος και χρήμα υπάρχουν, τεράστια, το θέμα είναι πού πάνε. Ισχυρό ΚΚΕ με αποφασισμένο λαό, θα ανοίξει το δρόμο για να περάσει αυτός ο πλούτος στους παραγωγούς τους, στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της».

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Στείλτε μήνυμα αντίστασης και αγώνα

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην έχουν αυταπάτες και με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα αντίστασης μέσα από την κάλπη και να ενισχύσουν το ΚΚΕ ώστε την επομένη των εκλογών με αγώνες να μπουν φραγμοί στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που ήδη έχουν έτοιμη, απηύθυνε χτες το πρωί η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο ΚΕΣΜ του ΟΛΠ.

«Είναι οι πρώτες εκλογές, τόνισε, που ξέρουμε τι μας περιμένει, γιατί υπάρχει το μνημόνιο 2, υπάρχουν οι δεσμεύσεις για 30 χρόνια. Γι' αυτό όποιος σας λέει ότι είναι μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί, όταν είναι με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι υποχρεωμένοι να τα υλοποιήσουν. Διαφωνούν τεχνητά για να κλέψουν ψήφους. Ετσι κάνανε πάντα. Ομως, η ευθύνη η ατομική σε αυτές τις εκλογές είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί ξέρουμε τι μας περιμένει μετά τις εκλογές».

Αφού επισήμανε πως «εμείς ποτέ δεν σας κοροϊδέψαμε», υπογράμμισε πως «αυτή τη λαίλαπα ένας δρόμος υπάρχει που μπορεί να την εμποδίσει. Ο δρόμος του αγώνα. Αυτός που κέρδισε όλες τις προηγούμενες εποχές. Εμείς σας λέμε καθαρά: Η κρίση του συστήματος είναι βαθιά, είναι παρατεταμένη. Δε γιατρεύεται παρά μόνο με καταστροφή της εργατικής δύναμης. Δηλαδή, να πληρώνεται σχεδόν τζάμπα. Τι εγγυώνται; Εγγυώνται ανεργία για την νεολαία ή μισθό 400 ευρώ για να είναι ανταγωνιστικοί. Ουσιαστικά δύο πράγματα θέλουν. Να μη γίνονται αγώνες γιατί είναι εμπόδια στα σχέδιά τους και να υπάρχουν οι μισθοί της πείνας. Ετσι αυξάνουν τα κέρδη τους, έτσι είναι ανταγωνιστικοί».

«Αυτά τα σχέδια, κατέληξε, δεν πρέπει να περάσουν. Στις εκλογές μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αγώνα, αντίστασης και να ενισχύσουμε αυτές τις δυνάμεις που παλεύουν. Το ισχυρό ΚΚΕ μεταφράζεται σε ισχυρό κίνημα. Ενα κίνημα ρωμαλέο μπορεί να βάλει εμπόδια. Ενισχύστε με τη ψήφο σας το ΚΚΕ για να ξαναγυρίσει αυτή η δύναμη σε σας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Εγγύηση για το αύριο η στήριξη στο ΚΚΕ

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας περιόδευσε χτες ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Ο Γ. Μαργαρίτης, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ιδιαίτερα την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρξει, είναι βέβαιο ότι θα προωθήσει νέα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. «Σκεφτείτε ποιο κόμμα στέκεται στο πλευρό σας όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς σας λέμε ξεκάθαρα: Η επόμενη μέρα θα είναι πιο σκληρή και η στήριξη στο ΚΚΕ είναι εγγύηση ότι θα έχετε μια ισχυρή στήριξη στους αγώνες και στην αντίστασή σας στα όσα έρχονται».

Ο Γ. Μωργαρίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ανέργων και της ανεργίας, πόσο μάλλον απ' τη στιγμή που σύμφωνα με τα σχέδια της επόμενης μέρας 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν στην ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή μια σειρά από τμήματα του Πανεπιστήμιου (π.χ. το κέντρο πληροφορικής), οδηγούνται προς εργολαβοποίηση αμέσως μετά τις εκλογές. Τόνισε πως όσα λένε τα δύο μεγάλα κόμματα όσο και τα υπόλοιπα κόμματα διαχείρισης αυτού του συστήματος, για δημιουργία θέσεων εργασίας, «δεν είναι μόνο απατηλά, αλλά και ωμή κοροϊδία των εργαζόμενων, των οποίων η δουλειά απειλείται, ενώ, ακόμη και η προοπτική να βρουν δουλειά γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Μάλιστα, οι ίδιοι οι όροι με τους οποίους θα βρουν δουλειά, θα πλησιάζουν τη δουλική σχέση. Αυτή την υποκρισία πρέπει να την πολεμήσουμε και κανείς να μη δώσει σημασία στις υποσχέσεις που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά. Η ίδια η ΕΕ έχει βγάλει μια σειρά από πακέτα, υποτίθεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κι όμως, η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οσο ψευδώνυμες είναι αυτές οι πολιτικές της εργασίας - όπως τις αποκαλούν στην ΕΕ - άλλο τόσο απατηλές είναι και των κυρίαρχων κομμάτων, των κομμάτων διαχείρισης. Ολων εκείνων, δηλαδή, που την επομένη των εκλογών σκοπεύουν να συνεχίσουν τις ίδιες κι απαράλλαχτες πολιτικές, της τρόικας, της ΕΕ, του Μάαστριχτ και όλων όσων έχουν αλυσοδέσει το λαό μας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Με το ΚΚΕ για να είναι οι εργαζόμενοι πιο δυνατοί

«Από την επόμενη ημέρα των εκλογών κρίνεται αν πραγματικά οι εργαζόμενοι θα είναι πιο δυνατοί σε πολιτικό επίπεδο, αν θα είναι πιο ισχυροί, ώστε να δημιουργήσουν ένα αντίπαλο δέος σε ένα κίνημα, για να εμποδίσουν τα χειρότερα που έρχονται. Για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ λέει στους εργαζόμενους ότι έρχεται καινούρια επίθεση σε κάθε δικαίωμα, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Εμπεριέχεται στη δανειακή σύμβαση, σε όλα τα μνημόνια, σε όσα ανέφερε τις προάλλες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κυρίως όμως εμπεριέχεται στην πολιτική και στρατηγική της ΕΕ που σε περίοδο κρίσης με ταχύτατους ρυθμούς θέλει να κάνει ακόμα πιο φθηνούς τους εργαζόμενους, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι».

Τα παραπάνω σημείωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και εργαζόμενη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μιλώντας χτες στους εργαζόμενους των υπηρεσιών της Eurobank στη Νέα Ιωνία, σε περιοδεία που πραγματοποίησε.

Οπως σημείωσε, «στην προοπτική ότι ο κόσμος αλλάζει τη στάση του, δηλαδή γυρίζει την πλάτη του στα δύο μεγάλα κόμματα, το σύστημα δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί πάντα έχουν στα χέρια τους συνταγές, αλλάζουν δηλαδή το πολιτικό προσωπικό. Γι' αυτό βγήκαν τόσα κόμματα σαν τα μανιτάρια από τα σπλάχνα των άλλων κομμάτων, γι' αυτό σήμερα ακούτε να μιλάνε για ακυβερνησία, αλλά όλα τα κόμματα θέλουν να κυβερνήσουν, ενώ έρχεται ταυτόχρονα και η καινούρια πρόταση για «κυβέρνηση της αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουν να μαζέψουν τον κόσμο μέσα σε μία λογική διαπραγμάτευσης και διαχείρισης της ίδιας πολιτικής και ταυτόχρονα να σπείρουν ψεύτικες ελπίδες. Καλούμε το λαό να μην υποχωρήσει σε αυτήν την πίεση, όποια κυβέρνηση και να βγει να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύναμη, να μην μπορέσει να περάσει την επομένη αυτά τα μέτρα - έτσι δηλαδή χωρίς να υπολογίζει ότι ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει».

«Κάνε το άλμα, ψήφισε ΚΚΕ»

Στην ΕΡΤ περιόδευσαν χτες η Λιάνα Κανέλλη και ο Γιώργος Φιλιππάκης

Κάλεσμα να ενισχύσουν στις εκλογές στις 6 Μάη με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να βρίσκεται ο λαός και η εργατική τάξη σε καλύτερη θέση ισχύος για να παλέψουν και να αποτρέψουν τα χειρότερα που έρχονται, απηύθυναν προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η Λιάνα Κανέλλη και ο Γιώργος Φιλιππάκης, υποψήφιοι βουλευτές της ΚΚΕ στην Α' Αθήνας κατά τη χτεσινή τους περιοδεία στο Ραδιομέγαρο.

Εκδηλη ήταν η ανησυχία των εργαζομένων τόσο για το τι θα γίνει την επομένη μέρα των εκλογών όσο και για τα νέα μέτρα που έρχονται και θίγουν τους μισθούς και τις συντάξεις, το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, στη ζωή.

Η Λ. Κανέλλη κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν το άλμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. «Να είστε σίγουροι ότι εμείς την επόμενη μέρα θα είμαστε από κάτω ως δίχτυ ασφαλείας», είπε προς τους εργαζόμενους η Λ. Κανέλλη, τονίζοντας τη δέσμευση του ΚΚΕ ότι θα μείνει ανυποχώρητο και θα δίνει πάντα δυναμικό και μαχητικό «παρών» στους αγώνες. Αφού αναφέρθηκε στην καπιταλιστική κρίση του κεφαλαίου, που δεν ήρθε ξαφνικά και για την οποία το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό για τα αποτελέσματά της στα δικαιώματα των εργαζομένων, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή που «είμαστε σε πόλεμο», οι αγώνες που έρχονται θα είναι συνεχείς και διαρκείας. «Σας καλούμε σε έναν μακρύ και συνεχή αγώνα για να μείνουν και τα τελευταία δικαιώματά μας στη θέση τους. Σας καλούμε, όμως, και στο μεγαλύτερο αγώνα και πιο επίπονο, για να πάρουμε πίσω και όσα δικαιώματα μας έχουν καταργήσει. Για να αποκτήσει η ζωή μας αξία και να μην αποτελούμε απλά ένα "εργασιακό κόστος"», είπε.

Να τολμήσουν και να κάνουν ένα βήμα μπροστά, ενισχύοντας το ΚΚΕ κάλεσε με τη σειρά του και ο Γ. Φιλιππάκης, τονίζοντας ότι οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες θα συνεχίσουν να είναι εδώ στους αγώνες.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Να δώσουμε ώθηση στο ταξικό λαϊκό κίνημα

«Υπάρχει ελπίδα για το λαό από αυτές τις εκλογές και είναι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Μονό εκεί η ψήφος θα πιάσει τόπο». Τα παραπάνω τόνισε ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια περιοδείας στην Ασσηρο. «Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της διεξόδου. Με ισχυρό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο εργάτης και η εργάτρια που βιώνει στο πετσί του την εργοδοτική τρομοκρατία, ο νεολαίος που ζει στην αβεβαιότητα και την ανεργία, ο συνταξιούχος που στερείται ακόμη και τα φάρμακά του, ο αυτοαπασχολούμενος που βάζει λουκέτο, ο φτωχός αγρότης που ξεκληρίζεται, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που πέφτουν θύματα δουλεμπορικών και εγκληματικών κυκλωμάτων».

Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε χαρακτηριστικά, ο λαός θα μπορέσει να δυσκολέψει την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές: «Θα δοθεί ώθηση στο ταξικό λαϊκό κίνημα. Θα συμβάλλει στο να ριζοσπαστικοποιήσει ο λαός τους στόχους πάλης του, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, να οργανωθεί καλύτερα, να μην υποχωρεί στις πιέσεις του αντιπάλου, να μην υποτάσσεται στις επιθυμίες και εντολές τους για συνεχείς θυσίες, να μην ενσωματώνεται στη διαχείριση του συστήματος και στα παζάρια για το πόσα θα χάσει».

Και υπογράμμισε: «Σήμερα δεν αρκεί μια αλλαγή κυβέρνησης χρειάζεται αλλαγή τάξης και ταξικής συμμαχίας στην εξουσία. Στη θέση της εξουσίας των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων να μπει η εξουσία της σύγχρονης εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Μπορεί να μη φαντάζει εύκολη αλλά είναι η λύση που πραγματικά απαιτεί λιγότερες θυσίες για το λαό από αυτές που θα κάνει αν εγκλωβιστεί μέσα στο σύστημα. Είναι η μόνη ρεαλιστική, γιατί η υλοποίησή της εξαρτάται από το λαό και όχι από την ελεημοσύνη των αστών και των κομμάτων τους, που πετούν στο λαό τα ψίχουλα απ' τον πλούτο που ο ίδιος ο λαός παράγει».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ