Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10361

Ολοταχώς ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ για ισχυρό ΚΚΕ

Χαμένη για τα λαϊκά συμφέροντα είναι η ψήφος σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αλλά άλλο τόσο χαμένη είναι και η ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγους - Πράσινους που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Προκήρυξη - κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου έχουν συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Κριτήριο ψήφου είναι όλη η ζωή των εργατικών των λαϊκών οικογενειών. Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλον πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας - συμπαιγνίας. Με ισχυρό ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  11,   15  -  16

*

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Στη γραμμή της απειθαρχίας χιλιάδες εργαζόμενοι

Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε αυτή η Πρωτομαγιά να καταγραφεί στη συνείδηση των εργαζομένων σαν κάτι το ξεχωριστό. Η μαζικότητα, η μαχητικότητα, τα νέα ποιοτικά και άλλα στοιχεία, που ανέδειξε ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, θέτουν εκ των πραγμάτων νέα καθήκοντα για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων και ανέβασμα του αγώνα, στα ταξικά συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα, τις αγωνιστικές συσπειρώσεις και παρατάξεις, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  20   -   22

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές αύριο Δευτέρα και ώρα 12 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).


Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Ο Αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ ακόμα, ως β' δόση, για τις ευρωεκλογές.

Επίσης, από τη Ν. Υόρκη, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 1.500 δολάρια - 500 ο καθένας - οι: Κώστας Λέκας, Τάσος Δρίβας και ο σ. Μπαρμπαγιάννης.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ