ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Μάη 2012
Σελ. /32
Κώστας Καζάκος

Ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ηλείας

Στις 6 του Μάη θα βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στις κάλπες. Ας μετρήσουμε ψύχραιμα τα πράγματα κι ας αποφασίσουμε. Ολα τα κόμματα που έχουν προσκολληθεί με τόση μανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ κλπ. και όσα ακόμα πάρουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση, έχουν εκπονήσει και μας προτείνουν τη Λύση της Σωτηρίας. Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια πολιτική, οι εκπρόσωποι και οι υπηρέτες της ΕΕ των μονοπωλίων και των στρατοκρατών, που παρέδωσαν αμαχητί το λαό μας στους δανειστές και τους τοκογλύφους, αυτοανακηρύχθηκαν σε σωτήρες μας.

Η Λύση τους όμως μάς είναι γνωστή. Την έχουν από καιρό σχεδιάσει, την έχουν ψηφίσει και την έχουν εφαρμόσει. Είναι η άθλια πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο λαός μας. Είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Είναι η λεηλασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που έχουν κατακτηθεί με ποταμούς αίματος τον περασμένο αιώνα. Αλλη Λύση δεν μπορούν να έχουν αφού ακολουθούν, με τόση αυταπάρνηση και με τόση ζηλευτή συνέπεια, την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της ελεύθερης ασύδοτης Αγοράς. Αυτής της εγκληματικής σπείρας που λέγεται σύγχρονος ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός, που έχει εξανδραποδίσει και ληστέψει λαούς και λαούς στη γειτονιά μας και έχει βυθίσει στη φτώχεια, στην αρρώστια και στην απόγνωση τεράστιες περιοχές του πλανήτη μας.

Γίνεται φανερό ότι η Λύση των προβλημάτων μας πρέπει να έχει καθαρά ταξικό χαρακτήρα. Και όπως η Λύση που προέρχεται απ' αυτούς, καταστρέφει το Λαό μας, η Λύση που θα προέλθει από το Λαό μας, πρέπει να καταστρέψει αυτούς. Τους εχθρούς του Λαού μας. Αυτή τη Λύση προτείνει στους Ελληνες πολίτες το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Και είναι η μόνη απλή, αποτελεσματική και αμέσως εφαρμόσιμη λύση. Είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η άμεση και μονομερής διαγραφή του χρέους και ολόκληρη η εξουσία στα χέρια του Λαού. Και για να συμβεί αυτό πρέπει και ολόκληρος ο πλούτος της χώρας να περάσει στα χέρια του Λαού. Εάν ο Λαός δεν εξουσιάσει τον πλούτο της χώρας, δεν μπορεί να ασκήσει καμιά εξουσία.

Γι' αυτό καλούμε το Λαό μας να συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμή του, να αποτινάξει από πάνω του τα ψεύτικα διλήμματα, τις προκαταλήψεις και την τρομοκρατία που ασκείται σε βάρος του και να σταθεί μπροστά στην κάλπη με ακμαίο το ηθικό του, με το κεφάλι ψηλά και υπερήφανος όπως του ταιριάζει. Να ακούσει προσεκτικά τη φωνή του ΚΚΕ και να συνταχθεί αποφασιστικά στις γραμμές του Λαϊκού μας Κινήματος.

Στις 7 του Μάη, μπορεί να είναι αληθινά ο Κυρίαρχος Λαός, με ένα γιγάντιο Λαϊκό Κίνημα που θα σαρώσει τους εκμεταλλευτές του και θα αρχίσει το χτίσιμο της καινούργιας σοσιαλιστικής κοινωνίας που του αξίζει.

Βαγγέλης Δημητρέας

Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει φθάσει τώρα σε μια απερίγραπτη αγριότητα. Κοινωνικά δικαιώματα που με αγώνες κατακτήθηκαν εδώ και δύο αιώνες κατεδαφίζονται συστηματικά και η ίδια η δημοκρατία απειλείται. Με τους σύνθετους ιδεολογικούς μηχανισμούς που διαθέτουν χειραγωγούν και μας "ρωτάνε" άλλοτε χρησιμοποιώντας μια επιλεκτική τεκμηρίωση, άλλοτε με ύφος συμπάσχοντος και άλλοτε ως κυνικοί εκτελεστές, μας ρωτάνε λοιπόν με ποιο τρόπο προτιμάμε να μας συνθλίψουν. Αλλά πρέπει να τους εμποδίσουμε με κάθε τρόπο, στην οργανωμένη, ταξική, αποθηρίωση που επιχειρούν.

Παρά τις διαφορές που έχω με το ΚΚΕ, πιστεύω ότι η αγωνιστικότητά του είναι απαραίτητη και πρέπει να το στηρίξουμε. Ολοι μαζί, όλος ο αγωνιζόμενος δημοκρατικός λαός μπορούμε να τους εμποδίσουμε και να τους νικήσουμε».

Θανάσης Κωστούλας

Ποδοσφαιριστής Αστέρα Τρίπολης

Ο κόσμος πλέον δεν αντέχει άλλο. Οι πολιτικές των δυο κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που υπηρετούν τις επιταγές της ΕΕ, τον έχουν φέρει σε συνθήκες εξαθλίωσης. Το ΚΚΕ είναι ένα Κόμμα που παλεύει σταθερά χτυπώντας το κεφάλαιο και υποστηρίζοντας αταλάντευτα τους εργαζόμενους. Σήμερα, σε μια περίοδο όπου η επίθεση του κεφαλαίου στα λαϊκά στρώματα συνεχίζεται με λύσσα, χρειάζεται να δυναμώσει η πραγματικά μοναδική φωνή αντίστασης. Γι' αυτό στηρίζω αυτό το Κόμμα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ
Υπογράφουν για ψήφο στο Κόμμα

Καλώντας στη στήριξη του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, πρώην και νυν συνδικαλιστές επαγγελματίες φωτογράφοι σημειώνουν ότι «παρότι δεν είμαστε όλοι όσοι υπογράφουμε κομμουνιστές, παρότι μπορεί να έχουμε επιμέρους διαφωνίες με το ΚΚΕ, θεωρούμε ότι η ενίσχυσή του αποτελεί για μας τη μόνη επιλογή για συγκεκριμένους λόγους». Προσθέτουν ότι πρέπει να αναγνωριστεί ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, «ενώ η καθυστέρησή τους οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε αυτήν τη δράση του. Αποκάλυψε τη φύση της ΕE, όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μάς έταζαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια, όταν ο ΣΥΝ έβλεπε και βλέπει στην ΕΕ την "Ευρώπη των λαών"».

Το κείμενο υπογράφεται από τους: Αλεβίζο Μιχάλη, πρώην μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (ΠΟΦ), πρώην μέλος ΔΣ Ενωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (ΕΚΦΑ). Ανδρονιάδη Ηλία, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ. Ανδρεόπουλο Ανδρέα, Γραμματέα ΠΟΦ, αντιπρόεδρο ΕΚΦΑ. Ασημακόπουλο Γιάννη, ταμία ΔΣ «Φοίβος», πρώην μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ. Κωνσταντινίδη Γιώργο, μέλος ΔΣ ΠΟΦ, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ. Κωστόπουλο Βασίλη, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ. Παπαδόπουλο Μιχάλη, μέλος ΔΣ Ενωσης φωτογράφων Νομού Ιωαννίνων. Ραφτοπούλου Σοφία, πρόεδρο Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΚΦΑ. Σαχινίδη Στάθη, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ, πρόεδρο Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων Αθήνας. Στάμο Βασίλη, μέλος ΔΣ ΠΟΦ. Σφυριδάκη Μηνά, πρόεδρο ΔΣ Ενωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Θεσσαλονίκης.

ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Τράγκας όπως Γκαίμπελς

Ξεπέρασε κάθε όριο γκαιμπελισμού χτες ο Τράγκας, στο ραδιόφωνο του «Real fm». Σε παραλήρημα διαρκείας, κατηγορούσε το ΚΚΕ επειδή έχει μέτωπο στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κουβέλη και επειδή λέει στο λαό να μη σκορπίσει την ψήφο του σε αντιμνημονιακές αυταπάτες, τις οποίες και ο Τράγκας πουλάει με τη σέσουλα από το μικρόφωνο και τα γραπτά του. Ελεγε διαρκώς ψέματα ότι το ΚΚΕ, τις τελευταίες μέρες, «χαμήλωσε» το μέτωπο της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ότι επικεντρώνει τα πυρά του στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα. Μια καθημερινή ματιά στο «Ριζοσπάστη», στις δηλώσεις στελεχών και υποψηφίων του ΚΚΕ, είναι από μόνη της αρκετή για να ξετινάξει την ψευτιά του Τράγκα.

Συκοφαντούσε ακόμα αισχρά το ΚΚΕ ότι θέλει να διασώσει το δικομματισμό και το μνημόνιο, ότι έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι την επομένη των εκλογών θα υπάρχει ξανά μνημόνιο και Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα και έκραζε ότι η ψήφος πρέπει να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη, γιατί η λύση δεν μπορεί να δοθεί σε εθνικό επίπεδο, αλλά με μέτωπα ανάμεσα σε χώρες της ΕΕ. Ενα κράμα δηλαδή από τα ψηφοθηρικά φληναφήματα που λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με τον οποίο άλλωστε ο Τράγκας - κατά τη δική του ομολογία - έφτασε ένα βήμα από το να συνεργαστεί σαν υποψήφιος στις εκλογές. Ο ίδιος δήλωσε Καραμανλικός και λάτρης της ελεύθερης αγοράς. Δηλαδή Νεοδημοκράτης, που βολεύεται με την μπούργκα του αντιμνημονιακού και την ίδια ώρα λιβανίζει την πλουτοκρατία, για την οποία φτιάχθηκε το μνημόνιο!

Στο αποκορύφωμα της εμετικής προπαγάνδας του, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα κόμματα του δικομματισμού, αναπαράγοντας ό,τι πιο αισχρό και άρρωστο έχει γεννήσει διαχρονικά η αντικομμουνιστική υστερία. Να βγάλει συμπεράσματα ο λαϊκός κόσμος από το μίσος που έχουν τα παπαγαλάκια των αστών και των κομμάτων τους ενάντια στο ΚΚΕ. Είναι απόδειξη ότι η στρατηγική του είναι αυτή που τους φοβίζει. Σ' αυτήν επικεντρώνουν με κάθε τρόπο τα πυρά τους, επειδή θίγει στην καρδιά τους τα συμφέροντα των καπιταλιστών, ενώ αυτοί θέλουν άσφαιρα πυρά και εκτόνωση της λαϊκής οργής. Δυνατή απάντηση στην κάλπη, με τσακισμένα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χωρίς αυταπάτες για τα αναχώματα και πανίσχυρο ΚΚΕ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
Να χρησιμοποιηθεί σωστά το όπλο της ψήφου

«Οι συνταξιούχοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους ως ασπίδα προστασίας των συντάξεων απ' το νέο σφαγιασμό. Αλλά να τη χρησιμοποιήσουν και ως μέσο τιμωρίας αυτών που σχεδιάζουν τη νέα αναπτυξιακή πορεία πάνω στα πτώματα συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ μπροστά στις εκλογές. Προσθέτει ότι με τον ίδιο τρόπο οι συνταξιούχοι «να αντιμετωπίσουν και εκείνους που εμφανίζονται διαθέσιμοι να γίνουν συνδιαχειριστές στη νέα επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων. Αλλά και να μην εμπιστευτούν και εκείνους που υποκριτικά υπόσχονται ότι θα διαπραγματευτούν τα προαποφασισμένα μέτρα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ