ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ παντού

Κάλεσμα στους αγωνιστές, στους απογόνους και φίλους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους πολιτικούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις καλούμε:

  • Τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όλους όσοι ανιδιοτελώς και με όραμα μια Ελλάδα του λαού της πάλεψαν πολύμορφα, ακόμη και με τ' όπλο στο χέρι, μάτωσαν σε ανυπέρβλητους ηρωικούς αγώνες, κυνηγήθηκαν από τους αστούς και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους μέχρι εξόντωσης στα στρατοδικεία, στις φυλακές, στις εξορίες, στα Μακρονήσια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, για να έρθουν καλύτερες μέρες χωρίς αφεντικά, τους απογόνους και τους φίλους, τις οικογένειές τους.
  • Τους πολιτικούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, που μετά το μεγαλειώδες ηρωικό μετερίζι του ΔΣΕ βρήκαν απαντοχή και φιλοξενία στις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές τους παραδόσεις με την ολόψυχη ανιδιοτελή συμμετοχή τους στην οικοδόμηση της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς βάσανα και στερήσεις, για την ευημερία όλων χωρίς διακρίσεις.
  • Ολους όσοι δεν ανέχονται άλλο στο όνομα μιας δήθεν αριστεράς να λερώνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από εσάς, γνήσιους κι ανιδιοτελείς αγωνιστές στους μεγαλειώδεις λαϊκούς αγώνες.
  • Ολους εσάς που παλέψαμε και παλεύουμε μαζί για να διεκδικήσει η κυβέρνηση από τη Γερμανία το χρέος που οφείλει στην Ελλάδα για:

-- Τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές που προκάλεσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα και οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τη Διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 - Γενάρης 1946).

-- Τις αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων.

-- Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

  • Ολους εσάς που δεν ανέχεστε τη συνδιαλλαγή με τους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχοντας και την πείρα του ανυπότακτου αγώνα σας ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή που απελευθέρωσε την Ελλάδα και το λαό της.
  • Που θέλετε να εκφραστεί το πιο δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που διαστρεβλώνει την Ιστορία των λαϊκών αγώνων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές για την Αντιφασιστική Νίκη, ταυτίζοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό.
  • Ολους όσοι σηκώνουμε μαζί τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο, και βρεθήκαμε δίπλα δίπλα στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στις εκδηλώσεις.
Γυρίζουμε την πλάτη στα νέα κάλπικα διλήμματα

Τώρα είναι ώρα να πάρετε τη μεγάλη απόφαση. Με κριτήριο τη δική σας πείρα από τους αγώνες της Αντίστασης, του ΔΣΕ, τους αγώνες που συνεχίσατε τα επόμενα χρόνια για καλύτερες μέρες. Με την πείρα σας από την εχθρική για τις ελπίδες σας πραγματικότητα που διαμόρφωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρετε ότι το ΚΚΕ στάθηκε πάντα στο πλευρό σας, πρωτοστάτησε για να γίνουν πράξη τα ιδανικά για τα οποία αγωνιστήκατε και αγωνίζεστε.

Τώρα σας καλούμε να κάνουμε ένα μεγάλο, αποφασιστικό βήμα μπροστά.

Να βαδίσουμε μαζί ένα δρόμο αντάξιο των αγώνων και των θυσιών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των αγωνιστών που ανιδιοτελώς συμμετείχαν στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να αφήσουμε πίσω το δρόμο της βαρβαρότητας που πληρώνουμε με συνεχείς θυσίες για τα κέρδη των κηφήνων - αφεντικών.

Να ξεπεράσουμε τα κάλπικα διλήμματα, τη λογική του «κάλλιο λίγα...», του «μικρότερου κακού», γιατί τώρα ξέρουμε, το έχουμε ζήσει, αυτό οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό.

Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός γίνεται πιο δυνατός. Μόνο έτσι μπορεί η αγωνία σας για το σήμερα και το αύριο, για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών σας, να βρει την πραγματική διέξοδο, στο δρόμο του αγώνα για τη λαϊκή ευημερία.

Τώρα να πάμε πιο ψηλά το ΚΚΕ στις εκλογικές αναμετρήσεις που είναι μπροστά μας, να δώσουμε μαζί όλες τις ταξικές πολιτικές μάχες.

To κρίσιμο ερώτημα που στέκεται μπροστά στα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο - σε όλες τις εκδοχές - αντιλαϊκό δρόμο ή θα βαδίσουμε σε ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της αντεπίθεσης, της πάλης με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες του λαού;

Γυρίζουμε την πλάτη στα νέα κάλπικα διλήμματα. «Πρόοδος - συντήρηση» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Υπευθυνότητα - λαϊκισμός» λέει η ΝΔ. Στόχος ξανά ο εγκλωβισμός του λαού στη λογική του «μικρότερου κακού», στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν και οι δύο, μαζί με τα άλλα κόμματα - τσόντες του νέου διπολισμού.

Γιατί θυμόμαστε τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που προβλήθηκαν για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Θυμόμαστε τους «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» που έγιναν όλοι μνημονιακοί.

Η περήφανη γενιά των αγωνιστών δεν μπορεί τώρα πια να πιστεύει σε ψίχουλα - κοροϊδία και ανέξοδες υποσχέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται την ένδοξη Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, της πάλης με το όπλο στο χέρι για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους ξένους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Και στη συνέχεια πάλι με το όπλο στο χέρι στην τρίχρονη Εποποιία του ΔΣΕ, κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα, για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του.

Καπηλεύεται τους απελευθερωτικούς και ταξικούς αγώνες συνδέοντάς τους με την άθλια πολιτική του, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, τον εμπλέκει ολοένα και πιο βαθιά στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, δίνοντας γην και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών, ξεπλένοντάς τους από τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα τους για να ακυρώνει το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια ευθύνη, όπως όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις της χώρας, γιατί δεν διεκδικεί τις γερμανικές επανορθώσεις. Η «Εκθεση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» τις παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες. Δεν έχουν αποφασιστεί ούτε διακρατικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Γερμανίας για τις επανορθώσεις.

Η κυβέρνηση, με περιτύλιγμα τις κάλπικες τιμές στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους πολιτικούς πρόσφυγες και τους ένδοξους ηρωικούς αγώνες σας, υπόσχεται παροχές ανακούφισης από την ανεργία των παιδιών σας, από την ανέχεια και τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τις οικογένειές σας η πολιτική της.

Η περήφανη γενιά των αγωνιστών, οι οικογένειές τους, δεν μπορεί τώρα πια να πιστεύει σε ψίχουλα - κοροϊδία και ανέξοδες υποσχέσεις, αυτών που τους έκαναν τη ζωή κόλαση.

Επίσης δεν μπορεί να υποταχθεί στα κάλπικα αντιφασιστικά καλέσματα.

Δεν μπορούν να είναι πραγματικοί αντίπαλοι της ακροδεξιάς αυτοί που συγκυβέρνησαν 4 χρόνια με ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις.

Δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του φασισμού όσοι - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - θεωρούν «καλό» τον ακροδεξιό Τραμπ, είναι σημαιοφόροι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό.

Ούτε μπορεί να πολεμηθεί με τα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα», στα οποία εντάσσουν δυνάμεις της άθλιας ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.

Εσείς ξέρετε πολύ καλά και από την πείρα σας ότι μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να υπάρχει πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό, μπορούμε όχι μόνο να γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή, αλλά να την τσακίσουμε. Γιατί θα δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα, ενάντια στα μονοπώλια που γεννούν και τρέφουν το φασισμό.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να κάνουμε την πραγματική διαφορά

Συναγωνίστριες - συναγωνιστές

Σήμερα έχετε περισσότερους λόγους να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ:

Ισχυρό ΚΚΕ, για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε. Κόντρα στην κοροϊδία της δήθεν φιλολαϊκής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ στη «μεταμνημονιακή εποχή». Γιατί όλοι οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι εφαρμόζονται, ενώ έρχονται κι άλλοι για τα ματωμένα υπερπλεονάσματα, με την ασφυκτική επιτροπεία της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη.

Ισχυρό ΚΚΕ, για να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους πρωτοστατεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν θέλουμε η χώρα μας να είναι προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών, ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων, να πρωτοστατεί για να μπουν κι άλλοι λαοί στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, όπως έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα συγχαρητήρια που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ είναι πρόκληση για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Ισχυρό ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη μοναδική γνήσια καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων. Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Το ΚΚΕ είναι ο μόνος πραγματικός εχθρός της ΕΕ από τη γέννησή της. Παλεύει με συνέπεια ενάντια στις κατευθύνσεις της. Συνδέει την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία με την ανάγκη να πάρει ο λαός την εξουσία και την οικονομία.

Ισχυρό ΚΚΕ για να αναδειχθεί ακόμα πιο ισχυρό το αγωνιστικό ρεύμα των κοινωνικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της. Για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, για νέες κατακτήσεις στο δρόμο για την εργατική εξουσία.

Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, να δημιουργηθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης της καπιταλιστικής κυριαρχίας και εξουσίας. Να δυναμώσει το ρεύμα της αντεπίθεσης.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί χτυπάμε την μπόχα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος με τις μεταπηδήσεις βουλευτών, γιατί ανεξάρτητα από διαφορές σε δευτερεύοντα ζητήματα συμπλέουν στρατηγικά. Το κάνουμε ακόμη πιο αδύνατο, άρα πιο δυνατή τη διεκδικητική πάλη. Το φοβούνται το δυνατό ΚΚΕ, να μεγαλώσουμε το φόβο τους.

Ισχυρό ΚΚΕ για να καταδικάσει ο λαός και τους υποψηφίους των αστικών κομμάτων σε δήμους και Περιφέρειες, να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Γιατί συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ισχυρό ΚΚΕ για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων για σταθερή δουλειά, για έργα, υποδομές, υπηρεσίες προς όφελος των λαϊκών αναγκών, η έλλειψη των οποίων τόσο τραγικά φάνηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τη διεκδικητική πάλη για τις γερμανικές επανορθώσεις.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί προβάλλει ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα, την εξουσία και την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων, είναι η εργατική εξουσία, η κοινωνική ιδιοκτησία, ο κεντρικός σχεδιασμός, η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς.

Μόνο έτσι μεγαλούργησε ο λαός μας κι απέσπασε κατακτήσεις. Το απέδειξε η γενιά της Αντίστασης, που με μπροστάρη το ΚΚΕ απελευθέρωσε την Ελλάδα αγωνιζόμενη ενάντια σε έναν πανίσχυρο εχθρό, κόντρα στις προτροπές των αστικών κομμάτων να «κάτσει ο λαός στ' αυγά του» γιατί είναι ανίκητος.

Το πραγματικά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ είναι η πάλη για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, για τη σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με την εργατική τάξη στην εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.


Γ. Ζ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ