ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Από σήμερα οι κινητοποιήσεις στη Ρόδο ενάντια στην επιβολή νόθων και εργοδοτών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Με πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης, συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας κλιμακώνουν τη δράση τους, διαδίδοντας πλατιά την απαίτηση για «συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», μπροστά στη νέα προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει μια καρικατούρα «συνεδρίου», με νόθους και εργοδότες, αυτήν τη φορά σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου.

Καθώς πλέον η Ρόδος βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία και τις πρακτικές της, εργατικές οργανώσεις καλούν σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου, στην πλατεία Κύπρου, στις 7 μ.μ. και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Για αύριο, Πέμπτη, έχουν προαναγγείλει κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ», που έχει οριστεί ως τόπος διεξαγωγής του «συνεδρίου».

Στις κινητοποιήσεις, μαζί με τους δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, θα συμμετάσχουν πλήθος συνδικαλιστών από συνδικάτα όλης της χώρας, ενώ καθημερινά απευθύνεται κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους και το λαό της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα συνέχισαν και χτες τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, συζήτησαν με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του νησιού και οικοδόμους που δουλεύουν στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, στην υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ρόδου και με σπουδαστές στη Σχολή Μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού.

Από την αναχώρηση συνδικαλιστών από το λιμάνι του Πειραιά, για να συμμετάσχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις στη Ρόδο
Από την αναχώρηση συνδικαλιστών από το λιμάνι του Πειραιά, για να συμμετάσχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις στη Ρόδο
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η σημερινή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, αντικειμενικά γίνεται μέρος της σημαντικής αυτής μάχης ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις εργατοπατέρων και εργοδοσίας σε βάρος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναχώρηση χτες από τον Πειραιά

Χτες το απόγευμα, συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για τη Ρόδο, προκειμένου να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιδίωξη της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο με νόθους και εργοδότες.

«Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», ήταν το σύνθημα που σηματοδότησε την αναχώρησή τους, ενώ Ομοσπονδίες και συνδικάτα άνοιξαν τα πανό και τις σημαίες τους στο κατάστρωμα του πλοίου.

Από τη συζήτηση με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Ρόδου
Από τη συζήτηση με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Ρόδου
Εξώδικο για τις δεκάδες περιπτώσεις νοθείας και εργοδοτικής παρουσίας

66 τακτικοί και αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι έχουν αναδειχθεί μέσα από παράνομες και νόθες διαδικασίες, καταγγέλλει η ΔΑΣ

Την αταλάντευτη εναντίωσή της στη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αντιπροσώπων που έχουν «εκλεγεί» κατά παράβαση όρων του νόμου και του καταστατικού, με αποκορύφωμα αντιπροσώπους που έχουν αδιαμφισβήτητα εργοδοτική ιδιότητα, εκφράζει η ΔΑΣ με εξώδικο προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Στο εξώδικο που υπογράφουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, ζητούν να αποκλειστούν από τις εργασίες του Συνεδρίου 66 συνολικά τακτικοί και αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι, που έχουν αναδειχθεί μέσα από παράνομες και νόθες διαδικασίες.

Ανάμεσα στις δεκάδες περιπτώσεις που παρουσιάζονται αναλυτικά στις δεκάδες σελίδες του εξώδικου, παρουσιάζονται σήμερα στον «Ριζοσπάστη» ορισμένες ενδεικτικές για τους «αντιπροσώπους» με τους οποίους η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να κάνει «συνέδριο» - παρωδία...

Και «αντιπρόσωποι» των εργαζομένων και στις καρέκλες των ΔΣ επιχειρήσεων...

Μεταξύ των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως «αντιπρόσωποι» των εργαζομένων, τα «σκήπτρα» κρατά ο Δ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος «υπήρξε επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος - με ειδική μάλιστα προς αυτόν εξουσιοδότηση για πρόσληψη και απόλυση εργαζομένων - της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", η οποία έχει πλήθος εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων». Εκτός από την εργοδοτική του ιδιότητα, εμφανίζεται να είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος σε δύο Ομοσπονδίες, στην Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ) μέσω του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Ρίο και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) μέσω σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πατρών ''Η Ενωσις''», παραβιάζοντας τις διατάξεις του νόμου 1264/1982. Καθώς το έχει «δίπορτο», ο συγκεκριμένος «συνδικαλιστής» μετά το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΙΥΕ φρόντισε να «εκλεγεί» μέσα από «έκτακτο συνέδριο» στην ΟΣΕΤΥΠ, η οποία είχε ήδη εκλέξει αντιπροσώπους.

Οι περιπτώσεις «αντιπροσώπων» που δεν είναι εργαζόμενοι δεν σταματούν εδώ:

-- Την εργοδοτική ιδιότητα φέρουν δύο από τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ), ενώ στις αρχαιρεσίες των σωματείων - μελών της η συμμετοχή και η ανάμειξη εργοδοτών, μελών ΔΣ εταιρειών και διευθυνόντων συμβούλων καταγράφεται εκτεταμένη.

-- Ο αντιπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου, Εμ. Κοκολάκης, ασκεί την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας (είναι ιδιοκτήτης πούλμαν).

-- Ενας από τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, και συγκεκριμένα ο Γ. Βουλγαράκης, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Αναπτυξιακή Κιλκίς ΑΕ».

Ανάμεσα στους «αντιπροσώπους» υπάρχουν και εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν στον ιδιωτικό, αλλά στον δημόσιο τομέα:

Ο αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ), Αν. Στοϊμενίδης, είναι υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχα, ο αντιπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Διδυμότειχου, Δ. Πετράκογλου, είναι μόνιμος υπάλληλος του δήμου Διδυμότειχου.

«Σωματεία» - φαντάσματα και διάτρητες διαδικασίες

Δεκάδες είναι επίσης οι περιπτώσεις αντιπροσώπων που έχουν αναδειχθεί μέσα από διαδικασίες στις οποίες οι παρατυπίες και οι νοθείες «βγάζουν μάτι», μέσα από «σωματεία» - φαντάσματα.

Μεταξύ άλλων:

-- Το Σωματείο Ψύξης - Διαλογής - Κονσερβοποιίας «Ο Αγώνας», που εκλέγει αντιπρόσωπους για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, φέρεται να έχει κάνει εκλογές με τη συμμετοχή 3.525 εργαζομένων. Από τους χιλιάδες αυτούς, στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας δεν έχει υπογράψει ούτε ένας, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας. Ενδεικτικό για το πόσο πλαστός είναι ο αριθμός των ψηφισάντων είναι και το γεγονός ότι το εν λόγω σωματείο εξέλεξε μόλις οκτώ αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο, αντί για 117 (!), όπως θα έπρεπε με βάση τον υποτιθέμενο αριθμό ψηφισάντων του.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς, το δεύτερο σε δύναμη στο Εργατικό Κέντρο, φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες με 368 ψηφίσαντες, εκλέγοντας 12 αντιπροσώπους, ενώ η κατάσταση ψηφισάντων περιλαμβάνει μόνο 60 ψηφίσαντα μέλη.

-- Για τα 16 από τα 29 σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η συνολική δύναμη των οποίων μάλιστα προσεγγίζει το 91% του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων στα πρωτοβάθμια σωματεία του Εργατικού Κέντρου, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησαν.

-- Τρεις τακτικούς και τρεις αναπληρωματικούς αντιπροσώπους υποτίθεται ότι έχει εκλέξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Το συγκεκριμένο Εργατικό Κέντρο διαλύθηκε στις 6/11/2016, με απόφαση των εργοδοτικών συνδικαλιστών της πλειοψηφίας, που ελέγχονταν για τη διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών. Στη συνέχεια ιδρύθηκε εκ νέου, με διαφορετικό ΑΦΜ ασφαλώς, από 19 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ομως, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι η Ιδρυτική Πράξη, η ορισθείσα προσωρινή Διοίκηση και το Καταστατικό της υπό ίδρυση οργάνωσης υπογράφονται από τους νομίμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους αυτών των 19 σωματείων. Επιπλέον, οι 21 από τις 27 συνδικαλιστικές οργανώσεις - μέλη του, οι οποίες εκπροσωπούν το 87% των συνολικά ψηφισάντων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων, δεν πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο ούτε έλαβαν απόφαση για την εκπροσώπησή τους στη ΓΣΕΕ μέσα από αυτό.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ενώ η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις παραπάνω πρακτικές του «Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας», δεν έχει εγγράψει στη δύναμή της το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματά του, και δεν έχει κάνει δεκτό τον νόμιμα εκλεγμένο αντιπρόσωπό του, κάτι που επίσης ζητά η ΔΑΣ με το εξώδικό της.

Η ΔΑΣ ζητά επίσης τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), καθώς δεν εκλέγονται σύμφωνα με το σύστημα της απλής αναλογικής, κατά παράβαση του νόμου 1264/1982.

Η παράνομη και αντικαταστατική στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ υπαγορεύεται από την επιδίωξή της να πραγματοποιήσει συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, υπογραμμίζει η ΔΑΣ. Για μια ακόμα φορά απαιτεί να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα και ξεκαθαρίζει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ανόθευτη συλλογική έκφραση των εργαζομένων.

Δείτε το νέο βίντεο του ΠΑΜΕ

Με ένα... ιδιαίτερα επίκαιρο απόσπασμα, με τον Ηλία Λογοθέτη από την ταινία «Θανάση, σφίξε και άλλο το ζωνάρι», το ΠΑΜΕ κυκλοφόρησε χτες νέο βίντεο, αφιερωμένο στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που επιχειρεί να κάνει «συνέδριο» - παρωδία και στη Ρόδο, με όργια νοθείας και απευθείας συμμετοχή εργοδοτών!

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο «YouTube» και στο «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/186569.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οργανώνει την πάλη απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τους

Από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου
Από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου
Η μάχη ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, με βάση τη σημαντική πείρα από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης για τη συνέχεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, την περασμένη Κυριακή.

Η συνέλευση άνοιξε με την προβολή βίντεο που συνόψιζε τις εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ, ενώ τη στάση των εκλεκτών της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς στηλίτευσαν με τις τοποθετήσεις τους εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά.

«Επιδίωξή μας είναι να συζητήσουμε συλλογικά και οργανωμένα το πώς καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε εργοδοσία, κυβέρνηση και τον συνδικαλισμό τους. Ολους αυτούς που μας θέλουν με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο χωρίς δικαιώματα, συμβιβασμένους και θεατές της επίθεσης που δεχόμαστε όλα τα προηγούμενα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, όσο και τώρα που η "κανονικότητα και η ανάπτυξη" επέστρεψαν!», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, Ντίνα Γκογκάκη.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα καταστήματα και τις αποθήκες, τόνισε πως τα εργατικά «ατυχήματα» είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ η εντατικοποίηση έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Στο φόντο αυτό, ο Σύλλογος δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη στους χώρους δουλειάς και να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου η συμμετοχή στον αγώνα, η διεκδίκηση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και επιχειρησιακών συμβάσεων, «όχι με κριτήριο την πορεία της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας αιτήματα», σημείωσε η Ντ. Γκογκάκη.

«Αυτή μας η προσπάθεια δεν είναι ξεκομμένη από τη μάχη που δίνουμε τα τελευταία χρόνια και είναι σε εξέλιξη μπροστά στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, μάχη για να ξεμπερδεύουμε με τη σαπίλα του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού», υπογράμμισε και εξήγησε πως η μάχη απέναντι στη νοθεία και την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, «είναι μια μάχη για τον προσανατολισμό του κινήματος, για το αν θα επικρατήσει η γραμμή της εργοδοσίας μέσα σε αυτό ή θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, η γραμμή διεκδίκησης και υπεράσπισης των συγχρόνων αναγκών μας».

Στην κατεύθυνση αυτή ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προκλητική στάση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ που ετοιμάζονται για νέο «ταξίδι αναψυχής», αυτήν τη φορά σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Ρόδο. «Εκεί θα είμαστε και θα απαιτήσουμε να γίνει το συνέδριο και να είναι συνέδριο των εργατών», επισήμανε.

Πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών

Η συνέλευση αποφάσισε πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών πρωτοβουλιών, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-- Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού σωματείου στα «Πράκτικερ», για να παρθούν πίσω οι 17 απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία.

-- Κινητοποίηση στο εκπτωτικό στα Σπάτα, την Τετάρτη 10/4, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των εργαζομένων, τα ωράρια, τις υπερωρίες.

-- Παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας και τις συνθήκες εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για το ίδιο ζήτημα, την Τετάρτη 17/4.

-- Πρωτοβουλίες με αιχμή την «απελευθέρωση» του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με αφορμή το εορταστικό ωράριο του Πάσχα και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, για τρίτη χρονιά φέτος, από τον Μάη έως τον Οκτώβρη. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 20/4.

Σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» ετοιμάζει τις βρωμοδουλειές της η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Σε απόρθητο φρούριο για τις βρωμοδουλειές της επιχειρεί να μετατρέψει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ το ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνει το 37ο Συνέδριο, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει τη νοθεία και την καραμπινάτη παρέμβαση της εργοδοσίας, πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων, που αποκαλύπτουν τις βρωμιές της και παλεύουν για συνέδριο εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών.

Μάλιστα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει απαιτήσει από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου να θωρακίσει κυριολεκτικά κάθε είσοδο του κτιρίου, αφήνοντας μόνο μια μικρή και απόλυτα ελεγχόμενη πόρτα! Περιμετρικά του κτιρίου έχουν ακροβολιστεί σεκιουριτάδες, που «περιφρουρούν» το χώρο και ελέγχουν όποιον πλησιάσει.

Την κατάσταση αυτή και τις νέες αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας διαπίστωσε αντιπροσωπεία της ΔΑΣ, αποτελούμενη από τους Νίκο Παπαγεωργίου και Σωτήρη Πουλικόγιαννη, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που πήγαν στο χώρο του συνεδρίου και τους απαγορεύτηκε η είσοδος, με την αιτιολογία ότι δεν είναι στη λίστα που παρέδωσε η ΓΣΕΕ στη διεύθυνση του ξενοδοχείου!

Μάλιστα, τη σχετική απαγόρευση μετέφερε στους συνδικαλιστές ο ίδιος ο διευθυντής του ξενοδοχείου και την επιβεβαίωσε η ιδιοκτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πελάτης που πληρώνει μπορεί να βάζει όποιον θέλει μέσα στο ξενοδοχείο! Να σημειωθεί ότι την ώρα που εξελίσσονταν αυτές οι σκηνές, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Κιουτσούκης, και η κουστωδία του περνούσαν με την άνεσή τους μέσα στο 5άστερο ξενοδοχείο!

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από εργαζόμενους του νησιού αναφέρουν ότι η ίδια ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει επιστρατεύσει δεκάδες σεκιουριτάδες και μπράβους της νύχτας από το νησί, προκειμένου να «περιφρουρήσει» τις νόθες διαδικασίες, όπως έκανε και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ στο δικό της συνέδριο, πριν από έναν μήνα περίπου.

Δεν θα περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις!

Σε δήλωσή τους εκ μέρους της ΔΑΣ, οι δύο συνδικαλιστές καταγγέλλουν τις πρακτικές μαφίας από την ηγεσία της ΓΣΕΕ με στόχο να «νομιμοποιηθούν» η νοθεία, οι δεκάδες αντιπρόσωποι - μαϊμού, οι εργοδότες που παρουσιάζονται στο συνέδριο ως εκπρόσωποι των εργατών. Καταγγέλλουν επίσης ότι οι μεθοδεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να στήσει συνέδριο με προαποφασισμένη σύνθεση και αποτέλεσμα.

«Οι άθλιες αυτές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, που μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα παλεύουν για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στη Ρόδο, στις 3 και 4 Μάρτη», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ