ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάρτη 2018 - Κυριακή 4 Μάρτη 2018
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συζύγου ΕΛΕΝΗΣ ΚΡΥΣΙΛΑ, που φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια από το θάνατό της, καθώς και στη μνήμη της αγαπημένης μου κουνιάδας ΤΟΥΛΑΣ ΧΩΜΑΤΙΔΑ, που το Σάββατο 3 Μάρτη γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνό της, πιστών οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΤΟ Μαγνησίας.

Αντώνης Κρύσιλας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ και αντί για 40ήμερο μνημόσυνο, ο σύντροφός της Μαύρος Μιχάλης προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, η συντρόφισσα Γεωργία Φωτοπούλου και ο σύζυγός της Κώστας Κόζιαρης προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων.

***

Το Φλεβάρη του 2004 «έφυγε» από κοντά μας η ΠΑΡΕΣΣΑ ΤΣΙΡΑΝΙΔΟΥ από την Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας. «Εφυγε» πλήρης ημερών αφού έζησε μια ζωή γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Το Φλεβάρη του 1943, οι Γερμανοί εκτέλεσαν στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» τον άντρα της ΝΙΚΟ ΤΣΙΡΑΝΙΔΗ στα 31 του χρόνια, μαζί με τον αδελφό του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΡΑΝΙΔΗ, επειδή ήταν κομμουνιστές.

Η Δήμητρα Κυφωνίδου, κόρη της Παρέσσας και του Νίκου και τα εγγόνια τους Ελένη και Νίκος, τιμώντας τη μνήμη τους, προσφέρουν στο ΚΚΕ για τα 100 χρόνια αγώνων και θυσιών το ποσό των 100 ευρώ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ
Τιμούν επίσης τη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ, ΘΕΡΑΠΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΑΒΒΑ, ΜΑΡΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΥΡΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΠΑΝΑΠΑΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, από την Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά τους και για τη λευτεριά της πατρίδας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της κομμουνίστριας - αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ - ΤΡΑΝΟΥ, που απέκτησε το αξιοζήλευτο προνόμιο να συμφωνούν με τους αγώνες της και όσοι διαφωνούσαν με τις ιδέες της, προσφέρουμε 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, στο Παράρτημα Υμηττού της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίσταση και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

Τα παιδιά της Βάνα - Νίκα, Γιώργος - Νίκος

Τα εγγόνια της Αννα - Τζωρτζίνα

***

ΦΩΤΟ

Ηταν 24 Φλεβάρη του 2012 που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο αγαπημένος μας γιος και αδερφός ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ σε ηλικία μόλις 34 ετών. Στη μνήμη του προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Δάσους - Γρηγορούσας Χαϊδαρίου.

Οι γονείς του Ειρήνη - Στάθης

Η αδερφή του Κατερίνα

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ (φωτ.). Γεννήθηκε το 1925 στο Περιβόλι Δομοκού Φθιώτιδας από αγροτική οικογένεια. Το 1942 κατατάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Ελαβε μέρος σε πολλά σαμποτάζ. Κυνηγήθηκε για την αντιστασιακή του δράση. Το 1947 εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Εδρασε στην Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Εφτασε στο βαθμό του υπολοχαγού και πήρε μέρος σε πολλές μάχες (Λέσιτς, Βίτσι, Πατώματα, Μάλι Μάδι, Φλώρινας). Τραυματίστηκε δύο φορές σοβαρά. Στο νοσοκομείο του Γράμμου, γνώρισε την επί 68 χρόνια συντρόφισσά του στη ζωή και τους αγώνες, αντάρτισσα νοσοκόμα, Πολυξένη ή Φανή Λαπουρίδου. Με την ήττα του ΔΣΕ, βρέθηκε στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκε το 1958, αλλά οι διώξεις και οι πιέσεις από ασφαλίτες στο χωριό τον ανάγκασαν να πάει οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία, όπου έδρασε ως καθοδηγητής Ελλήνων κομμουνιστών μεταναστών. Σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του κομμουνισμού, για τα οποία αγωνίστηκε.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ
Στη μνήμη του, και στη μνήμη του αδερφού του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ, αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος, και της θείας μας ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που πέθανε το 1991 στο Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Η συντρόφισσά του, Πολυξένη ή Φανή, και τα παιδιά του, Γιάννης, Πέλη, Μάκης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΝΙΑΝΙΟΥ, που «έφυγε» απ' τη ζωή στις 10 Μάρτη 2014, η γυναίκα του Αικατερίνη, ο γιος του Χρήστος, η νύφη του Ντίνα και τα εγγόνια του, Νίκος, Βασίλης και Κατερίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δομοκού, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Μάρτη 2018 συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη.

Η σύζυγος Μαρία, τα παιδιά Μπάμπης και Στράτος, τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ, ακούραστου μέλους του Κόμματος μέχρι και το τέλος της ζωής του, καθώς και του αδικοχαμένου γιου τους, ΗΛΙΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ, η Χριστίνα Ζουμπούλη προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω της ΤΕ Κοζάνης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ και ΚΩΣΤΑ ΜΑΗ, μελών του Παραρτήματος Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, συναγωνιστές και φίλοι και το Παράρτημα Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πρόσφεραν το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λαυρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Μάρτη 2018 συμπληρώνονται έξι χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγος και πατέρας μας ΛΟΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Γεννήθηκε στην Πολωνία το 1956 από πολιτικούς πρόσφυγες. Γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος και στα 19 του χρόνια έγινε μέλος της Νεολαίας του κόμματος στην Πολωνία.

ΕΛΕΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ
Το 1983 επαναπατρίστηκε και έμεινε στα Ανω Λιόσια. Με τον επαναπατρισμό του έπιασε δουλειά στον ΟΤΕ ως συμβασιούχος αλλά η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε λόγω της πολιτικής του δράσης. Εκτοτε εργάστηκε στη ΔΕΗ στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναδείχτηκε πρόεδρος της ΤΔΕ της ΕΤΕ/ΔΕΗ, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Αλλά και στην περιοχή που ζούσε δρούσε πολιτικά γιατί ο εργαζόμενος πρέπει να μάθει την αλήθεια όπου και αν ζει και δουλεύει.

Συνεπής αγωνιστής, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για την πρόοδο και την ειρήνη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ, η σύζυγός του Βασιλική Λούπα, τα παιδιά του Φανή και Τάσος, Αγησίλαος και η εγγονή του Χρύσα.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγαν» το 1983 και 2017 αντίστοιχα, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πολιτικών προσφύγων στην Πολωνία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα παιδιά Βαγγέλης, Ιωάννης και Βασιλική

***

Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΤΙΩΡΑ - ΦΟΥΚΑ υπήρξε παλιά αγωνίστρια, που από μικρή πάλεψε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του Κόμματος. Καταδικάστηκε στη δίκη της Πρίντζου στα Γιάννενα (που είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση 36 αγωνιστών) με εκτοπισμό για μια ζωή σε Γυάρο, Ικαρία, Τρίκερι. Πάντα πιστή στις ιδέες του σοσιαλισμού και του Κόμματος. Μετά την εξορία πάλεψε στην Αθήνα, στην περιοχή του Γκύζη, με όλες της τις δυνάμεις για το ΚΚΕ και το κίνημα. Μεγάλη ήταν η οικονομική εισφορά της στο Κόμμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΠΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΠΑΣ
Στη μνήμη αυτής της αγωνίστριας προσφέρουμε στο Κόμμα 60 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Ιωαννίνων και 20 ευρώ μέσω ΟΒ μαθητών.

Οι φίλοι της Σπ. Βλάχος, Β. Δρούγια και Λεύκα Εφαπλωματά

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΟΥΒΛΕΛΗ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, για τους αγώνες του και την πίστη του στο Κόμμα, για τα καλαμπούρια του και τη γεμάτη μπρίο ζωή του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Κρέπαπας Θεόδωρος, Τζίμα Ελευθερία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΣΗ, που τόσο νωρίς «έφυγε» από τη ζωή, οι σύντροφοι και φίλοι προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, 315 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας Αγίων Αναργύρων.

***

ΦΩΤΟ

Η Κομματική Οργάνωση Λακωνίας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε με θλίψη αλλά και υπερηφάνεια μια ξεχωριστή μορφή του λαϊκού κινήματος, έναν γνήσιο και αυθεντικό αγωνιστή, τον αδάμαστο ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΑΡΑΜΗ.

Γεννήθηκε το 1918 στο Παραδείσι Νεάπολης Βοιών Λακωνίας. Καταγόταν από φτωχή πολυμελή αγροτική οικογένεια. Η κήρυξη του πολέμου το 1940 τον βρήκε ναύτη σε αντιτορπιλικό, που με την έναρξη της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας κατέφυγε στη Μέση Ανατολή για τη συνέχιση της αντίστασης. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ στην Κομματική Οργάνωση του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
Συμμετείχε ενεργά στην Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση της Μέσης Ανατολής (ΑΣΟ). Μαζί με χιλιάδες στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, κλείστηκε στα σύρματα στη Μέση Ανατολή. Το 1945 επιστρέφει στην Ελλάδα και στην ιδιαίτερή του πατρίδα. Δούλεψε όπου και όποτε τον έταξαν οι ανάγκες των καιρών μέχρι το 1991 που διαλύθηκε η Οργάνωση του Κόμματος στη Νεάπολη. Από τότε παρέμεινε έξω από την Κομματική Οργάνωση, αλλά πάντα δίπλα σε αυτήν.

Υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις την κοσμοθεωρία μας, την πολιτική και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, το σοσιαλισμό, κάτω από όλες τις συνθήκες και τους δύσκολους καιρούς. Συνέβαλε αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ από τους λεγόμενους ανανεωτές το 1968 και αυτούς της περιόδου '89 - '91.

Με το παράδειγμά του, με τη συνέπεια λόγων και έργων, άνοιξε δρόμους και έδειξε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ένα οποιοδήποτε κόμμα, αλλά σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, απαντοχή στα βάσανά της, ασυμβίβαστος αντίπαλος με τους εκμεταλλευτές της και μπροστάρης του αγώνα για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό.

Στη μνήμη του προσφέρω 25 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Θοδωρής Μίχας

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 15/2/2018 «έφυγε» από τη ζωή ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΙΔΗΣ του Σταύρου, ο οποίος γεννήθηκε στις 23/7/1945 στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Ηταν ένας σύντροφος που είχε ζήσει από πρώτο χέρι πολλές από τις σημαντικότερες περιόδους ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ και είχε συμβάλει και ο ίδιος στην ισχυροποίηση του Κόμματος.

Με καταγωγή από κομμουνιστές γονείς, μεγάλωσε μέσα στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και του Εμφυλίου, κυνηγήθηκε μαζί με την οικογένειά του, ήρθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της ήττας του ΔΣΕ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
Μεγαλωμένος στην Τασκένδη, όπου παντρεύτηκε και έκανε τα παιδιά του αυτός και η γυναίκα του ως πολιτικοί πρόσφυγες, έζησαν στην πράξη πώς ένας αλλοεθνής μπορεί να προκόψει σε μια άλλη χώρα, μαζί με άλλες εθνότητες, όταν ενώνονται στη βάση της κοινής τους ταξικής καταγωγής.

Δείχνοντας πώς μπορεί να συμβάλει ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του, ώστε να οικοδομηθεί ένα κράτος σε όφελος του λαού, ικανοποιώντας τις ανάγκες του, σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, εργασία, ποιότητα ζωής.

Εδινε με αυταπάρνηση το χρόνο του και την προσφορά του στο Κόμμα, όπου και όποτε του ζητήθηκε, πήρε μέρος σε πολλούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ηταν δραστήριος και πέρασε από πολλές μαζικές χρεώσεις.

Διετέλεσε για δύο θητείες μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς, πήρε μέρος σε δύο Συνέδρια της Ομοσπονδίας ως αντιπρόσωπος. Διετέλεσε επίσης δύο θητείες μέλος της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, πήγε ως αντιπρόσωπος σε δύο Συνέδρια της Ομοσπονδίας. Υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς για αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Είχε πλούσια δράση, κρατούσε τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με προσωπικό κόπο και μεράκι, βοήθησε να παραμείνουν ζωντανά το παράρτημα και η φλόγα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στο νομό.

ΝΙΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Μέχρι το τέλος και όσο του το επέτρεπε η υγεία του έδινε το «παρών» παντού, σε κάθε κάλεσμα του Κόμματος.

«Εφυγε» έχοντας τη συνείδησή του ήσυχη ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στο Κόμμα, στους συντρόφους του, στο κίνημα.

Στη μνήμη του αδερφού της ΗΛΙΑ ΤΑΣΟΥΛΙΔΗ, καθώς και της μητέρας της ΣΟΦΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΙΔΟΥ (ΑΛΧΑΖΙΔΟΥ), μαχήτριας του ΔΣΕ, συζύγου του Τασουλίδη Σταύρου του Ηλία, που γεννήθηκε στις 27/9/1925 στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης και απεβίωσε στις 11/1/2018, η Παλίνα Σουμελίδου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χέρσου - Δοϊράνης, 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Την Παρασκευή 27/2/2009 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο δρόμο - «καρμανιόλα» Αθηνών - Πατρών οι φίλοι μας ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΟΝΤΗ, νηπιαγωγός, συνεργάτης του ΚΜΕ, και ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ, καταξιωμένος φλαουτίστας. Σπουδαίοι άνθρωποι με αγάπη γι' αυτό που έκαναν και με πίστη στο δίκαιο αγώνα του ΚΚΕ. Σπύρο, Ειρήνη, μας λείπετε. Αναπολούμε τη συντροφιά σας.

Στη μνήμη σας προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυπλίου.

Νατάσα Σοφογιάννη - Σπύρος Μιχαήλ

***

ΦΩΤΟ 5

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Χωρυγίου Κιλκίς 100 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑ (Ρήγα), της μητέρας του ΣΟΦΙΑΣ (φωτ.), του αδερφού του ΡΗΓΑ (φωτ.) και των θείων του ΣΠΥΡΟΥ (φωτ.), ΚΟΣΜΑ, ΕΛΠΙΔΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΑΡΘΕΝΑΣ, ΚΟΥΠΙΔΗ, ΖΑΧΑΡΙΑ (φωτ.) και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), της ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ και των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.


ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ - ΤΡΑΝΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ - ΤΡΑΝΟΥ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΥΛΑ ΧΩΜΑΤΙΔΑ
ΤΟΥΛΑ ΧΩΜΑΤΙΔΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΟΥΒΛΕΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΟΥΒΛΕΛΗΣ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΗΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΙΔΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΤΑΣΟΥΛΙΔΟΥ ΑΛΧΑΖΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΤΑΣΟΥΛΙΔΟΥ ΑΛΧΑΖΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΡΑΜΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΡΑΜΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΔιαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org