ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
Σελ. /40
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με φοιτήτριες και σπουδάστριες

Η πολύμηνη καμπάνια θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των νέων γυναικών στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή

Πολύμηνη καμπάνια στις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες των σχολών AEI και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα σχεδιάζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Με βάση την πείρα από την πολύμορφη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της όλους τους προηγούμενους μήνες, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο, η ΟΓΕ σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της δράσης της, προτάσσοντας τις ανάγκες των νέων γυναικών στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή.

Στη συνεδρίασή του, την Κυριακή 28 Γενάρη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συζήτησε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες. Ηδη, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ προετοιμάζουν τη δράση που θα αναπτύξουν. Πρώτα από όλα καταγράφουν τους χώρους στους οποίους θα επικεντρώσουν: Τις σχολές και τα τμήματα που λειτουργούν στις περιοχές τους. Τις φοιτητικές εστίες, όπου υπάρχουν, τις συνθήκες και τα προβλήματα που επικρατούν σε αυτές. Τους χώρους δουλειάς στους οποίους εργάζονται φοιτήτριες και σπουδάστριες, είτε στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης είτε δουλεύουν για να ανταποκριθούν στο κόστος των σπουδών τους.

Στόχος της ΟΓΕ είναι, κατά τη διάρκεια του Μάρτη, να γίνουν περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις μέσα στις σχολές, να μοιραστεί πλατιά η ανακοίνωση που θα ετοιμάσει για το σκοπό αυτό, να αποτυπωθούν με πληρέστερο τρόπο τα ζητήματα που απασχολούν τις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες. Με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η ΟΓΕ επιδιώκει να οργανώσει εκδηλώσεις σε σχολές όπου φοιτούν κατά πλειοψηφία γυναίκες σε μια σειρά πόλεων (όπως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Βόλο, Κομοτηνή, Ρέθυμνο).

Στην ημερήσια διάταξη κάθε ζήτημα που απασχολεί τις νέες γυναίκες

Η πολύμηνη καμπάνια που σχεδιάζει η ΟΓΕ έχει στόχο να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες, να γίνει μια αφορμή για να γνωρίσουν το χαρακτήρα, τη δράση και τις διεκδικήσεις της. «Για να ακουμπήσουν στον προβληματισμό, στη σκέψη των νέων γυναικών στις σχολές οι επεξεργασμένες θέσεις της ΟΓΕ χρειάζεται να πάρουμε υπόψη τις συγχύσεις που κυριαρχούν στη συνείδηση των κοριτσιών κάτω από την επίδραση των υλικών όρων ζωής, των μηχανισμών χειραγώγησης και ενσωμάτωσης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στα ΤΕΙ», τόνισε στην εισήγηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα.

Η ΟΓΕ επιδιώκει να θέσει στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τις νέες γυναίκες στους χώρους σπουδών μια σειρά από ζητήματα που τις απασχολούν. «Βασικός μοχλός πίεσης προς τις γυναίκες, που ύπουλα και έντεχνα παρουσιάζουν, είναι το πρότυπο της καριερίστριας, η προσπάθεια για εξίσωση με τον άνδρα εργαζόμενο, τα οποία έχουν απήχηση και απευθύνονται σε γυναίκες στελέχη επιχειρήσεων, αλλά επιδρούν και στη συνείδηση των νέων γυναικών επιστημόνων», τονίζεται στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η συστηματική προσπάθεια εξωραϊσμού της «επιχειρηματικότητας» μέσα στις σχολές, με οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων και γραφείων διασύνδεσης με επιχειρηματικούς ομίλους: «Προωθούν την άνοδο της γυναικείας συμμετοχής σε τομείς και κλάδους της καπιταλιστικής οικονομίας σε συνθήκες έντασης της εκμετάλλευσης, ως μισθωτό επιστημονικό δυναμικό. Με την προβολή του φαινομένου της "γυάλινης οροφής" υποδεικνύουν τον άνδρα ως αιτία των πρόσθετων δυσκολιών και εμποδίων που αντιμετωπίζει η γυναίκα εργαζόμενη. Αυτά ακριβώς τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η μισθωτή επιστήμονας στην εξέλιξή της σε συνθήκες εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη της οικογένειας, γίνονται το "άλλοθι" για τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον τομέα της Ερευνας (μερική απασχόληση, τηλεργασία, εργασία από το σπίτι, με το "κομμάτι")».

Η ΟΓΕ επιδιώκει παράλληλα να αναπτύξει ζητήματα που αφορούν την προστασία της μητρότητας, της υγείας των νέων γυναικών, τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τέτοια είναι το δικαίωμα στην ασφαλή άμβλωση και οι διεκδικήσεις της ΟΓΕ γύρω από αυτό. Η αντιπαράθεση με τις θεωρίες περί «αυτοδιάθεσης του σώματος» αλλά και με τις αναχρονιστικές απόψεις που προβάλλουν τη μητρότητα ως αποκλειστικό ρόλο των γυναικών, οι σχέσεις των δύο φύλων και η προβολή της ταξικής αντίληψης για κοινωνικά ζητήματα, όπως η βία κατά των γυναικών.

Κανένας συμβιβασμός με την εργασιακή ζούγκλα

Η Ομοσπονδία λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι πλέον οι φοιτήτριες αναζητούν εργασία από τα πρώτα έτη των σπουδών τους, ώστε να καλύπτουν τα έξοδά τους και να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα. Συγκεντρώνονται σε κλάδους όπως ο επισιτισμός, τα τηλεφωνικά κέντρα, το εμπόριο, όπου επικρατούν τα ελαστικά ωράρια, οι βάρδιες, οι ολιγόμηνες συμβάσεις, η ανασφάλιστη εργασία, η απουσία κάθε μέτρου προστασίας του γυναικείου οργανισμού.

Στην παραπάνω πραγματικότητα προστίθεται η πρακτική άσκηση, που γίνεται σε μια σειρά από σχολές, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι απλήρωτη και ανασφάλιστη, ενώ συνοδεύεται από άθλιους όρους εργασίας. «Για παράδειγμα, οι κοπέλες από τη Νοσηλευτική κάνουν την πρακτική τους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού (γάντια, εμβολιασμός κ.λπ.). Τελικά, μαθαίνουν να εξοικειώνονται και να συμβιβάζονται από μικρή ηλικία στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση.

Ανάλογα με το αντικείμενο της κάθε σχολής, η ΟΓΕ συμπεριλαμβάνει στο σχεδιασμό των παρεμβάσεών της αιτήματα και διεκδικήσεις που αφορούν τον κάθε κλάδο, αναδεικνύοντας την ανάγκη σύνδεσης του πτυχίου με τους όρους εργασίας, με την ανάγκη μέτρων προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας. «Για παράδειγμα, στις σχολές Υγείας προβάλλουμε το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα με γενναία χρηματοδότηση δημόσιων νοσοκομείων, ΠΕΔΥ, Κέντρων Μάνας και Παιδιού κ.λπ., από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στα παιδαγωγικά προβάλλουμε το αίτημα των μαζικών προσλήψεων εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καθηγητών. Αναδεικνύουμε την ανάγκη κατοχύρωσης άδειας τοκετού, λοχείας, μητρότητας, άδειας ασθένειας σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας», εξήγησε η Χρ. Σκαλούμπακα.

«Η προβολή των αιτημάτων χρειάζεται να απαντά σε απόψεις που κυριαρχούν στις φοιτήτριες», υπογράμμισε, και πρόσθεσε: «Να αποκαλύπτεται ότι δεν είναι ζήτημα "ατομικής επιλογής" ή "ατομικής ικανότητας" η εξεύρεση εργασίας πάνω στο αντικείμενο σπουδών, όπως προωθείται από την κυρίαρχη αντίληψη. Να απαντάει επιθετικά στις αντιδραστικές απόψεις, που επικρατούν σε ορισμένες πανεπιστημιακές σχολές, με βάση τις οποίες παρουσιάζεται η μισθωτή επιστήμονας ως "συνεργάτρια" της καπιταλιστικής εργοδοσίας. Πάνω σε αυτήν τη βάση γίνονται αποδεκτές και οι συμβάσεις με μπλοκάκι, κάτω από τις οποίες κρύβεται η απαλλαγή του εργοδότη από μια σειρά υποχρεώσεων, όπως ασφάλιση, άδειες μητρότητας κ.λπ. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε σχολές των κοινωνικών επιστημών, στα τμήματα των παραϊατρικών επαγγελμάτων των ΤΕΙ, που προωθείται ως "λύση" στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των γυναικών η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Η παρέμβασή μας στις φοιτήτριες πρέπει να έχει στόχο να αναχαιτίζει - όσο γίνεται - την επίδραση του συμβιβασμού με την εργασιακή ζούγκλα στη συνείδηση και στάση των νέων γυναικών».

Προσαρμοσμένες διεκδικήσεις και αιτήματα

Η ΟΓΕ σχεδιάζει τις πρωτοβουλίες με τις οποίες θα απευθυνθεί στις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες «εφοδιασμένη» με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεών της. Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα, διεκδικεί:

Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση το επιστημονικό αντικείμενο. Σταθερό ωράριο εργασίας, που θα κατοχυρώνεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Να μπει τέρμα στα ακανόνιστα, στα σπαστά ωράρια που σμπαραλιάζουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή, ιδιαίτερα των νέων εργαζόμενων γυναικών, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να καταργηθούν με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, ο υποκατώτατος μισθός για τη νεολαία, η διάκριση των μισθών ανάλογα με την ηλικία, καμιά εργαζόμενη και εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμιά νέα να μην είναι ανασφάλιστη. Να σταματήσουν το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης και το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, με τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.

Επέκταση της άδειας κυήσεως και τοκετού, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλες τις εργαζόμενες εγκύους. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του γυναικείου οργανισμού (π.χ. κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία, άρση βάρους, μειωμένα ωράρια, εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου).

Δίπλα στα παραπάνω, η ΟΓΕ παλεύει για αιτήματα σχετικά με τις συνθήκες, αλλά και το αντικείμενο, της πρακτικής άσκησης των φοιτητριών. Διεκδικεί: Πρακτική άσκηση με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Πάσο για όλες τις σπουδάστριες για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Φοιτητική άδεια για τις εργαζόμενες φοιτήτριες - σπουδάστριες με πλήρεις αποδοχές την περίοδο της εξεταστικής, αντίστοιχο ωράριο εργασίας για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, με αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφάλιση.


Ευ. Χ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ