ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι στη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος

  • Μπαίνουν οι πρώτες άμιλλες ανάμεσα σε Οργανώσεις
  • Διακίνηση ημερολογίων για την ενίσχυση της οικονομικής δουλειάς

Μέλη της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής κάνουν το πρώτο «κλείσιμο» της Εξόρμησης
Μέλη της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής κάνουν το πρώτο «κλείσιμο» της Εξόρμησης
Ξεκίνησε την 1η Νοέμβρη η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, και από χτες οι Οργανώσεις πραγματοποιούν «κλεισίματα» με τα ποσά που συγκεντρώνουν. Μια μάχη που για τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, του οπαδούς και τους φίλους μας, είναι μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να βρεθούμε «ένα μπόι ψηλότερα» στην καθημερινή προσπάθεια οργάνωσης της λαϊκής πάλης.

Οι Οργανώσεις, σε κλίμα άμιλλας και με το κουπόνι στο χέρι, συνδυάζουν ήδη το μαζικό τους άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία με το κάλεσμα οικονομικής στήριξης.

Ημερολόγια του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Ενισχυτικά σε αυτήν την προσπάθεια, οι Κομματικές Οργανώσεις διακινούν το ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2021, με τίτλο «Κόκκινες Πινελιές», «δανεισμένο» από την ομώνυμη στήλη του «Ριζοσπάστη» τα χρόνια του Μεσοπολέμου. Κείμενα της ενδιαφέρουσας αυτής στήλης αναδημοσιεύονται και στο ημερολόγιο.

Οι «Κόκκινες Πινελιές» αποτελούν το αποτύπωμα της δράσης των κομμουνιστών σε μια εποχή όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης σε όλα τα πεδία: Στην πάλη για το μεροκάματο, στο πολιτικό πεδίο, στο πεδίο της πάλης των ιδεών. Οι κομμουνιστικές ιδέες πρωτοπόρα ανέδειξαν ότι η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα, ότι μπορούν να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες, αρκεί να αλλάξει ο τρόπος παραγωγής, να φύγει από τη μέση η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από το επιτραπέζιο ημερολόγιο με έργα του Γ. Φαρσακίδη
Από το επιτραπέζιο ημερολόγιο με έργα του Γ. Φαρσακίδη
Οι «Κόκκινες Πινελιές», ως στήλη χρονογραφήματος, με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, με την πένα του «Προλετάριου» και του «Πρωτοπόρου», ξεσκεπάζουν την υποκρισία των εκμεταλλευτών, που παρουσιάζουν τα συμφέροντά τους ως συμφέροντα «όλης της κοινωνίας».

«Κόκκινες Πινελιές» σημάδεψαν τόσο την Ιστορία όσο και το σήμερα.

Ξεδιαλεγμένες τέτοιες «πινελιές» αγώνα, αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και ιδανικών περιέχει το ημερολόγιο.

«Κόκκινες Πινελιές»... βάζει η πάλη των κομμουνιστών, η αγωνιστική δράση των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών σήμερα. Ετσι, το ημερολόγιο θυμίζει πολλές τέτοιες στιγμές διεκδίκησης, αγωνιστικής ανάτασης, αξιοπρέπειας, επιστημονικής εξήγησης κόντρα σε κάθε είδους αντιδραστική θεωρία.

Οι «Κόκκινες Πινελιές», παλιότερες και σύγχρονες, μπορούν να τροφοδοτήσουν τον προβληματισμό, τη διεκδίκηση, την αντοχή για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους. Για την Ελλάδα της δουλειάς, της ευημερίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Σημειώνεται ότι το ημερολόγιο χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κωδικών QR σε κάθε θεματικό δισέλιδο (στο τέλος κάθε βδομάδας). Με το κινητό ή το tablet ο χρήστης μπορεί να σκανάρει τον κωδικό QR και να δει πρόσθετο περιεχόμενο (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.ά.) για το θέμα του κάθε δισέλιδου (απαιτείται η εγκατάσταση μίας από τις δωρεάν εφαρμογές για κωδικούς QR, για Android ή iOS).

Το ημερολόγιο «Κόκκινες Πινελιές»
Το ημερολόγιο «Κόκκινες Πινελιές»
Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, σύντομα θα κυκλοφορήσει και το επιτραπέζιο ημερολόγιο με έργα του ζωγράφου - χαράκτη Γιώργη Φαρσακίδη (1926 - 2020), πολλά από τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Καλλιεργείται το κλίμα άμιλλας

Αμέσως με το ξεκίνημα της μεγάλης μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης μπήκαν και οι πρώτες άμιλλες ανάμεσα σε Οργανώσεις. Μια «παραδοσιακή» μορφή καλλιέργειας της κομμουνιστικής αυταπάρνησης, της ατομικής πρωτοβουλίας και της συλλογικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΟΒ Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας καλεί σε άμιλλα την ΚΟΒ Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, και στη σχετική επιστολή της γράφει για την πρόκληση:

«Η "νεαρή" ΚΟΒ Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας, με αισιοδοξία, ορμή και σχέδιο, μπαίνει στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσφορά στο Κόμμα μας. Γνωρίζουμε καλά ότι η κομμουνιστική άμιλλα στην Οικονομική μας Εξόρμηση έχει μακρά παράδοση στο Κόμμα μας, ότι έχει μεγάλη συμβολή και αποτελεί κινητήρια δύναμη για μεγαλύτερα επιτεύγματα. Γι' αυτό καλούμε σε άμιλλα την ΚΟΒ Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, που παραδοσιακά είναι στις πρώτες ΚΟΒ της ΕΠ Πελοποννήσου.

Σεβόμαστε απόλυτα τους συντρόφους μας της Αργολίδας, ωστόσο δηλώνουμε αποφασισμένοι για τη φετινή πρωτιά σε όλη την ΕΠ. Πιστεύουμε ότι θα "τολμήσουν" και θα αποδεχτούν την πρόκληση, και τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί το έπαθλο».

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο, και παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου δεσμεύτηκαν ότι ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Και φέτος η Κύπρος να τερματίσει με πρωτιά στην κατάταξη των Οργανώσεων Εξωτερικού.

Η ΤΕ Κύπρου του ΚΚΕ βρίσκεται ήδη στο 72% του πλάνου της και καλεί σε άμιλλα την ΤΟ Κεντρικής Ευρώπης, αναφέροντας στο κάλεσμά της ότι σκοπός είναι και φέτος η Επιτροπή Εξωτερικού να τερματίσει πρώτη, «μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας, στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ των χιλιάδων Ελλήνων εργαζομένων που ζουν στο εξωτερικό».

Συνεχίζει ευχόμενη ...«καλή δύναμη» στην ΤΟ Κεντρικής Ευρώπης και λέγοντας:

«Αν και ο στόχος που έθεσε η Οργάνωσή μας, μαζί με την αποφασιστικότητά μας για το "back to back", "απογοητεύει" τους υπόλοιπους συντρόφους μας στο εξωτερικό, καθώς γνωρίζουν ότι θα δώσουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε, δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε σε άμιλλα τους συντρόφους μας στην Κεντρική Ευρώπη ώστε να "αναμετρηθούμε" μέχρι το τέλος.

Αυτός εξάλλου είναι και ο χαρακτήρας της άμιλλας: Κάθε Οργάνωση να δίνει το καλύτερο που μπορεί και όλες μαζί, σαν μια γροθιά, να ανταποκρινόμαστε στις μάχες που δίνουμε. Ολες μαζί τελικά να κάνουμε το καλύτερο για να βγαίνει πιο ενισχυμένο το Κόμμα μας.

Στην περίπτωση που κερδίσετε, ως έπαθλο προτείνουμε οι τρεις πρώτοι σύντροφοι να ξεναγηθούν στο όμορφο νησί της Κύπρου και θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε.

...αν και ο βετεράνος διεθνής Αγγλος ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ είχε πει "και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί", εμείς θα τον διαψεύσουμε για 2η συνεχή χρονιά!».

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, αύριο, Τετάρτη 4 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ