ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους

Πολύμορφη δραστηριότητα για το Ασφαλιστικό και τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη αναπτύσσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, σωματεία και Ομοσπονδίες

Τη μάχη της προάσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και της διεύρυνσης των κατακτήσεων των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών και μικρών εμπόρων, δίνουν σε όλη τη χώρα οι αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου των ΕΒΕ, συντονίζοντας τα βήματά τους με τους εργαζόμενους, ενόψει και των συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη. Συνδικαλιστές, σωματεία και ομοσπονδίες των ΕΒΕ ενημερώνουν για τις εξελίξεις και καλούν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στις ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις.

Μετά τις αγωνιστικές κατευθύνσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό, ξεδιπλώνονται πολύμορφες δράσεις. Με τις ανακοινώσεις της Συντονιστικής στο χέρι, αλλά και με υλικά που έχουν εκδοθεί από τοπικούς φορείς των ΕΒΕ, με περιοδείες συνδικαλιστών στα μαγαζιά και στις βιοτεχνίες, με εξορμήσεις, με προσωπικές επαφές και με μαζικές συσκέψεις, εξαντλείται κάθε μέσο και περιθώριο για την ενδυνάμωση του αγώνα. Τα πρώτα αποτελέσματα εκφράζονται με την είσοδο νέων σωματείων στον αγώνα, με αυξημένες συμμετοχές σε συσκέψεις, με αποφάσεις για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά. Ενδεικτικά, στην Αρτα πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη με τη συμμετοχή 50 αντιπροσώπων από 12 πόλεις (Αρτα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Παξοί, Λούρο, Αστακό κ.ά.). Στην Καρδίτσα έγινε κοινή σύσκεψη με εργαζόμενους και αγρότες. Στα Ιωάννινα εκτός από την απόφαση της τοπικής ομοσπονδίας των ΕΒΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση και τη σύσκεψη με τα πρωτοβάθμια σωματεία, έχει δοθεί συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αναρτούνται και ενημερωτικά πανό.

Στην Καβάλα δημιουργήθηκε τοπική Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν επαγγελματικά και εργατικά σωματεία. Στην Βέροια έγινε πικετοφορία των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό. Στη Σάμο προωθείται η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα. Στη Λέσβο, στην Ηγουμενίτσα, στην Κατερίνη, στην Κοζάνη και αλλού, λαμβάνονται αποφάσεις, οργανώνεται η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, ολοκληρώνονται δράσεις.

Σ' αυτά τα πλαίσια, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης διοργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιπλοποιών. Ενώ και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και μεγάλων πόλεων, διοργανώνουν σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια

Καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες

Στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, καθημερινά στελέχη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, περιοδεύουν στους χώρους δουλιάς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μπαίνουν σε εργοστάσια, σε υπηρεσίες, τράπεζες, παντού. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες το πρωί στην ΕΥΑΘ. Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για κάθε πτυχή της νέας επίθεσης. «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σαν εμπροσθοφυλακή των κυβερνήσεων και του ΣΕΒ. Είναι πρόβλημα για κάθε εργαζόμενο αυτός ο συσχετισμός. Θα πρέπει να είναι από τους πρώτους στο δελτίο καταγγελίας της εργατικής τάξης στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη», είπε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ΓΓ του ΕΚΘ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Στο μέτωπο των ταξικών δυνάμεων συσπειρώνονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, βιοτέχνες. Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Πέντε Σωματεία («Λαμπρόπουλου», Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Εργατοτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων, Ψυχοκοινωνικών Δομών) πήραν απόφαση για συμμετοχή μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Αλλα 13 Σωματεία έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις: Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Χημικών Βιομηχανιών, Λογιστών, Βαφέων - Τυποβαφέων, «Μαρινόπουλου-Καρφούρ-DIA», Ιδιωτικών Κλινικών, Γραφικών Τεχνών, Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Δέρματος, Οδηγών «Ο Ερμής», Κλινικής «Γαληνός», Καπνεργατών αλλά και το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται συσκέψεις, συγκεντρώσεις και πικετοφορίες, στους περιφερειακούς Δήμους με πρωτοβουλία τοπικών φορέων. Χτες το απόγευμα μαζική εξόρμηση - πικετοφορία, πραγματοποιήθηκε στους Αμπελόκηπους με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Γυναικών, της Επιτροπής Ειρήνης και της Δημοτικής Παράταξης ΔΕΑΚ. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει την επόμενη Τρίτη στις 6 μ.μ., στον Εύοσμο, με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Την Τετάρτη όλοι στους δρόμους

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
Στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) περιόδευσε χτες ο Γιώργος Μαυρίκος, βουλευτής του ΚΚΕ, όπου μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζόμενων, στο εστιατόριο του εργοστασίου. Στην αντιπροσωπεία επίσης μετείχαν επίσης οι Λέανδρος Μάκας και Γιάννης Καμπάνης, στελέχη του Κόμματος από τον κλάδο των πετρελαίων.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζόμενων ο Γιώργος Μαυρίκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές είναι πολύ καλή επένδυση για τους λαϊκούς αγώνες. Ο ΣΕΒ, ο δικομματισμός και η ΕΕ έχουν ανησυχήσει από αυτή την άνοδο. Κάντε τώρα και το επόμενο βήμα και συστρατευτείτε με τη δράση των κομμουνιστών. Μην απογοητεύεστε και μη μένετε με σταυρωμένα χέρια. Βγείτε όλοι στους δρόμους στις 7 Νοέμβρη και διεκδικήστε τα αιτήματα που ζητά το ΠΑΜΕ. Στείλτε έτσι ένα ακόμα μήνυμα στους βιομηχάνους και στην κυβέρνηση».

Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κύρια για την Κοινωνική Ασφάλιση, τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και τη διείσδυση των εργολάβων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Ακόμα, πλούσια συζήτηση έγινε για την κατάσταση στις κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάγκη απομόνωσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με ταυτόχρονη ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η Γενική Συνέλευση

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζουν τις εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς και τις γειτονιές, στα γιαπιά και στα καφενεία, στις πιάτσες και στα εργοτάξια τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ώστε να έχει επιτυχία η αυριανή ετήσια Γενική Συνέλευση που ξεκινά στις 8.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο ΜΑΧ, στο Πολυτεχνείο.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τετάρτη έξω από το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας κατά την προχτεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα. Η Δημοτική αρχή δυναμικά και μαζί με τους εργαζόμενους θα διεκδικήσει την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και την απρόσκοπτη πληρωμή τους. Για το ζήτημα αυτό έχουν καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές Πειραιά του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε νέα 48 απεργία στις 5 και 6 Νοέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ) του Δήμου Ηρακλείου απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, μόνιμη και σταθερή εργασία. Η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τη ΝΔ τους έχει αφήσει πέντε μήνες απλήρωτους, ενώ θεωρεί ότι οι μισοί περίπου εργαζόμενοι είναι υπεράριθμοι, προδιαγράφοντας απολύσεις. Την πρώτη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης όπου θα υπάρξει και νέα τριμερής συνάντηση.

«ΚΑΖΗΣ»: Τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι στην ΚΑΖΗΣ, στους οποίους η εργοδοσία χρωστά δεδουλευμένα που φτάνουν μέχρι και τους μισθούς δέκα μηνών, προχωρούν σε συγκέντρωση έξω απ' το ΕΚΑ και στη συνέχεια θα διαδηλώσουν μέχρι το υπουργείο Απασχόλησης όπου στις 11 π.μ. θα συναντήσουν την υφυπουργό.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Το Συντονιστικό των συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά καλεί τα μέλη του, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ στη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 6μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) με θέμα: «Η επιτυχία του ΚΚΕ στις εκλογές και η ανάπτυξη της πάλης του συνταξιουχικού κινήματος». Θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ