ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σημάνει παντού συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα

Ανακοίνωση ενόψει της συζήτησης του νέου αντιλαϊκού πακέτου στη Βουλή

Σε ανακοίνωση για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, για ψήφιση στη Βουλή, θα βυθίσει το λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, δε δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού .

Το καθένα από τα μέτρα και όλα μαζί συνολικά οδηγούν στη σφαγή τα λαϊκά εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

  • Νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση αυτών που απέμειναν από τα δώρα. Μείωση ακόμη και των κατώτερων συντάξεων καθώς και των συντάξεων του ΟΓΑ.
  • Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
  • Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην Yγεία και το Φάρμακο που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές.
  • Καινούρια φοροεπιδρομή και νέα αβάσταχτα χαράτσια για το λαό μας για να στηριχθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Λένε ψέματα ότι δήθεν οι θυσίες αυτές θα είναι οι τελευταίες. Η κρίση ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο. Ερχονται νέα πακέτα όπως δείχνει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας. Ούτε τα μέτρα είναι προσωρινά. Θα είναι μόνιμα. Είναι προαπαιτούμενο για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που διακηρύσσουν. Η ανάπτυξη του κεφαλαίου, όποιο μείγμα της διαχείρισης και να προκριθεί, όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει, θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, το λαό μας εξαθλιωμένο. Ακόμη και νέο κούρεμα να γίνει, θα συνοδευθεί με νέα μνημόνια και νέα δυσβάστακτα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να διεκδικήσει τη μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ και τρόικα τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό για να υποταχθεί.

Να σημάνει παντού συναγερμός. Να νεκρώσουν τα πάντα στην απεργία. Να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες.

Για να μην περάσουν τα μέτρα.

Να αποβάλλει κάθε φόβο και μοιρολατρία απέναντι στο ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.

Υπάρχει διέξοδος για το λαό. Είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα κάνει το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αύριο η παγκρήτια συγκέντρωση στη βάση της Σούδας

Πληθαίνουν οι μαζικοί φορείς που στηρίζουν και θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση

Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην αμερικανοΝΑΤΟική στρατιωτική βάση της Σούδας, διοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοέμβρη οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Στα πλαίσια της προετοιμασίας, οι Επιτροπές Ειρήνης έχουν απευθύνει κάλεσμα σε μαζικούς φορείς όλου του νησιού.

Ηδη, με αποφάσεις τους, θα συμμετέχουν στην Παγκρήτια κινητοποίηση οι παρακάτω φορείς: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αγροτικοί Σύλλογοι Μήθυμνας, Κάινας, Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Σωματείο δικαστικών υπαλλήλων, Σωματείο ιδιωτικής εκπαίδευσης, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Εργατικό Κέντρο Χανίων, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου της ΟΓΕ, Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Μαλεβιζίου και Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου και Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ Αρχανών Ν. Ηρακλείου.

Επίσης, οι Σύλλογοι Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών παραγωγής και διοίκησης και Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιατρικής, Χημικού, ΤΕΤΥ, Φυσικού, CSD, Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης, νηπιαγωγών, δασκάλων, ψυχολογίας, οικονομικού.

95 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Εκδηλώσεις σε Αρτα και Περιστέρι
  • Εκδήλωση με θέμα «Σοσιαλισμός, επίκαιρος και αναγκαίος» διοργανώνει η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 7/11, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Αχτίδα ΟΤΑ και Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, την Κυριακή 4/11, στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Περιστερίου «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Κ. Παλαμά, 400 μέτρα απ' το σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Αγιος Αντώνιος»). Η εκδήλωση έχει θέμα: «Σοσιαλισμός: Η μόνη αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα» και θα μιλήσει η Τασία Τατσιούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Συνάντηση με συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΕΚΡ

Συνδικαλιστικά στελέχη του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ), που βρίσκονται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ, επισκέφτηκαν την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και συναντήθηκαν με τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ελ. Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συντροφικής συνάντησης, οι Ρώσοι συνδικαλιστές είχαν τη ευκαιρία να διευκρινίσουν ερωτήματα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τη δράση που αναπτύσσει το ΚΚΕ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία
  • Σήμερα, Σάββατο 3 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Λούντβιχσμπουργκ, εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική καπιταλιστική κρίση και οι νέοι μετανάστες στη Γερμανία», στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας, με ομιλητή τον Δ. Αμπατιέλο.
  • Την Κυριακή, 4 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στην Κολονία, εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση», στο Biergarten Alteburg, Alteburger Strasse 139, με ομιλητή τον Μ. Κοράκη.
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον αγώνα των χαλυβουργών

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ένα χρόνο από την έναρξη του μεγαλειώδους αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου οργανώνει την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Βόλου, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΟΠ Αττικής και γραμματέας της ΝΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ. Θα γίνει συζήτηση για τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις και θα παρουσιαστεί το χρονικό του αγώνα, με αφορμή και την έκδοση του βιβλίου «Το χρονικό του ηρωικού αγώνα των Χαλυβουργών».

ΒΟΥΛΗ
Την Τετάρτη και την Κυριακή οι ψηφοφορίες

Για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, αντίστοιχα

Την ερχόμενη Τρίτη, σε μια συνεδρίαση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το αντιλαϊκό πακέτο των 13,5 δισ. και την Τετάρτη 7 Νοέμβρη έχει προγραμματιστεί σε μία και μόνη συνεδρίαση, επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. Ο προϋπολογισμός του κράτους θα ψηφιστεί στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής 11 Νοέμβρη και η συζήτησή του θα αρχίσει την Πέμπτη, 8 Νοέμβρη. Θα προηγηθεί η συζήτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στήριξης

Συνεχίζεται στο διαδίκτυο η συλλογή υπογραφών στήριξης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, στην ιστοσελίδα km.kke.gr. Στους φορείς του κινήματος, που με αποφάσεις και ψηφίσματα στηρίζουν την πρόταση, προστέθηκαν οι εξής: Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού της «Coca Cola» Πατρών και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς και οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αιγινήτειο, Λαϊκό, Θριάσιο, Δαφνί, Ελενα, Σωτηρία, Παίδων Πεντέλης, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Τζάνειο και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ